Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-26@04:33:49 GMT

عربستان نفت عراق را می خرد

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۶۴۲۹۶

عربستان نفت عراق را می خرد

پلاتس به نقل از منابع آگاه خبر داد عربستان سعودی به منظور جبران کمبود عرضه‌ای که پس از حملات اخیر نفتی به وجود آمده، به دنبال خرید نفت عراق است. منابع آگاه اظهار کردند: شرکت نفتی دولتی آرامکوی سعودی در حال بررسی فرآوری گریدهای نفتی مانند نفت سبک بصره در پالایشگاه‌های خود برای جبران افت تولید به دلیل حملات صورت گرفته به تاسیسات نفتی ابقیق و میدان نفتی خریص است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عربستان سعودی از زمان حملات روز شنبه که باعث توقف تولید ۵.۷ میلیون بشکه در روز نفت شده، از ذخایر نفتی فراوان خود برای جبران تولید از دست رفته و تامین تقاضای مشتریانش استفاده کرده است.

یک منبع آگاه گفت: شرکت بازاریابی نفت دولتی عراق (سومو) هنوز با این درخواست عربستان سعودی موافقت نکرده، زیرا خود این شرکت در قبال مشتریان قراردادی تعهداتی دارد که باید به آنها عمل کند.

به گفته منابع آگاه، آرامکو قصد دارد بخشی از نفتی که به سیستم پالایش داخلی اختصاص داده را برای تامین درخواست مشتریانش در ماه‌های اکتبر و نوامبر صادر کند.

آرامکو برای خرید حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت سبک بصره برای بارگیری در اکتبر یا نوامبر با سومو تماس گرفته است.

یکی از نمایندگان شرکت سومو و همچنین سخنگوی آرامکو حاضر نشدند در این باره اظهارنظر کنند.

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، روز سه‌شنبه اعلام کرد: این کشور امیدوار است عمده تولید نفت خود را که بر اثر حملات اخیر مختل شده است تا دو هفته دیگر به طور کامل احیاء کند.

عربستان سعودی در حال حاضر برای تامین تقاضای داخلی و صادرات نفت به ذخایر نفت استراتژیک خود متوسل شده است.

طبق آمار رسمی، ذخایر نفت عربستان سعودی در ژوییه ۱۷۹.۸ میلیون بشکه بود که برای پوشش صادرات ۲۸ روز که در طول این ماه ۶.۸۸ میلیون بشکه در روز بود، کافی است.

به گفته امین ناصر، مدیرعامل آرامکو،  تاسیسات ابقیق در حال حاضر حدود دو میلیون بشکه در روز نفت فرآوری می‌کند که کمتر از ۴.۹ میلیون بشکه در روز پیش از حملات است. وی گفت: تعمیرات در ابقیق تا پایان ماه میلادی جاری کامل خواهد شد.

گریدهای نفتی عربستان سعودی که براثر حملات اخیر با اختلال تولید مواجه شده‌اند، نفت سبک عرب لایت و عرب اکسترا لایت هستند که در آسیا و اروپا بسیار محبوب هستند. تولید این دو گرید در سال ۲۰۱۸ به ترتیب ۵.۵۰ میلیون بشکه در روز و ۱.۵۳ میلیون بشکه در روز بود.

بر اساس گزارش پلاتس، منابع بازرگانی اعلام کردند: شرکت آرامکوی سعودی پیش از این به برخی از مشتریانش اعلام کرده به دلیل اختلالاتی که در تولید پیش آمده است به آنها گرید عرب مدیوم یا عرب هوی را به جای گریدهای سبک تحویل خواهد داد.

نفت سبک بصره از نظر کیفیت مشابه عرب هوی است که خوراک اصلی پالایشگاه‌های سعودی است.

شرکت سومو عمده نفت خود را به صورت قراردادی به فروش می‌رساند، اما گاهی نیز محموله‌های تک را در بازار معاملات فوری عرضه می‌کند. این شرکت در چند ماه گذشته به رشد کسب و کار بازرگانی خود و فروش نفت بیشتر در بازار محموله‌های تک متمرکز شده است.

سومو در دو سال گذشته از حدود ۳.۵۰ میلیون بشکه در روز صادرات نفت خود حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه از آن را را در بازار محموله‌های تک به فروش رسانده است.

/ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۴۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال‌های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم، اما توسعه گسترده پهپاد‌ها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می‌تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می‌کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشور‌های گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آن‌ها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می‌رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه‌ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می‌شود: اگر موافقت کند، می‌تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می‌کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی‌رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط