Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@01:28:46 GMT

چگونه فرزندمان را راهی مدرسه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۷۷۰۴۹

چگونه فرزندمان را راهی مدرسه کنیم؟

 مجتبی یاسینی، فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره نحوه آماده کردن دانش آموزان برای ورود به مدرسه اظهار کرد: برای اینکه دانش آموزان به طور خودکار درس بخوانند باید انگیزه را در وجود آن‌ها تقویت کنیم، برای تقویت انگیزه والدین باید با دانش آموزان صحبت و برای آن‌ها اهداف تحصیلی کوتاه مدت مشخص کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او بیان کرد: فرزندان وقتی به اهداف تحصیلی کوتاه مدت رسیدند، والدین باید برای آن‌ها پاداش (امتیاز‌های اجتماعی) در نظر بگیرند، که این مورد نقشی موثر در تقویت انگیزه دارد، تماشای فیلم‌های انگیزه بخش هم انگیزه را در افراد بیشتر می‌کند، والدین باید امکان ارتباط بین فرزندان خود و دانش آموزان درس خوان را فراهم کنند، زیرا کودکان و نوجوانان اغلب از همسالان خود حرف‌شنوی بسیار خوب دارند در صورتی که ممکن است به صحبت‌های والدین چندان توجه نداشته باشند.

یاسینی بیان کرد: داشتن آگاهی هم نقشی موثر در درس خوان شدن خودکار دانش آموزان دارند به این صورت که دانش آموزان باید نسبت به نقاط ضعف و قوت خود شناخت داشته باشند و فرصت‌هایی که برای آن‌ها به وجود می‌آید، به خوبی شناسایی کنند، البته والدین در این امر باید به دانش آموزان کمک کنند.

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان افزود: رفتار هم یکی دیگر از عوامل موثر در درس خوان شدن خودکار دانش آموزان است؛ برای مثال دانش آموزی ممکن است انگیزه و آگاهی لازم را داشته باشد، اما با وجود این تغییری در رفتارش مشاهده نشود، برای اینکه تغییر رفتار را در کودکان و نوجوانان ایجاد کنیم باید به دانش آموزان بگوییم که در صورتی به اهدافشان رسیدند، والدین این امتیازات را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند.

او بیان کرد: از امتیازات اجتماعی که ما برای دانش آموزان در نظر می‌گیریم می‌توان به خریدن کتاب مورد علاقه، رفتن به سینما یا تئاتر و بازدید از اماکن فرهنگی اشاره کرد که دانش آموز می‌تواند به همراه اعضای خانواده یا دوستانش، اما با نظارت والدین در این مکان‌ها حضور پیدا کند.
یاسینی افزود: معلم اغلب اختلالات یادگیری را در دانش آموز شناسایی می‌کند یا خود والدین به این اختلالات در وجود فرزندشان پی می‌برند، هنگامی که این اختلالات در دانش آموز تشخیص داده شد او باید به روانپزشک کودک و نوجوان مراجعه کند تا علت این اختلالات به درستی شناسایی شود، روانپزشک ممکن است در موارد نیاز دارو‌هایی را برای دانش آموز تجویز کند یا او را نزد روان‌شناس ارجاع دهد.

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان درباره اضطراب جدایی دانش آموزان تأکید کرد: دانش آموزان کلاس اولی اغلب با مشکلی به نام ترس از مدرسه مواجه هستند که این ترس ناشی از اضطراب جدایی است، این دانش آموزان وقتی از والدین خود جدا می‌شوند، ترس و اضطراب به سراغ آن‌ها می‌آید و به والدین خود اصرار می‌کنند که همراه آن‌ها به مدرسه بیایند و در آنجا بمانند، بنابراین در صورتی که والدین فرزندان خود را ترک کنند، آن‌ها به ترس، اضطراب و درد‌های بدنی دچار می‌شوند که گاهی اوقات شدت این مشکلات به اندازه‌ای است که معلم مجبور می‌شود این دانش آموزان را به خانه بفرستد. برای کاهش این مشکل، دانش آ‌موزان کلاس اولی باید از مدتی قبل از آغاز مدرسه با یک یا چند نفر از همکلاسی‌های خود آشنا شوند، داشتن دوست در محیط مدرسه در کاهش ترس دانش آموزان کلاس اولی موثر است.

یاسینی یادآوری کرد: دانش آموزان کلاس اولی می‌توانند قبل از مهر ماه به مدرسه بروند تا با محیط آنجا آشنا شوند، گاهی شدت اضطراب جدایی به اندازه‌ای است که والدین باید در روز‌های نخست همراه دانش آموز در مدرسه حضور پیدا کنند اینکه چه مدتی لازم است تا والدین در کلاس، مدرسه یا در دسترس دانش آموز باشند، بستگی به نظر روانپزشک دارد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: درس خواندن کتاب خواندن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۷۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که بسیاری از معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در مدارس و بین دانش آموزان شکایت داشته و احساس امنیت نمی‌کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس اشپیگل" در مطلبی نوشت: نتایج یک بررسی نشان می دهد که تقریبا از بین هر دومعلم آلمانی یک نفر خشونت جسمی یا روانی را در مدرسه خود مشاهده می کند. بر اساس مطالعه‌ای که توسط بنیاد رابرت بوش در روز چهارشنبه منتشر شد، این میزان به ویژه در مدارس در مکان‌های آسیب‌دیده اجتماعی زیاد است و خطر استرس را برای معلمان افزایش می‌دهد.

نتایج این بررسی نشان می دهد که بیش از یک سوم معلمان مورد بررسی چندین بار در هفته احساس خستگی عاطفی می کنند. اگر فرصت داده شود بیش از یک چهارم مدرسه را ترک خواهند کرد. معلمان بزرگ‌ترین چالش‌ها را در رفتار دانش‌آموزان و برخورد با کلاس‌های ناهمگون، یعنی دانش‌آموزانی با سوابق مختلف یادگیری، پیشینه‌های فرهنگی و خانوادگی و افزایش نیاز به حمایت می‌بینند.

انجمن فیلولوژی درباره نتایج این بررسی اعلام نگرانی کرده است. سوزان لین کلیتزینگ، رئیس این انجمن، به تاگس‌اشپیگل گفت: این مسئله تعجب آور است که بسیاری از معلمان مجبورند اشکال مختلف خشونت را در زندگی روزمره خود تجربه کنند، اما این یک مشکل برای کل جامعه است، نه فقط یک نفر در برخی مدارس.

لین کلیتزینگ در این باره گفت: سطح فزاینده خشونت در مدارس، کمبود معلم و وضعیت ویران بسیاری از مدارس استرس مضاعفی را برای همه به همراه دارد. در مدارس باید سرمایه‌گذاری شود. مطالعه کنونی سیاستمداران را ترغیب می‌کند تا در نهایت به مسئولیت خود برای تدریس خوب عمل کنند. در اینجا سیستم آموزشی آلمان به سادگی در مقایسه بین‌المللی و همچنین در مقایسه با اقتصاد محلی عقب مانده است. این وضعیت برای آلمان به عنوان یک مکان آموزشی غیرقابل تحمل است.

شرودر، سخنگوی سیاست آموزشی فراکسیون حزب لیبرال دموکرات در پارلمان آلمان، همچنین بر مسئولیت مشترک والدین با توجه به مطالعه نگران کننده بنیاد رابرت بوش اشاره کرده است. وی در این باره به تاگس اشپیگل گفت: معلمان اغلب به تنهایی قادر به مبارزه با خشونت نیستند. آنها نه برای این کار آموزش دیده‌اند و نه وظیفه آنهاست. ما به تیم‌های چندحرفه‌ای و حمایت روانی خوب برای دانش‌آموزان نیاز داریم، اما معلمان و در نهایت، والدین نباید برای مبارزه با عوامل خشونت از مسئولیت خود رها شوند. یک زندگی روزمره مدرسه بدون خشونت، پیش نیاز بسیاری از فرآیندهای دیگر است.

این نماینده حزب لیبرال دموکرات در پارلمان آلمان گفت: در صورت افزایش خشونت، نیروهای دیگری مانند پلیس، ادارات رفاه اجتماعی و رفاه جوانان باید با مدیریت مدرسه و والدین همکاری کنند. تقویت پیشگیری از خشونت بسیار مهم است، اما همچنین جوانانی که مرتکب خشونت می شوند باید عواقب سریعی را تجربه کنند.

این ارقام که به واسطه این بررسی به دست آمده است بسیار نگران کننده هستند. بر اساس بررسی بنیاد رابرت بوش، که معلمان در سراسر آلمان برای آن مورد بررسی قرار گرفتند، 47 درصد از معلمان مورد بررسی اظهار داشتند که خشونت را در بین دانش آموزان خود مشاهده کرده اند. تنها 57 درصد از معلمان حمایت روانی اجتماعی فعلی در مدرسه خود را کافی ارزیابی می کنند.

بتینا استارک-واتزینگر، وزیر آموزش فدرال آلمان در این باره گفت گفت: این بررسی بار دیگر روشن می‌کند که فشار برای اقدام در آموزش چقدر زیاد است. این واقعیت که تقریباً از هر دو معلم یکی خشونت را مشاهده می کند، باید همه را نگران کند. مدارس باید مکان امنی برای دانش آموزان و معلمان باشد. این یک نیاز اساسی برای یادگیری و آموزش صحیح است.

استارک واتزینگر بیش از هر چیز از ایالت های فدرال درخواست می کند که باید بهتر با کمبود معلم مبارزه کنند: «معلمان ما برای تدریس خوب بسیار مهم هستند. ما باید از آنها بهتر حمایت کنیم و به عنوان یک جامعه قدردانی بیشتری از آنها نشان دهیم.

اعتصاب‌های جدید در ایالت هسن آلماناقدام قانونی علیه طرح گازی آلمان در دستورکار کمیسیون اروپا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • ۴۲ مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد
  • کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی
  • چاقو کشی دختر دانش آموز علیه معلمان در انگلستان
  • دانش‌آموزان آمریکایی از مدرسه خود به دلیل ممنوعیت مراسم حمایت از فلسطین شکایت کردند
  • شکایت دانش‌آموزان در واشنگتن از مدرسه خود به علت ممنوعیت اعلام حمایت از فلسطین
  • شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • بازارچه‌ای برای آموزش اشتغال به دانش آموزان متوسطه در رشت
  • نیمی از دانش آموزان کشور راهی هنرستان می‌شوند