Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ بازنشستگی از جمله مواردی است که هر فرد پس از حدود 3 دهه فعالیت در هر شغل و حرفه‌ای باید به آن تن دهد و نهایتا نیز پس از سال‌ها، فعالیت خود را متوقف سازد. دلایلی فراوانی در این خصوص وجود دارد که فرد را به این کار وا می‌دارد از جمله عدم بازدهی فرد، کاهش میزان راندمان کاری و همچنین میدان دادن به جوانان که باید با حضور در عرصه‌های مختلف بتوانند جایگزینی مناسب برای نیروهای بازنشسته در مشاغل و حرفه‌های مختلف باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این موضوع در خصوص برخی از مشاغل و اصناف صدق نمی‌کند؛ برای مثال شاهد هستیم پزشکانی بیش از 5 الی 6 دهه مشغول به فعالیت بوده و تمایلی به بازنشستگی ندارند و هنوز هم پس از سال‌ها اقدام به فعالیت می‌کنند و گاهی نیز مسئولیت عمل‌های جراحی حساس را نیز برعهده می‌گیرند.

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، در  رابطه با روند بازنشستگی پزشکان در کشورهای مختلف به خبرنگار برنا گفت: در کشورهای مختلف رویکردهای متفاوتی در خصوص بازنشستگی پزشکان وجود دارد و شرایطی را برای ادامه فعالیت پزشکان در سنین بالا تعیین کرده‌اند برای مثال شرط سنی یکی از اصلی‌ترین ملاک‌هایی است که از فعالیت پزشکانی که از لحاظ جسمی در سنین بالایی قرار دارند جلوگیری به عمل می‌آورد اما در بسیاری از کشورها توانایی علمی و جسمی و در کنار آن موضوع پاسخ به استرس‌های ناشی از کار و فعالیت فراوان لحاظ می‌شود و مورد توجه قرار می‌گیرد که براساس پاسخ بررسی‌ها و تست‌هایی که در این زمینه صورت می‌گیرد اجازه فعالیت داده می‌شود، همچنین گزارش‌هایی نیز از سوی پرسنل مرکز درمانی در خصوص کاهش بازدهی فعالیت پزشکان نیز به عنوان یک مکانیزم وجود دارد که پزشکان فاقد صلاحیت برای فعالیت را اعلام می‌کنند اما در حال حاضر و در کشور ما هیچ معیاری برای ادامه فعالیت پزشکان در سنین بالا وجود ندارد.

معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ادامه با اشاره به سن مفید یک پزشک برای فعالیت  و اقدام به طبابت بیان کرد: با توجه به پیشرفت‌های علمی حاصل شده در علم پزشکی دیگر سن جسمی ملاک نیست و سن فیزیولوژیک ملاک قرار می‌گیرد، برای مثال هستند پزشکانی که در سنین 50 الی 60 سالگی دیگر نمی‌توانند هیچ فعالیتی را داشته باشند اما پزشکانی وجود دارند که بیش از 70 سال سن دارند اما توان اقدام به فعالیت‌های پزشکی حتی در خصوص موارد نادر و تخصصی را نیز دارند، در نتیجه نمی‌توان عمری مفید را برای فعالیت پزشکی در نظر گرفت و حتی در کشورهای دیگر نیز به همین شکل است و به راحتی افراد نمی‌توانند در خصوص بازه زمانی مفید فعالیت یک پزشک اظهارنظرهایی را انجام دهند در نتیجه بر اساس ملاک‌های مورد نظر اقدام به ممنوعیت فعالیت یک پزشک می‌کنند.

حریرچی با اشاره به پزشکان ایرانی که در کشورهای دیگر مشغول به فعالیت بوده‌اند و پس از بازنشستگی اقدام به بازگشت به کشور می‌کنند تا طبابت خود را مجددا از سر بگیرند نیز گفت: ممکن است این دست از پزشکان فقط در کشورهای خارجی که حضور داشتند بازنشسته شوند اما توانایی ادامه فعالیت را هنوز هم داشته باشند در نتیجه می‌توانند به کشور بازگردند و فعالیت‌های پزشکی خود را مجددا آغاز کنند اما در این خصوص فقط براساس بررسی مدارک و امتحان‌هایی که از آنان گرفته می‌شود اجازه فعالیت پیدا خواهند کرد و به این شکل نیست که هر فردی که تمایل به کار داشته باشد مجوزی برای او صادر شود.

او در پایان خاطرنشان کرد: مجوز فعالیت و صدور پروانه مطب پزشکان را سازمان نظام پزشکی صادر می‌کند و نظر کارشناسی در این خصوص این است که پزشک زمانی از لحاظ جسمی و علمی شرایطش برای ادامه فعالیت احراز نمی‌شود باید حتما با محدودیت‌های کامل و یا نسبی روبرو شو تا از حقوق نیروهای جوان پزشک و سلامتی بیماران صیانت شود.

خبرنگار: امجد عبدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استرس سازمان نظام پزشکی کارشناسی معاون وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۷۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقلال، خودشکوفایی و تعالی در گرو اوقات فراغت

دکترای روان‌شناسی و عضو سازمان روان‌شناسی کشور گفت: اوقات فراغت بستر مناسبی برای شکل‌گیری و ظهور رضایت و انتخاب‌گری هر فرد است و لازمه احساس استقلال، خودشکوفایی و تعالی انسان به شمار می‌رود.

حسین روزبهانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اهمیت اوقات فراغت و تأثیر آن در زندگی افراد اظهار کرد: اوقات فراغت در زندگی افراد حساسیت فوق العاده‌ای دارد و اندکی بی‌تفاوتی و بی‌توجهی نسبت به آن، می‌تواند آسیب‌ها و انحرافات فراوانی به بار آورد.

وی با بیان اینکه اوقات فراغت بستر مناسبی برای شکل‌گیری و ظهور رضایت و انتخاب‌گری هر فرد است و لازمه احساس استقلال، خودشکوفایی و تعالی انسان به شمار می‌رود، افزود: در واقع اوقات فراغت به نوبه خود در پیشرفت و کارکرد هرچه بیشتر اجتماع نیز مؤثر است.

دکترای روان‌شناسی و عضو سازمان روان‌شناسی کشور تصریح کرد: در صورتی که برنامه‌های اوقات فراغت با جهت‌گیری صحیح و سالم انتخاب شود، بسیاری از نابسامانی‌های روحی و جسمی و اجتماعی درمان می‌شود و خلاقیت‌های فردی و اجتماعی بروز می‌کند.

روزبهانی ادامه داد: از جمله کارکردهای مثبت اوقات فراغت می‌توان به فهم مسئولیت‌پذیری و نقش فرد در سازندگی، شناخت نقاط ضعف و محدودیت‌های خود، بهبود سلامت روانی و شکل‌دهی شخصیت سالم اشاره کرد.

وی گفت: افراد خلاق علاوه بر اینکه از هوش سرشار، صداقت، صراحت و انعطاف پذیری برخوردار هستند، از اوقات فراغت خود حداکثر استفاده را می‌کنند و با آزاداندیشی و تفکر، مسائل مختلف را ارزیابی خواهند کرد.

دکترای روان‌شناسی و عضو سازمان روان‌شناسی کشور اضافه کرد: فشارها و خستگی‌های جسمی و روحی ناشی از اشتغال مستمر و بدون وقفه به فعالیت‌های الزامی و اجباری، به تدریج زمینه نشاط، شادابی، سرزندگی و تعادل حیاتی فرد را سلب می‌کند و چه بسا منجر به بروز اختلالات روانی همچون اضطراب، افسردگی و بیماری‌های روان‌تنی خواهد شد.

روزبهانی با بیان اینکه در این میان تفریحات سالم عامل مهم مقابله با اختلالات مذکور به شمار می‌رود، افزود: ساعات فراغت، فرصتی است که انسان می‌تواند به ارزیابی عملکرد گذشته خود بپردازد، عادات ناپسند و زشت گذشته خود را با رضایت و انگیزه باطنی ترک کند و فارغ از فشارهای روانی و خستگی‌های روحی و جسمی که در غیر اوقات فراغت همیشه با آن مواجه بوده است، به کسب عادات خوب و شخصیت سالم بپردازد.

کد خبر 747710

دیگر خبرها

  • فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در کرمان آغاز می‌شود
  • مقدمات فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در کرمان
  • تفاهم‌نامه فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در استان کرمان امضا شد
  • ارائه خدمات رایگان به روستائیان به همت پزشکان
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار
  • استقلال، خودشکوفایی و تعالی در گرو اوقات فراغت
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • خدمت بی منت بسیج جامعه پزشکی یزد
  • خدمت بی منت بسیج جامعه پزشکی