Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@22:51:27 GMT

تصویری از مریخ با دقتی بی سابقه ثبت شد

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۷۹۴۵۸

تصویری از مریخ با دقتی بی سابقه ثبت شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، عکس های متعدد فضاپیمای مارس اکسپرس که با یکدیگر ترکیب شده و در قالب عکس هایی بزرگ و دقیق به نمایش گذاشته شده اند، چشم اندازی بسیار متفاوت و تا به حال دیده نشده از سطح سیاره مریخ را در معرض دید علاقمندان قرار داده اند.

دقت هر پیکسل از این عکس ها به یک کیلومتر می رسد و تهیه آنها برای برنامه ریزی  به منظور سفر انسان به کره مریخ ضروری به نظر می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عکس های یادشده در روز ۱۷ ژوئن تهیه شده اند و تنوع رنگ های آنها از ترکیبات شیمیایی متفاوت مریخ خبر می دهد.

بشر هنوز اطلاعات کاملا دقیقی در مورد سطح مریخ و میزان گازهای سمی و آلاینده های جو این سیاره در اختیار ندارد و لذا تلاش می کند با تصویربرداری گسترده از آن داده های مورد نیاز برای برنامه ریزی یک سفر فضایی طولانی مدت به مریخ را جمع آوری کند.

علاوه بر آژانس فضایی اروپا، ناسا هم در تلاش برای عکس برداری دقیق و گسترده از سطح مریخ است. پیش از این تعدادی ربات مریخ نورد نیز عکس هایی را از سطح سیاره مریخ جمع آوری کرده بودند تا بتوان برای فرود فضاپیمای حامل فضانوردان بر روی آن به بهترین نحو برنامه ریزی کرد.

کد خبر 4723997

منبع: مهر

کلیدواژه: مریخ فناوری فضایی اروپا عکاسی نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری فضایی تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان فناوری نانو موبایل امنیت اطلاعات گوگل هوش مصنوعی خودروی برقی فیس بوک پهپاد گوشی آیفون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۹۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد

ماه هفدهم اردیبهشت به دورترین فاصله از زمین خواهد رسید و کمی کوچک‌تر از زمان‌های دیگر به نظر می‌رسد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه دوشنبه -هفدهم اردیبهشت- به دورترین نقطه در امتداد مدار خود به دور زمین خواهد رسید و کمی کوچک‌تر از زمان‌های دیگر به نظر می‌رسد؛ فاصله ماه از زمین متفاوت است، زیرا مدار آن کاملاً دایره‌ای نیست، کمی بیضی شکل است و یک مسیر بیضوی را طی می‌کند؛ همان‌طور که ماه هر ۲۹.۵ روز یک‌بار این مسیر بیضی شکل را به دور زمین طی می‌کند. فاصله آن ۱۴ درصد بین ۳۵۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در حضیض (نزدیک‌ترین فاصله به زمین) و ۴۰۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در اوج (دورترین فاصله از زمین) تغییر می‌کند.

اندازه زاویه‌ای ماه نیز با همان فاکتور بین ۲۹.۴ و ۳۳.۵ دقیقه قوسی متفاوت است و روشنایی آن نیز تغییر می‌کند، البته تشخیص این اتفاق در عمل دشوار است زیرا فازهای آن نیز هم‌زمان در حال تغییر است.

مقارنه ماه و سیاره عطارد

ماه و سیاره عطارد دوشنبه -هفدهم اردیبهشت- در یک راستا قرار می‌گیرند، به طوری که ماه ۲۸ روزه از زاویه سه درجه و ۴۹ دقیقه‌ای جنوب سیاره عطارد عبور می‌کند، این پدیده از اصفهان قابل مشاهده نخواهد بود، زیرا آن‌ها در طول روز به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهند رسید و زمان سحر نیز بیش از پنج درجه بالاتر از افق نخواهند بود.

ماه در قدر منفی ۹.۴ و سیاره عطارد در قدر ۰.۶ هر دو در صورت فلکی حوت قرار دارند، این دو جرم به قدری از یکدیگر فاصله دارند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل رصد هستند.

ماه در حضیض خورشیدی

چرخش ماهانه ماه به دور زمین باعث می‌‏شود دوشنبه -هفدهم اردیبهشت- به نزدیک‌ترین نقطه از خورشید در فاصله ۱.۰۰۶۷ واحد نجومی از خورشید برسد، این اتفاق تقریباً زمانی رخ می‌دهد که مدار ماه آن را بین خورشید و زمین قرار می‌دهد؛ در لحظه حضیض ماه، زمین در فاصله ۱.۰۰۸۹ واحد نجومی از خورشید و ماه در فاصله ۱.۰۰۶۷ واحد نجومی از خورشید قرار خواهد گرفت، فاصله بین زمین و ماه نیز ۰.۰۰۲۴ واحد نجومی (۳۶۳ هزار کیلومتر) خواهد بود.

کد خبر 750963

دیگر خبرها

  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • جیمزوب: حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • کشف پاسخ جدیدی برای معمای دیرین یک سیاره جهنمی!
  • پنج نشانه‌ای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است