Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@11:30:52 GMT

کنکور نظام آموزشی را گروگان گرفته است

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۰۹۷۴

کنکور نظام آموزشی را گروگان گرفته است

حاجی میرزایی گفت: کنکور تمام نظام آموزشی را به گروگان گرفته است و باید شیوه ارزیابی دانش آموزان تغییر یابد‌

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری شبستان، «محسن حاجی میرزایی» در اولین نشست خبری که در محل مدرسه شهدای هفتم تیر برگزار شد ضمن تشکر از رئیس جمهوری برای انتخابش در وزارت آموزش وپرورش و رای اعتماد مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع تعلیم و تربیت موضوع مهمی است که مقام معظم رهبری، مراجع تقلید، دولت، مجلس و دانشگاه ها بر روی آن حساس هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وزیر آموزش و پرورش در ادامه با معرفی برنامه های اجمالی خود گفت: سند تحول یک نقشه راه و یک دستاورد بزرگ است که با صاحب نظران دانشگاهی و حوزوی و با استفاده از تجارب گذشته تدوین شده است.

 

وی با بیان اینکه ما ناگزیر به شناسایی اولویت هستیم، گفت: طی دوسال آینده هشت محور را در دستور کار قرار می دهیم تا دستاوردهای مهمی را تقدیم جامعه کنیم.

 

حاجی میرزایی افزود: محور اولی تربیت چند ساحتی دانش آموزان است. در سند تحول تربیت دانش آموزان در چند ساحت پیش بینی شده است. رشد متوازن و متعادل در گرو توجه به همه ساحت ها است.تحقق این هدف از تربیت تک ساحتی به چند ساحتی نیازمند مشارکت همه جامعه است. اگر ابعاد وجودی انسان ها چند ساحتی نباشد فرد در ایفای نقش های فردی و اجتماعی دچار اختلال می شود. ارزیابی های کنونی چه بیرونی و چه درونی تک ساحتی است.

 

وی بیان کرد: ارزشیابی های سنجش دانش آموزان تک ساحتی است که یک مشکل برای آموزش و پرورش است.

 

وی با تاکید بر اینکه باید شیوه ارزشیابی دانش آموز تغییر کند، گفت: کنکور تمام نظام آموزشی را به گروگان گرفته است و تنها از یک بعد دانش آموز را ارزیابی می کند. یکی دیگر از محورهای ما استقرار زیر نظام ها است. تحولات در شش زیر نظام پیش بینی شده است که برای هر کدام از زیر نظام ها یک مسئول انتخاب کرده ام.

 

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تقویت نهاد مدرسه یکی دیگر از اولویت های ما است، گفت: مدرسه محوری ترین نقطه تحول است. ارزیابی عملکرد مجموعه نظام تعلیم و تربیت در مدرسه است. باید اختیارات مدارس را افزایش دهیم. باید ظرفیت آنها را در پذیرش نقش ها افزایش دهیم.

 

وی به ایده مدرسه بدون دیوار اشاره کرد و گفت: می‌خواهیم مدرسه را به جامعه پیوند دهیم. اجرای طرح بوم که طرح ویژه مدارس است اختیاراتی را به مدارس اعطا کرده است که هفته ای دو ساعت برنامه های خود طراحی کنند‌ تا دانش آموزان حضور فعال تر در جامعه داشته باشد. این طرح باید با قابلیت کافی، رعایت استاندارد ها و نتیجه بخشی لازم اجرا شود‌.

 

حاجی میرزایی بیان کرد: باید در انتخاب مدیران مدارس دقت کنیم. اگر به درستی مدیر انتخاب شود به آسانی به اهداف می رسیم. عملکرد کل نظام آموزشی در مدرسه است.

 

وی بهبود مدیریت را محور چهارم دانست و گفت: بحث مدیریت یکی از چالش های آموزش و پرورش است‌ مدیران توانمند از ارکان تحول هستند. مدیریت و تمرکز خاصی بر بحث مالی آموزش و پرورش خواهیم داشت.

 

وی با بیان اینکه باید معیشت معلم مورد توجه قرار می گیرد‌ تصریح کرد: معلم اسوه، الگو و نمونه است. نمی توان به عنوان کارمند به او نگاه کنیم. برای معلمین باید قانون خاص داشته باشیم. در بهره گیری از امکانات و خدمات رفاهی اولویت را به معلم ها خواهیم داد. در بحث بیمه معلم ها بین شرکت های بیمه ای و وزارت اموزش و پرورش مشکلاتی وجود دارد که در تلاشیم این مشکلات حل شود.

 

وی عدالت آموزشی محور ششم دانست و بیان کرد: ما توانسته ایم افزایش کمی خوبی بدهیم. سطح برخورداری ۱۱ استان از متوسطه کشور کمتر بوده است امسال یک استان به نرم رسیده است. ما در اولویت تخصیص اعتبارات این استان ها در اولویت هستند تا به متوسطه کشوری برسند. همچنین توجه ویژه ای به مدارس دولتی خواهیم داشت.

 

وی بیان کرد: شوراهای آموزش و پرورش یکی از مهمترین قانون ها است. نباید به محلی برای تعهدات جدید برای اموزش و پرورش تبدیل شود. باید نیازهای محلی در شوراها شکل گیرد و حل شود.

 

حاجی میرزایی گفت: در سال جاری خیرین ۱۵۰۰ میلیارد تعهد داشتند، دولت هم به این میزان اعتبار گذاشته است، سعی می کنیم سهم دولت افزایش یابد‌.

 

وزیر آموزش و پرورش فعال کردن انجمن و اولیا از دیگر محوریت ها بیان کرد.

 

وی با بیان اینکه اقتصاد آموزش و پرورش حالش خوب نیست، گفت: اقتصاد آموزش و پرورش نیازمند توجهات بیشتری است. در موضوع صندوق ذخیره فرهنگیان از کارشناسان اقتصادی استفاده می شود و کمیته ای با حضور طیب نیا (وزیر اسبق اقتصاد) تشکیل می شود.

 

حاجی میرزایی گفت: در ابتدای مهر ماه تمام مدارس معلم خواهند داشتند. با احتساب پیش دبستانی ها ۱۴ میلیون و ۶۰۰ دانش آموز ثبت نام کرده اند. ۵۷۰ هزار کلاس و ۱۱۰ هزار مدرسه فعال می شود. از این تعداد ۵۰ هزار مدرسه زیر ۴۰ دانش آموز است.

 

وی همچنین درباره شهریه مدارس غیردولتی گفت: وزارت آموزش و پرورش ضوابطی را برای الگوی شهریه دارد‌. اطمینان می دهیم ضامن مقرارت هستیم و با تخلفات شدیدا برخورد می‌کنیم. نیازی به نهادهای دیگر برای نظارت بر شهریه مدارس غیر دولتی نیست. برخی خدمات اختیاری است که اگر خانواده ها بخواهند از این خدمات با توافق مدرسه استفاده می کنند.

 

به گفته وزیر آموزش و پرورش، مالکیت اردوگاه شهید باهنر متعلق به آموزش و پرورش است و این قول را من شما می دهم.

 

حاجی میرزایی گفت: شفافیت در تعلیم و تربیت اولویت ما است که در دستور کار است. حساب واحدی به صورت آزمایشی برای مدارس پیش بینی شده است. تلاش می کنیم حساب مدارس شفاف باشد. این شفافیت را در صندوق ذخیره فرهنگیان هم داریم. در همه مسایل می‌توانید مطالبه شفاف کنید.

پایان پیام/260

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد اردبیل نماز جمعه مسجد طراز اسلامی فعالیت های مسجدی ماه محرم اربعین حسینی هفته دفاع مقدس کانون های مساجد خطبه نماز جمعه محسن حاجی میرزایی کنکور وزیر آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۰۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند

احمد محمودزاده با بیان اینکه پیش ثبت نام شهریه مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه شورای نظارت سال‌های گذشته، به دلایل تسریع در کار و تکریم مراجعه کنندگان به مدرسه انجام می شود گفت: شرط پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی این است که تا زمان ابلاغ شهریه سال، بر اساس شهریه سال قبل ثبت نام اتفاق بیفتد، شرط دیگر هم این است که به هر دلیلی دانش آموز از ادامه ثبت نام در مدرسه انصراف داد، هزینه دریافت شده پس داده شود.

وی افزود: امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه براساس عملکرد مدارس و مراکز افزایش می یابد، احتمال دارد شهریه برخی مدارس نسبت به سال گذشته افزایش و برخی ثابت و حتی برخی نیز شهریه کاهشی داشته باشند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه این گونه نیست هرسال درصدی برای همه مدارس اعلام کنیم ادامه داد: درصد افزایش متناسب با آیتم‌ها و الگوهای شهریه، در هفت محور تعیین می شود؛ امسال هم بازنگری جدی انجام شده و بر این اساس مدرسه به مدرسه و مرکز به مرکز بررسی انجام می‌شود.

محمودزاده با اشاره به اینکه همین روزها بررسی در حال انجام است گفت: بخشنامه شهریه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغ شده، ۱۰ روز اول توجیه و اقناع برای موسساتی است که با فرمت‌های جدید به چه شیوه عمل کنند، ۱۰ روز فرصت وارد شدن به سامانه دارند تا همه اطلاعات مدرسه‌ای را وارد و بارگذاری کنند.

وی ادامه داد: کارگروه بر اساس مصوبه و ماده ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیر دولتی که مدیر منطقه رئیس کارگروه است با همراهی موسسان و نماینده انجمن اولیا و مربیان و مسئولان در داخل آموزش و پرورش، معاونان آموزش و پرورشی این شهریه تایید و به استان اعلام می‌شود. در صورت تایید از سمت استان این شهریه در پنل مدیریتی مدرسه برای دید عموم با کد مدرسه و اسم مدرسه ثبت می‌شود که همه این فرآیند تا ۳۱ اردیبهشت مشخص می‌شود.

ساعت تدریس معلمان غیردولتی برای «بیمه» شدن

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه حمایت از معلمان مورد غفلت قرار گرفته است عنوان کرد: معلمان بر اساس قانون ۳۰ ساعته شدند و متناسب با ۳۰ ساعت آموزش و تدریس، بیمه کامل می‌شوند و دستمزد ۳۰ ساعت کامل را می‌گیرند.

محمودزاده در خصوص جریمه نقدی مدارسی که بیشتر از شهریه و بیشتر از شهریه فوق برنامه که ۴۰ درصد شهریه است دریافت می کنند عنوان کرد: اگر مدرسه‌ای تخلف حوزه را داشت در شورای نظارت تصمیم می‌گیریم؛ از حساب مدرسه برداشت می‌شود، طبق ماده ۱۸ تبصره ۲ سهم دانش آموز به خودش داده می‌شود و به خاطر همین تخلف و جریمه بخشی تا صد درصد شهریه را در شورای نظارت در سطح کشور تصمیم گیری خواهیم کرد و برای استفاده در مناطق محروم در اختیار آموزش و پرورش کشور قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طبق گزارش های سامانه، ۲۲۵۳ فقره پرونده تخلف از استان‌ها گزارش شده افزود: صددرصد به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود و مردم با ثبت شکایت در سامانه می توانند تخلفات را گزارش دهند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در این خصوص به سازمان تامین اجتماعی توصیه شده است که همراهی خوبی با این موضوع داشته باشد افزود: با این کار همه معلمان به حق و حقوق خود می‌رسند و به صورت کتبی و شفاهی به همه موسسان هم ابلاغ شده است.

محمودزاده با بیان اینکه در تهران ۲۰ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند اظهار کرد: ۸۰ درصد دانش آموزان در مدارس دولتی مشغول تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه در سرانه فضای آموزشی انعطاف داریم اما در بحث ایمنی با کسی تعارف نداریم عنوان کرد: در مدارس غیردولتی طبق سند تحول بنیادین تنوع محیط یادگیری را می‌پذیریم یعنی دانش آموزی کلاس‌های تئوری را در مدرسه و سالن ورزش را در جای دیگر انجام می‌دهد تا شاداب بیشتری در او به وجود آید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر
  • کیفیت بخشی به مقوله آموزش از اولویت‌های وزارت آموزش و پرورش
  • تربیت صحیح و اسلامی فرزندان ایران، دغدغه اصلی معلمان دلسوز
  • سرانه فضای ورزشی مدارس اردبیل ۲.۵ برابر شد