Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@08:02:03 GMT

چگونه مالیات کسب‌وکار خود را مدیریت کنید

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۲۱۹۷

چگونه مالیات کسب‌وکار خود را مدیریت کنید

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، همه‌ساله در انتهای بهار و ابتدای تابستان موعد ارائه اظهارنامه مالیاتی فرامی‌رسد و اشخاص حقیقی و حقوقی بافاصله زمانی یک‌ماهه باید اظهارنامه مالیاتی خود را پرکرده و تقدیم سازمان امور مالیاتی کنند. این موعد تنها یک نقطه عطف در فرایند یک‌ساله پرداخت مالیات یک کسب‌وکار است؛ اما به‌جرات می‌توان گفت که قبل و بعدازاین نقطه عطف، یک فرایند طولانی و فرسایشی برای محاسبه و پرداخت مالیات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این یادداشت نگاهی به این فرایند داشته و بهترین شیوه مدیریت در هر مرحله را به شما معرفی می‌کنیم.

تحریر دفاتر قانونی و تنظیم صورت‌های مالی

اولین قدم برای مدیریت مالیات پرداختی، مدیریت و تصحیح شیوه تحریر دفاتر قانونی و تنظیم صورت‌های مالی است. متناسب با نوع کسب‌وکار شما استانداردهای حسابداری مشخصی تنظیم و اعمال می‌شوند که ملزم به رعایت آن‌ها هستید. اما فارغ از رعایت استانداردهای حسابداری، صورت‌های مالی شما باید به‌گونه‌ای تنظیم شود که کمترین شبهه‌ای در آن‌ها وجود داشته و جای بهانه‌ای برای ممیزان اداره مالیات باقی نگذارد.

در نگاه اول این مسئله ساده به نظر می‌آید، اما اگر تجربه مواجهه با ممیزین اداره مالیات را داشته باشید می‌دانید که به چه سادگی قادر به ایراد گرفتن از صورت‌های مالی هستند و اصطلاحاً «از ماست مو می‌کشند». برای موفقت در این مرحله راه اول این است که تلاش کنید هرروز دانش خود را در این زمینه افزایش دهید و در کنار آن تجربه خود را بالا ببرید؛ هرچند که کسب تجربه در این زمینه به قیمت پرداخت مالیات اضافی در چندین دوره است.

راه بعدی که راه ساده‌تر و منطقی‌تری است، بهره‌گیری از مشاوره مالیاتی مستمر است. یک مشاور مالیاتی باتجربه و تخصصی که درزمینهٔ مالیات دارد، به‌خوبی می‌تواند با نظارت بر روند تهیه صورت‌های مالی، کمترین بهانه‌ای برای اداره مالیات باقی نگذارد.

تنظیم اظهارنامه مالیاتی

به‌خوبی می‌دانید که هرسال در موعدی مشخص باید اظهارنامه مالیاتی خود را به اداره مالیات تقدیم کنید. حالا دیگر حتی کافی‌نت دارها نیز با گرفتن مبلغی اندک اظهارنامه مالیاتی شمارا پر می‌کنند. اما واقعیت این است که تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی را می‌توان خطیرترین کار یا همان نقطه عطف فرایند پرداخت مالیات به شمار آورد؛ هرقدر که گردش مالی کسب‌وکار شما بیشتر باشد، این حساسیت بیشتر می‌شود.

از سویی دیگر هرقدر در مرحله قبلی فرایند، یعنی تنظیم صورت‌های مالی بهتر عمل کرده باشید، در اینجا نیز کار ساده‌تری خواهید داشت. با تمام این‌ها وجود بندها و قسمت‌های متنوع و متعدد در اظهارنامه مالیاتی، پر کردن آن را پیچیده کرده است. کافی است تا کوچک‌ترین اشتباهی در تنظیم آن داشته باشید تا متحمل خسارت‌هایی سنگین شوید.

یادگیری نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی با حضور در کلاس‌های مرتبط و در ضمن کسب تجربه می‌تواند شمارا درزمینهٔ تنظیم اظهارنامه مالیاتی یاری کند. اما بازهم به‌خوبی می‌دانیم که کسب تجربه به قیمت پرداخت مالیات اضافی در چندین دوره است. راه دیگری نیز برای تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی وجود دارد که بسیار منطقی‌تر و کم ریسک تر است؛ مراجعه به یک موسسه مشاوره مالیاتی؛ یک مشاور مالیاتی، باتجربه چندین ساله‌ای که از تنظیم اظهارنامه‌های مالیاتی متعدد دارد، به‌خوبی می‌داند که چگونه باید یک اظهارنامه مالیاتی بی‌نقص تنظیم کند. آگاهی و استفاده از معافیت‌های مالیاتی مزیت بزرگ دیگری است که با مراجعه به یک مشاور مالیاتی خواهید داشت.

دادرسی مالیاتی

آخرین مرحله فرایند پرداخت مالیات دادرسی مالیاتی است. زمانی درگیر دادرسی مالیاتی می‌شوید که میزان مالیات شما که توسط سازمان امور مالیاتی اعلام می‌شود، بیشتر از میزانی است که شما به آن رسیده‌اید. در حقیقت وقتی با اداره مالیات به مشکل می‌خورید، با دادرسی مالیاتی قادر به حل کردن پرونده مالیاتی خود خواهید بود.

واقعیت این است که موفقیت در پروسه دادرسی مالیاتی نیاز واقعی به تجربه دارد. به هر میزانی هم که به قانون مالیات تسلط داشته باشید، بازهم باید با ممیز اداره مالیات مقابله کنید؛ کسی که تنها کار او مالیات است! بازهم همچون دیگر مراحل، با بهره‌گیری از مشاوره مالیاتی شانس خود برای پیروز شدن در دادرسی مالیاتی را به میزان بسیار زیادی افزایش می‌دهید.

یک مشاور مالیاتی، به‌عنوان یک وکیل مالیاتی تسلط کاملی به قوانین مالیاتی داشته و باتجربه بالایی که از پرونده‌های متعدد مالیاتی و حضور در مراجع دادرسی مالیاتی دارد، به‌خوبی می‌تواند پرونده مالیاتی شمارا مدیریت کند.

با تخصصی‌ترین مرکز مشاوره مالیاتی ایران آشنا شوید

تا اینجا به این مسئله واقف شدید که استفاده از مشاوره مالیاتی تا چه میزان در مدیریت مالیاتی کسب‌وکار شما حیاتی است. در حال حاضر افراد و شرکت‌های مختلفی در ایران اقدام به ارائه خدمات مشاوره مالیاتی و دادرسی مالیاتی می‌کنند. برخی از مراکز خدماتی همچون مشاوره مالیاتی تلفنی و مشاوره مالیاتی آنلاین ارائه می‌دهند. برخی حتی اقدام به ارائه مشاوره مالیاتی رایگان می‌کنند. بااین‌حال در میان انبوه شرکت‌های مشاوره مالیاتی، باید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

مرکز مشاوره مالیاتی پرشین تکس، به‌عنوان مرکز تخصصی مشاوره مالیاتی و دادرسی مالیاتی، با به‌کارگیری مشاوران مالیاتی خبره، تحصیل‌کرده و باتجربه، به‌جرات برترین مرکز مشاوره مالیاتی و دادرسی مالیاتی در ایران است. این مرکز سابقه حل پرونده‌های مالیاتی متعددی را در رزومه خود داشته و کارنامه‌ای درخشان در عرصه دادرسی مالیاتی دارد. این مرکز مشاوره مالیاتی که دارای ۳ شعبه در تهران و یک شعبه در مشهد و همدان است، قادر به ارائه خدمات مشاوره مالیاتی در اقصی نقاط ایران است.

همین حالا و با تماس با شماره ۰۲۱۲۲۹۲۷۳۸۸ و یا با مراجعه به آدرس اینترنتی www.persiantax.com امور مالیاتی کسب‌وکار خود را به پرشین تکس بسپارید.

این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 4721096

منبع: مهر

کلیدواژه: مالیات کسب و کار اظهارنامه مالیاتی اینترنت گروه خودروسازی سایپا افق کوروش بلیت هواپیما بانک پاسارگاد مالیات حمل و نقل دوربین بانک ملی مهریه ساختمان سازی صنعت خودروسازی کمک به محرومان تبلیغات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۲۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است

سیاوش سالارزاده کارشناس اقتصادی در رابطه با اهمیت تمرکز بر بخش مشاغل و به خصوص مشاغل خاص با درآمدهای کلان به خبرنگار قدس اظهار کرد: تمرکز ویژه دولت سیزدهم بر اخذ مالیات از مشاغل بزرگ و اصناف با درآمدهای کلان با تکیه بر آمار عملکرد مالیاتی اصناف در سال گذشته، گامی حیاتی در جهت تضمین نظام مالیاتی عادلانه و پایدار است. دولت سیزدهم با هدف قرار دادن مشاغل پردرآمد، رسیدگی به مسائل فرار مالیاتی و اجتناب از مالیات، ترویج عدالت و عدالت مالیاتی و همکاری با سایر سازمان های دولتی، می تواند به هدف خود یعنی حداکثرسازی درآمد مالیاتی، بازتوزیع مناسب ثروت از محل اخذ عادلانه مالیات و رشد اقتصادی با تکیه بر حمایت هوشمند و هدفمند از بخش مولد اقتصاد دست یابد.

این کارشناس اقتصادی در رابطه با در رابطه با تحقق عدالت مالیاتی در زمینه اخذ مالیات از اصناف اظهار کرد: یکی از دلایل اصلی تمرکز بر اخذ مالیات از مشاغل بزرگ و اصناف با درآمدهای کلان، رسیدگی به مسائل فرار مالیاتی و اجتناب از پرداخت مالیات با کتمان داده های مالی است. یکی دیگر از دلایل مهم تمرکز بر مشاغل و اصناف بزرگ، اطمینان از انصاف و عدالت مالیاتی است. کسب‌وکارهای کوچک و متوسط اغلب برای رقابت با نهادهای بزرگ‌تر که منابع مالی لازم برای مشارکت در استراتژی‌های برنامه‌ریزی مالیاتی پیچیده را دارند، مبارزه می‌کنند. در نتیجه، مشاغل کوچکتر بار نامتناسبی از بار مالیاتی را به دوش می کشند. سازمان امور مالیاتی با هدف قرار دادن مشاغل بزرگ و اصناف با درآمدهای کلان، می تواند شرایط را یکسان کرده و اطمینان حاصل کند که همه مشاغل سهم عادلانه خود را از مالیات پرداخت می کنند.

وی در رابطه با تمرکز دولت سیزدهم بر اخذ مالیات واقعی از مشاغل خاص و خصولتی‌های فراری از مالیات ادامه داد: سازمان امور مالیاتی به منظور اخذ مؤثر مالیات از بنگاه های اقتصادی بزرگ و اصناف با درآمدهای کلان، استراتژی جامعی را اجرا کرده است که زمینه‌ساز اعطای بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور توسط صنایع بزرگ و شرکت‌های خصولتی شده است به طوری که در سال گذشته بیش از ۳۰ درصد کل درآمدهای مالیاتی کشور توسط ۸۰۷ مودی بزرگ مالیاتی پرداخت شده است. تجربه داده ها و ارقام عملکرد مالیات اصناف در سال گذشته، نشان داده است که دولت سیزدهم به دنبال اخذ مالیات واقعی از مشاغل خاص و خصولتی‌های فراری از مالیات بوده است.

وی افزود: همچنین سازمان امور مالیاتی می‌تواند با اجرای اقداماتی مانند گزارش عمومی داده‌های پرداخت مالیات و افزایش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت پرداخت مالیات و مصارف ویژه آن در توسعه کشور نظیر سهم مالیاتی شهرداری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده، شفافیت را افزایش دهد و مردم را نسبت به مصارف مهم مالیات کشور آگاه کند.

سالارزاده در خاتمه اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی تمرکز خود را مشاغل بزرگ و اصناف با درآمدهای قابل توجه و کلان قرار داده است که این رویکرد نقش تعیین کننده ای در اصلاح رویکرد مالیاتی کشور دارند. از یک با اعطای سهم واقعی مالیات توسط مشاغل کلان، زمینه بازتوزیع مناسب ثروت را فراهم خواهد کرد و از طرف با کاهش فشار مالیاتی بر مردم عادی و همچنین بخش مولد اقتصاد، زمینه برای پرداخت عادلانه مالیات و اطمینان از پرداخت سهم منصفانه مالیاتی بخش های مختلف مالیاتی فراهم خواهد شد. دولت سیزدهم در زمینه مالیات‌ستانی به شیوه و رویکرد جدید خود با تمرکز بر ارقام عملکرد مالیاتی اصناف در سال گذشته و تقاطع گیری اطلاعات جدید توانسته است که روندها و الگوهای رفتار پرداخت مالیات را شناسایی کند و اخذ مالیات از مشاغل خاص را کلید بزند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • وصول یک ماهه ۱۰۰۰ میلیارد مالیات از شرکتهای خام فروش صادراتی
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • تمدید مهلت تکمیل اظهار نامه مالیاتی
  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از دلال پتروشیمی در استان فارس
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • تمدید مهلت اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده