Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهروز بقایی که در سال‌های اخیر بیشتر در حوزه تئاتر و مستند فعال بوده است، درباره مستند زندگی‌اش با عنوان «و با تشکر از خانواده رجبی» که به تازگی تولید شده است، توضیحاتی ارائه کرد.  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، بهروز بقایی نویسنده، کارگردان و بازیگر تلویزیون که این سال‌ها در برخی از آثار مستند نیز حضور داشته است بیان کرد: تاثیرگذاری مستند به مراتب متفاوت‌تر از فیلم داستانی است چرا که فیلم مستند ویژگی خاص خود را دارد؛ یک مستند واقعی، برمبنای حقیقت استوار است و دروغ در آن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد:، چون در مستند با حقیقت برخورد می‌کنیم و تصاویری که می‌بینیم ساختگی نیستند در نتیجه در باورپذیری ما نقش فراوانی دارند و به تبع آن تاثیرپذیری بیننده نیز بیشتر می‌شود؛ و با تشکر از خانواده رجبی!

این نویسنده و شاعر درباره برگزاری «شب بهروز بقایی» و مستندی که بر اساس زندگی او ساخته شد، بیان کرد: با توجه به علاقه من به حوزه ادبیات، کانون اندیشمندان اسلامی نشریه بخارا، زحمت برگزاری این مراسم را کشیدند که در آن بخش‌هایی از مستند «و با تشکر از خانواده رجبی» که درمورد زندگی من است و خود من در آن حضور دارم را به نمایش در آوردند.

وی از تجربه بازی در نقش خود و همکاری با فرزاد فره‌وشی به‌عنوان سازنده این مستند، افزود: تجربه خوبی بود و حس متفاوتی داشت. اینکه به‌عنوان بازیگر در نقش خودت ظاهر شوی بسیار خوشایند و ورای هر تجربه دیگری است که پیش از آن برای عموم به نمایش گذاشته‌ای.

بازیگر فیلم‌های سینمایی «به وقت خماری»، «سیب و سلما» و «شناسایی» به حضور در فیلم‌های مستند ابراز علاقه کرد و یادآور شد: از مستند خودم در کل راضی بودم و تمایل دارم در فیلم‌های مستند بیشتری حضور داشته باشم. با توجه به علاقه‌ام به حوزه شعر و ادبیات و تشابه تصویری با پدر شعر نوی ایران نیما یوشیج را بسیار دوست دارم اگر مستندی راجع به زندگی وی ساخته شد، به جای این شاعر بزرگ نقش آفرینی کنم.

او در پاسخ به این سوال که آیا مستند «و با تشکر از خانواده رجبی» اکران عمومی خواهد شد هم گفت: در حال حاضر سازنده این فیلم به دنبال سرمایه‌گذار است تا بتواند آن رابه اکران درآورد؛ ولی زمان قطعی آن فعلا مشخص نیست.

کارگردان مجموعه «توپ گرد» و کارگردان هنری «غنچه و خال جون کوکب» در تفاوت فیلم‌های مستند ایرانی با مستند‌ها جهانی، عنوان کرد: در غالب مستند‌هایی که خارجی‌ها می‌سازند علاوه‌بر تجهیزات و ابزار، دسترسی آن‌ها به مراجع قابل استناد، آسان‌تر است. مراجع آن‌ها متنوع و فراوان هستند، همچنین دردسترس ترند.

وی افزود:، اما در ایران علاوه‌بر اینکه منابع محدود هستند، دسترسی به منابع و کسب مجوز برای استفاده از این منابع بسیار دشوار و زمان‌بر است. حتی ورود به مکان‌های مختلف و ضبط تصاویر از آن مکان‌ها بسیار دشوار و زمان بر است در نتیجه انرژی فیلمسازان بیشتر به جای اینکه صرف ساختن مطلوب فیلم شود در آن مسیر‌ها تلف می‌شود.

کارگردان سری دوم مجموعه «بازهم زندگی» برای بهتر شدن وضعیت مستند، تاکید کرد: مستندسازان بخصوص جوانان مستند ساز باید مشق بسیار کنند و از مقابله با مشکلاتی که پیش رو دارند، نترسند. در این میان نقش موثر تلویزیون در پخش آثار مستند و نقش ارگان‌ها و سازمان‌های مربوطه برای اعطای مجوز به مستندسازان و سهولت ورودشان به مکان‌های مختلف برای به تصویر کشیدن آن مکان‌های خاص را نباید ساده انگاشت.
پیشنهاد کار در حوزه کودک و نوجوان
بازیگر و کارگردان رسانه ملی در ادامه به فعالیت‌های آتی خود پرداخت و گفت: در حال حاضر تئاتر بازی می‌کنم و چند پیشنهاد بازیگری فیلم و کارگردانی برای گروه کودک و نوجوان دارم که در حال بررسی هستم. به تازگی مستند «تهرانگردی» را برای تلویزیون ضبط کردیم که در آن جا‌های دیدنی تهران از جمله کاخ‌ها و بنا‌ها و موزه‌ها را به عنوان مجری بازیگر معرفی می‌کنم.

کارگردان هنری و همراه رضا عطاران در ساخت مجموعه پرخاطره «قطار ابدی» با اشاره به پخش فیلم‌های جشنواره مستند از تلویزیون، توضیح داد: زمانی که جشنواره‌ای در شهر خاصی مثل تهران و در سالن‌های مشخصی برگزار می‌شود، دسترسی بسیاری از علاقمندان به‌ویژه افرادی که در شهر‌ها و استان‌های دیگر سکونت دارند، دشوار و هزینه‌بر می‌شود. اما وقتی چنین جشنواره‌ای به تلویزیون می‌آید می‌تواند کاملا در خدمت بیننده باشد و هر مخاطبی را در شهر و روستا به خود جلب خود کند.

او که پیش از این گویندگی نریشن مستند را نیز تجربه کرده، در خاتمه اظهار کرد: در کل حضور در مستند چه به عنوان بازیگر یا به عنوان گوینده یا مجری بسیار لذت بخش است و به دلیل آزادی در بیان و رفتار حس متفاوت و خوبی را به فرد القا می‌کند؛ همه رفتار‌ها و بیان احساسات واقعی است و در اختیار فیلمنامه یا متن نیست.

جشنواره مستند سیما از ۱۵ تیر با پخش مستند‌های پذیرفته شده در بخش مسابقه کار خود را در شبکه مستند آغاز کرده و مراسم اختتامیه آن نیز در مهر ماه برگزار خواهد شد. منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بهروز بقایی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بازیگر پیشکسوت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۲۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تاثیر پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها در افزایش امید به زندگی، گفت: فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

پژمان بختیاری‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری هفته سلامت و نام‌گذاری پنجمین روز این هفته با عنوان سلامت خانواده و فرهنگ سلامت اظهار کرد: در چند دهه اخیر، به دلیل تغییر و تحولات اساسی و فراگیر در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی- امنیتی، اقتصادی و فناوری در مقیاس منطقه‌ای و جهانی، نقش ممتاز و تعیین‌کننده فرهنگ به ویژه فرهنگ‌های ملی و منطقه‌ای در عرصه‌های ملی، بین‌المللی و جهانی نمایان‌تر شده است.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران، به عنوان نقطه عطف تحولات معنوی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قرن بیستم از ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالفعل و بالقوه عظیمی در این حوزه برخوردار است و پیشرفت و تعالی همه‌جانبه کشور، مستلزم بهره‌گیری مؤثر و هوشمندانه از آن در سطح ملی و مناسبات و تعاملات منطقه‌ای و جهانی است. در حقیقت، فرهنگ به معنای اخص آن، از مختصات ذاتی، مزیت‌های راهبردی، انحصاری و سرنوشت‌ساز کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران است که همواره مورد تأکید معمار کبیر انقلاب اسلامی امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: فرهنگ، نظام‌واره و کلیتی واحد و شامل «عقاید و باورهای اساسی، ارزش‌ها، آداب، الگوهای رفتاری ریشه‌دار و دیرپا، نمادها و مصنوعات» در سطح محلی، ملی، عمومی و حرفه‌ای است. فرهنگ به مثابه «روح جامعه» به زندگی فردی و اجتماعی انسان معنا و هویت می‌بخشد و شکل‌دهنده و اثرگذار بر ذهنیت و گرایش‌های افراد و جامعه و تعیین‌کننده رفتار عمومی است.

وی افزود: فرهنگ، جهت‌بخش جامعه و نظام‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است و نقش و تأثیر قابل توجهی در ارتقای سلامت افراد در سه سطح سیاست‌گذاری و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و مردم به عنوان گیرندگان خدمات سلامت ایفا می‌کند.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: فرهنگ، مجموعه‌ای از رهنمودها یا فرمول‌ها برای زندگی در جهان را به ما ارائه می‌دهد و فرهنگ‌های اجتماعی افراد را با اعتقادات، ارزش‌ها و عادت‌های خاصی پرورش می‌دهند. فرهنگ، واسطه‌ای است که مردم به عنوان تسهیلگر روابط اجتماعی برای برقراری ارتباط از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود: تأثیر متقابل فرهنگ و سلامتی بسیار پیچیده است و مستلزم در نظر گرفتن مجموعه‌ای از دلایل، تجربه‌ها، تجلیات و روش‌های پیشگیری و درمان برای انبوهی از مشکلات انسانی است با این حال اگرچه تنوع فرهنگی به ویژه در رابطه با سلامتی در ظاهر جذاب و فریبنده است، به همان اندازه می‌تواند تفاوت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بین مردم را نیز پنهان کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ارتقای فرهنگ سلامت در مردم با هدف آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسئولیت‌های اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیط‌های ارائه مراقبت‌های سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه، تحقق رویکرد سلامت همه‌جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاست‌های اجرایی و مقررات با رعایت اولویت پیشگیری بر درمان و...، افزایش آگاهی، مسئولیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌های کشور و...، تربیت انسان‌های سالم، باانگیزه، شاداب، متدین، وطن‌دوست، جمع‌گرا، نظم‌پذیر و قانون‌گرا انجام می‌شود.

وی افزود: همچنین ارتقای فرهنگ سلامت مردم برای ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و...، افزایش آگاهی و میزان سواد سلامت جامعه در راستای افزایش پیش‌گیری، خودمراقبتی فعال و اصلاح سبک زندگی و ارتقای عادلانه سلامت در کشور با استفاده بهینه از مشارکت آگاهانه و مسئولیت مردم و توسعه همکاری‌های بین بخشی انجام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در طول قرن گذشته علل اصلی مرگ در بسیاری از کشورها به طرز چشمگیری از بیماری‌های عفونی به بیماری‌های مزمن تغییر کرده است. اگرچه نوآوری‌های بیوتکنولوژیک نقش مؤثری در درمان بیماری‌ها داشته‌اند اما پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها نیز نقش انکارناپذیری در افزایش امید به زندگی داشته و منجر به طولانی‌تر شدن متوسط امید به زندگی شده است.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: عوامل مختلف شامل بهبود شرایط زندگی، کاهش سوء تغذیه، بهبود وضعیت بهداشتی غذا و آب، اصلاح سیستم‌های دفع فاضلاب و ... با سهم نسبی خود می‌توانند به عنوان مؤلفه‌های بیولوژیک در کنار نوآوری‌های بیوتکنولوژیک بر طول عمر تأثیرگذار باشند. مداخلات پیشگیرانه غالبا در شرایط زندگی و رفتار افراد تأثیرگذار است. در نتیجه فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انجام ۱۰ عمل اهدای عضو در خوزستان در ۵ روز
  • آغاز مسابقات فوتسال جام یاریگران زندگی در بخش نگین کویر فهرج
  • سریال مشاور و روایتی از باز کردن کلاف‌های پیچیده زندگی
  • جستجوی یک خانواده برای یافتن پیکر فرزندشان/ یادبودی برای یاسین
  • مستند «عشق و فلسفه» در مورد زندگی «نادیا مفتونی» استاد فلسفه دانشگاه تهران
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها
  • زندگی با چندفرزند لذت بخش است