Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@08:25:49 GMT

بانو می‌تواند آدم را عاشق کند

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۴۲۵۹

بانو می‌تواند آدم را عاشق کند

محمد نیک‌بین نویسنده سینما به بهانه رونمایی از مستند "بانو" یادداشتی را در قالب دلنوشته منتشر کرد. ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۱ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا،  "محمد نیکدل" نویسنده سینما به بهانه رونمایی از مستند «بانو» یادداشتی منتشر کرد.

این مستند که هفته قبل در حوزه هنری رونمایی شد روایتگر زندگی مادری است که دو فرزندش در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل شهید شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از خبر عدم اکران این فیلم توسط گروه هنر و تجربه خبرگزاری تسنیم گزارشی در این باره منتشر کرد.

مجوز نمایش در "هنر و تجربه" دست چه کسانی است؟

"بانو" می تواند آدم را "شاعر" کند.
"بانو" در میان تشویق حاضرین آمد و ایستاد روی سِنِ و گفت «سلام»
می‌توانم قسم بخورم که تالار کوچک و صدای کف زدن مردمان در گذر کند زمان محو شد و واژگان چنان مبهوت ایستادند که انگار هرگز نبودند.
ایستاده‌ام اینجا در تالار اندیشه حوزه هنری، یک نَفَس مانده تا شاعر شوم، اگر بشود آن کلمه‌ها را به خاطر آورم که هنوز بر زبان و کاغذی نرفته‌اند! 
من "گنگ خواب دیده"ام. 
ای کاش قصیده یا بیت یا حتی یک مصرع! کلمات را سر جایشان بنشاند که سرپیچی نکنند و مطیع ذهن و زبان باشند.
چند نفر تجربه این حال را با من شریک‌اند؟ شاید همان‌ها که پیش از این با هم "ننه عصمت" آن قدیسه پیر را زیارت کردیم که سال‌های سال نشسته بود به بافتن دستکش‌هایی که داشتنِ یک جفت از آنها فخرِ اهلِ هنر است و می‌تواند رگِ دست‌هایت را تا آخرین گردشِ خون گرم نگه دارد؛ یا آنها که با هم کلوچه‌های "خیرالنساء" را خوردیم که از خراسان با خودش آورده بود و مزه بهشت می‌داد.

"چریک پیر" هم حتما خیلی‌ها را شاعر کرده، " کل زهرای خانوکی" را می‌گویم، فرمانده گردانِ نانواها به استعداد یک لشکر. یک بار هم جمعیت زیادی بودیم در سینما فلسطین که "ننه عصمت" آمد و آنجا هم یک باره کلمه‌ها غیبشان زد و شاعرها "بی وزن" در فضا غوطه می‌خوردند و عجب اینکه هر مرتبه می‌پندارم این موقعیت یگانه‌ای است و تکرار نمی‌شود و باز "بانو" به اسم دیگری و در جایی دیگر پیدایش می‌شود و همه را مبهوت می‌کند و می‌رود.
"بانو" نمی‌ماند؛ نه اینکه نخواهد بماند؛ خیلی مشغله دارد در اهواز، در سبزوار و یزد و کرمان و صدجای‌ دیگر که باید برود و حواسش به هزارو یک چیز و ناچیز باشد، اما اگر وعده‌گاه فراهم شود "بانو" با یکی‌ از هزار اسم و در یکی از هزاران کالبدش خود را می‌رساند وسفره‌اش را برایمان پهن می‌کند؛ یک سفره واقعی و نه یکی‌ از آن پر رنگ و لعاب‌هایی که خوراک اَبَرقهرمانِ آبکی را روی پرده سینما و قاب تلویزیون به خورد تو می‌دهد. "بانو" سفره‌دار است و میهمان‌نواز و طعم طعامش می‌تواند آدم را "ابراهیم" و "اسماعیل" کند.
"بانو" منتظر است و آنقدر که ما خیلی خیلی دور هستیم، دور نیست و اگر یکی از ما دوربینش را بردارد و آن دیگری بادمجان‌ها را از دور قاب تلویزیون بَرچیند و زنگار قصه‌های وهمی را از شیشه آن بزداید "بانو" باز می‌آید و میزبان ما می‌شود و این بار که او را ببینم من دیگر نمی‌خواهم شاعر شوم.
"بانو" می‌تواند آدم را "عاشق" کند.

تقدیم به بانو "عصمت احمدیان" مادر شهیدان " ابراهیم و اسماعیل فرجوانی"

"زنانی با گوشواره‌های باروتی" در سینماهای "هنر و تجربه"

انتهای پیام/

R1544/P/S4,34/CT4 واژه های کاربردی مرتبط جشنواره فیلم عمار مرکز گسترش سینمای مستند مستند سینمای مستند سینمای ایران سینما

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره فیلم عمار مرکز گسترش سینمای مستند مستند سینمای مستند سینمای ایران سینما جشنواره فیلم عمار مرکز گسترش سینمای مستند مستند سینمای مستند سینمای ایران سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۴۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش ملی شاعر بلند آوازه‌ کُرد «میرزا احمد داواشی» برگزار می‌شود

مدیر پژوهشی مطالعات تاریخ و فرهنگ پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان گفت: همایشی ملی در مورد شاعر مردمی بلندآوازه و نام‌آشنای منطقه غرب ایران، میرزا احمد داواشی، نوزدهم اردیبهشت در دانشگاه کردستان برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، مسعود بیننده امروز_ سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان در نظر دارد در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود و همچنین ایجاد بستری برای شکل‌گیری و تقویت گفتمان علمی درباره شاعران و شخصیت‌های فرهنگی مناطق مختلف کردستان در ذیل عنوان سلسله رویدادهای معنوی ایران، همایش ملی میرزا احمد داواشی شاعر نامی منطقه غرب کشور را نوزدهم اردیبهشت سال جاری در دانشگاه کردستان برگزار کند.

وی افزود: از ۴۲ مقاله رسیده به دبیرخانه همایش میرزا احمد داواشی ۳۱ مقاله جهت ارائه به صورت سخنرانی پذیرفته شده و چهار مقاله نیز به صورت پوستر ارائه خواهد شد.

مدیر پژوهشی مطالعات تاریخ و فرهنگ پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان اضافه کرد: در این همایش دو سخنرانی اصلی و ۱۰ پانل تخصصی در طی برنامه‌های همایش اجرا می‌شود.

بیننده با اشاره به زندگی ادبی پربار این شاعر نامی تصریح کرد: میرزا احمد داواشی (۱۳۵۹-۱۲۷۹ ه ش) شاعر شیرین‌سخن، نکته‌سنج، زیباسرا، زیبابین و فصیح واژه است که اشعارش را به زبان کردی و در قالب گویش‌های گورانی-هورامی و سورانی-جافی سروده است.

وی درباره دیگر خصیصه ادبی اشعار این شاعر نامی گفت: میرزا احمد که جزو آخرین اعضای نسل شاعران گوران‌سرای کردستان ایران است در شهر روانسر از توابع استان کرمانشاه چشم به جهان گشوده و قریحه شاعرانگی و استعداد بداهه‌گویش در گستره‌ی جغرافیای فرهنگی این منطقه که طبیعت بکر و زیبای اورامانات، پاوه و جوانرود را شامل می‌شود رشد و نمو یافته است.

دبیر علمی همایش میرزا احمد داواشی اضافه کرد: میرزا احمد که به لقب داواشی معروف است در ذیل اشعارش معمولاً به همان نام خودش یعنی احمد که یکی از نام‌های مبارک پیامبر اسلام (ص) است خود را ندای شاعرانه زده و ختم اشعارش را با بستار زیبای پیامی عمیق و گوهروار می‌آراید، چنین است که لقب داواشی در افواه عامه شهرت دارد و نام احمد همان لقب شعری اوست.

بیننده ادامه داد: بدون شک برگزاری چنین همایش‌هایی فرصتی خواهد بود که از طریق آن شاعران و شخصیت‌های ادبی و فرهنگی ایران در منطقه کردستان معرفی شده و زمینه مناسبی برای تولید متون علمی در مورد آن‌ها و همچنین بستری برای انتشار این یافته‌های علمی و پژوهشی فراهم شود.

وی افزود: این دست از شاعران اگرچه در گستره‌ی وسیع‌تر زبان‌ها و فرهنگ‌های دیگر کمتر شناخته شده هستند، اما صدای زیست جهان واقعی عامه مردم بوده و زبان گویای جامعه و فرهنگ ما به شمار می‌آیند.

کد خبر 751341

دیگر خبرها

  • همایش ملی شاعر بلند آوازه‌ کُرد «میرزا احمد داواشی» برگزار می‌شود
  • (ویدئو) چرا همه عاشق آهنگی درباره کیم جونگ اون شده‌اند؟
  • ماجرای جالب شاعر شدن شهرام شکیبا + فیلم
  • نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی
  • طوطی دراکولا ؛ این خون آشام عاشق میوه است! (+تصاویر)
  • تمرین پرسپولیس با حضور هوادار بانو
  • (تصاویر) وقتی حیوانات عاشق می‌شوند
  • وقتی حیوانات عاشق می‌شوند (عکس)
  • شعر میرنوروز آمیخته با مضامین قرآنی است
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی