Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایكنا از فارس، جلسه شورای معاونان فرهنگی دانشجویی دانشگاه‌های منطقه 7 كشور امروز، 30 شهریورماه با حضور غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیرعلوم تحقیقات و فناوری در دانشگاه شیراز برگزار شد.
در این نشست در خصوص آئین‌نامه نشریات دانشجویی، فعالیت‌های تشكل‌های اسلامی، راهكارهای افزایش مشاركت دانشجویان در فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و راهكارهایی برای ارتقای فرهنگ عفاف و حجاب بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


غفاری در این نشست به موضوع هویت دانشجویی و دانشگاهی اشاره كرد و گفت: رشد بی حساب و كتاب و نگاه كمی‌گرایانه در سال‌های گذشته سبب بی هویتی برخی دانشجویان شده و تلاش زیادی شده به این اوضاع سامان داده شود.
وی اظهار كرد: دانشگاه به عنوان یكی از بخش‌های مهم جامعه هم محل تجمع فرهیختگان است و هم افراد را برای حضور در جامعه و پذیرش مسئولیت آماده می‌كند.
معاون فرهنگی وزیر علوم گفت: برخی فقط كاركردهای آموزشی و پژوهشی را برای دانشگاه‌ها تصور می‌كنند و این در حالی است كه توجه به این دو موضوع كفایت نمی‌كند.
غفاری افزود: برای اتصال و پیوند با بدنه اجتماعی ضروری است در كنار آموزش و پژوهش، سایر توانمندی‌های دانشجویان تقویت شود .
معاون فرهنگی، اجتماعی وزیر علوم اظهار كرد: دانشجویان با حضور در دانشگاه باید آمادگی‌های لازم را برای زندگی و مناسبات اجتماعی كسب كنند كه توجه به این مهم ضرورت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها را نشان می‌دهد.
وی با اشاره به آهنگ پرشتاب در تحولات اجتماعی بیان كرد: امروز با نسل جدیدی مواجه هستیم كه مسائل جدید دارند و باید تلاش شود تا با استفاده از منابع متعدد و ظرفیت‌های مختلف، سامان‌دهی و پاسخگویی متناسب با نیازهای دانشجویان صورت گیرد.
غفاری گفت: دانشگاه‌ها، «صنعت و جامعه» را مورد مطالعه قرار می‌دهد اما خودش را كمتر مطالعه می‌كند و لازم است بخشی از پژوهش‌های دانشگاهی به سمت زندگی دانشجویی سوق داده شود؛ چرا كه وجود حدود 4 میلیون دانشجو در كشور با ویژگی‌ها و شرایط خاص می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت در زمینه‌های مختلف شود.
غفاری با اشاره به آغاز سال جدید تحصیلی دانشگاه‌ها و همزمانی با ماه محرم و صفر بیان كرد: تلاش شده است تا برنامه‌هایی مرتبط با فرهنگ عاشورا در سطح دانشگاه‌های كشور اجرا شود.
توجه به مطالبات جدید صنفی، پوشش دانشجویان، هنجارپذیری و فضای با نشاط سیاسی از دیگر موضوعاتی بود كه معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جمع معاون فرهنگی دانشجویی منطقه 7 كشور به بیان آن‌ها پرداخت.
علیرضا افشاری‌فر، قائم مقام رئیس دانشگاه شیراز هم در این نشست گفت: انتظارات از دانشگاه‌ها از یك سو و پیچیدگی‌های حوزه فرهنگ و تحت تأثیر قرارگرفتن آن از فعالیت‌های سیاسی سبب شده تا انجام برنامه‌های فرهنگی اجتماعی از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
وی افزود: خوشبختانه در دانشگاه شیراز برنامه‌های جدید تدوین شده است كه می‌تواند الگوی سایر دانشگاه‌ها باشد؛ اما تنگناهای مالی باعث شده نتوانیم جوابگویی مناسبی را برای بدنه دانشجویی داشته باشیم و نتیجه آن عدم رضایت تشكل‌ها و بدنه دانشجویی است.
محمدهادی عسكری، مدیركل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری هم در جمع معاونان فرهنگی دانشجویی منطقه 7 كشور گفت: فعالیت‌های دانشگاه‌ها ذیل گفتمان‌های انقلاب اسلامی و فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) صورت می‌گیرد و می‌تواند تهدیدها را به فرصت تبدیل كند.
وی با اشاره به اجرای برنامه‌های راهیان نور و ستاد اربعین در دانشگاه‌ها گفت: برای اجرای مناسب برنامه‌های فرهنگی، دانشگاه‌ها باید به سراغ تنوع بخشی به منابع بروند و تلاش شود تا از ظرفیت‌های مختلف به خوبی استفاده شود.
عسكری گفت: سال گذشته موفق‌ترین سال برای فعالیت كانون‌های فرهنگی دانشجویی بوده و جشنواره دانشجویی رویش در 86 دانشگاه كشور و در قالب 32 زمینه فرهنگی اجرا شده است كه نشان از پویایی دانشگاه‌ها است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس اجتماعي دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۶۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه تغییر نمی‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، جو بایدن، رییس جمهور آمریکا در نخستین سخنرانی پس از اعتراضات گسترده دانشجویی در این کشور در حمایت از غزه که به خشونت و بازداشت شمار زیادی از دانشجویان منجر شده است، گفت که این اعتراضات او را وادار به تغییر سیاست آمریکا در منطقه نکرده است!

اعتراضات در دانشگاه‌های سراسر آمریکا روزهاست که پرتنش دنبال می‌شود و معترضان از برچیدن چادرهایی که در محوطه دانشگاه در حمایت از غزه برپا کرده‌اند، خودداری کرده و در نتیجه مدیریت دانشگاه‌ها خواستار ورود نیروهای امنیتی به داخل محیط‌های آموزشی شدند.

بایدن در نخستین سخنرانی پس از التهابات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا، در کاخ سفید گفت: اعتراضات در دانشگاه‌ها دو اصل بنیادی آمریکا را به بوته آزمایش گذاشت؛ نخستین اصل حق آزادی بیان و تجمع صلح‌آمیز و دومین اصل حاکمیت قانون است.

وی مدعی شد: هر دو باید حفظ و رعایت شوند. ما کشوری استبدادی نیستیم که مردم را ساکت و مخالفان را سرکوب کنیم. در عین حال، کشوری بی‌قانون هم نیستیم. جامعه‌ای مدنی هستیم و نظم باید حرف اول را بزند!

رییس جمهور آمریکا ادامه داد: تخریب اموال، اعتراض مسالمت‌آمیز نیست. خرابکاری، تعدی، شکستن پنجره‌ها، به تعطیلی کشاندن دانشگاه، اجبار به تعطیلی کلاس‌ها و مراسم فارغ‌التحصیلی، هیچ‌کدام از اینها تظاهرات مسالمت‌آمیز نیست.

بایدن بدون اشاره به اعتراضات صلح آمیز دانشجویان که با برپایی چادر و شعارهای حمایتی از غزه، دست به تجمع و تحصن زده‌اند، مدعی شد: مخالفت ضرورت دموکراسی است اما مخالفت نباید به هرج‌ومرج و محروم کردن دیگران از حقوقشان منجر شود تا حدی که دانشجویان قادر به پایان ترم و تحصیلات دانشگاهی نشوند!

ادعاها و اظهارات بایدن درباره اعتراضات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا در حالی است که نیروهای امنیتی و پلیس این کشور با ورود خشونت‌آمیز به داخل دانشگاه‌ها، از گاز اشک‌آور و باتوم برای متفرق کردن معترضان استفاده و شمار زیادی را بازداشت کرده‌اند.

بایدن در ظاهر چند باری از اقدامات تل‌آویو انتقاد کرده اما واشنگتن هرگز تامین تسلیحاتی رژیم صهیونیستی را متوقف نکرده است. جنایات صهیونیست‌ها در نوار غزه در حالی وارد هفتمین ماه می‌شود که اشغالگران تاکنون بیش از ۳۴ هزار فلسطینی که عمدتاً زنان و کودکان هستند را به شهادت رسانده است.

کد خبر 6095318

دیگر خبرها

  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه را تغییر نمی‌دهد
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه تغییر نمی‌دهد
  • الحوثی: آمریکا به دنبال ادامه نسل‌کشی در غزه است/ جنبش دانشجویی دست واشنگتن را رو کرد
  • واکنش معین به اعتراضات دانشجویی در آمریکا: دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتری در جامعه برخوردار هستند/ اعتراض آنها می‌تواند به تغییر سیاست‌های دولتها و حتی تغییر دولتها منجر شود
  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد
  • برگزاری جشن بزرگ دبیران جوان در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به مناسبت روز معلم
  • خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در سطح استان بوشهر احداث می‌شود
  • چرایی تشدید اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • فعالیت ۲۰۰ تشکل دانشجویی و ۱۰۰ تشکل فعال استادی در دانشگاه آزاد
  • حمایت ها از جنبش دانشجویی ضد صهیونیستی ادامه دارد