Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-05-07@07:02:47 GMT

آیا ائتلافی با محور عربستان علیه ایران شکل می‌گیرد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۸۵۵۵

آیا ائتلافی با محور عربستان علیه ایران شکل می‌گیرد؟

به گزارش وانانیوز، 

مخصوصا این دوره از جنگ‌ها در این چهار پنج سال به عقیده من مصداق جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است. اقداماتی مثل بمباران مناطق مسکونی یا مناطقی که کودکان در آنجا بودند یا حتی بمباران زندان‌های یمن و.. به هر حال این وضعیتی است که عربستانی‌ها برای خودشان به وجود آورده اند و هیچ راهی هم ندارند غیر از اینکه به مصالحه سیاسی برگردند و اجازه دهند مسائل یمن توسط خودشان حل شود؛ یعنی مذاکرات "یمنی-یمنی".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه نیرو‌های خارجی باید دخالتشان را در یمن قطع کنند و اجازه دهند مردم فقیر و مقاوم این کشور خودشان روند توسعه سیاسی اجتماعی اقتصادی خود را رقم بزنند.

فکر نمی‌کنم از نظر استراتژیک هم به نفع سعودی باشد که بخواهند فرار روبه جلوی آمریکایی‌ها را ادامه بدهد. زیرا اگر بخواهند ایران را متهم کنند باید عکس العمل نشان دهند. عکس العمل هم نشان دهند، ایران عکس العمل بعدی را نشان خواهد داد و منطقه به جنگ کشیده می‌شود. چند پهپاد و موشک وضعت نفت منطقه را به این وضعیت درآورده است وای اگر منطقه به جنگ کشیده شود. به نظر من سعودی‌ها به این سمت نخواهند رفت.

از طرفی اگر عربستانی‌ها الان بخواهند خیلی بحث انصارالله را مطرح کنند باز خود را در موقعیت آسیب پذیری قرار می‌دهند که به نظر برسد انصارلله می‌تواند چنین ضربه سنگینی به آن‌ها بزند. آمریکایی‌ها هم همینطور. ولی سعودی ها، چون خودشان مسبب این کار هستند شرایط را برای خودشان سخت کرده اند.

نکته مثبت اینجاست که این عملیات باعث می‌شود توجه افکار عمومی جهان به این جنگ جلب شود و فشاری که روی سعودی‌ها و قبلا روی امارات وجود داشت تشدید شود که به سمت مصالحه سیاسی حرکت کنند. از نظر تاریخی هم این هفتمین جنگ بین سعودی‌ها و یمنی‌ها است. شش جنگ قبلی برنده نظامی نداشته و نهایتا با مذاکره ومصالحه سیاسی حل و فصل شده و انشا الله این جنگ هم همین‌طور شود و زودتر وضعیتی که در یمن وجود دارد و جراحات و فشاری که بر مردم یمن، مخصوصا بر کودکان و زنان و اقشار آسیب پذیر یمن وارد می‌شود تسکین یابد.

هیچ ائتلافی علیه ایران شکل نمی‌گیرد و اگر بگیرد هم موفق نمی‌شود. با این وضعیتی که پیش آمده توصیه من به دست اندر کاران ایرانی هم این است که ماهم "اضافه برآورد" نداشته باشیم.

باید از این وضعیت استفاده کنیم تا یک گفتمان درون منطقه‌ای شکل بگیرد. از جنگ بین کشور‌های مسلمان سود نمی‌بریم. سود را آمریکا و کمپانی‌های تسلیحاتی شرق و غرب می‌برند و ملت‌های منطقه فقیر‌تر می‌شوند. بنابر این ما باید از این فرصت استفاده کنیم و یک گفتمان درون منطقه‌ای شکل دهیم؛ آنهم بر مبنای مصالحه و نه لزوما امنیتی و با کاربرد تسلیحاتی. در خشونت و جنگ چیزی نصیب کسی نمی‌شود.

من امیدوارم که سعودی‌ها در این مدت سر عقل بیایند و سعی کنند مسائلشان با یمن را از طریق گفتگو حل کنند. نباید اجازه دهیم نیرو‌های فرامنطقه‌ای حضورشان را در مسائل منطقه افزایش دهند. آن‌ها به دنبال منافع خودشان هستند. آن‌ها به دنبال فروش تسلیحات بیشتر و بردن پولی که در ازای خرید نفت از منطقه داده اند، هستند. در حقیقیت آن‌ها نفت می‌خرند، کارخانه‌جاتشان با تولید انرژی صنایع را به حرکت در می‌آورد و از طرفی تسلیحات می‌فروشند و پول نفت برمی گردد.

معتقدم هیچ ائتلافی شکل نمی‌گیرد. این‌ها سرو صدایی است که بیشتر برای سرپوش گذاشتن بر مشکل خودساخته عربستان است.

* نصرت الله تاجیک، کارشناس مسائل خاورمیانه و سفیر سابق ایران در اردن * منتشر شده در سایت فرارو

 

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۸۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری

به گزارش قدس آنلاین، وزرای بازرگانی و نفت پاکستان امروز در پایگاه هوایی نورخان در مجاورت شهر اسلام‌آباد از هیات بلندپایه تجاری سعودی استقبال کردند.

هیات سعودی به ریاست معاون وزیر سرمایه‌گذاری این کشور متشکل از ۵۰ نفر از مسوولان ارشد شرکت‌های تجاری، سرمایه‌گذاری مرتبط با حوزه‌های انرژی، کشاورزی، فناوری اطلاعات، پتروشیمی، بندرگاه، پالایشگاه، معاون، مخابرات و راه و ارتباطات است.

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان درحالی انجام می‌شود که شهباز شریف نخست وزیر پاکستان هشتم اردیبهشت امسال و برای دومین بار به عربستان رفت؛ جایی که وی علاوه بر شرکت در اجلاس ویژه مجمع جهانی اقتصاد با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار کرد.

علاوه بر این، پاکستان در بیست و هشتم فروردین میزبان فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان و هیات بلندپایه اقتصادی همراه وی بود. در این بازدید، مسوولان عربستانی قول افزایش سرمایه‌گذاری در پاکستان و ترغیب شرکت‌های بزرگ تجاری سعودی برای ورود به بازار پاکستان را دادند. سفر امروز هیات دیگری از عربستان در نتیجه توافق اخیر ۲ کشور برای گسترش تعاملات تجاری و یافتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری عربستان در پاکستان صورت می‌گیرد.

روابط عمومی وزارت بازرگانی پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که هیات سعودی از سوی جام کمال خان وزیر بازرگانی و مصدق ملک وزیر نفت پاکستان مورد استقبال قرار گرفت و قرار است در طول سه روز آینده مسوولان ۳۰ شرکت پاکستانی با طرف‌های سعودی خود پیرامون سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های مشترک مذاکرات کنند.

وزیر بازرگانی پاکستان در این خصوص اعلام کرد که هر ۲ کشور توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متقابل را برای شناسایی راهکارهای سرمایه‌گذاری و اشتغال زایی تبیین خواهند کرد.

ترافیک سفر مقامات پاکستان و عربستان سعودی به کشورهای یکدیگر به ویژه از زمان آغاز به کار دولت شهباز شریف به خوبی نشانگر عمق روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری مابین اسلام‌آباد و ریاض و همچنین میل و اشتیاق پاکستان به توسعه روابط به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با عربستان دارد.

در نقطه مقابل برخی از منتقدان در پاکستان معتقدند، عربستان چندین بار از سرمایه‌گذاری‌های مختلف در پاکستان صحبت کرده است، ولی تا به حال هیچ نتیجه ملموسی نداشته است. با این حال در آذرماه گذشته عربستان سپرده گذاری ۳ میلیارد دلاری خود در بانک مرکزی پاکستان را با هدف حمایت از بهبود معیشتی این کشور برای یکسال دیگر تمدید کرد.

سال گذشته دولت پاکستان با حمایت ارتش این کشور شورایی موسوم به «شورای ویژه تسهیل سرمایه‌گذاری SIFC» را تشکیل داده که هدف اصلی آن تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان به ویژه از جانب کشورهای حوزه خلیج فارس است و نقش ارتش نیز به عنوان تضمین دهنده سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان تعریف شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند