Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس عبدی در روزنامه ایران نوشت:

حمله پهپادی به‌مهم‌ترین مرکز امپراطوری نفتی عربستان، یعنی آرامکو بازتاب‌های سیاسی بزرگی داشت و این بازتاب‌ها تازه آغاز شده است و احتمال می‌رود که در روزها و هفته‌های آینده ابعاد بزرگ‌تری نیز پیدا کند ولی به‌نظر می‌رسد که این حمله موجب تغییر دکترین‌های دفاعی منطقه شود بویژه دکترین دفاعی اسرائیل را به کلی با سؤال مواجه خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیت این است که تعدادی پهپاد و احتمالاً موشک از نقطه‌ای که معلوم نیست کجاست به سوی مراکز نفتی شلیک شده یا به پرواز در آمده‌اند. مبدأ اولیه ارسال آنها تا محل اصابت حداقل ۵۰۰ کیلومتر و حداکثر تا ۱۲۰۰ کیلومتر فاصله داشته است تعداد آنها زیاد و حداقل ۱۲ فروند بوده است. در این فاصله هیچ رادار و ماهواره‌ای آنها را ردیابی نکرده و هشدار نداده یا اقدامی نکرده است هنوز هم نمی‌توانند با قاطعیت بگویند که از کجا شلیک شده است. آنها از دفاع ضد هوایی پیشرفته پاتریوت عبور کرده‌اند. از همه مهمتر اینکه با دقت تمام اهداف تعیین شده را به‌صورت نقطه زنی مورد اصابت قرار داده‌اند. این امر به معنای آن است که تاریخ مصرف دکترین دفاعی و امنیتی موجود در کشورهای منطقه و حتی فرامنطقه به پایان رسیده است. در این مرحله سؤال بنیادین این نیست که عربستان یا کشورهای دیگر چه پاسخی به این حمله بدهند یا ندهند؟ پرسش اصلی این است که آیا آنان در ادامه نیز قادر به دفاع از خود هستند یا همچنان سپر دفاعی آنان قابل عبور است؟

این مشکل بیش از هر جایی گریبان اسرائیل را خواهد گرفت چون اسرائیل تنها رژیم منطقه است که فاقد عمق استراتژیک و گستره جغرافیایی است. به همین علت از قدیم در پی ایجاد خطوط مرزی فرضی امنیتی با دایره‌هایی به شعاع‌های گوناگون بود و اجازه نمی‌داد که ارتش‌های عربی از این مرزهای مجازی و با ویژگی‌های مورد نظر اسرائیل عبور کنند یا خطوط قرمز اسرائیل را نقض نمایند.

ولی حضور پهپادها و موشک‌های نقطه‌زن کل معادلات دکترین دفاعی اسرائیل را زیر و رو کرده است در حقیقت اکنون دشمن اصلی و بالفعلِ اسرائیل؛ نه کشورهای سوریه، اردن، مصر، عراق، عربستان و غیره است که هر کدام دارای ارتش‌های منظم هستند بلکه انواع و اقسام گروه‌های نظامی و شبه نظامی کوچک و متوسط هستند که در مرزهای اسرائیل مستقر هستند و ابزارهای آنان برای مبارزه علیه اسرائیل نه توپ‌های صحرایی و تانک‌های بزرگ و بالگردها و هلیکوپترهای جنگی موجود در ارتش‌های کلاسیک که نیازمند یگان‌های‌های رزمی و فرودگاه‌های جنگی و غیره است که کوچک‌ترین تحرکشان در دیدرس ماهواره قرار دارند؛ بلکه آنان براحتی می‌توانند پهپادها را ساخته و از هر محلی آنها را به پرواز درآورند و از طریق دستگاه‌های موجود الکترونیکی و حتی تلفن همراه آنها را به سوی هدف مورد نظر خود هدایت کنند و هر نوع تسلیحاتی اعم از منفجره یا بمب‌های شیمیایی و غیره را روی آنها سوار نمایند. این نوع مقابله نیازی به ارتش‌های منظم و کلاسیک ندارد و شاید بتوان گفت این تحول مثل تحولات مشابه موجب دموکراتیک شدن جنگ شده است. همچنان که در فرهنگ و سیاست و اقتصاد، این فرآیند را مشاهده می‌کنیم که از انحصار گروه‌های نخبه قبلی خارج شده‌ است.

این وضعیت جنگ را از حالت کلاسیک بیرون آورده است. برای نمونه جنگ ایران و عراق و جنگ جهانی دوم هر کدام روز و ساعت شروع داشتند و روز و ساعت پایانی نیز دارند. طرفین آنها دو دولت بودند و با قواعد حقوقی شناخته‌شده‌ای می‌جنگیدند و یکدیگر را به رسمیت می‌شناختند. ولی این جنگ چنین نیست؛ مرز میان جنگ و صلح برداشته می‌شود چون مقررات حقوقی بر رفتار طرفین حاکم نخواهد بود. طرفین ماجرا واجد شخصیت حقوقی یا حقیقی شناخته شده‌ای نیستند. هر اتفاقی می‌تواند آغاز یک عملیات نظامی باشد و بسرعت نیز مسکوت گذاشته شود. اسرائیل در چارچوب جدید فاقد امنیت به معنای کلاسیک آن خواهد بود و با شیوه‌های گذشته نمی‌تواند امنیت خود را تأمین کند.

بسیاری از نقاط اسرائیل حتی ۵۰ کیلومتر عرض یا عمق ندارند. مهم‌ترین مشکل امنیتی اسرائیل در خطر تهاجم قرار گرفتن تأسیسات هسته‌ای آن است. همچنین مورد تهاجم سلاح‌های غیر متعارف قرار گرفتن است. بعلاوه سرعت پیشرفت فناوری چنان است که کیفیت امکانات و ادوات را برای تهاجم غیر کلاسیک و نامتعارف بیشتر می‌کند؛ به عبارت دیگر فناوری و دسترسی به آن نیز دموکراتیک شده است. اگر در گذشته فقط در آزمایشگاه‌های پیشرفته و مجهز صنایع دفاعی غرب شاهد اختراع و نوآوری بودیم اکنون در خانه‌ها و آزمایشگاه‌های عادی نیز می‌توان اختراعات قابل توجهی را شاهد بود و این نقطه آغازی بر ضرورت تغییر دکترین امنیتی کشورهای منطقه و جهان خواهد شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: سیاست آرامکو اسرائیل عباس عبدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۰۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرشباف: تراکتور باید بسته بازی کند و به خط حمله استقلال فضا ندهد/تماشاگران بدانند هنوز فرصت کسب سهمیه آسیا وجود دارد

ناصر فرشباف بازیکن سابق تراکتور در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خیرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص دیدار مهم تیم‌های استقلال و تراکتور اظهار کرد: رفت و آمد‌هایی که در کادر فنی تراکتور صورت گرفت باعث بی‌ثباتی در مدیریت فنی این تیم شد. بازی سختی پیش روی تراکتور است، نه اینکه استقلال بازی آسانی دارد ولی شرایط به شکلی پیش رفته که تراکتور از شرایط آرمانی فاصله دارد. حمید مطهری نمی‌تواند به عنوان سرمربی تیم را هدایت کند  البته او مربی خوبی است. مطهری به تیم ملی رسید و یکی از مربیان حاضر در جام ملت‌ها بود ولی نمی‌تواند به عنوان سرمربی، تراکتور را هدایت کند.

تراکتور به خط حمله استقلال فضا ندهد

وی ادامه داد: مطهری از گل‌محمدی مشاوره می‌گیرد تا زمانی که شرایط برای حضور گل‌محمدی فراهم شود ولی تجربه‌ای که او در نساجی داشت این موضوع را ثابت کرد تجربه لازم را برای سرمربیگری ندارد و البته با کسب تجربه می‌تواند در آینده سرمربی خوبی باشد. از آن طرف استقلال هفته‌هاست در صدر جدول است و با نتایج خوبی که گرفته مدعی اول قهرمانی است. قطعاً استقلال به تبریز می‌آید تا برنده باشد ولی می‌داند که بازی آسانی ندارد و باید تلاش مضاعفی کند تا به نتیجه دلخواه برسد. به نظرم تراکتور اگر می‌خواهد نتیجه بگیرد باید بسته بازی کند و به خط حمله استقلال فضا ندهد. تراکتور همیشه به فوتبال تهاجمی میل داشته و در این فصل هیچ دیداری نبوده که تراکتور بازی تدافعی و بسته‌ای به نمایش گذاشته باشد.

استقلال ناچار به بازی تهاجمی می‌شود

بازیکن سابق تراکتور افزود: سبک بازی پاکو خمز تهاجمی بود و چون مدت زیادی نیست که از تیم رفته، هنوز همان سبک در تیم باقی مانده و بهتر است برای دیدار با استقلال با این روش بازی نکرد، چون استقلال با ارائه یک بازی دفاعی به فکر استفاده از ضدحملات خواهد بود. تراکتور نقاط ضعف خود را پوشش دهد و فشردگی بیشتری در خط دفاعی داشته باشد تا استقلال نتواند از روزنه‌ای استفاده کند. چون استقلال می‌خواهد صدر جدول را از از دست ندهد نیاز به پیروزی دارد و طبیعتاً ناچار به بازی تهاجمی می‌شود. آن وقت این تراکتور است که می‌تواند از فضایی که در خط دفاعی حریف ایجاد می‌شود نهایت استفاده را ببرد و به گل برسد. خط دفاعی استقلال برابر مس رفسنجان و شمس آذر آسیب پذیر نشان داد و تراکتور هم می‌تواند برابر حریف تهرانی به گل برسد.

 تراکتور هنوز فرصت کسب سهمیه آسیا را دارد

فرشباف یادآور شد: با وجود اینکه تراکتور شانس قهرمانی را از دست داده ولی هواداران این تیم صددرصد ورزشگاه را پر خواهند کرد. تماشاگران همیشه خود را ثابت کرده‌اند و در بازی با استقلال هم حضور خواهند داشت. هنوز فرصت کسب سهمیه آسیا وجود دارد و نباید آن را از دست داد. اینکه تراکتور با وجود استقبال میلیونی هواداران در بازی‌های داخل و خارج از خانه به نتایج مدنظر نمی‌رسد به خاطر مشاوره‌های غلطی است که به محمدرضا زنوزی مالک باشگاه داده می‌شود. مشاوره‌هایی که در شأن نام تراکتور نیست و تقریباً غیرفوتبالی‌ها برای این تیم تصمیم می‌گیرند که باعث می‌شود تا تیم از قهرمانی جا بماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در حمله به اسرائیل، از لایه پدافندی ناتو عبور کردیم 
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • تغییر در لحن رسانه‌های رژیم اسرائیل درباره حمله به رفح
  • رئیس کمیسیون اروپا: حمله اسرائیل به رفح کاملا غیرقابل قبول است
  • فرشباف: تراکتور باید بسته بازی کند و به خط حمله استقلال فضا ندهد/تماشاگران بدانند هنوز فرصت کسب سهمیه آسیا وجود دارد
  • خط دفاع پرسپولیس فقط یک تغییر اجباری دارد
  • امنیت خوبی در منطقه خلیج فارس برقرار است
  • صادرات دفاعی فرانسه به اسرائیل به کم‌ترین حد رسید
  • تیتر خاص رسانه عربی درباره ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود