Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@10:29:57 GMT

مقدار بیش از اندازه را به فروشنده برگردان!

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۳۰۲۷

مقدار بیش از اندازه را به فروشنده برگردان!

عده‌ای برای اینکه در مقابل مهمان خود بتوانند سربلند بیرون بیایند و مهمانی رضایت‌بخش او را ترتیب دهند، مجبور به قرض شده‌اند، چون ایرانی‌ها در بحث مهمان‌نوازی شهره خاص و عامند. ۳۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۵ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، پنج‌شنبه بود و طبق قرار همیشگی به بازار شهرمان سری زدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این بار با نگاهی متفاوت. همه ما این اتفاقات را در مقابل خود بار‌ها دیده‌ایم، اما متأسفانه به‌سادگی از کنار آن می‌گذریم. آن روز سعی کردم با نگاهی متفاوت وارد بازار محله‌مان شوم. از کنار افراد زیادی گذشتم و کیسه‌ها را در دستشان وارسی کردم. هرکسی به زور حجم سنگین پلاستیک‌ها را با خود حمل می‌کرد. کیلو کیلو میوه و صیفی‌جات و... دوستم را دیدم. خانواده‌ای دو نفره بودند. آن‌ها هم دستشان پر بود. همراه همسرش بود. چهار دست داشتند، فکر می‌کنم باید چهار دست دیگر هم قرض می‌کردند تا به آن‌ها در حمل خریدشان کمک می‌کرد!

امان از خانواده‌هایی که ساک‌های چرخ‌دار خرید هم به کمکشان آمده بود. تا جایی که دیگر نه ساک جا داشت و نه دستشان! از دوستم پرسیدم چه خبر است؟ مهمان دارید؟ گفت: «نه؛ این خرید هفتگی ماست و همیشه کارمان همین است.» تعجب کردم و پرسیدم: «فاطمه جان! شما که دو نفر بیشتر نیستید. یعنی این همه میوه و خوراکی را در طول یک هفته شما دو نفر می‌خورید؟» پاسخش جالب بود. گفت: «شاید مهمان بیاید، بهتر است در منزل داشته باشم!»

با خود فکر کردم چند نفر از ما به این شکل خرید می‌کنیم و با طناب این شاید‌ها به چاه اسراف می‌افتیم. بله! صحیح است! اسراف! تا حالا دقت کرده‌اید شاید همه ما درگیر این اتفاقات شده‌ایم و تا یک چیزی را کمی ارزان‌تر از حد معمول ببینیم بیشتر از نیاز خود خرید می‌کنیم؟ حتی به قیمت اینکه در منزل ما خراب شود.

هر روز چند دانه میوه می‌خریم؟

یکی از همراهان حضرت امام خمینی (ره) در پاریس تعریف می‌کند که روزی برای خرید میوه بیرون رفتم. امام فرموده بودند که مثلاً یک کیلو پرتقال بخرید. من که دیدم پرتقال‌های خوبی است و قیمتش نیز ارزان‌تر است به جای یک کیلو مقدار بیشتری خرید کردم. در هنگام برگشت امام پرسیدند: «چرا بیش از اندازه هر روز میوه خریده‌ای؟» پاسخ دادم: «قیمت ارزان‌تر از روز‌های دیگر بود، بیشتر خریدم.» پاسخ امام به او زیباست. امام فرموده بودند: «آن مقدار که بیش از اندازه هر روز خریده‌ای را به بازار ببر و به فروشنده برگردان، اگر میوه ارزان‌تر است، باید همه از آن استفاده کنند نه اینکه ما بیشتر استفاده کنیم» و خدمتکار هم طبق امر امام زیادی میوه را برگرداندند.

روش حضرت امام در خرید مواد غذایی این بود که دستور می‌دادند روزبه‌روز و به اندازه مصرف روزانه خرید شود. اما حالا اکثر ما میوه را کیلو کیلو خریده و در یخچال‌ها نگه می‌داریم که بیشتر آن را به اجبار به خاطر خرابی باید دور ریخت. مگر مصرف میوه و خوراکی هر نفر در طول هفته چقدر است؟ با یک محاسبه سرانگشتی اگر فردی روزانه سه واحد میوه مصرف کند که این یک واحد متعارف رو به بالاست (بر اساس آماری که مرکز بهداشت اعلام می‌کند سهم هر نفر روزانه دو میوه است) برای هر نفر در هفت روز 21 عدد میوه باید در نظر گرفت. از میوه‌های مختلف. فرقی هم نمی‌کند.
مثلاً اگر از هر میوه چهار عدد هم بگیریم و پنج مدل میوه، این کافی است برای یک هفته یک نفر، اما خرید همیشگی ما این است که بدون حساب و کتاب سه کیلو سیب، چهار کیلو زردآلو، دو کیلو آلو و... بخریم. کدام‌یک از ما شده که یک‌جا ارزانی باشد یا حراج کرده باشند، اما چون آن میوه را در خانه داریم دیگر نخریم یا به اندازه مصرفمان بخریم تا شاید این بار میوه ارزان به همسایه‌مان هم برسد؟ تا به حال به این فکر کرده‌ایم؟ ما باید چیزی را که ارزان است به جای یک کیلو، سه کیلو بخریم و گندیدنش در منزل را مشاهده کنیم به این قیمت که به دست دیگران نرسد؟

آثار و تبعات منفی اسراف بی‌شمار است

اسراف کردن ازجمله اعمال نکوهیده‌ای است که علاوه بر زیان‌های فردی مانند هدر رفتن پول خانواده و... زیان‌های اجتماعی متعددی همچون ضایع کردن حقوق دیگران و ناعادلانه تقسیم شدن کالا‌های مصرفی را نیز به دنبال دارد. اسراف به معنای زیاده‌روی و تجاوز از حد و اندازه است و شامل هر عملی می‌شود که از نظر کیفی و کمی از حد طبیعی خارج شده باشد.

پس نه تنها در خرید یا حتی در روابطمان با دیگران، بلکه در هر عمل و امری باید مراقب این کمینگاه پنهان باشیم. مصداق دیگر اسراف را می‌توانیم مهمانی‌هایی در نظر بگیریم که بیش از اندازه مهمانی رفتن و مهمانی‌های تجملاتی دادن و در سفره چندین مدل غذا آماده کردن و... است. هیچ به این فکر نمی‌کنیم که فردایی که قرار است مهمان طرف مقابل باشیم شاید او نتواند از عهده این‌جور مهمانی برآید؟

بار‌ها شاهد بوده‌ایم که عده‌ای برای اینکه در مقابل مهمان خود بتوانند سربلند بیرون بیایند و مهمانی رضایت‌بخش او را ترتیب دهند، مجبور به قرض شده‌اند، چون ایرانی‌ها در بحث مهمان‌نوازی شهره خاص و عامند. بهتر است به این فکر کنیم که اگر امروز من این مهمانی را با یک نوع غذا و سفره‌ای ساده بگذرانم، روزی هم که من در منزل ایشان مهمان هستم او در مضیقه نیست که حتماً برای من غذا‌های رنگارنگ تدارک ببیند.

اسراف فقط در مادیات نیست. نمود آن در مادیات مشهودتر است. در نفسانیت نیز انسان‌ها گاهی اسراف می‌کنند. مثلاً اسراف در صحبت کردن، اسراف در بذل و بخشش تا جایی که خانواده فرد در مضیقه بیفتد، حتی اسراف در عبادت، تا جایی که کل وقت خود را فقط برای عبادت صرف کند. هر انسانی با کمک عقل خود و عرف جامعه می‌تواند تشخیص دهد که اکنون از مرز اعتدال خارج شده است.
برای اسراف آسیب‌های فردی فراوانی ذکر شده است. ازجمله آسیب‌های جسمی، گمراهی، فقر و نابودی انسان، عذاب آخرت، غفلت از یاد خدا و... همینطور که امام علی (ع) فرمودند: «اسراف، موجب هلاکت است و میانه‌روی، مایه زیاد شدن ثروت.»

برای اسراف تبعات منفی اجتماعی فراوانی آورده شده است. ازجمله مهم‌ترین آن‌ها نابودی منابع اقتصادی است. امام علی (ع) می‌فرمایند: «اسراف ثروت زیاد را هم به فنا می‌دهد.»

در جامعه‌ای که اسراف تبدیل به عرف شود، مانند همین خرید‌های کنونی ما یا اینکه افراد آب و برق را زیادی مصرف می‌کنند و بگویند: «پولش را می‌دهیم»، خب برادر من! خواهر من! به این فکر می‌کنید که شاید همسایه شما الان آب و برق نداشته باشد؟ در چنین جامعه‌ای نباید انتظار داشت که رشد اقتصادی چشمگیر شامل خانواده‌ها و... شود. یکی دیگر از آثار اجتماعی اسراف، اختلاف طبقاتی است. وقتی من سه کیلو میوه ارزان‌قیمت خرید کنم، اما خانه کناری‌ام برای خرید، میوه پیدا نکند، این اختلاف طبقاتی چند برابر می‌شود.

در روایات دینی ما اسراف به‌شدت مذمت شده است. لقمان به فرزندش گفت: «سه علامت برای شخص اسراف‌گر وجود دارد: اول اینکه می‌خرد آنچه برای او نیست (در شأن او نیست) و می‌پوشد آنچه برای او نیست (برازنده او نیست) و می‌خورد آنچه برای او نیست (فراخور حال او نیست). در قرآن کریم نیز همواره بر رعایت حد اعتدال تأکید شده است. آیه 31 سوره اعراف را بی‌شک همه ما شنیده‌ایم: «کلوا واشربوا و لا تسرفوا انه لا یحب المسرفین: بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید که خداوند مسرفان را دوست ندارد.»، اما واقعاً چقدر به آن عمل کرده‌ایم؟ گاهی اوقات متأسفانه بعضی خصلت‌های غلط و اشتباه برای ما تبدیل به عادت می‌شود. باید حواسمان باشد عادت‌های غلط برایمان به باور تبدیل نشود؛ چراکه وقتی باور شد، تبدیل به فرهنگ نیز می‌شود.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۳۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت آپارتمان در چیتگر چقدر است؟

فرارو- قیمت آپارتمان در چیتگر و سایر محله‌های منطقه ۲۲ تهران، براساس آخرین آمار‌های رسمی نسبت به میانگین کل شهر تقریبا ۱۵ درصد کمتر است.

به گزارش فرارو؛ متوسط قیمت آپارتمان‌های معامله‌شده تهران در اسفند سال گذشته کمی بیش از متری ۸۱ میلیون به‌ثبت رسیده، اما داده‌های بانک مرکزی مشخص می‌کند این عدد در چیتگر و منطقه ۲۲ پایتخت کمتر از متری ۷۰ میلیون است. به‌زبان ساده اگر میانگین ارزش یک خانه ۱۰۰ متری در تهران هشت میلیارد و ۱۰۰ میلیون باشد، این عدد در محدوده چیتگر منطقه ۲۲ به کمتر از هفت میلیارد می‌رسد. با این وجود ارقام پیشنهادی و مورد انتظار فروشنده‌ها که در پلتفرم‌های مخصوص حوزه مسکن به‌چشم می‌خورد، فاصله زیادی با عددورقم‌های رسمی دارد.

قیمت آپارتمان در چیتگر براساس آمار‌های رسمی

قیمت آپارتمان در چیتگر و بقیه محله‌های واقع در منطقه ۲۲ تهران متری ۶۹ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان تخمین زده می‌شود. این عدد را بانک مرکزی با زیرنظرگرفتن ۱۱۵ معامله‌ای که طی اسفند پارسال در محله‌های مختلف منطقه ۲۲ از جمله چیتگر امضاشده، به‌دست آورده که نسبت به میانگین کل شهر دقیقا متری ۱۲ میلیون کمتر است.

قیمت آپارتمان در کل تهران اسفند سال گذشته متری ۸۱ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان به‌ثبت رسیده و با این اوصاف می‌توانیم ادعا کنیم قیمت آپارتمان در چیتگر منطقه ۲۲ تهران، تقریبا ۱۵ درصد زیر قیمت کل شهر است.

قیمت آپارتمان در چیتگر البته به‌شکل میانگین در محدوده متری ۶۹ میلیون قرار دارد و طبیعتا آیتم‌هایی مثل عمربنا و امکاناتی از جمله آسانسور، پارکینگ و انباری، حین معامله در تعیین عدد نهایی بی‌تاثیر نیست. با این اوصاف اگر همان عدد متری ۶۹ میلیون و خرده‌ای را ملاک بگیریم، خرید آپارتمان ۵۰ متری و نقلی در چیتگر به‌طور متوسط سه میلیارد و ۴۷۲ میلیون خرج برمی‌دارد و یک آپارتمان ۱۰۰ متری باید به‌شکل متوسط و فارغ از آیتم‌هایی که گفتیم، شش میلیارد و ۹۴۴ میلیون ارزش داشته باشد.

قیمت آپارتمان در چیتگر براساس ارقام پیشنهادی

قیمت آپارتمان در چیتگر براساس ارقام پیشنهادی و دلخواه فروشنده‌ها تقریبا متری ۱۶ میلیون نسبت به آمار‌های رسمی بیشتر است. چون در پلتفرم‌های مخصوص حوزه مسکن، متوسط قیمت آپارتمان در چیتگر براساس عدد و رقم‌های مورد انتظار فروشنده‌ها متری ۸۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان محاسبه می‌شود.

قیمت آپارتمان در چیتگر با این اوصاف طبق آن چیزی که فروشنده‌ها انتظار دارند، حدود ۲۰ درصد بالاتر از آمار‌های رسمی برآورد می‌شود و به‌نظر می‌رسد سطح انتظار فروشنده‌ها برای پیدا کردن مشتری باید تا مرز متری ۷۰ میلیون تقلیل پیدا کند.

قیمت آپارتمان در چیتگر براساس جدید‌ترین فایل‌های پیشنهادی

قیمت آپارتمان ۹۲ متری حوالی دریاچه چیتگر تهران توسط فروشنده‌ای شش میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومان تعیین شده است. فروشنده بابت پیدا کردن مشتری برای خانه‌ای که تقریبا ۱۰ سال از عمربنا آن می‌گذرد، روی عدد متری ۷۰ میلیون دست گذاشته که تقریبا با متوسط قیمت مسکن در این بخش شهر برابری می‌کند.

قیمت آپارتمان ۹۱ متری دیگری همان حوالی هفت میلیارد و ۹۰۰ میلیون یعنی کمی بیش از متری ۸۶ میلیون تعیین شده است. این یکی سه سال قبل ساخته شده و مالک احتمالا به‌خاطر برخورداری همزمان واحد از آسانسور، انباری و پارکینگ، انتظار بیشتری نسبت به متوسط قیمت منطقه دارد.

آپارتمان ۹۸ متری و نوساز در چیتگر متری ۱۰۷ میلیون و ۱۴۲ هزار تومان آگهی شده است. یعنی ۲۶ میلیون بالاتر از متوسط شهر. این عدد فقط از متوسط قیمت مسکن در مناطق یک تا سه تهران بیشتر است. با این حال، نوساز و فول‌امکانات بودن واحد، احتمالا در عدد پیشنهادی فروشنده تاثیر داشته است.

جدیدترین فایل‌های مسکونی در چیتگر

متراژ

عمربنا

امکانات

قیمت کل

قیمت هر متر

98 متر

نوساز

آسانسور، انباری و پارکینگ

10 میلیارد و 500 میلیون

107 میلیون و 142 هزار تومان

91 متر

سه سال

آسانسور، انباری و پارکینگ

هفت میلیارد و 900 میلیون

86 میلیون و 813 هزار تومان

92 متر

نوساز

آسانسور، انباری و پارکینگ

شش میلیارد و 440 میلیون

70 میلیون تومان

110 متر

نوساز

آسانسور، انباری و پارکینگ

11 میلیارد تومان

100 میلیون تومان

58 متر

چهار سال

آسانسور و پارکینگ

سه میلیارد و 800 میلیون

65 میلیون و 517 هزار تومان

دیگر خبرها

  • اینفوگرافیک | مقدار کالای اساسی حمل شده از مبدا بندر امام خمینی (ره) به استان آذربایجان غربی (۱۲ماهه سال ۱۴۰۲)
  • گوجه سبز سر به فلک کشید؛ هر کیلو گوجه سبز چند؟
  • تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال
  • کشف ۱۱۰ کیلوگرم مواد مخدر در اسدآباد
  • قیمت آپارتمان در چیتگر چقدر است؟
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • حکم قرض به شرط پرداخت مبلغ اضافه
  • ضبط ۷۰۰ کیلوگرم لاشه گوشت مرغ در کرمانشاه
  • مسجد و مدرسه از برجسته‌ترین محیط‌های تبیین اندیشه و گفتمان
  • هنگام خرید ورق آلومینیوم کامپوزیت به چه نکاتی توجه کنیم؟