Web Analytics Made Easy - Statcounter

آئین گرامیداشت شعر و ادب پارسی با حضور مسئولان استانی و شاعران و علاقه‌مندان به ادبیات فارسی در تالار اجتماعات حوزه هنری خوزستان برگزار شد.

به گزارش ایسنا ـ منطقه خوزستان، در این آئین غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، اظهار کرد: از جمله شاخصه‌هایی که یک کشور را جذاب و زمینه را برای شناخت بیشتر آن فراهم می‌کند بحث زبان و گویش‌های مختلف آن اجتماع و منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار خوزستان شعر و زبان فارسی را حلقه وصل و اشتراک اصلی فارسی زبانان در کل دنیا دانست و افزود: نگهداری، نگهبانی و مرزبانی از زبان فارسی در جهت حفظ این اشتراکات ضروری است.

وی با بیان اینکه شعر یکی از مسائلی دانست که به زبان فارسی غنا، زیبایی جذابیت می‌بخشد و برای حفظ و مقابله آن با هجمه‌ها انگیزه ایجاد می‌کند ادامه داد: بسیاری از زبان‌ها و فرهنگ‌ها بعد از هجمه‌ها و جنگ‌هایی که به آن کشورها شده از بین رفته و به گوشه‌ای رانده شده‌اند و فرهنگ و زبان آن جامعه در مقابل فرهنگ و زبان غالب رنگ باخته است.

استاندار خوزستان اضافه کرد: فرهنگ و زبان فارسی و ایرانی با وجود همه همجه‌ها همچنان باقی مانده و به این دلیل که غنا داشته و قوی بوده، مغلوب هیچ کدام از فرهنگ‌ها و زبان‌ها نشده بلکه تعامل کرده به این معنی که هم تاثیر پذیرفته و هم تاثیر گذاشته است.

شریعتی با بیان اینکه آنچه زبان فارسی را در مقابل همه هجمه‌ها و تقابل‌ها و جنگ‌ها نگه داشته و حفظ کرده غنای آن و داشتن بزرگان شعر و ادب فارسی بوده تصریح کرد: شاهنامه شاهکار است از آن جهت که زبان فارسی را در مقابل آن همه هجمه‌ها در طول هزاران سال نگه داشت و حفظ کرده است.

وی با اشاره به اینکه خدمتی که شعر فارسی از طریق شاهنامه ایجاد کرده بر کسی پوشیده نیست ابراز کرد: در شرایط امروز که بحث نرم‌افزاری و فضاهای مجازی، ممکن است برخی را نگران کند که لطمه و آسیبی به شعر و زبان و فرهنگ فارسی وارد شود، پاسداشت شعر و زبان فارسی بر ما واجب است.

وی خاطرنشان کرد: زبان فارسی آن قدر قابلیت دارد که در مقابل این هجمه‌ها خود را حفظ کند و محکم و استوار بماند ولی بر همه فارسی زبانان و علاقه‌مندان واجب است در حفظ این مساله کوشا باشند و در عین حال نوجوانان و دانش آموزان را تشویق کنند که نسبت به این زبان تعلق و تعصب داشته باشند.

استاندار خوزستان تاکید کرد: آشنا کردن دانش‌آموزان با انجمن‌های مختلف حوزه شعر و زبان فارسی و اقدامات این چنینی در آنها رغبت و فضایی ایجاد می‌کند که علاقه‌مند شود به این محافل و به ایستادن و دفاع از زبان و فرهنگ فارسی افتحار کنند.

وی اظهار داشت: همانطور که در هشت سال دفاع مقدس از مرزهای این مملکت در مقابل مهاجمان بیگانه و دشمنان بعثی دفاع شد و اجازه ندادیم یک وجب از خاک سرزمین‌مان جدا شود، امروز نیز که جنگ نرم‌افزاری است باید از زبان و شعر فارسی دفاع و با استفاده از روش‌های روز در جهت عمق بخشیدن و حفظ آن تلاش کنیم.

وی بر حمایت از حوزه های فرهنگی و هنری همچون حوزه هنری که برای حفظ و گسترش فرهنگ و غنای ایرانی و فرهنگ فارسی تلاش می‌کنند، تاکید کرد.

همچنین در این مراسم حجت‌الاسلام و المسلمین سید شهاب‌الدین طباطبایی، رئیس حوزه هنری خوزستان ضمن خیر مقدم به هنرمندان و حضار و مسئولان استان اظهار کرد: روز ولادت شاعری ارجمند و فرهیخته، پزشکی نجیب و عاشقی پاکباز، شهریار شعر و ادب ایران زمین، روز بزرگداشت شعر و ادب پارسی نامگذاری شده است.

وی افزود: عمق ارادت شهریار به آستان مقدس اهل بیت (ع) و ارادت به سرزمین ایران باعث شد اشعار وی لبریز از مفاهیم خرمندانه، شاعرانه، هنرمندانه و در عین حال مؤمنانه و متعهدانه باشد.

وی با اشاره به اینکه عشق شهریار یک عشق مجازی بود که به عشق حقیقی منجر شد و آن را با عشق به امیرالمؤمنین علی (ع) و اهل بیت (ع) عوض کرد و اشعار بسیاری در باب اهل بیت (ع) سرود اظهار داشت: تا تجربه عشق مجازی را نچشیم نمی‌توانیم عشق حقیقی را درک کنیم.

طباطبایی بیان کرد: خداوند برای ما محبت پدر، مادر، فرزند، همسر و دوست را قرار داده تا ما محبت، خشم و غضب را درک کنیم و از این دریچه و زاویه به محبت عشاق الهی بیشتر پی ببریم و در این زمینه خداوند نمونه‌های بسیاری می‌آورد تا فهم، ذهن و شناخت ما بالاتر رود.

وی در ادامه به برخی برنامه‌های حوزه هنری استان اشاره کرد و گفت: برگزاری جلسات هفتگی شعر سه‌شنبه‌های مهربان با حضور جوانان و پیشکسوتان و شاعران نوپا، برگزاری یک دوره آموزشی شعر سپید برای جوانان در گالری اشراق، جلسات هفتگی داستان، رونمایی کتاب‌های تولید شده حوزه هنری از شاعران استان در گویش‌ها و قالب‌های مختلف از جمله این برنامه‌ها است.

وی از راه‌اندازی دبیرخانه دائمی تعزیه پیاده‌روی اربعین حسینی در خوزستان خبر داد و عنوان کرد: امسال اولین سال است که دبیرخانه به صورت رسمی در استان فعالیت می‌کند. در این برنامه امسال 30 گروه برای اجرای تعزیه به مرزها اعزام می‌شوند که از این تعداد هفت گروه غیرایرانی هستند و به زبان‌های اردو، انگلیسی، فرانسوی، ترکی و عربی برنامه اجرا می‌کنند و 2 گروه از آنها نقالی و با زبان اسپانیولی دارد.

رئیس حوزه هنری خوزستان ادامه داد: در حوزه فیلمسازی نیز کارهای فاخری داریم که در این زمینه سه فیلم مستند تولید کردیم و 2 فیلم با موضوع زندگی آقایان محمد جمالپور و عبدالرضا حیاتی از پیشکسوتان هنرمند استان رونمایی شده است.

وی با بیان اینکه فیلم سوم از یک مامای هندی است که 50 سال است در شهرستان امیدیه زندگی می‌کند و بسیاری از بچه هایی که به دست وی متولد شدند جزء شهدای ما هستند ادامه داد: این مستند به زودی رونمایی می‌شود.

وی از تولید کتاب‌هایی با مضامین فرهنگ پایداری در حوزه هنری خوزستان خبر داد و عنوان کرد: یکی از این کتاب‌ها، کتاب شهید شرافت، نماینده شهید استان خوزستان در حادثه هفتم تیر است که از کارهای فاخر بوده و به زودی رونمایی خواهد شد.

در این آئین از علیرضا شکریز، کارشناس انجمن شعر سپید، همایون قاسمی و مهرداد ناصری‌لو از کارشناسان انجمن شعر قائد بختیاری واحد آفرینش‌های ادبی حوزه هنری خوزستان تجلیل شد.

همچنین تعدادی از شاعران از جمله قاسم آهنین‌جان، ایرج خواجوی، علیرضا شکرریز، اسماعیلی، حسین علیپور و خانم خضوعی شعرخوانی کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری استاندار خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۶۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها تصاویر باقی مانده از مارک تواین / رشد جمعیت جهان در گذر تاریخ / هند جنوبی از نمای نزدیک / فضای شخصی چیست و چه میزان است؟ / دفاتر باز، گزینه مبالغه شده / بنزین زدن سریع‌تر است یا شارژ برقی؟

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 


تنها تصاویر باقی مانده از مارک تواین

سمیوئل لنگهورن کلمنز، که بیشتر با نام هنری مارک تواین شناخته می‌شود، نویسنده و طنزپرداز شهیر آمریکایی است که رمان‌های معروف و ارزشمندی مانند ماجراهای هاکلبری فین و ماجراهای تام سایر را نوشته است. تواین کمی پس از دیده شدن ستاره دنباله دار هالی به دنیا آمده و پیش‌بینی کرده بود که با همان نیز از دنیا خواهد رفت. او روز پس از بازگشت ستاره دنباله دار از دنیا رفت. تواین به عنوان بزرگ‌ترین طنزپرداز آمریکایی دوران خود شناخته می‌شود و ویلیام فاکنر او را پدر ادبیات آمریکا خوانده است.

 


رشد جمعیت جهان در گذر تاریخ

در این ویدیو، رشد جمعیت بشر در تاریخ روی نقشه جهان نشان داده می شود که آنچه از آن برمی آید، از قرن بیستم شاهد انفجار جمعیت بوده‌ایم.

 

 

هند جنوبی از نمای نزدیک

«هند جنوبی / Southern India» منطقه‌ای است در جنوب کشور هند که شامل ایالات‌ و قلمرو‌های آندرا پرادش، کارناتاکا، کرالا، تامیل نادو و تلانگانا و همچنین سرزمین‌های جزایر آندامان و نیکوبار، لاکشادویپ و پودوچری است که ۱۹ درصد از مساحت کشور هند را از آن خود کرده است. تصاویری از این منطقه جغرافیایی گسترده را با کیفیت ۴K در تابناک می‌بینید.

 


فضای شخصی چیست و چه میزان است؟

گاهی پیش می‌آید با کسی برای نخستین بار صحبت می‌کنید و آن شخص بیش از حد به شما نزدیک می‌شود، یا اینکه می‌خواهید از دستگاه خودپرداز استفاده کنید و شخصی که پشت سر شماست، بیش از حد به شما نزدیک می‌شود، یا مثلا در آسانسور هستید و شخصی که کنار شماست بیش از حد نزدیک شما می‌ایستد، یا به شما خیره می‌شود، یا بوی بدنش شما را آزار می‌دهد؛ تمام این ها نمونه هایی از نقض فضای شخصی هستند که می‌توانند به شما حس ناخوشایندی بدهند. فضای شخصی، فاصله فیزیکی بین دو انسان در محیط روزمره اجتماعی است. بدون شک این فاصله با توجه به نسبتی که با افراد مختلف دارید و اینکه چقدر او را می‌شناسید، متفاوت خواهد بود. اما اینکه این فضا برای اولین بار چطور تعریف شد و اینکه این فضا در موقعیت های مختلف اجتماعی چقدر باید باشد، خود داستان جالبی دارد که می‌توانید آن را در این ویدیو ببینید.

 


بنزین زدن سریع‌تر است یا شارژ برقی؟

همیشه یکی از معایب خودروهای برقی، زمان شارژ شدن باتری های آنها بوده، در حالی که در مدت چند دقیقه شما می توانید باک خودروی بنزینی خود را پر کنید؛ اما تسلا یکی از پیشگامان تولید خودروی الکتریکی ادعا می کند، با روش هایی که در نظر گرفته، مدت زمان رسیدن از یک خودروی بدون شارژ را از پر کردن یک باک خالی سریع تر کرده است. در این ویدئو به رقابت این دو می پردازیم تا ببینیم یک خودرو با باک خالی سریع تر به حالت بیشینه سوختی خود می رسد، یا یک خودرو الکتریکی با باتری خالی؟

 


دفاتر باز، گزینه مبالغه شده

استفاده از پلان آزاد در «محیط‌های اداری /Open Office» در اوایل سال ۱۹۵۰ آغاز شد. در آغاز، ایده این که محیط‌های کاری از اتاق‌های محدود و بسته به محیط‌های باز و بدون پوشش تبدیل شوند، مخالفان و منتقدان زیادی داشت؛ اما به تدریج به یکی از محبوب ترین روش های طراحی دفاتر اداری تبدیل شد. استفاده از محیط‌هایی که باز و بدون مرز بندی بودند، باعث شد تا بسیاری مزایای این نوع طراحی به مرور زمان خودنمایی کنند. استفاده از فرصت‌های بیشتر برای دیدن و آموختن از نیروهای خبره و یادگیری ناخودآگاه در اثر کار کردن کنار با تجربه‌ها، از اولین بازخورد‌های این نوع طراحی دفاتر کار بودند؛ اما به تدریج با فراگیر شدن این طرح ها ایرادات آنها مشخص تر گشت. یکی از مشکلات کپی های ناقص و بدون توجه به جزئیات از طرح اصلی این دفاتر بود. در این ویدیو به بررسی تاریخچه این دفاتر از آغاز تا کنون می‌پردازیم و نقاط قوت و ضعف آنها را بررسی می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • اوسمار: هنوز ۵ بازی دیگر باقی مانده است/ تا آخرین لحظه می‌جنگیم
  • اوسمار ویرا: ۵ بازی باقی مانده و برای حق‌مان تا آخر می‌جنگیم
  • دوست داشت گمنام باشد و حالا یک قطعه پلاک از او باقی مانده است
  • دوست داشت گمنام باشد و حالا یک قطعه پلاک از او باقی مانده
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند
  • تنها تصاویر باقی مانده از مارک تواین / رشد جمعیت جهان در گذر تاریخ / هند جنوبی از نمای نزدیک / فضای شخصی چیست و چه میزان است؟ / دفاتر باز، گزینه مبالغه شده / بنزین زدن سریع‌تر است یا شارژ برقی؟
  • توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند
  • کامیابی‌نیا: پیروزی در ۶ بازی باقی‌مانده نشدنی نیست
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است