Web Analytics Made Easy - Statcounter

سجاد ستوده در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس، اظهار کرد: همزمان با هفته دفاع مقدس از نخستین نرم‌افزار چندرسانه‌ای اندروید شهدای مدافع حرم استان گیلان رونمایی می شود.

وی ادامه داد: مراسم رونمایی از این نرم افزار سه‌شنبه دوم مهرماه با حضور سردار محمد عبدالله‌پور فرمانده سپاه قدس گیلان و خانواده‌های مدافع حرم استان در همایش فعالان فضای مجازی شرق استان رونمایی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ستوده با بیان اینکه آرامش، امنیت، رشد و توسعه جامعه امروز مدیون انسان‌های مجاهدی است که از جان خود برای حفظ امنیت و آرامش گذشتند، گفت: شهدای مدافع حرم از نظر سنی نزدیک‌ترین شهدا به نسل جوان امروز جامعه ما هستند و معرفی این شهیدان می‌تواند بستری مناسب در راستای معرفی الگوهایی مناسب و قابل دسترس برای نسل جوان فراهم آورد.

مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان با اشاره به اینکه نرم‌افزار چندرسانه‌ای اندروید شهدای مدافع حرم استان گیلان توسط این سازمان به صورت مشترک با کنگره سرداران و هشت هزار شهید دفاع مقدس استان تهیه شده است، تصریح کرد: این نرم‌افزار با هدف معرفی شهدای مدافع حرم گیلان طراحی و ساخته شده و دارای یک رابط کاربری ساده است.

وی ادامه داد: این نرم افزار تصاویر، دست نوشته ها، زندگینامه و فیلم‌های شهدای مدافع حرم استان گیلان را در اختیار کاربران قرار خواهد داد.

ستوده با بیان اینکه این نرم‌افزار با عنوان «ستاره‌ها» در مارکت‌های اندرویدهای مختلف قابل دانلود است، بیان کرد: در این نرم افزار علاوه بر تصاویر و فیلم‌ها، خاطرات، زندگی‌نامه‌ها، دست‌نوشته‌های منتخبی از شهدای مدافع حرم استان گیلان برای استفاده عموم عرضه شده است.

وی گفت: در تولید این نرم‌افزار تلاش شده است تا با استفاده از به روزترین شیوه‌های طراحی و کدنویسی محصولی ساده و در عین حال به روز ارائه شود تا مخاطبان ضمن دسترسی راحت به محتوای متنوع آن بتوانند از بخش‌های مختلف آن استفاده کنند.

مسئول سازمان فضای محازی سپاه قدس گیلانبا بیان اینکه این نرم‌افزار به شکل تعاملی طراحی شده است، اظهار کرد: اگر مخاطب نیز تصاویر، خاطرات و آثار جدید و منتشرنشده‌ای از شهدای مدافع حرم استان داشته باشد می‌تواند این آثار را از طریق رابط کاربری طراحی شده برای این برنامه ارسال کند.

وی با اشاره به اینکه با رشد روز افزون تکنولوژی‌های نوظهور و با توجه به فراگیری این تکنولوژی و استفاده گسترده اقشار مختلف مردم، به ویژه جوانان از فضای مجازی، این تکنولوژی‌ها بستر مناسبی را برای ارائه محتوای فاخر ملی و مذهبی فراهم آورده و لازم است، گفت: با سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی مناسب در این زمینه، تولیدات مختلف فرهنگی جهت استفاده عموم مردم عرضه شود.

کد خبر 4726105

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان فضای مجازی سراج استان گیلان هفته دفاع مقدس قزوین اربعین حسینی شهرکرد بوشهر شیراز اربعین 98 خطبه های نماز جمعه گرگان بیرجند سانحه تصادف ایلام استانداری سمنان دفاع مقدس جنگ تحمیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۵۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام بانوان گیلانی نخستین مدارس دخترانه را تاسیس کردند؟

ایسنا/گیلان به مناسبت روز معلم، نام و یاد بانوان فداکاری را گرامی می‌داریم که در تاسیس اولین مدارس دخترانه و ترویج آموزش به دختران گیلان تلاش کردند.

یک سده پیش، آرزوی بسیاری از دختران باسواد شدن بود. روزهایی که تنها مکتب‌خانه و کلاس‌های اکابر، بار آموزشی را در کشور به دوش می‌کشید، در بسیاری از مناطق حتی دختران اجازه نداشتند به مکتب‌خانه بروند؛ سرانجام با آغاز تحولات مشروطه خواهی، زنگ شیوه‌های نوین آموزشی هم در کشور نواخته می‌شود.

ابتدا مدارس نوین برای پسران راه‌اندازی شد و تشکیل مدارس دخترانه با مرارت‌های زیادی روبه‌رو بود و فشارهای اجتماعی و مذهبی برای دخترانی که در کلاس‌های درس حاضر می‌شدند، مضاعف بود.

گیلان و رشت، از استان‌های پیشرو در راه‌اندازی مدارس دخترانه بود. ساختمان مدرسه تاریخی فروغ رشت، سندی بر این مدعاست که رشت از سال ۱۲۸۴ مدرسه دخترانه داشت. در این مدرسه، دخترانی آموزش دیدند که بعدها خود مروج تحصیل دختران دیگر شدند و مدارسی همچون «سعادت نسوان» را پایه گذاردند.

بانوان معلم جهت هموار شدن این راه سخت برای آیندگان، مشقت‌های زیادی را متحمل شدند. امروز مدیون بانوانی هستیم که این سدها را شکستند و نام‌شان در تاریخ هم گم شده است؛ از لابه‌لای منابع، نام چند زن گیلانی پیشرو در آموزش دختران دیده می‌شود.

کمتر از یک دهه از تاسیس نخستین مدرسه دخترانه در تهران می‌گذشت که رشت نیز به همت «آذرمیدخت نیکروان» صاحب یک دبستان دخترانه شد. وی در سال ۱۲۹۳ اولین مدرسه دخترانه را در رشت دایر کرد که نتیجه آن برگزاری اجتماع شکستن شیشه‌ها، پرتاب سنگ و کلوخ از سوی مردم به وی و مدرسه‌اش بود اما تلاش‌ها همراه با شکیبایی ادامه داشت. این در حالی بود که هنوز مدرسه پسرانه دولتی هم به طور رسمی در گیلان دایر نشده بود؛ اوایل تیرماه ۱۲۹۸ خورشیدی مدرسه نمره یک پسرانه در یک خانه استیجاری راه‌اندازی شد.

«پوراندخت خدیو» یکی از شاگردان مدرسه سعادت نسوان رشت (تاسیس ۱۲۹۶ خورشیدی) در خاطرات دوران تحصیلش می‌نویسد «فراشی به نام مراد مامور بود که هر روز سر خیابان بایستد تا پسرهای مدرسه شاهپور با گلوله‌های برفی به جان ما نیفتند و درس خواندن ما را مسخره نکنند.»

مدرسه «شمسیه» (۱۳۲۷ه.ق) نیز یکی دیگر از مدارس دخترانه بود که پیش‌تر به همت شیخ علی طالقانی دایر شده بود، این مدرسه بعدها به نام مدرسه بنات اسلامی به مدیریت خانم احترام السیاده با کمک‌های دولتی به حیات خود ادامه می‌دهد.

از بین زنان پیشرو در آموزش دختران، تلاش‌های «روشنک نوعدوست» چشمگیرتر است. روشنک نوعدوست متولد ۱۲۷۷ در رشت است، وی در ۲۱ سالگی، ریاضی و عربی و فارسی را به کمال می‌دانست و دبستان سه کلاسه‌ای در سال ۱۲۹۶ خورشیدی در رشت افتتاح کرد.

منابع نوشته‌اند روشنک نوعدوست دختران بی بضاعت را با هزینه شخصی آموزش می‌داد. وی به شاگردانش یادآور می‌شد: «دختران من یک مادر خوب و فداکار اما بی‌دانش، هیچ وقت کافی نیست».

فعالیت‌های فرهنگی روشنک نوعدوست به معلمی بسنده نمی‌شد زیرا تشکیل اکابر، کتابخانه، برنامه‌های سخنرانی و از همه مهم‌تر انتشار نشریه «پیک سعادت نسوان» از برنامه‌های روشنک نوعدوست بود. او بین سال‌های ۱۳۰۶تا ۱۳۰۷ دو ماهنامه خود را منتشر می‌کرد.

روشنک در شماره ۶ نشریه معترض می‌شود که تعداد مدارس دخترانه در این زمان در گیلان ۲۰ مدرسه است که تنها هفت مدرسه دولتی بوده و در مقایسه ۵۰ مدرسه پسرانه در گیلان است که ۱۲ مدرسه ملی و ۳۸ مدرسه دولتی است. نشریه پیک سعادت نسوان به دلیل سرمقاله‌های اعتراض‌آمیز در تبعیض تحصیل میان دختران و پسران سرانجام بسته می‌شود.

فریدون نوزاد در کتاب تاریخ نمایش، درباره این بانوی روشنفکر می‌نویسد: «اگرچه روشنک نوعدوست توانسته مدرسه را حفظ نموده و از چنگال خونین بعضی دولتیان نجات دهد ولی تا سال ۱۳۲۰ کاملا تحت نظر شهربانی بود.»

«خدیجه نظرداد»، بانوی فرهیخته دیگری است که در سال ۱۲۹۸ در غازیان بندر انزلی متولد شد. او در شرایطی درس خواند که فراگیری دانش دختران تنها محدود به رفتن به مکتب‌خانه و مدارس خصوصی بود. او پس از اتمام تحصیل و در شرایطی که اغلب خانواده‌ها راضی به تحصیل دختران در مدارس دولتی نبودند، در خانه پدر مدرسه‌ای با عنوان «مدرسه ملی» برای آموزش دختران انزلی برپا کرد.

دختران نوجوان با پرداخت شهریه مختصری نزد خدیجه نظرداد خواندن و نوشتن می‌آموختند. از سال ۱۳۱۶ خورشیدی وی به دعوت اداره فرهنگ بندر انزلی، در دبستان سنائی غازیان به تدریس می‌پردازد و پس از سه دهه فعالیت پرثمر فرهنگی در کسوت مدیر دبستان فاطمیه سیاح غازیان بازنشسته می‌شود؛ طی این سال‌ها نه تنها آموزگار دختران انزلی بود، بلکه دانش آموزانش او را دوست، مشاور و مادر روحانی خود می‌دانستند.

این بانوی فداکار و معلم دختران انزلی در نخستین ساعات بامداد روز چهارشنبه ۱۹آذر ۱۳۸۲ در یکی از آپارتمان‌های شهرک اکباتان تهران چشم از جهان فرو بست.

«نوش آفرین پورزردشت» نیز جزء اولین معلمان زن در لشت‌نشا بود. شکل‌گیری تشکیلات فرهنگی در لشت‌نشا مرهون همت و پشتکار امین‌الدوله و پورزردشت بوده است (نشریه گیله وا سال ۱۷ ویژه نامه لشت نشا).

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دیوارنگاره تمثال شهدای دانشکدگان فنی دانشگاه تهران رونمایی شد
  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • برگزاری نخستین یادواره شهدای کارگر شهرضا
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید/ فیلم
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید
  • پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار رونمایی شد
  • رونمایی از پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • رونمایی از نخستین چاپ برگردان روزنامه ادب
  • افتتاح نخستین طرح صنعتی گیلان در سال جهش تولید
  • کدام بانوان گیلانی نخستین مدارس دخترانه را تاسیس کردند؟