Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@19:28:40 GMT

طرح پیشگیری از مصرف مواد به دانشگاه‌ها ابلاغ شد

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۰۷۳۶۸

طرح پیشگیری از مصرف مواد به دانشگاه‌ها ابلاغ شد

«منصوره سادات صادقی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا از ابلاغ برنامه پیام دو به دانشگاه ها خبر داد و اظهارداشت: طرح پیشگیری از مصرف مواد(پیام) در جامعه دانشگاهی از جمله سیاست های دفتر مشاوره و سلامت در کاهش آسیب های روانی اجتماعی است که توسط مرکز مشاوره دانشجویی اجرا می شود.
وی افزود: برنامه جامع پیشگیری از مصرف مواد در دانشجویان دانشگاه های تابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۳۹۶ تدوین و در چندین دانشگاه کشور به صورت پایلوت اجرا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: بعد از بررسی های انجام شده، این برنامه در سال ۹۸ مورد بازنگری قرار گرفت و با عنوان برنامه «پیام دو» با تغییراتی که در آن انجام شد از نظر اجرایی دارای انعطاف و قابلیت بیشتری برای اجرا در دانشگاه ها با مقیاس های متفاوت است.
صادقی یادآور شد: این برنامه بومی سازی شده و جامع چهار فاز حمایت گیری و استقرار، توانمندسازی، اجرای برنامه در قالب بسته های خدمتی و آموزشی و ارزشیابی برنامه دارد که برخی فازها در دانشگاه ها در حال اجرا است.
وی به شعار مراکز مشاوره دانشجویی سراسر کشور اشاره کرد و اظهارداشت: مراکز مشاوره دانشجویی سراسر کشور در سال تحصیلی جدید با شعار افزایش سواد سلامت روانی جامعه دانشگاهی فعالیت های خود را تقویت می کنند.
وی افزود: فعالیت های سال تحصیلی جدید مراکز مشاوره دانشجویی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور در زمینه پیشگیری و مداخله با هدف افزایش آگاهی جامعه دانشجویی نسبت به ضرورت ارتقای سلامت روان قوت می یابند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی درمورد آغاز هفته سلامت روان دانشگاه ها خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هفته سلامت روان از ۱۸ مهرماه آغاز می شود، برنامه هایی در جهت افزایش توانمندی های دانشجویان، کاهش آسیب های روانی اجتماعی و افزایش نشاط اجتماعی دانشجویان در دستور کار قرار دارد.
صادقی همچنین از اجرای طرح پایش سلامت روان و جسم در دانشگاه های سراسر کشور در آغاز سال تحصیلی خبرداد و گفت: امسال همزمان با ورود نودانشجویان طرح پایش سلامت روان و جسم در مراکز مشاوره و مراکز بهداشت و درمان دانشگاه ها و برخی موسسات آموزش عالی سراسر کشور شروع شده است.
وی افزود: این طرح در سال جدید با تاکید بر اجرا به روش اینترنتی است تا در مورد دانشجویانی که نیاز به خدمات مشاوره یا بهداشت و درمان دارند با سرعت و دقت بیشتری خدمات رسانی مفیدی توسط مراکز مشاوره و بهداشت انجام شود.
رئیس مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان ادامه داد: تاکنون حدود ۷۰ هزاردانشجو در این طرح شرکت کرده اند.
صادقی همچنین به توسعه کانون های همیاران سلامت روان در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی با تاکید بر افزایش سواد سلامت روانی اجتماعی همیاران اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف دفتر مشاوره و سلامت ارتقای سلامت روانی اجتماعی با تکیه بر نیروی دانشجویان همیار است.
وی افزود: در سال تحصیلی جدید با تغییر در برنامه های همایش ها و نشست های دانشجویان همیار سلامت روان، هدف افزایش آموزش های عمومی و تخصصی به اعضای این کانون ها با درنظر داشتن آسیب های بومی مناطق است.  

رئیس مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: این دانشجویان با آموزش در زمینه نشانه شناسی رفتارهای پُرخطر و کمک به دانشجویان هم دانشگاهی خود اقدام موثری در کاهش آسیب های روانی اجتماعی در دانشگاه ها می کنند.
صادقی یادآور شد: حدود ۴۰۰ کانون در حال حاضر در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی وجود دارد و ۱۷ هزار دانشجو عضو آنها هستند.
وی اظهارداشت: امسال برای آموزش های بیشتر و درگیری بیشتر اعضای کانون همایش های منطقه ای با تاکید بر عوامل بومی و سپس همایش کشوری برگزار می شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی دانشجو مرکز مشاوره و سلامت مصرف دخانیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۷۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: توانمندسازی در دو بعد «معیشت» و «علمی و انگیزشی» معلم باید انجام شود؛ با توجه به رویکرد دولت و رویکرد قوای حاکم و نگاه حمایتی مقام معظم رهبری نسبت به جامعه تعلیم و تربیت، امیدواریم که به روزهای خوب برسیم.

به گزارش ایسنا، ستاری فرد با بیان اینکه در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی برای موضوع معیشت معلمین رخ داده، گفت: از دهه هفتاد مسئله نظام رتبه بندی معلمین مطرح بود، به خصوص اینکه در سند تحول بنیادین سال ۱۳۹۰ نیز صراحتا تأکید و تصحیح شد که باید انجام شود که در این دولت عملیاتی و به مسئله معیشت معلمان توجه شد.

وی با بیان اینکه امیدواریم کاری که این دولت در بحث رتبه بندی و توجه به معیشت معلمان شروع کرده استمرار پیدا کند، افزود: با همراهی و همکاری مجلس اتفاقی را رقم می زنیم تا «معلمی» سرآمد همه مشاغل باشد یعنی کارآمدترین و موثق ترین افراد شغل معلمی را انتخاب کنند.

ستاری فرد به دیدار رهبر معظم انقلاب با معلمان اشاره کرد و گفت: حضرت آقا به محور توانمندسازی معلمان اشاره داشتند که باید توانمندسازی در دو بعد «معیشت» معلم و «علمی و انگیزشی» انجام شود که امیدواریم با توجه به رویکرد دولت و رویکرد قوای حاکم و نگاه حمایتی مقام معظم رهبری نسبت به جامعه تعلیم و تربیت، به روزهای خوب برسیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۴۰۶ هزار نفر در آزمون استخدامی خاص معلمین پرورشی و تربیت بدنی شرکت کردند، ادامه داد: جمعا ۱۹ هزار و ۳۷۷ نفر مربی پرورشی و معلم تربیت بدنی از محل این آزمون وارد آموزش و پرورش می‌شوند.

ستاری فرد با اشاره به سخنان وزیر آموزش و پرورش گفت: به گفته وزیر آموزش و پرورش به زودی مقدمات آزمون دیگر برای مربیان تربیت بدنی و پرورشی در سال پیش رو مهیا می شود؛ چیزی که خیلی برای ما مهم است، جذب مربیان با کیفیت برای نظام تعلیم و تربیت دانش آموزان است.

وی با بیان اینکه امروز دچار چالش های جدی هستیم، افزود: فقر حرکتی، ضعف حرکتی، تغییر سبک زندگی مردم و ورود بچه‌ها به فضای مجازی که رقیب جدی سلامت جسمی و سلامت روانی بچه‌هاست، توجه به کیفیت و کمیت درس تربیت بدنی اهمیت دارد.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در حال حاضر به خصوص بعد از کرونا میزان اضافه وزن و چاقی دانش آموزان و کودکان و نوجوانان به ۳۴ درصد رسیده یعنی از هر سه دانش آموز یک دانش آموز در موقعیت مناسب سلامت قرار ندارد، ادامه داد: اگر دانش آموز در موقعیت مناسب سلامت نباشد قطعا در موقعیت مناسب یادگیری قرار نمی گیرد.

ستاری فرد با بیان اینکه مسئله سلامت دانش آموز زیربناست، عنوان کرد: ارزان ترین و بهترین ابزار و در واقع فرصت کنترل آسیب های اجتماعی و تربیت، مسئله بازی و ورزش است، یعنی بهترین فرصت برای تربیت دانش آموز فرصت بازی کردن است.

وی به عیدی وزیر آموزش و پرورش به دانش آموزان ابتدایی اشاره کرد و گفت: موضوع افزایش ساعت درس تربیت بدنی برای دانش آموزان ابتدایی در سال تحصیلی پیش رو صحبت و عیدی وزیر است که امیدواریم محقق شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در قانون اساسی برای تربیت بدنی و آموزش و پرورش صرفا عبارت رایگان استفاده شده، افزود: دو اصل مهم قانون اساسی به تربیت بدنی رایگان و آموزش و پرورش رایگان اشاره شده است.

ستاری فرد که در برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، به جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد که هم مشکل نظام وظیفه آن ها حل شود، هم اشتغال و ادامه تحصیل آن ها صورت می گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • آمادگی پیام نور برای پذیرش دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکایی
  • (ویدیو) مرور اخبار ناگوار با سلامت روان ما چه می‌کند؟
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • ببینید | مرور اخبار ناگوار با سلامت روان ما چه می‌کند؟