Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@15:16:24 GMT

تبدیل پسماند کارخانجات قند به ماده صنعتی

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۰۹۶۰۵

تبدیل پسماند کارخانجات قند به ماده صنعتی

اکثر صنایع به نحوی صدماتی به محیط اطراف خود وارد می‌آورند که در پاره‌ای موارد باعث خسارات جبران‌ناپذیری می‌شوند، یکی از ضایعات مزاحم و مهم کارخانجات قند و شکر که سالانه در اطراف کارخانجات قند و رودخانه‌های کشور رها و سبب آلودگی محیط‌زیست منطقه می‌شوند، گل آهک ناشی از تصفیه شربت قند است.

این گل در کارخانجات مختلف به گونه‌های متفاوتی دفع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پاره‌ای کارخانجات که در کنار رودخانه‌ها واقع شده‌اند این مواد با آب شستشوی فیلترها رقیق شده و به رودخانه ریخته می‌شوند، در سایر کارخانه‌ها بعضاً این مواد به صورت آب گل‌آلود به کانالی که به همین منظور و معمولاً در پشت کارخانه حفر شده است، وارد شده و پس از طی چند کیلومتر در این کانال خشک شده و در ته کانال ته‌نشین می‌شود و در نهایت با لایروبی کانال به زمین‌های اطراف پراکنده می‌شود. در بعضی دیگر از کارخانجات این گل به صورت تقریباً نیمه‌خشک به زمینی که در اطراف کارخانه در نظر گرفته شده است، منتقل و در آنجا انبار می‌شود. به هر حال هر کدام از روش‌های دفع نهایتاً موجبات آلودگی آبی یا خاکی به همراه دارد.

یکی از محققان کشور پس از سال‌ها تحقیق درباره این معضل توانسته، از این پسماند، یک ماده صنعتی موثر در صنایع پلیمر به دست آورد، به طوری که اکنون از این ماده محصولات پلاستیکی و لاستیکی درست شده است.

ابراهیم عابدی محقق و موسس انجمن مخترعین کشور در خصوص این اختراع در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: اگر پسماند تمام صنایع به چرخه صنعت برگردد مشکلی نیست اما اگر این امر محقق نشود مشکل محیط زیستی ایجاد می‌کند، یکی از پسماندهای بسیار مهم در تمام دنیا، پسماند تصفیه قند است.

وی بیان کرد: تصفیه قند و شکر پسماندی به نام گل کربناته دارد، این گل وقتی از چرخه تصفیه بیرون می‌آید بر اثر تابش آفتاب خشک شده و به دلیل ریز بودن ذرات این پسماند، با وزش باد، این پسماند به زمین‌های کشاورزی اطراف رفته و زمین های کشاورزی را دچار آسیب می کند، مقدار کم این پسماند برای زمین های کشاورزی خوب است اما در صورتی که این پسماند به حالت پودر در بیاید و زیاد شود منافذ آب و هوای گیاه را که مواد مغذی به ریشه می‌رسانند، می‌گیرد و در نتیجه محصولات کشاورزی را آسیب می‌زند و معضلی برای کارخانه قند درست می‌کند، همچنین به دلیل زنده بودن و اکسیده شدن این پسماند، آلایندگی و بوی بد نیز از معضلات دیگر آن است.

عابدی بیان کرد: حدود ۲۷ سال بر روی این طرح کار کرده‌ام تا این پسماند و فاضلاب را تبدیل به یک ماده قابل استفاده کنم، با انجام تحقیق بسیار توانستم این پسماند را به دوده صنعتی تبدیل و در تمامی شاخه‌های صنعت پلیمر، قابل استفاده کنم.

وی هزینه اجرای این طرح را بیش از ۲۰ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: مرحله اول در اجرای این طرح، تبدیل پسماند به دوده صنعتی بود، مرحله بعد قابل استفاده کردن این محصول در صنایع مرتبط بوده است، سال‌های بسیاری صرف شد تا بتوانیم اعتماد صنایع را در استفاده از این محصول به دست بیاوریم.

عابدی افزود: الان این ماده به عنوان استراکتویل (ماده‌ای که به عنوان کمک فرایند از آن استفاده می‌شود) و کیلویی ۹۰ هزار تومان است، مورد استفاده قرار می‌گیرد، همچنین به عنوان شبه دوده صنعتی و هم به عنوان هموژنایزر (فرآیند مخلوط کردن مواد را تسریع می‌کند) مورد استفاده قرار می گیرد، این محصول اکنون برای صنعت لاستیک و پلاستیک مورد استفاده قرار گرفته و کاملا تایید شده و با کیفیت بالا و قیمت ارزان به تولید رسیده است.

وی ادامه داد: از این محصول که از پسماند قند تولید شده و شبیه دوده صنعتی است، به جای دوده استفاده می‌شود، قیمت دوده صنعتی الان کیلویی یک دلار است اما این محصول کیلویی هزار تومان است که با دلار ۱۲ هزار تومان این محصول یک دوازدهم قیمت دوده صنعتی است.

وی در خصوص قابلیت تولید این محصول از پسماند قند موجود در کشور گفت: الان می‌توانیم با پسماندهای قند موجود در کشور  ۶۰۰ هزار تن در سال دوده صنعتی تولید کنیم، اما آنچه اهمیت دارد صادرات این تکنولوژی است که ارز آوری بسیار خوبی دارد.

این مخترع افزود: می‌توانیم این تکنولوژی را به برزیل، کوبا، چین و آمریکا و هندوستان صادر کنیم، کشور هندوستان به تنهایی سالانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن از این پسماند دارد و به معضلی جدی برایشان تبدیل شده است.

وی این طرح را راهی برای رفع این معضل زیست محیطی در دنیا برشمرد و گفت: این پسماند به ماده‌ای تبدیل شده که از شکر گران‌تر است، قیمت فعلی این ماده، کیلویی هزار تومان است و در صورتی که جایگاه خود را پیدا کند، می‌تواند جایگزین استراکتویل که کیلویی ۹۰ هزار تومان است شود، که این مبلغ قابل مقایسه با قیمت شکر نیست.

عابدی در خصوص کیفیت محصولاتی که از این پسماند تهیه می‌شود، توضیح داد: کیفیت محصولات تولیدی از این ماده بسیار بالا است و تلفات حرارتی پایینی نیز دارد، برای صنعت تایرسازی خودرو، لاستیکی از این ماده درست شده، پس از طی ۲۰۰ کیلومتر، در مقایسه با لاستیک معمولی در سنجش حرارت، فاقد حرارت بود و بر اثر حرکت داغ نشده است، این داغی موجود در لاستیک معمولی اصطکاک و کاهش عمر محصول را به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه این محصول ثبت اختراع داخلی شده و برای ثبت آن در انگلیس نیز اقداماتی صورت گرفته است، یادآور شد: علاوه بر مصرف داخل کشور در حال مذاکره با ترکیه برای ارسال محصول هستیم، البته برای ارسال آن به خارج از کشور مشکلاتی وجود دارد از جمله اینکه حمل یک کیلوگرم کالا یک میلیون تومان هزینه دارد و به لحاظ اینکه این ماده شیمیایی است برای ورود به کشور باید مورد بازرسی قرار گیرد.

وی گفت: در کشور ۳۵ کارخانه قند وجود دارد که سالانه ۶۰۰ هزار تن فاضلاب تولید می‌کنند و ۸۰ درصد آنها قابلیت تبدیل به این ماده دارند و ۲۰ درصد باقی مانده مربوط به تبخیر آب موجود در پسماند قند است.   

     

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پسماند اختراع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۹۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان گفت: به دلیل دسترسی آسان در شرایط حاضر به بازارهای آفریقا، با حضور در نمایشگاه ایران اکسپو، به‌دنبال رایزنی و دریافت داده‌های مرتبط با خودروهای رایج در کشورهای آفریقایی برای تولید و صادرات محصولات مورد نیاز این بازارها هستیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فرهاد امین دهقان، مدیرعامل شرکت نفت سپاهان در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال گذشته با رسیدن این شرکت به حداکثر ظرفیت تولید،  بیش از 760 هزار تن انواع روانکار صنعتی در این شرکت تولید و افزون بر 500 هزار تن آن، راهی بازارهای صادراتی شد که 400 میلیون دلار ارزآوری برای کشور به‌همراه داشت و خوشبختانه صددرصد ارزها وارد سامانه ارزی کشور شد.

وی افزود: با توجه به ظرفیت‌های صادراتی، این شرکت در همکاری با گروه‌های دانش‌بنیان درصدد افزایش کیفیت محصولات تولیدی و تولید محصولات خاص در جهت دریافت معتبرترین گواهی‌نامه‌های استاندارد برای مقاصد صادراتی است.

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان، از قاره آفریقا به‌عنوان هدف ویژه صادراتی این کشور نام برد و گفت: به دلیل دسترسی آسان در شرایط حاضر به بازارهای آفریقا، با حضور در نمایشگاه ایران اکسپو، به‌دنبال رایزنی و دریافت داده‌های مرتبط با خودروهای رایج در کشورهای آفریقایی برای تولید و صادرات محصولات مورد نیاز این بازارها هستیم.

وی افزود: محصولات روانکار شرکت نفت سپاهان تاکنون به 11 کشور شامل هند، چین، کشورهای آذری زبان و برخی کشورهای آفریقایی، عرضه شده‌ و با استقبال خوبی روبرو شده است.

امین دهقان به عرضه محصول روغن موتور "مگلوب" این شرکت به کشور امارات متحده عربی اشاره کرد و گفت: این محصول که با برخورداری از استاندارد روز اروپا برای خودروهای لوکس طراحی و تولید شده است، حضور نسبتا موفقی در این بازار داشت و تلاش داریم امسال حضور خود را با قدرت بیشتری در این بازار ادامه دهیم.

وی، از تولید روغن موتور سفارشی در این شرکت خبر داد و گفت: در قرارداد با شرکت ایران خودرو، هم‌اکنون روغن موتور ویژه موتور مورد نظر را تولید و به این خودروساز عرضه می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان با اشاره به 15 برنامه در طرح توسعه شرکت، از تولید محصول "گریس کلسیم" برای نخستین بار در این شرکت خبر داد و افزود: 9 محصول جدید در برنامه تولید این شرکت در دستورکار است که سه مورد آن ویژه خودروهای سنگین و دیزل است.

امین دهقان با اشاره به 3 برنامه اصلی شرکت نفت سپاهان خاطرنشان کرد: پروژه F.R.W شرکت هم‌اکنون با 90 درصد پیشرفت با هدف افزایش کیفیت محصولات، امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی افزود: پروژه دوم TDAE تولید محصول Green RPOضمن برخورداری از قابلیت ویژه صادراتی، کشور را از واردات این محصول بی‌نیاز می‌کند.

به گفته‌ وی، توسعه بازار عرضه مویرگی محصولات در شرکت کیمیا اسپیدی، سومین برنامه شرکت برای امسال است که در صدد افزایش نمایندگی‌های توزیع مستقیم محصولات شرکت در سطح کشور هستیم.

امین دهقان به همکاری میان تولیدکنندگان اصلی روغن موتور در کشور اشاره و تاکید کرد: این همکاری، ضمن کمک به ثبات نسبی بازار داخلی، در تأمین مواد اولیه نیز مؤثر بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا این ماده غذایی کالا‌ی مورد علاقه سارقان است؟
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان
  • بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • ۷۰ درصد پسماند‌ها در کشور به صورت غیر اصولی دفن می‌شود
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام