Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@08:22:08 GMT

واحد دیالیز صفاقی در بیرجند افتتاح شد

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۱۳۲۶۶

واحد دیالیز صفاقی در بیرجند افتتاح شد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند در حاشیه آیین افتتاح این واحد در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس نُرم استاندارد باید برای ۱۰ درصد بیماران دیالیزی از دیالیز صفاقی استفاده شود که اکنون در استان پنج درصد است و به میزان استاندارد افزایش خواهد یافت.

جلال احمدی افزود: بخش دیالیز صفاقی تاکنون به دلیل نبود پزشک فوق تخصص کلیه در استان فعال نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اکنون نیز پزشکان فوق تخصص کلیه ماهی یک مرتبه برای ویزیت بیماران کلیوی به استان می‌آیند اما تا پایان سال جاری یک فوق تخصص کلیه در مرکز استان مستقر خواهد شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند اظهار داشت: دیالیز صفاقی مداوم سرپایی (CAPD) یکی از معمول‌ترین روش‌های درمانی و دارای اهمیت فراوان است بر این مبنا که ورود و خروج مایع از شکم در این روش بر اساس جاذبه زمین، توسط خود بیمار و در طول شبانه‌روز انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: به طور تقریبی هر تعویض دیالیز صفاقی ۳۰ تا ۴۰ دقیقه طول می‌کشد و بعد از آن بیمار حداقل تا چهار ساعت تعویض انجام نمی‌دهد.

احمدی عنوان کرد: در دیالیز صفاقی، رگ‌های خونی لایه احشایی شکم (صفاق یا روده‌بند) به کمک جریان مایع دیالیز در طرفین صفاق، کار کلیه‌ها را انجام می‌دهد.

وی یادآور شد: در این روش درمانی لازم نیست بیمار به بیمارستان و بخش دیالیز مراجعه کند بنابراین رفت و آمد و هزینه بیماران به بیمارستان کمتر می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به وجود ۳۲۷ بیمار دیالیزی در استان گفت: این بیماران در ۱۰ مرکز دولتی و تامین اجتماعی خدمات درمانی دریافت می‌کنند.

وی اظهار داشت: تا پایان سال جاری ۲ مرکز دیالیز در شهرستان درمیان و عشق آباد طبس راه‌اندازی خواهد شد تا رفت و آمد بیماران کمتر شود.

احمدی اضافه کرد: علاوه بر خدمات دیالیز ، بسته‌های حمایتی شامل مشاوره تغذیه، مشاوره روان شناسی و مشاوره کاردرمانی به صورت رایگان به بیماران ارایه می‌شود.

وی بیان کرد: همچنین در مرکز بیماران خاص استان خدمات دندانپزشکی و فیزیوتراپی نیز وجود دارد که بیشتر مواقع این خدمات به صورت رایگان است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تعداد تخت‌های فعال دیالیز استان را ۷۷ تخت اعلام کرد و گفت: بر اساس استاندار کشور، به ازای هر چهار بیمار یک دستگاه دیالیز نیاز است.

وی ادامه داد: تا ابتدای امسال این میزان در استان به ازای هر ۳.۸ بیمار بوده است در حالیکه تعداد بیماران دیالیزی از ۲۸۰ نفر به ۳۲۷ بیمار افزایش یافته و اکنون به ازای هر ۴.۱ نفر یک دستگاه دیالیز در استان فعال است.

احمدی با بیان اینکه تا پایان امسال ۲۰ تخت دیالیز به مجموعه تخت‌های استان افزوده می‌شود افزود: همچنین تا پایان سال جاری عمل پیوند زنده کلیه نیز در استان انجام خواهد شد.

 ۷۵۵۷* ۶۰۵۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیرجند نارسایی کلیه بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۳۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌بخش جان ۶ بیمار

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی مسول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در هزار و چهارصد و هشتاد و سومین عمل اهدای عضو از اهداکننده مرگ مغزی این دانشگاه، مرحوم عباس نوری، بیمار مرگ مغزی معرفی شده از بیمارستان قائم (ع) مشهد پس از تایید مرگ مغزی و کسب رضایت خانواده‌اش، در بیمارستان منتصریه مشهد تحت عمل جراحی اهدای عضو قرار گرفت.

دکتر ابراهیم خالقی افزود: کلیه‌های زنده یاد نوری برای پیوند به یک بیمار نیازمند کلیه به شهر شیراز منتقل شد.

مسول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کبد این بیمار مرگ مغزی نیز در بیمارستان منتصریه به بانویی۳۸ ساله ساکن مشهد که سال‌ها از بیماری نارسایی کبد رنج می‌برد، پیوند شد.

دکتر خالقی افزود: همچنین قرنیه‌های این بیمار مرگ مغزی برای پیوند به بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد و قسمتی از پوست وی برای پیوند به بیماران بخش سوختگی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد ارسال شد.

واحد پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که شمال‌شرق کشور را زیر پوشش دارد، از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده است.

دیگر خبرها

  • اهدا اعضا جوان جانبخش ارومیه‌ای به بیماران نیازمند
  • افتتاح واحد تخصصی فیزیوتراپی کف لگن در شهرکرد
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • شک و تردید سالم است، اما در پزشکی می‌تواند خطرناک باشد!
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌ بخش جان ۶ بیمار
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌بخش جان ۶ بیمار
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام