Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،امید قادری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در خصوص تدابیر و برنامه‌های این اداره کل برای اربعین حسینی گفت : اربعین به نوعی یک سفر زیارتی و گردشگری مذهبی محسوب می‌شود و قطعا رویداد بسیار مهمی برای حوزه کاری ما است.

او گفت : به این منظور تقاضای تشکیل ستاد سفر استان را دادیم و در کنار آن ستاد اربعین نیز در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه شکل گرفته و در ستاد اربعین نیز کمیته‌ها تشکیل شده و شرح وظایف به آن‌ها اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه اشاره‌ای به برپایی نمایشگاه‌های صنایع دستی در مسیر تردد زائران طی این ایام داشت و گفت: در حوزه گردشگری نیز ما باید برای راهنمایی مسافران اربعین، یک برنامه ریزی داشته باشیم.

این مسئول گفت: به این منظور و برای راهنمایی زائران اربعین نقشه راهی تدوین شده که هم اکنون نیز در مرز خسروی موجود است و بین زائران توزیع می‌شود.

قادری گفت: علاوه بر توزیع نقشه راهنما سعی می‌شود در موکب‌های بزرگی که وجود دارد، افرادی را تحت عنوان تور لیدر (راهنمای گردشگری) داشته باشیم.

او گفت: این راهنما‌ها در کنار غرفه‌های صنایع دستی در مسیر زائران نیز حضور دارند و به معرفی جاذبه‌های گردشگری استان کرمانشاه نیز می‌پردازند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: در مسیر تردد زوار از کنگاور تا قصرشیرین یک سری آثار تاریخی وجود دارد که برای آن‌ها قابل بازدید است و در مسیر و سفر رفت و برگشت می‌توانند از آن‌ها بازدید کنند.

این مسئول افزود: زائران در مسیر رفت می‌توانند از اماکن تاریخی، چون معبد آناهیتا، کتیبه بیستون، طاقبستان، تکیه معاون الملک و تکیه بیگلربیگی بازدید کنند و تکایای مذکور برای گردشگران مذهبی بسیار جذاب است.

او افزود: سعی ما این است که در آن ایام یک سری رویداد‌های مذهبی در تکیه معاون الملک و تکیه بیگلربیگی داشته باشیم که بر جذابیت این اماکن برای بازدید گردشگران بیفزاید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: سعی ما این است که تا قبل از اربعین حسینی بحث ساماندهی محوطه تاریخی طاق گرا را انجام داده باشیم.

این مسئول از تجهیز این منطقه تاریخی به امکانات رفاهی برای زائران و گردشگران مذهبی طی این ایام خبر داد و گفت: از دیگر اماکن تاریخی می‌توان به آنوبانی نی در سرپلذهاب و امارت چهارقاپی در قصرشیرین اشاره کرد و سعی ما این است که طی این ایام در کنار آثار تاریخی مذکور نیز راهنمایانی قرار دهیم که این اماکن را به گردشگران معرفی کنند.

قادری این ایام را فرصتی برای معرفی رویداد گردشگری کرمانشاه ۲۰۲۰ برشمرد و گفت: سعی ما این است که برنامه‌های مفصل تری را برای زائران در مسیر برگشت داشته باشیم.

او گفت: ما تلاش می‌کنیم که موکب‌های مسیر برگشت را از نظر راهنمایان گردشگری، سوغات و صنایع دستی غنی کنیم و اقدامات متفاوت تری نسبت به ساماندهی این‌ها با محوریت گردشگری داشته باشیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: هر چند اربعین یک رویداد معنوی و مذهبی است و شاید دیدگاه‌های اقتصادی در این ایام چندان مورد توجه نیست، اما قطعا آثار اقتصادی زیادی برای استان به همراه دارد.

این مسئول گفت: این رویداد در مرحله اول فرصتی برای معرفی استان است و ما در بروشور‌هایی که برای ایام تهیه می‌کنیم، کرمانشاه ۲۰۲۰ و برنامه‌های آن را توضیح می‌دهیم و آثار استان را نیز معرفی می‌کنیم؛ همچنین تلاش خواهیم کرد که حتی فرصت‌های سرمایه گذاری استان را در آن بیاوریم تا در اختیار مردم قرار گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از نظارت و ساماندهی ویژه مراکز اقامتی در مسیر تردد زائران طی این ایام خبر داد و افزود: مجتمع‌های گردشگری، بومگردی و ... از مراکز مورد نظارت ما هستند.

این مسئول افزود: ما بیش از ۴۰۵۰ مکان اقامتی شامل هتل، هتل آپارتمان و... در مسیر تردد زائران برای کسانی که ممکن است از مو کب‌ها برای اقامت استفاده نکنند، تدارک دیده ایم و بر آن‌ها و خدماتی که ارائه می‌دهند، نظارت ویژه داریم.

قادری از ساماندهی اماکن، مراکز و رستوران‌های بین راهی در این ایام خبر داد و افزود: بر این مراکز و کیفیت و خدمات آن‌ها نیز نظارت ویژه خواهیم داشت که کیفیت خدمات پایین نباشد.

او با بیان اینکه بحث اربعین آثار و برکات زیادی برای استان و به ویژه هتل‌های شهرستان قصرشیرین داشته است، گفت: برای قصرشیرین یک بسته ویژه داریم و هتل‌های قصرشیرین ساماندهی و فعال شده اند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: اگر به آمار ورودی هتل ها، مهمانپذیر‌ها و رستوران‌های استان پس از بازگشایی مرز خسروی تاکنون نگاهی بیاندازیم، متوجه خواهیم ضریب اشتغال برای هتل‌های قصرشیرین بیش از ۱۵۰ درصد افزایش یافته است.

این مسئول بخش اعظم ظرفیت اشتغال شده را مربوط به توریست‌های خارجی و عراقی دانست و گفت: ضریب اسکان نیز قطعا در این ایام افزایش خواهد یافت.

قادری افزود: علاوه بر مرز خسروی که مرز استراتژیک ما است، مرز شوشمی هم با کمک استاندار کرمانشاه بازگشایی شود.

او با بیان اینکه بازگشایی این مرز نیز می‌تواند رونق بیشتری به خط اورامانات دهد، گفت: ما در منطقه نوسود که نزدیک مرز است یک موافقت اصولی برای هتل صادر کرده ایم که در این منطقه احداث شود .

 

 

انتهای پیام/د

برپایی نمایشگاه صنایع دستی در مسیر تردد زوار اربعین

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۶۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: یک هزار آثار تاریخی ثبت شده ملموس و ناملموس در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۱۳ بنای تاریخی شامل پل‌ها ، خانه‌ها ، مساجد ، کلیساها و تپه‌های تاریخی که روی آنها بنا وجود دارد، شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۱۶ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۹ خانه تاریخی در دهه ۸۰ با اعتبارات دولتی تحت تملک دولت و اداره میراث فرهنگی قرار گرفته و هفت خانه همچنان در اختیار مردم و مالکان بناها قرار دارد.

او با اشاره به تخریب برخی از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: خانه‌هایی که همچنان در اختیار مالکان آنهاست به هر حال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و قابل استفاده است اما برخی از خانه‌هایی که تحت تملک دولت بوده و طی سال‌های گذشته به طور کامل هم مرمت شده، به دلیل عدم رسیدگی در مرحله تخریب قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: البته خانه‌های تاریخی زیادی در اردبیل وجود دارد که این خانه‌ها واجد ارزش تاریخی هستند ولی واجد ثبت نیستند و شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت شدن را ندارند.

او در خصوص فرایند ثبت خانه‌ها و اصولا آثار تاریخی گفت: پرونده آثار تاریخی بر اساس اولویت‌های مدنظر شورای فنی برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ارائه می‌شود و این پرونده‌ها مورد داوری قرار می‌گیرند، پرونده خانه‌های دیگری از استان اردبیل برای داوری به وزارتخانه ارسال شده که به مرحله ثبت نرسیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی خانه تاریخی در سطح کشور ثبت شده است، گفت: وزارتخانه در شرایط فعلی بر روی ثبت مساجد و خانه‌های تاریخی کار می‌کند. پرونده ثبت ۵۴ کاروانسرای ایران هم در قالب یک پرونده جامع به یونسکو ارائه شده بود که کاروانسرای سنگی شاه عباسی صائین هم جزو این مجموعه است.

محمدی ادیب افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی رویکرد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احیا و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی است که این رویکرد در استان اردبیل هم وجود دارد.

به گفته او، در این راستا پارسال به موضوع استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شتاب داده شد و امسال هم اگر این روند ادامه یابد تمام خانه‌های تاریخی اردبیل تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: پارسال چهار خانه تاریخی خادم باشی، شریعت، حمام اوچ دوکان و حمام پیرزرگر به سرمایه‌گذاران داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

محمدی ادیب با بیان اینکه احیا و مرمت این خانه‌ها بر اساس نقشه اولیه و کاربری مورد تایید وزارتخانه خواهد بود، گفت: این خانه‌ها در گذشته متعلق به تجار و ملاکان بزرگ بوده که محل مراجعه مردم بوده است و مردم در این خانه‌ها رفت و آمد داشتند و الان هم با تغییرات مختصر همان کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه تاکنون مرمت هفت خانه تاریخی اردبیل به طور کامل تمام شده است، افزود: هم‌اکنون خانه ارشادی اداره میراث فرهنگی شهرستان اردبیل است، خانه رضازاده به عنوان موزه شهدا و خانه صادقی به عنوان بوتیک هتل استفاده می‌شود ، خانه ابراهیمی نیز مجموعه اداری ستاد عتبات عالیات است و خانه مجتهدزاده هم قرار است به صورت مجموعه اقامتی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا