Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: متاسفانه عده‌ای از مسؤولان اینگونه بیان می‌کنند که مجلس و دولت وظیفه‌ای درباره تنظیم قانون و اجرای آن درباره دین مردم ندارند، برخی از آنان دین را در حاشیه زندگی مردم دانسته و برخی نیز می‌گویند دین یک امر زائد است، این تفکرات ریشه در سکولاریسم دارد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی در آیین افتتاحیه سال تحصیلی جدید که در سالن جلسات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار کرد: فهم صحیح عقاید و مفاهیم دینی از بزرگترین وظایف و مسؤولیت‌هایی است که بر عهده حوزویان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در زمان آغاز طلبگی شرایط برای ما بسیار سخت و محدود بود و اگر برای کسی سوال مطرح می‌شد، موقعیتی برای پرسش و طرح سوال وجود نداشت.

رئیس موسسه امام خمینی(ره) با بیان اینکه رهبر انقلاب شناخت جامعی نسبت به نیازهای طلاب دارند گفت: برخی از مواقع سوالاتی از سوی جوانان مطرح می‌شود که بسیار جدی بوده و به پاسخ‌های سطحی اکتفا نمی‌کنند و به دنبال ریشه مسائل هستند، این ظرفیت بزرگی برای جامعه ما به شمار می‌رود.

وی مطرح کرد: کج روی‌ها و انحراف‌هایی در گذشته و در داخل حوزه وجود داشت که برخی از طلاب بعضا به دام آن می‌افتادند، اما در عصر کنونی دیگر اینگونه مسائل در حوزه وجود ندارد و بحمدالله طلاب درباره مسائل از افراط و تفریط به دور هستند، بدیهی است که طلاب نباید به دام افراط و تفریط بیفتند.

آیت‌الله مصباح یزدی با بیان اینکه طلاب نباید به دام افراط و تفریط بیفتند، ادامه داد: روش‌های قدیمی و مواجهه جدید جوانان با مسائل تطابقی با یکدیگر ندارد، وظیفه ما در حوزه این است که برای این سوالات جوانان جواب داشته باشیم، در غیر این‌صورت مانند درخت بی ریشه خواهیم بود.

استاد برجسته حوزه علمیه قم، فاصله محافل علمی با نیازهای جامعه انسانی را زیاد دانست و یادآور شد: در همین دانشگاه‌های قم، بعضا استاد در کلاس مطلبی می‌گوید که در ذهن دانشجو شبهه ایجاد می‌کند و سپس دانشجو به هر استادی مراجعه می‌کند پاسخ شبهه را نمی داند.

آیت الله مصباح یزدی اضافه کرد: متاسفانه در دانشگاه‌ها، نیروی انسانی موردنیاز برای پاسخگویی به نیازها و پرسش‌های دانشجویان وجود ندارد و ما و امثال ما اگر بتوانیم به این مسائل پاسخ بگوئیم و کوتاهی کنیم قطعا باید روزی پاسخگو باشیم.

وی خاطرنشان کرد: نظامی موردنیاز است که پاسخگوی نیازهای جوانان باشد و به اعتقاد بنده کسانی که در مبانی اصیل اسلام از اقتصاد و اجتماع تا مباحث نظامی و صلح تحقیق می‌کنند، مهم ترین وظیفه را در این زمینه بر عهده دارند.

رئیس موسسه امام خمینی با بیان اینکه طلاب نباید مسائلی مانند معیشت را بهانه کم کاری خود قرار دهند، مطرح کرد: اگر طلاب اینگونه بهانه تراشی کنند، خداوند متعال نمونه‌هایی برای اتمام حجت به این افراد نشان می‌دهد که گاهی نان خالی برای خوردن پیدا نمی کنند.

آیت الله مصباح یزدی ابراز کرد: یک زمانی در حوزه قم بنده برای خرید یک نصف نان سنگک برای صرف ناهار پول نداشتم و آن زمان‌ها بعضا از خرید یک تکه نان برای سیر کردن خود ناتوان بودم، قطعا طلاب بسیاری هستند که با این گرانی‌ها با سیلی صورت خود را سرخ می‌کنند.

وی تصریح کرد: نمی توان به این بهانه که مردم سراغ روحانیون نمی آیند، نسبت به مسائل دینی آن‌ها بی تفاوت بود، بلکه اگر مردم نیز به ما مراجعه نکردند، ما باید با مراجعه به آنان مفاهیم را به آن‌ها برسانیم.

رئیس موسسه امام خمینی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی و فقر در ثروتمندترین کشورها بیشتر از ایران است، گفت: در همین ایام عزاداری می‌بینیم که با وجود مشکلات اقتصادی، مردم برای عزای امام حسین(ع) هزینه کردند.

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به جامع بودن اسلام و توجه آن به ساحت‌های مختلف زندگی انسان افزود: در برخی از مواقع گرایش‌های مربوط به تصوف پیدا می‌شوند که می‌گویند ما باید اجتماع را کنار بگذاریم، زمانی که امام زمان(عج) ظهور کرد این مسائل را حل می‌کنند و ما وظیفه‌ای در قبال آن نداریم، عده ای هم در نقطه مقابل مطرح می‌کنند که ما صرفا باید به دنیا و اقتصاد بپردازیم، این دو مسیر هر دو انحراف است.

وی ادامه داد: متاسفانه عده‌ای از مسئولان اینگونه بیان می‌کنند که مجلس و دولت وظیفه ای درباره تنظیم قانون و اجرای آن درباره دین مردم ندارد، برخی از آنان دین را در حاشیه زندگی مردم دانسته و برخی نیز می‌گویند دین یک امر زائد است، این تفکرات ریشه در سکولاریسم دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آیت الله مصباح یزدی سکولاریسم طلاب و دانشجویان روحانیون مشکلات اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۷۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده‌های مسؤولان در عرصه‌های اقتصادی محقق شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حبیب پهلوزاده در خطبه‌های این هفته شهر اهرم عنوان داشت: باید مواظبت کنیم تا نفس اماره بر اعضا و جوارح ما مسلط نشود چرا که اگر مسلط شد ما را از بندگی خداوند خارج می‌کند و به یک مستکبری مثل فرعون و صدام تبدیل می‌کند.

امام جمعه اهرم ادامه داد: هر جامعه‌ای که کمتر تحت هوای نفس باشد به حاکمیت الهی نزدیک تر می‌شود و هر جامعه‌ای که محکوم به تبعیت از هوای نفس مستکبران شود هم خودش را و هم دیگران را از بین می‌برد.

وی افزود: همانطور که رژیم غاصب صهیونیستی با به زنجیر کشیدن مردم خودش و همه مردم دنیا حاضر نیست دیگران نفس بکشند، همانطور که آمریکا دانشجویان را در آمریکا اجازه نمی‌دهد از سلطه آنها خارج شود در همین چند روز اخیر دو هزار دانشجو را زندانی کردند تا این اندازه از آزادی بیان می‌ترسند از نفس کشیدن دانشجویان در فضایی خارج از فکر استکباری نظام صهیونیست وحشت دارند.

امام جمعه اهرم تصریح کرد: از معروف‌ترین سندهای مرزبندی با طاغوت دوران خودش مقبوله عمر بن حنظله است. که در مورد دو نفر از شیعیان که نزاعی داشتند و به قاضی حکومت جور امویان یا عباسیان رجوع کرده بودند امام صادق علیه السلام فرمودند اینگونه مراجعات چه حق باشد و چه باطل در حقیقت مراجعه به طاغوت است. شاخص و معیار جامعه اسلامی این است که مراجعه به سلطان و پادشاه و هر عنوانی که حکم به غیر ما انزل الله کنند باطل هست.

وی گفت: همانطور که حمله به پایگاه آمریکایی عین الاسد و حمله به پایگاه نواتیم در رژیم غاصب و زدن رادار آمریکایی و اهداف دیگر نشان از دست برتر ایران در عرصه نظامی و شکست ابرقدرتی غرب بود لازم هست در عرصه اقتصاد نیز یک وعده صادقی باید محقق شود و نفوذی‌ها و شرکت‌ها که قیمت‌ها را بالا می‌برند تنبیه شوند و اقتصاد از دست این مفسدین خارج شود.

پهلوزاده ادامه داد: لازم است در عرصه اقتصادی وعده‌های صادق زود به نتیجه برسد و هم با جهش تولید و هم با مبارزه با اژدهای هفت سر فساد؛ اقتصاد به نفع قشر متوسط و ضعیف جامعه باشد.

امام جمعه اهرم افزود: به مناسبت شهادت علامه شهید مطهری در هفته بزرگداشت مقام معلم قرار داریم این هفته را به معلمین عزیز تبریک عرض می‌کنیم. در دیدار معلمان با مقام معظم رهبری، ایشان نکات مهمی فرمودند از جمله اینکه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش چندسال در کشو میزشان گذاشتند و درش را هم بستند.

وی اضافه کرد: هویت منابع انسانی این کشور در آموزش و پرورش شکل می‌گیرد. معلم وقتی در میدان حضور فعال دارد در واقع دارد هویت سازی می‌کند. حضور فعال کجاست؟ حضور فعال میدانی معلمین یعنی حضور مؤثر در مساجد که مرکز هویت سازی دینی است یعنی حضور در برنامه‌های هویت ساز ملی و مذهبی و الگودهی به نوجوانان است با اجرای اردوها و گفتمان سازی های دینی.

وی ادامه داد: در آموزش و پرورش هم باید تلاش شود آموزش همراه تربیت و مقدم باشد. از مجموعه بیمه سلامت در تمدید بیمه شدگان روستایی و پنج دهک اول درآمدی و همچنین خدمات رایگان بستری برای کودکان زیر هفت سال تقدیر و تشکر می‌کنیم.

کد خبر 6095795

دیگر خبرها

  • سید جمال‌الدین اسدآبادی مبارز و قهرمان ملی در برابر استعمار، اما ناشناخته برای نسل جوان
  • امام صادق(ع) در گسترش مذهب شیعه نقش برجسته ای داشتند
  • تجلیل از طلاب ممتاز و نمونه استان یزد
  • بیانیه تند و تیز پرسپولیس؛ هوادار سپاهان تفکرات داعشی را فریاد زد، حالا نوبت مسائل ناموسی شد؟
  • آب‌گرفتگی بندر امام باید دغدغه اول همه مسؤولان باشد
  • حل مشکل آب کشاورزان قزوین اولویت مسؤولان باشد
  • وعده‌های مسؤولان در عرصه‌های اقتصادی محقق شود
  • لزوم مقابله با گرانی/ زمان وعده صادق اقتصادی مسؤولان به مردم است
  • صداقت و تعامل با مردم مد نظر مسؤولان باشد
  • علی مطهری: در خانواده آیت‌الله مطهری با شکاف بین‌نسلی مواجه نیستیم، اما...