Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های پستان دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نتایج مطالعه صورت گرفته در این مرکز، ارتباطی بین شاخص توده بدنی با سرطان‌های وابسته به هورمون نشان نداد و فقط به نظر می‌رسید که رابطه‌ای بین چاقی و هورمون‌های سه گانه منفی وجود داشته باشد که البته نتایج به لحاظ آماری واضح نبودند و نیاز به مطالعات بیشتر وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر رامش عمرانی پور در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تحقیقات این مرکز گفت: از آنجایی که مرکز تحقیقات بیماری‌های پستان مرکز نوپا و تازه تاسیسی است، هنوز در مراحل اولیه است ولی تحقیقات بسیاری در زمینه اداره بیماری‌های خوش خیم مثل ماستیت گرانولوماتوز(یک بیماری خاص التهابی سینه) و درمانهای سرطان پستان مانند مقاومت‌های دارویی و پاسخ‌های درمانی در جریان است اما  یکی از مهمترین اهداف ما غربالگری سرطان پستان است  که مرکز ما با اتصال به  طرح بزرگ کوهورت سلامت کارکنان دانشگاه تهران توانسته با تربیت پزشکان در جهت تشخیص زودرس بیماری‌های پستان و علل ایجاد آن گام بردارد.  مطالعات کوهورت به بررسی فاکتورهای خطر می‌پردازد و گروهی از افراد سالم را بررسی می‌کند.

وی با بیان این که برای رسیدن به درمان‌های جدید سالها تلاش و مطالعات متعدد لازم است تا درمان‌ها، پس از گذراندن فازهای مختلف از جمله فاز حیوانی و بررسی عوارض در انسان به بازار ارائه شود، گفت:  شیوه های جدید ارائه درمان بخصوص تکنیک‌های جراحی در حال اجرا هستند؛ برای مثال در یکی از پژوهش‌های مرکز نشان دادیم که می‌توان با اندازه‌گیری فشار غده لنفاوی نگهبان از درگیری یا عدم درگیر بودن آن در حین عمل مطلع شد و جراحی مناسب تری برای بیمار انجام داد.

عمرانی‌پور درباره تحقیقات مرتبط با دلایل افزایش یا کاهش میزان ابتلا به سرطان پستان گفت: در مرکز تحقیقات سرطان انستیتو کانسر بسیار روی این موضوع کارشده و نتایج آن منتشر شده اما دلیل خاصی جز تغییر سبک زندگی تا کنون مطرح نشده است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره یکی از طرح‌های تحقیقاتی مرکز تحقیقات بیماری‌های پستان در سال ۱۳۹۶ گفت: طبق مطالعات انجام شده، چاقی یکی از ریسک فاکتورهای سرطان پستان است. از طرفی سرطان پستان با توجه به گیرنده های اختصاصی طبقه بندی می شود. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط شاخص توده بدنی(BMI) با سرطان های پستان بود که دارای گیرنده هورمونی هستند و به سرطانهای پستان هورمون مثبت  (hormone Positive) معروفند.

رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های پستان افزود: نتایج این مطالعه ارتباطی بین شاخص توده بدنی با سرطانهای وابسته به هورمون نشان نداد و فقط به نظر می‌رسید که رابطه ای بین چاقی و هورمونهای سه گانه منفی وجود داشته باشد که البته نتایج به لحاظ آماری واضح نبودند و نیاز به مطالعات بیشتر وجود دارد. نتایج حاصل از این مطالعه که بررسی بین شاخص توده بدنی (BMI) و گیرنده های هورمونی در سرطان پستان" نام دارد در مجله Clinical Cancer Investigation Journal سال ۲۰۱۹ به چاپ رسیده است.

وی درباره یکی دیگر از پژوهش‌های مرکز تحقیقات بیماری‌های پستان گفت:  در ایران، سن خانمهای مبتلا به سرطان پستان که در مراحل پیشرفته هستند، ۱۰ سال کمتر از کشورهای غربی است. با توجه به افزایش سن ازدواج و از طرفی پایین تر بودن سن سرطان در ایران، بسیاری از خانم‌ها در زمان ابتلا به بیماری هنوز خانواده را تکمیل نکرده اند و تمایل یا احساس نیاز به مادر شدن دارند. جهت درمان بیماران جوان و پیش از سن یائسگی درمانهای سیتوتوکسیک سیستمیک پیشنهاد می شود که عملکرد تخمدان و متعاقب آن باروری را در این خانمها تهدید می کند.

عمرانی پور ادامه داد: مطالعات مختلفی به بررسی هورمون آنتی مولرین(هورمونی که با افزایش سن کاهش می‌یابد) و سایر فاکتورهای مرتبط با ذخیره تخمدانی ازجمله شمارش فولیکولهای تخمدانی(AFC)  در این بیماران پرداخته اند که نتایج مختلفی را گزارش کرده‌اند ولی در این زمینه مطالعه ای در ایران وجود ندارد.

وی در پایان گفت: هدف اصلی ما این است که در بیماران جوان مبتلا به سرطان پستان با بررسی میزان هورمون آنتی مولرین (AMH) قبل از شروع درمان و اندازه گیری آن پس از پایان شیمی درمانی و همچنین دو سال پس از آن، ارزیابی کنیم تا بدانیم چه میزان AMH با انجام شیمی درمانی کاهش یافته و باروری خانم‌های جوان را تهدید می کند تا بدین ترتیب به افرادی که خواهان فرزندآوری در آینده هستند، پیشنهاد فریز تخمک را بدهیم. این مطالعه در حال حاضر در حال انجام است و نتایج آن استخراج نشده است.    

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سرطان سبك زندگي چاقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۹۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندرم ناخن زرد چیست؟

سندرم ناخن زرد (Yellow Nail Syndrome) یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست‌ و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.

به گزارش ایسنا، این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که باعث می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

متاسفانه علت این عارضه معمولا ناشناخته است با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

ژنتیک - اگر در خانواده شما کسی ناخن‌ زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان - این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی - سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

بیماری‌های غده تروئید -  سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

سندرم نفروتیک - سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

به نوشته ایندیپندنت،‌ اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم.

برخی از این علائم عبارتند از ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

درمان سندرم ناخن زرد

سندرم ناخن زرد معمولا به ‌عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی شامل مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی،‌ ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید)‌ برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود، هستند.

به گزارش وری‌ول‌هلت، در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر ‌کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است