Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روز پس از انتشار خبر تخریب خانه تاریخی در شیراز با مجوز میراث فرهنگی استان، معاون میراث سازمان میراث فرهنگی کشور از اعزام هیئتی برای بررسی تخریب خانه تاریخی و توقف این موضوع خبر داد. ۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۴ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در 2 روز اخیر ماجرای تخریب خانه با ارزش تاریخی در بافت تاریخی این شهر بر روی خروجی رسانه‌ها قرار گرفت که منجر به واکنش دوستداران میراث فرهنگی در فضای مجازی و واقعی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

از آنجا که این اتفاق پیش از این نیز در شهر شیراز رخ داده بود و تخریب خانه‌های تاریخی در این شهر مسبوق به سابقه بوده است، این موضوع بار دیگر شیراز را بر سر زبان‌ها انداخت.‌

مسعود منیعاتی، مدیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان فارس درباره تخریب  این خانه اعلام کرده بود که یک خانه با ارزش تاریخی واقع در کوچه مولا روبه‌روی مسجد حاج نظام واقع در بافت تاریخی شیراز با مجوز میراث فرهنگی تخریب شده است. 

براساس گفته‌های وی بخش‌هایی از سقف‌ این خانه از زیبایی منحصر به فردی نیز برخوردار بوده که شامل معماری،گچ بری، نقش برجسته ، موزائیک کاری و نقاشی‌های سقف ، دیواره و سردر ورودی می‌شود و در سال‌های گذشته تخریب شده بود و مالک آن نیز به دنبال ساخت هتل به جای این خانه تاریخی است. 

خانه فاقد ارزش ثبتی بوده است 

پس از آن معاون میراث فرهنگی استان فارس در خبری به فاقد ارزش بودن این خانه اشاره کرد. به گفته عبدالرضا نصیری، موضوع این خانه به قبل از سال 90 بازمی‌گردد، تا پیش از آن، این خانه مانند صدها خانه تاریخی در شیراز از سوی اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان فارس به‌عنوان یک خانه تاریخی ارزشمند دیده می‌شد و نگاه ما برای ثبت و حفظ این اثر تاریخی بود اما قبل از سال 90 این خانه دچار آتش‌سوزی شد و با 80درصد تخریب تقریباً غیر از اسکلت اصلی خانه چیزی از آن باقی نماند.

براساس گفته‌های نصیری با این حال با توجه به وجود برخی از ارزش‌های معماری در این خانه از جمله هشتی آن، اداره‌کل میراث‌فرهنگی درصدد حفظ و صیانت از این بنای تاریخی بود اما سال 1394 نیز بخش‌های دیگر این خانه از جمله هشتی آن آسیب دید و این خانه تقریبا به بنایی که فاقد ارزش ثبت است، تبدیل شد.

در بخش دیگری از گزارش آمده است که مجوز تخریب از سوی میراث فرهنگی استان صادر شده و بناست که به جای این خانه یک هتل ساخته شود. 

ماجرای تخریب یک خانه تاریخی در شیراز؛ بنا فاقد ارزش ثبت بودواگذاری 6 خانه تاریخی برای رونق صنایع دستی در استان فارسخانه تاریخی انصاری ارومیه به یک باغ ایرانی تغییر کاربری می‌دهد + تصاویر

معاون میراث‌فرهنگی استان فارس در این زمینه نیز می‌گوید: مالک که فردی حقیقی است بارها درخواست دریافت مجوز برای تجدید بنا را داشت که بنا به دلایلی با آن مخالفت می‌شد، اما بعد از بررسی‌های به‌عمل‌آمده مجوز تخریب این بنا در بافت تاریخی شیراز صادر شد.

به گفته نصیری این خانه اگرچه در بافت تاریخی شیراز واقع شده بود، اما نه‌تنها ثبت ملی نشده بود، بلکه فاقد ارزش ثبت بود و از طرفی در سال‌های اخیر این خانه به یک زباله‌دانی و محلی برای تجمع افراد معتاد تبدیل شده بود که این موضوع نیز مغایر با مسئولیت‌های اجتماعی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس است، از این رو با توجه به این‌که این خانه فاقد ارزش تلقی می‌شود، مجوز تخریب آن صادر شده است.

معاون میراث‌فرهنگی استان فارس  با تاکید بر اینکه  این خانه فاقد ارزش ثبت بود، افزود: در طول سال‌های متمادی این اداره‌کل برای صیانت و حتی ثبت این خانه در بافت تاریخی شیراز تلاش کرد اما به نتیجه نرسید بنابراین با درخواست مالک برای تجدید بنا برابر قانون موافقت شده و کار غیرقانونی صورت نگرفته است.

توقف تخریب خانه تاریخی شیراز 

یک روز پس از انتشار این خبر از سوی معاون میراث فرهنگی استان فارس خبری از سوی محمدحسن طالبیان، معاون میراث سازمان میراث فرهنگی مبنی بر اعزام هیئتی برای بررسی تخریب خانه تاریخی شیراز منتشر شده است. 

در این خبر آمده است که به‌دستور معاون میراث‌فرهنگی کشور هیئتی برای بررسی تخریب خانه تاریخی شیراز عازم استان فارس شد. طالبیان گفته است که نتیجه نهایی موضوع پس از دریافت گزارش هیئت اعزامی اعلام می‌شود. بنا بر این گزارش، با دستور معاون میراث‌فرهنگی کشور تخریب خانه مزبور فعلاً متوقف شده است.

تخریب خانه‌های تاریخی در بافت تاریخی این شهر موضوعی است که در چند سال اخیر به کرات رخ داده است و هر چند مسئولان شهری و استانی از ممانعت بر این موضوع سخن می‌گویند اما این روند با مجوز میراث یا بدون مجوز آن انجام می‌شود و می‌طلبد که بررسی‌های و حفاظت بیشتری در این زمینه صورت گیرد. 

انتهای پیام/ش

R41382/P/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۰۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان

کیومرث خانی لعل آبادی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در حاشیه بازدید استاندار کرمانشاه از تعدادی از بنا‌های قدیمی واقع در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گفت : در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گذری قدیمی با عنوان گذر جلوخان-حدفاصل خیابان مدرس تا خیابان جلیلی - واقع شده که بسیاری از بنا‌هایی که در این بخش قرار دارند، دچار فرسودگی شده‌اند. 

وی افزود: علیرغم اینکه این بنا‌ها از نظر تاریخی دارای اهمیت زیادی هستند، اما به دلیل گذشت زمان استحکام آنها ضعیف شده و باید مورد مرمت قرار گیرند. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: مالکین عمده این بنا‌ها توان مالی چندانی برای مرمت بنای خود ندارند، لذا نیاز است حمایت‌هایی از آنها صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه میزان اعتبارات دولتی نیز برای مرمت آنها محدود است، عنوان کرد: کل اعتباراتی که امسال برای بافت تاریخی کرمانشاه اختصاص پیدا کرده حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است که طبق برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده نیمی از این اعتبار صرف طرح مطالعاتی مرمت بازار قدیمی فیض آباد شود و نیمی دیگر از این اعتبار را برای مرمت گذر جلوخان، با مشارکت مالکین بنا‌های واقع در این محله اختصاص دهیم. 

خانی لعل آبادی تصریح کرد: خوشبختانه در بازدیدی که استاندار کرمانشاه از گذر جلوخان داشتند، قول‌هایی برای افزایش اعتبار ساماندهی این محله تاریخی دادند که امیدواریم بزودی محقق شود. 

وی خاطرنشان کرد: از طرفی مقرر شد که یک کارگروه با حضور دستگاه‌های ذیربط همچون میراث فرهنگی، راه و شهرسازی و شهرداری برای ساماندهی بافت تاریخی شهر کرمانشاه تشکیل شود. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه عنوان کرد: بافت تاریخی که بخشی از هویت گذشته شهر ما به شمار می‌رود، می‌تواند به عنوان یک فرصت به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند، در همین راستا با حمایت استاندار و همراهی دستگاه‌های ذیربط در تلاش برای احیاء این بخش از شهر هستیم. 

استاندار در این برنامه از برخی از بنا‌های قدیمی بافت تاریخی شهر کرمانشاه همچون خانه اکبرپور، حمام ملاباشی، زورخانه علمدار، سرای همدانی ها، هتل بوتیک ونوشک (خانه تاریخی صارم الدوله)، خانه حکیم نصیر، مسجد نظام، گذر جلوخان و خانه رنده کش بازدید و با اهالی این محله گفتگو کرد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای گردشگری دریایی در مازندران صادر شد
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت با دستو‌ر دادستانی
  • ورود دادستانی و توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس