Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@06:51:57 GMT

سیب باغداران مشگین‌شهر روی دست باغداران

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۲۱۹۸۷

سیب باغداران مشگین‌شهر روی دست باغداران

به گزارش ایرنا، امسال به علت مساعد بودن شرایط آب و هوایی، میزان تولید باغات سیب استان اردبیل که بخش اعظم آنها در شهرستان مشگین‌شهر قرار دارد، افزایش یافت و پیش‌بینی می شود که حدود ۲۰۰ هزار تن محصول سیب از هفت هزار و ۷۰۰ هکتار باغ سیب استان برداشت شود.

با این حال، بخش زیادی از سیب تولید شده در استان اردبیل مازاد بر نیاز مصرف استان بوده و برای بازار محصول مازاد فکری نشده و به علت تولید انبوه محصول در استان‌های همجوار و محدود شدن شرایط برای صادرات، محصول تولیدی روی دست باغداران سیب کار استان اردبیل مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی ماه‌های گذشته بالغ بر ۵۰ هزار تن محصول سیب استان از رقم "شکی" تولید و به بازار مصرف عرضه شد ولی در روزهای اخیر با تولید انبوه سیب پاییزه در اغلب مناطق کشور، قیمت این محصول کاهش یافته و به پایین تر از حد انتظار کشاورزان رسیده است.

با فرا رسیدن پاییز و فصل برداشت محصول سیب، باغداران استان به خصوص در شهرستان مشگین‌شهر در حالی اقدام به برداشت محصول کردند که روز به روز قیمت فروش محصول افت کرده و به صورت عمده به حدود ۱۰ هزار ریال برای هر کیلوگرم کاهش یافت.

باغداران چه می گویند؟

تعدادی از باغداران شهرستان مشگین‌شهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، پایین بودن قیمت محصول سیب، نبود مشتری، افزایش هزینه‌های تولید و توقف صادرات را از جمله مشکلات خود ذکر کرده و از مسئولان خواستند تا برای خرید تضمینی محصول تولیدی و حمایت از خود اقدامی کنند.

یک باغدار مشگین‌شهری در گفتگو با ایرنا وضعیت بازار سیب امسال را نامناسب توصیف کرد و گفت: محصول روی دست ما مانده و به علت قیمت پایین دیگر رغبتی برای چیدن محصول از درخت نداریم.

محسن رحمانی افزود: با این وضعیت قیمت و بازار، برداشت سیب به صرفه نیست و با ادامه این روند محصول روی درخت مانده و خواهد پوسید.

به گفته وی، هر روز قیمت جعبه سیب گران می‌شود و هر سبد سیب به قیمت ۵۰ هزار ریال، هر کیلو کاغذ به قیمت ۲۰۰ هزار ریال به باغداران عرضه می‌شود و هزینه برداشت محصول توسط هر کارگر نیز به روزانه بیش از یک میلیون ریال افزایش یافته و با این وضعیت، قیمت فروش محصول سیب هم بسیار کم بوده و دیگر تولید به صرفه نیست.

برخی از باغداران و کارشناسان نیز نبود صنایع تبدیلی و توقف صادرات را از جمله مشکلات منطقه ذکر کرده و آن را عامل هدر رفت سالانه محصول باغی خود از جمله سیب ذکر می‌کنند.

تولید انبوه محصول بدون بازار فروش؛ مشکلی که همچنان ادامه دارد

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، با اشاره به تولید حدود ۲۰۰ هزار تن محصول سیب در سال جاری در سطح استان اردبیل گفت: سیب تولید شده در این استان مازاد بر نیاز مصرف استان بوده و باید برای محصول مازاد تولیدی فکری اساسی شود.

احمد شهریار مجموع مساحت باغات سیب استان را هفت هزار و ۷۰۰ هکتار اعلام و اضافه کرد: بخش عمده محصول تولید شده در استان پاییزه بوده و باید برای بازاریابی آن در داخل و خارج از کشور و نیز نگهداری و فرآوری محصول تولیدی فکری اساسی شود.

وی سیب قرمز و زرد لبنانی را مهمترین ارقام تولید محصول سیب در استان اردبیل اعلام کرد و گفت: بخش اعظمی از این محصول در شهرستان مشگین‌شهر تولید می‌شود و محصول سیب استان نیز از نظر کیفیت در جایگاه بالاتری قرار دارد.

شهریار بیان کرد: در ماه‌های گذشته بالغ بر ۵۰ هزار تن محصول سیب استان از رقم "شکی" تولید و به بازار مصرف عرضه شد ولی در روزهای اخیر با تولید انبوه در اغلب مناطق کشور، قیمت محصول به پایین‌تر از حد انتظار کشاورزان رسیده است.

وی با ضروری خواندن راه‎اندازی و احداث کارخانه‌های فرآوری از جمله احداث واحدهای تولید کنسانتره، آبمیوه، پوره، مارمالاد، لواشک، میوه خشک و کمپوت در استان اردبیل افزود: در زمینه بسته‌بندی و سورتینگ نیز مشکل زیادی داریم و به علت مجموعه این عوامل، سیب تولیدی استان در زمینه صادرات نیز چندان توان رقابت و جاذبه برای خریداران ندارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: در مرحله بعد از تولید نیز مشکلاتی در مرحله برداشت تا عرضه به مشتری وجود دارد به طوری که هنگام برداشت و بسته‌بندی و نیز موقع نگهداری در سردخانه، محصول تولید شده آسیب دیده و در نهایت در چرخه رقابت صادراتی جای خود را به رقبا واگذار می‌کند.

وی مجموع ظرفیت نگهداری سردخانه‌های استان اردبیل را ۸۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: همه محصول را در سردخانه‌های استان نمی‌توان نگهداری و انبار کرد و ضروری است که بخش بازرگانی استان برای صادرات محصول به سایر مناطق کشور و خارج، برنامه اساسی تدارک ببیند.

شهریار اضافه کرد: پیش از این، بخشی از محصول تولید شده سیب استان اردبیل به کشور عراق صادر می‌شد ولی از سال جاری با اعمال تعرفه بالا، صادرات دیگر مقرون به صرفه نیست و باید از طریق رایزنی با مقامات عراق، نسبت به کاهش، تعدیل و یا برداشتن تعرفه اقدام شود.

وی تاکید کرد: خرید تضمینی محصول سیب انجام نمی‌شود ولی اتحادیه‌های تعاونی روستایی با هدف تامین و توزیع سیب در شب عید، مقدار محدودی محصول خریداری کرده و در انبار و سردخانه ذخیره می‌کنند و سعی ما این است که این خرید از محل سیب تولیدی خود استان انجام شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: ۲۰ تا ۲۵ محصولات باغی به صورت بادریز، زیردرختی و کرم خورده بوده و به صورت ضایعات جمع آوری و دپو می شود و اغلب همین سیب، در شبکه‌های اجتماعی و برخی رسانه‌ها به عنوان محصول نهایی باغداران مورد قضاوت قرار می گیرد.

مشکلات سیب کاران از زبان فرماندار شهرستان مشگین‌شهر

فرماندار شهرستان مشگین‌شهر گفت که با هماهنگی و مشارکت باغداران منطقه، قیمت حمایتی هر کیلوگرم سیب ۲۴ هزار ریال تعیین و ابلاغ شده و هم اکنون در بازار نیز هر کیلوگرم محصول به قیمت ۲۵ تا ۳۰ هزار ریال خرید و فروش می‌شود.

اکبر صمدی درباره صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات باغی در منطقه افزود: هم‌اکنون هفت واحد سردخانه به ظرفیت ۳۰ هزار تن، یک کارخانه آبمیوه و یک کارخانه تولید پوره سیب در شهرستان مشگین‌شهر فعال است ولی این تعداد واحد فرآوری، تکافوی نیاز منطقه نیست.

وی در واکنش به پخش تصاویر دپو و تلنبار شدن سیب تولیدی در مشگین‌شهر در اطراف جاده و باغ‌ها در فضای مجازی بیان کرد: این تصاویر مربوط به محصول باکیفیت سیب نیست بلکه مربوط به ضایعات و پادرختی بوده و هر کیلوگرم آن به قیمت ۶ تا هفت هزار ریال فروخته شده و تحویل کارخانه های تولید آبمیوه می‌شود.

صمدی سیب مشگین‌شهر را به لحاظ کیفیت محصول در سطح کشور یک برند خواند و گفت: سیب مشگین‌شهر یکی از بهترین و ممتازترین محصولات تولیدی در سطح کشور به شمار می‌رود و همواره مشتریان زیادی دارد.

وی تاکید کرد: قیمت سیب مشگین‌شهر با توجه به کیفیت و برند آن باید منصفانه باشد تا رضایت کشاورزان را تامین کند.

فرماندار مشگین‌شهر اضافه کرد: با مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی استان و دستگاه‌های مربوطه جلسات متعددی برگزار شده تا دغدغه باغداران سیب کار مشگین‌شهر رفع شود.

ورود رئیس کل دادگستری استان اردبیل به موضوع قیمت پایین محصولات کشاورزی استان

رئیس کل دادگستری استان اردبیل نیز در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، پایمال شدن محصولات کشاورزی استان به دلیل نبود بازار فروش و صنایع تبدیلی را نگران کننده خواند و گفت: باید مسئولان برای حل این مساله اهتمام جدی داشته باشند.

ناصر عتباتی افزود: به دلیل نبود بازار مناسب فروش، یک روز محصول سیب‌زمینی در دست کشاورز می‌ماند، یک روز سیر فاسد می‌شود و یک روز هم درختان سیب از سوی کشاورزان بریده می‌شود و لازم است که باید مسئولان مربوطه به این مشکل رسیدگی کنند.

وی دلیل اصلی فاسد شدن محصولات کشاورزی استان را نبود بازار و صنایع تبدیلی دانست و برای رفع این مشکل خواستار ایجاد صنایع تبدیلی با فناوری روز و مدرن شد.

رئیس کل دادگستری استان اردبیل همچنین خواستار ترویج الگوی کشت از سوی مسئولان کشاورزی استان شد و گفت: در وضعیت کنونی هر کشاورزی هر محصولی دلش بخواهد، می‌کارد و در موقع برداشت و فروش نیز همه متضرر می‌شوند.

وی اظهار کرد: این استان یکی از مناطق مستعد کشاورزی کشور بوده و کشاورزی نیز پایه و اساس اقتصاد منطقه به شمار می‌رود و از این رو باید برنامه‌ریزی دقیقی برای راه‌اندازی صنایع تبدیلی و حمایت از سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی در ایجاد این صنایع شود.

تلاش‌ها و رایزنی ادامه‌دار نماینده مشگین‌شهر برای حل مشکلات سیب کاران

رئیس مجمع نمایندگان استان و نماینده مردم مشگین‌شهر در مجلس شورای اسلامی نیز در روزهای اخیر در رایزنی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی تلاش داشته تا مشکلات سیب کاران منطقه را حل کند.

ولی ملکی در جلسه مشترک بررسی مشکلات باغداران با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: سودآوری بخش کشاورزی این استان در گرو صادرات و فرآوری محصول بوده و برای رفع مشکلات این بخش باید تلاش شود.

وی افزود: همه در قبال تولیدکنندگان مسئولیت دارند و رفع مشکلات فراوان در حوزه کشاورزی استان و تنگناهای پیش روی این صنایع نیازمند توجه است.

وی اظهار کرد: در زمینه تولیدات کشاورزی بویژه محصولات باغی استان توجه به ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی و انجام عملیات استاندارد بعد از برداشت از قبیل سورتینگ، بسته بندی، نصب برچسب و سایر فعالیت‌های مورد نیاز بازارهای جهانی هدف باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد.

ملکی افزود: در روزهای گذشته پایین آمدن قیمت محصول سیب منطقه مشکلاتی برای باغداران ایجاد کرده که موضوع از طریق مبادی ذیربط در حال پیگیری اسست و از وزیر صنعت، معندن و تجارت درخواست شده که در اسرع وقت برای صادرات و خروج سیب‌های برداشت شده اقدامات اساسی انجام دهد.

وی با اشاره به وضع تعرفه بالای گمرکی توسط دولت عراق برای محصولات کشاورزی ایران گفت: این موضوع صادرات به عراق به خصوص صادرات سیب مشگین‌شهر را تحت الشعاع قرار داده ولی پیگیر حل این مشکل هستیم.

وی اضافه کرد: در این زمینه چندین تذکر به وزیر جهاد کشاورزی و وزیر اقتصاد داده شده و روز گذشته نیز در ملاقات حضوری با وزیر صنعت، معدن و تجارت تعجیل در حل مشکل تعرفه و صادرات محصولات کشاورزی و جبران خسارات وارده به باغداران پیگیری شد.

نماینده مشگین‌شهر ادامه داد: وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جلسه قول داد که طی تماس تلفنی با وزیر اقتصاد عراق، پیگیر حل مشکل تعرفه گمرکی و ژاد شدن صادرات محصول باشد که اگر این اتفاق بیفتد، قیمت محصول سیب افزایش خواهد یافت.

وی همچنین بیان کرد: در خلال جلسه با وزیر صنعت، معدن و تجارت، طی تماس تلفنی با وزیر جهاد کشاورزی، وضعیت حاد باغداران مشگین‌شهری را گوشزد کرده و خواستار حل هر چه سریع‌تر مشکل پیش آمده و ارائه راهکار مناسب در این خصوص شدیم.

گزارش: حسن فاخری

۱۹۰۵/ ۱۲۵۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی صادرات سیب مجلس شورای اسلامی اردبیل عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۱۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفت واردات بر بار برنج مازندران

  هرچند در آن روزها دولت با اختصاص ۴۰هزار میلیارد ریال درخواست کرد تا مسأله برنج رسوب شده این استان ازسوی بخش خصوصی حل و فصل شود اما به اذعان همگان، باز هم برنجکاران مازندران مظلوم واقع شده و درفروش محصولات‌شان به حق و حقوق واقعی خود نرسیدند.حقیقت این است که اگرفضای همدلی وهم افزایی برای جایگاه برنج مازندران در سطح ملی رقم نخورد، امنیت غذایی مهم‌ترین غلات بعد ازگندم به مخاطره می‌افتد. با این تفاسیر درنهایت برنج مازندران باید با برنامه‌ریزی درست در داخل استان حل و فصل شود، چراکه وابستگی اقتصاد این منطقه به برنج به‌عنوان پایه اقتصاد استان مطرح است. اواخر سال۱۴۰۲ بود که سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد: طبق بررسی‌های صورت گرفته حدود ۳۰۰هزار تن برنج تولیدی آماده فروش سال زراعی گذشته در انبارها وجود دارد که موضوع رکود بازار در آستانه فعالیت کشت و کار جدید، امنیت شغلی شالیکاری استان را به مخاطره می‌اندازد.بابک مومنی با تاکید بر این‌که چند سالی به دلایل مختلف وضعیت بازار برنج مازندران دچار رکود جدی شده است، ادامه داد:به نظر می‌رسد مقوله واردات و سیاست‌گذاری‌های حمایتی از تولیدکنندگان به‌درستی عملیاتی نشده است.در آن زمان اعلام شد استاندار مازندران، وزیر جهاد کشاورزی و حتی رئیس جمهور دغدغه بازار برنج مازندران را دارند و توقع این بود در عرض ۱۵روز بازار از رکود خارج شود. 
     
دولت دیر اقدام می‌کند
هر سال یک اتفاق می‌افتد و آن هم این‌که وقتی زمان برداشت برنج ازراه می‌رسد، دولت و بخش خصوصی برای خرید محصول سال قبل‌تر وارد عمل می‌شوند؛ اقدامی که به گفته کشاورزان، این زمان برای خرید دیربوده و بیشتر به نفع فروشگاه‌های زنجیره‌ای است.مرداد سال گذشته همزمان با برداشت برنج از مزارع مازندران هنوز بسیاری از کشاورزان دغدغه فروش محصولات سال۱۴۰۱ را داشتند. در واقع دپو و فروش‌نرفتن برنج کام آنان را تلخ کرده بود و نمی‌دانستند برنج تازه را چه‌کار باید بکنند.در همان زمان دولت دوباره دیر عمل کرده بود و در شرایطی برای خرید برنج پارسالی پا پیش گذاشته و بخش خصوصی را همراه خود کرده بود که شالیکاران برای برداشت برنج جدید(۱۴۰۲) آماده می‌شدند.کشاورزان معتقد بودند این زمان برای خرید خیلی دیر است، زیرا بخشی از محصولات دچار آفت زدگی و بخشی نیز از دسترس آنان خارج شده است.گواه این ادعا همین بس که پارسال شالیکارانی بودندکه به‌دلیل فروش نرفتن برنج‌شان مجبور شدندآن راباقیمت بسیارناچیز آن هم به صورت چکی بفروشند.گزارش‌های آن روزها نشان می‌دهد برخی از آنها برنج طارم درجه یک را درحالی باقیمت ۶۰هزارتومان می‌فروختند که بازار، نرخ ۱۲۰هزار تومان برای هر کیلو را به نمایش در آورده بود.باید قبول کنیم سال‌‌هاست این اتفاقات و وجود مافیای واردات برنج به بلای جان تولید داخل تبدیل شده است. بسیاری از شرکت‌های زنجیره‌ای، تولیدات کشاورزان ایرانی را با قیمت ناچیز می‌خرند و سرانجام با بسته‌بندی و به نام برندهای مختلف با قیمت‌های دو برابری به فروش می‌رسانند. دریک کلام، مهم نیست وضعیت برنج خوب باشد یا نه، چون شالیکار باید همیشه دغدغه فروش داشته باشد.اگر قرار است خرید تضمینی وجود داشته باشد باید دولت آن را در دستور اصلی کار خود قرار بدهد و از موقع برداشت محصول عملی کند. نه این‌که کشاورز مجبور به دپوی محصولاتش شود و هنوز استرس فروش محصولات سال قبل‌تر راداشته باشد، زیرااین کارباعث آفت زدگی و پایین آمدن کیفیت برنج‌ و درنهایت ضرر شالیکار می‌شود. 
     
استقبال از کشت ارقام پرمحصول کم آب
حالا فصل کار شالیکاران درسال۱۴۰۳ از راه رسیده وچند روز پیش بود که اولین نشای برنج به صورت مکانیزه با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی در روستای فیروزکلای علیای آمل انجام شد.در این مراسم مدیر دفتر برنج جهاد کشاورزی مازندران گفت: با توجه به پیش‌بینی‌ها، کشاورزان راغب به کشت ارقام پرمحصول کم آب‌بر شدند و پیش‌بینی می‌شود ۴۰هزار هکتار از شالیزارها زیر کشت این ارقام برود.علی محمد رمضانی با بیان این‌که تاکنون ۱۷۳هزار معادل ۸۱درصد شخم و شیار شالیزار انجام شد، ادامه داد: همچنین آب تخت ۱۳۳هزار هکتار مزرعه معادل ۶۳ درصد، خزانه‌‌گیری ۶۷هزار هکتار و بذرپاشی ۶۹ درصد مزارع انجام شد.شالیکاران در شرایطی کار خود را شروع و منتظر به باررسیدن ودیدن ثمرات زحمات خود در سال جاری هستند که هر سال با رسیدن به فصل برداشت، محموله‌های برنج خارجی هم از راه می‌رسد و بازار را به ضرر برنجکاران داخلی برهم می‌زند.البته طی روزهای اخیر یک‌باردیگر خبری درمورد ورود دولت به این موضوع و خروج بازار برنج مازندران از رکود منتشر شد.برهمین اساس سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان این‌که، این استان در امنیت غذایی نقش بارزی دارد و نگاه ما به سمت ارتقای بهره‌وری و افزایش عملکرد است، گفت با انتقال دانش فنی به کشاورزان، آنها به این هدف دست پیدا خواهند کرد.بابک مؤمنی ادامه داد: انجمن کشاورزان پیشرو را در مازندران تشکیل دادیم و برنامه‌ریزی کردیم با ارائه سبد کامل کودهای پایه به کشاورزان، ۱۰تا ۱۵درصد ارتقای عملکرد و افزایش بهره‌وری داشته باشیم و امیدواریم بتوانیم این گام ارزشمند را در جهت جهش تولید برداریم. به گفته این مسئول، ۱۷۵هزار هکتار اراضی شالیزاری استان معادل ۸۰ درصد شالیزارها شخم و شیار شد و از این میزان شخم و شیار، ۳۰ درصد هم آماده نشاکاری است.مؤمنی تصریح کرد: اولین پایلوت ملی طرح جامع زیرساخت اراضی کشاورزی طی دو هفته آینده درروستای نوایی محله فریدونکنار آماده افتتاح و بهره‌‌برداری است.سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان این‌که به دنبال خشکه‌کاری برنج در شرق استان رفتیم و درصددیم کشت ارقام پرمحصول را افزایش دهیم، گفت: با تلاش‌های دولت، استانداری و جهادکشاورزی مازندران، بازار برنج از رکود خارج شد و با حمایت استاندار مازندران توانستیم امسال ۴۰هزار هکتار ظرفیت‌سازی برای کشت ارقام پر محصول انجام دهیم. 

شالیکاران حمایت می‌خواهند
مازندران ۲۱۳هزار هکتار شالیزار دارد و سالانه چیزی نزدیک به نیمی از برنج کشور را تأمین می‌کند. با این حال عدم حمایت از شالیکاران و واردات بی‌موقع برنج خارجی همیشه به فعالان این عرصه ضررهای زیادی وارد کرده است. سال گذشته و طبق گفته اتحادیه شالیکوبی‌داران مازندران با وجود این که برداشت کشت دوم به پایان رسیده و این نوع رقم نیز وارد بازار شده بود اما هنوز حدود ۶۰درصد محصول کشت اول در انبارها دپو شده مانده بود. با این اوصاف دولت امسال برنامه‌ریزی کرده تا شالیکاران مورد حمایت قرار گیرند و بر همین اساس آیین اولین نشا در مازندران به‌صورت مکانیزه در روستای فیروزکلای آمل برگزار شد. اتفاقی که می‌تواند با کاهش زحمات شالیکار، میزان بهره‌وری را بالاتر برده و سود خوبی عاید فعالان این عرصه بکند. مازندران سالانه هشت میلیون تن محصول مختلف تولید می‌کند که از این مقدار پنج‌میلیون تن مربوط به بخش کشاورزی است. درسال زراعی ۱۴۰۲ یک میلیون و ۲۲۳هزار و ۷۰۵تن شلتوک برنج در ۲۰۹هزار و ۹۳هکتار از اراضی شالیزاری مازندران تولید شد. در این سال ۲۱۲هزار و ۱۰۹تن شلتوک ارقام پرمحصول در ۲۶هزارو ۴۳هکتار و یک میلیون و ۱۱هزار و ۶۰۶ تن شالی ارقام محلی در ۱۸۳هزار و ۵۰ هکتار مزارع شالیزاری استان برداشت شد. 

حرکت به سمت مکانیزه شدن
وقتی اولین نشای برنج به صورت مکانیزه در آمل انجام شد، استاندار مازندران بر مکانیزه شدن کل کارها در جهت ارتقای بهره وری تاکید کرد.سیدمحمود حسینی‌پور گفت: سخت‌ترین حوزه کشاورزی استان در بخش برنجکاری بوده و ازسوی دیگر این حوزه با بیشترین مشکلات دست‌به‌گریبان است. وی با اشاره به انجام اقداماتی وطی سال‌های گذشته برای رفع مشکلات شالیکاران تصریح کرد: هنوز فاصله زیادی در ارتقای بهره‌وری برنج داریم و باید به سمتی برویم که تولید برنج رامکانیزه کنیم.حسینی‌پور مصرف آب را در حوزه شالیزاری و برنج مهم برشمرد و گفت: افزایش کمیت وارتقای کیفیت محصول برنج نیز مسأله بسیار مهمی محسوب می‌شود تا با کشورهای فعال در این حوزه و درعرصه بین‌المللی رقابت داشته باشیم،ضمن این‌که طی دوسال گذشته اقدامات ویژه‌ای را انجام داده‌ایم و پایان سال گذشته بودجه‌ای برای خروج بازار برنج از رکود تزریق شد و وضعیت خرید برنج ارتقا پیدا کرد. وی با بیان این‌که برنجکاران باید ازفروش محصول دربازار با قیمت مناسب رضایت واطمینان داشته باشند، تصریح کرد: سال‌گذشته به همین منظور رئیس سازمان بورس به استان سفرکرده بود ویکسری مطالعات در بورس درحال انجام است. باید بدانیم برنج، ثروت کشاورزان استان محسوب می‌شود وباید ارزش این محصول دیده شود و کشاورزان با این ثروت برای زندگی خود برنامه‌ریزی کنند.

دیگر خبرها

  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • ۱۷ هزار تن توت فرنگی در مازندران تولید می‌شود
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ