Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در مصاحبه فاکس نیوز گفت: ایران در فعالیت های هسته ای خود کاملاً به معاهده ان‌پی‌تی، پادمان و پروتکل متعهد است. فعالیت هسته ای ما صلح‌آمیز است و آن کشوری که از ان‌پی‌تی تخلف می‌کند، آمریکاست که سلاح‌های جدید هسته‌ای را آزمایش می‌کند.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه اگر هدف بلندی را به نفع دو ملت داریم، باید برنامه‌ریزی کنیم، طبق برنامه‌ریزی با هم حرف بزنیم و برای این کار باید اعتماد را بوجود بیاوریم،گفت: آقای ترامپ اعتماد را بر هم زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون ما با هم توافق کرده بودیم و برجام توافق ۷ کشور بود و او بدون بهانه و دلیل از این توافق خارج شد. بنابراین اگر دولت آمریکا علاقه مند به مذاکره دارد، باید اعتماد ایجاد کند.

روحانی یادآور شد: با آمریکا ۲ سال مذاکره کردیم و در یک نوبت وزیران امور خارجه ایران و آمریکا ۱۷ روز  در اروپا ماندند و مذاکراتشان را ادامه دادند تا ۷ کشور به یک توافقی که بسیار سخت بود  دست یافتند و شورای امنیت سازمان ملل هم آن را تأیید کرد اما آمریکا از این توافق، بدون هیچ دلیلی خارج شد و بنابراین پایه اعتماد را بر هم زد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه به نظرم مساله مهمتر از برجام و هسته‌ای، اعتماد است، گفت: آقای ترامپ اعتماد بین دو کشور را تخریب کرد و این بسیار مهم است. باید اعتماد برگردد و لازمه بازگشت اعتماد، توقف فشارهای آمریکا بر مردم ایران است.

روحانی با بیان اینکه آمریکا با تحریم دارو  با بیماران و کودکان ما سر جنگ دارد، گفت: آمریکا باید این تحریم های نادرست و غیرانسانی را که نوعی تروریسم است متوقف کند و آن زمان، فضای بهتری ایجاد می‌شود.

رئیس جمهور افزود: البته آن وقت درمورد خیلی از مسایل دو طرف می‌توانیم بحث و گفتگو کنیم، همانطور که در هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ به توافق رسیدیم.

رئیس جمهور در بخش دیگری از این گفت وگو با بیان اینکه از تعبیرات آقای ترامپ نسبت به مسئله تروریسم تعجب می کنم، تاکید کرد: آن کسی که توانست در سوریه و عراق با کمک مردم این کشورها به تروریسم و داعش پایان دهد، ایران بود.

روحانی گفت: آن کشوری که هواپیماهایش بدون اجازه سوریه در خاک این کشور پرواز و آن را بمباران می کند آمریکاست و بنابر این آمریکا امروز حامی تروریسم در منطقه ما است و به هر کشوری که رفته، تروریسم در آنجا توسعه پیدا کرده و در مقابل  هر کجا ما رفتیم تروریست‌ها را از بین بردیم. نمونه بزرگ آن مسأله فتنه داعش در منطقه ما است.

روحانی در ادامه این گفت و گو همچنین در پاسخ به پرسشی درباره حمله یمنی ها به تاسیسات نفتی عربستان گفت: مسأله حمله به یکی از تاسیسات نفتی عربستان ، به تجاوز عربستان به یمن برمی‌گردد و طبق منشور سازمان ملل متحد، دفاع مردم یمن از کشورشان، حق طبیعی آنان است.

رئیس جمهور تصریح کرد: وقتی ۵ سال است که مردم یمن بمباران می‌شوند، آنها هم حق دارند که از خودشان دفاع کرده و به مراکز نفتی سعودی حمله کنند.

روحانی با بیان اینکه آقای ترامپ درموضوع آرامکو تهمت نابجایی به ایران زده است.گفت: استدلال سخنگوی عربستان برای اینکه این حملات از یمن نبوده است، نوشته شدن "یا علی (ع)" روی موشک بوده است و آن سخنگو فکر می کند ایرانی ها شیعه هستند و یمنی ها شیعه نیستند، درحالی که یمنی ها هم شیعه هستند و "یاعلی" می گویند، هم ما "یا علی" می گوییم، هم یمنی‌ها و هم مردم عراق و هم همه شیعیان جهان می‌گویند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه خیلی جای رسوایی است که بگویند این کار ایران است، گفت: اگر این موشک از ایران بوده است پس این همه پولی که آمریکا از عراق، کویت و عربستان گرفته و آن همه سیستم راداری در جنوب عراق و در کویت وعربستان نصب کرد ، چطور نتوانست این موشک را رهگیری و بزند.

روحانی با این سوال که آمریکا برای چه این همه پاتریوت فروخته و نقش و تأثیر آنها پس چیست؟، گفت: این یک فضاحت بالاتر است و اگر قبول کنیم که این اتهام آمریکا درست است، پس چرا نتوانسته این موشک را رهگیری کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه یمنی‌ها در بخش نظامی در این سال ها پیشرفت بسیار زیادی داشته اند، گفت: چطور دستگاه های اطلاعاتی آمریکا که این همه از مردم مالیات می گیرند ‌نتوانستند پیش‌بینی کنند که یمنی‌ها چه پیشرفتی کرده اند.  این هم فضاحت سیستم اطلاعات آمریکا و هم فضاحت رادارهای آمریکاست.

روحانی افزود: آمریکا باید به مردم منطقه و به آنها که اسلحه فروخته، پاسخ دهد اگر این موشک از یمن نبوده از کجا و از چه منشأیی بوده و دلایلش را بگوید. کدام رادارش ثبت کرده و کدام موشکش روی این موشکی که پرتاب شده قفل کرده است.

رئیس جمهور اظهار داشت: اگر هیچ‌کدام اینها نیست، پس آمریکا باید پاسخگو باشد که چرا این حادثه رخ داده و چرا آمریکا و اروپا به عربستان سعودی کمک می کنند که در یمن کشتار کند. 

روحانی با تاکید بر اینکه، کسانی که در کشتار مردم یمن شریک هستند، حق ندارند در این مسأله حرف بزنند، گفت: شب گذشته از آقای مکرون رئیس جمهور فرانسه سوال کردم که دلیل شما چیست که می‌گویید ایران مسئول است. گفت کارشناسان ما گفته اند هنوز یمنی‌ها به این رشد و تکنولوژی نرسیده اند.

رئیس جمهور اظهار داشت: به رئیس جمهور فرانسه گفتم اینکه شما اطلاع ندارید دلیل نمی‌شود که یمنی‌ها با اینجا نرسیده باشند و اگر آتش‌بسی بوجود نیاید، در آینده باز هم قدرت یمنی‌ها را خواهید دید.

روحانی با بیان اینکه اتهام زدن در این مسئله کارساز نیست، گفت: به جای اتهام به دیگران در این مسأله بسیار مهم منطقه‌ای بیاییم دنبال راه چاره باشیم و آتش جنگ را خاموش کنیم. صلح بهترین راه است وبیائیم به مردم یمن کمک کنیم و نگذاریم عربستان جنگ را ادامه دهد. 

رئیس جمهور در بخش دیگری از این گفت و گو با تاکید بر اینکه ایران کشوری است که صلح را در منطقه ایجاد کرده است، گفت: ایران در طول این مدت ۴۰ سال در برابر تروریسم مبارزه کرده است و آنهایی که در این سال‌ها مردم را کشتار کردند و بیش از ۱۷ هزار نفر مردم بی‌گناه را کشتند الان در آمریکا و در پناه شما هستند، آقای بولتون که تا چندی پیش مشاور امنیت ملی آمریکا بود، از آنها پول می‌گرفت و برای این تروریست‌ها سخنرانی می‌کرد.  

روحانی تصریح کرد: شما مردمی را که برای آزادی سرزمین خودشان دفاع می‌کنند تروریست می‌خوانید، پس مردمی که کشورشان اشغال شده باید چه کار کنند. آیا باید بنشینند و اشغالگران را تماشا کنند.

رئیس جمهور افزود: شما مردم یمن را که از کشورشان دفاع می‌کنند، تروریست می‌خوانید و آنهایی را که بمب درست می‌کنند و در اختیار عربستان سعودی می‌گذارند و مردم یمن و بیمارستان های آن کشور را می‌زنند، تروریست نمی‌خوانید!

روحانی خاطرنشان کرد: شما می‌گویید چرا ما پهپاد آمریکا را سرنگون کردیم. من از شما می‌پرسم چرا هواپیمای مسافربری ایران را شما در همان منطقه سرنگون کردید و ۲۹۰ مسافر بی‌گناه و زن و کودک را کشتید. 

رئیس جمهور تاکید کرد: اگر ما دفاع کردیم، از سرزمین خودمان دفاع کردیم اما آمریکا به چه مناسبت در منطقه ما آمد و هواپیمای مسافربری ما را زد. آن کسی که هواپیمای مسافربری را می‌زند، تروریست است. 

روحانی ادامه داد: شما از اسرائیلی دفاع می‌کنید که اساسا بر مبنای تجاوز به حقوق دیگران درست شده است و هر روز به مردم لبنان، فلسطین و اخیراً به مردم سوریه و به مردم عراق به طور مداوم حمله می‌کند. شما هیچ تروریست دولتی را در دنیا همانند اسرائیل پیدا نمی‌کنید که از زمانی که بوجود آمده و از ۷۱ سال قبل تاکنون به کشتار انسان‌های بی‌گناه در طول تاریخ ادامه دهد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه، آنهایی که از سرزمین خودشان دفاع می‌کنند، تروریست نیستند، گفت: آنهایی تروریست هستند که به داعش کمک می‌کنند، اسرائیل مجروحان داعش را برای درمان می‌برد و سلاح اسرائیلی در اختیار داعش است و داعش و کسانی که از داعش حمایت می کنند، تروریست هستند .

رئیس جمهور اظهار داشت: اگر به حمایت اسرائیلی ها از داعش شک دارید به بیمارستان های آن رژیم  بروید و ببینید که مجروحین داعش چگونه آنجا درمان شده اند و سلاح های در اختیار داعش را ببینید که اسرائیلی است.

روحانی در گفت و گو با خبرنگار شبکه فاکس نیوز همچنین با انتقاد از عملکرد رسانه های آمریکایی در این زمینه، تاکید کرد: مشکل این است که رسانه‌های آمریکایی‌ واقعیت‌ها را به مردم آمریکا نمی‌گویند و از یک کانال خاص مسایل را برای مردم توضیح می‌دهند و این جای تأسف است. 

رئیس جمهور با بیان اینکه به همین دلیل است که مردم آمریکا از منطقه ما کامل خبر ندارند، گفت: اگر مردم آمریکا بدانند که با پول آنها  چگونه مردم یمن نابود و بمباران می‌شوند، ساکت نمی‌نشینند. این شما رسانه‌ها هستید که باید واقعیت را به مردم برسانید.

روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار فاکس نیوز که مدعی بود ایران بدنبال سلاح هسته ای است، با بیان اینکه خبرنگار با طرح سوال خود پیش داوری کرده است، گفت: اگر به دنبال سلاح هسته‌ای بودیم، برجام را امضاء نمی‌کردیم و حاضر نبودیم پروتکل الحاقی را اجرا کنیم. 

رئیس جمهور با انتقاد از عملکرد این خبرنگار آمریکایی که مانع از پایان یافتن و تکمیل پاسخ های وی شده و سوال های بعدی خود را مطرح می کند،تاکید کرد: هیچ کشوری در دنیا نیست که معاهده ان‌پی‌تی، پادمان و پروتکل الحاقی را بپذیرد و در مقابل کسی ادعا کند به دنبال بمب هسته‌ای است. 

روحانی خاطرنشان کرد: اگر کسی به دنبال بمب هسته‌ای باشد نظارت آژانس را نمی‌پذیرد. برای چه نظارت آژانس را پذیرفتیم، بنابراین ما به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم.

رئیس جمهور تاکید کرد: آن کشوری که با سلاح هسته‌ای مردم ژاپن را کشته و امروز هم از توافق هسته‌ای و موشک‌های میان‌برد با روسیه خارج شده و جدیدترین سلاح هسته‌ای را برخلاف ان‌پی‌تی می‌سازد و به ان‌پی‌تی عمل نمی‌کند،‌ آمریکاست. ایران به معاهدات خودش عمل می‌کند و آن کسی که متخلف این معاهده است آمریکاست و نه ایران.

روحانی درخصوص نتیجه انتخابات آینده آمریکا، با بیان اینکه برای ما فرق نمی کند که رئیس جمهور آمریکا دمکرات است یا جمهوری‌خواه، گفت: این مربوط به مردم آمریکاست که چه کسی را می‌خواهند انتخاب کنند. ما می‌گوییم آمریکا به تعهدات خودش عمل کند هر که است، چه دمکرات چه جمهوری‌خواه.

رئیس جمهور با بیان اینکه تعهد یک دولت تعهد یک حزب نیست، گفت: این دولت آمریکا است که در برجام تعهد کرده است، نه حزب دمکرات. بنابراین ما در آمریکا کسی را می‌خواهیم که به حرف خودش پایبند باشد و عهد خود را زیر پا نگذارد.

روحانی با بیان اینکه ما با ارائه طرح "ابتکار صلح هرمز" بدنبال صلح در منطقه هستیم، گفت: به همین دلیل از همه کشورهای منطقه دعوت کردیم که در این طرح شرکت کنند تا با همکاری هم بتوانیم صلح را برقرار کنیم و نگذاریم آتش جنگ ادامه پیدا کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه آنچه برای ما مهم است، صلح و امنیت  و اجرای توافقات بین المللی است، گفت: مهم عمل و تعهد به آن چیزی است که دولت آمریکا به آن متعهد شده است و برای ما فرق نمی‌کند طرف روبروی ما از چه حزبی است.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران حسن روحانی آمریکا ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۴۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوید کامرون: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیس برای حمله در داخل روسیه استفاده کند

وزیر خارجه انگلیس گفت: تسلیحات ارائه شده از سوی بریتانیا به اوکراین می‌تواند برای حمله به داخل روسیه مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، سخنان دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس بزرگترین تعهد لندن از زمان آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ اعلام شده است. در ژانویه، ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس ۳.۵ میلیارد پوند به عنوان کمک نظامی به اوکراین برای سال‌های ۲۰۲۴-۲۰۲۵ متعهد شد.

به نوشته گاردین، کامرون که روز پنجشنبه در کی‌یف با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دیدار می‌کرد، گفت که انگلیس «تا زمانی که لازم باشد» کمک نظامی به ارزش بیش از سه و نیم میلیارد دلار در سال اهدا خواهد کرد.

دیوید کامرون گفت: اوکراین حق دارد از سلاح‌های انگلیسی برای حمله به داخل خاک روسیه استفاده کند، زیرا روسیه در داخل اوکراین حمله می‌کند... شما می‌توانید درک کنید که چرا اوکراین نیاز به دفاع از خود را احساس می‌کند.

وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد که اهدای تجهیزات نظامی انگلیس به اوکراین شامل بمب‌های هدایت شونده دقیق، موشک‌های پدافند هوایی و تجهیزات برای ۱۰۰ تیم متحرک پدافند هوایی برای سرنگونی پهپادها و موشک‌های روسیه خواهد بود.

لندن هم‌چنین متعهد شد که تولید مهمات داخلی خود را با سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد پوندی دیگر طی ۱۰ سال آینده دو برابر کند. کامرون می‌گوید: ما به‌تازگی تمام آنچه را که می‌توانیم در زمینه دادن تجهیزات اجرا کردیم. برخی از تجهیزات امروز در حالی که من اینجا هستم به اوکراین می‌رسد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز گفته است که اگر روسیه خطوط مقدم اوکراین را بشکند و کی‌یف چنین درخواستی را مطرح کند، مسئله اعزام نیروهای غربی به اوکراین «مشروع» خواهد بود.

رئیس‌جمهور فرانسه با این حال در مصاحبه با اکونومیست موضع خود مبنی بر «ابهام راهبردی» را حفظ کرد و گفت: من چیزی را رد نمی‌کنم، زیرا با کسی روبرو هستیم که چیزی را رد نمی‌کند.

روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که یک هفته پس از خروج نیروهای اوکراینی، روستای «بردیچی» را که در حدود ۱۲ کیلومتری شمال غرب آودیوکا قرار دارد، تصرف کرده است. در آخر هفته گذشته، الکساندر سیرسکی، فرمانده کل ارتش اوکراین گفت که سربازان از بردیچی و دو روستای نزدیک دیگر عقب نشینی کرده‌اند تا از «جان و سلامت مدافعان ما» محافظت کنند.

در همین حال کرملین ادعاهای آمریکا مبنی بر استفاده نیروهای روسیه از سلاح شیمیایی «کلروپیکرین» علیه اوکراین را رد کرد. مسکو همچنین از دور جدید تحریم‌های آمریکا - از جمله بر نهادهایی در چین و دیگر کشورهایی که بازرسان غربی با تلاش‌های جنگی روسیه مرتبط می‌دانند، انتقاد کرد.

رسانه‌های روسی و غربی در ماه‌های اخیر گزارش داده‌اند که چندین بانک چینی پس از هشدار به مشتریان روسی که ممکن است تحت تحریم‌های غرب قرار بگیرند، خدمات رسانی به آنها را متوقف کرده‌اند.

دولت چین هم اعلام کرد در واکنش به آنچه که «تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه» علیه روابط تجاری «عادی» می‌خواند، «اقدامات لازم» را اتخاذ خواهد کرد.

بسته تحریمی ایالات متحده نزدیک به ۳۰۰ نهاد در روسیه، چین و سایر کشورها را هدف قرار می‌دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • یادواره ۲۴ شهید روحانی شهرستان‌های انار و رفسنجان برگزار شد
  • دیوید کامرون: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیس برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • این شهروند باید به پلیس اعتماد کند | واکنش پلیس به حمله سارقان به مهاجم سابق استقلال تهران
  • سازمان بهداشت جهانی ۴۴۳ حمله به تاسیسات بهداشتی غزه را ثبت کرد
  • رئیس‌جمهور بیستم اردیبهشت به قم سفر می‌کند
  • سردار رادان در باره گشت حجاب: ما به خواست رئیس جمهور ، رئیس دستگاه قضا و وزیر کشور وارد شدیم
  • اولتیماتوم استاندار لرستان برای مصوبات سفر رئیس‌ جمهور
  • سردار رادان در باره طرح حجاب: ما به خواست رئیس جمهور ،رئیس دستگاه قضا،وزیر کشور وارد این صحنه شدیم
  • افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»