Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@23:16:28 GMT

مبارزه با کار چاق‌کن‌ها در شهرداری تهران

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۳۵۵۳۵

مبارزه با کار چاق‌کن‌ها در شهرداری تهران

شورای شهر تهران به دنبال تعیین حدود و اختیارات شوراهای معماری مناطق شهرداری است که با کاهش تخلفات و افزایش شفافیت، گامی بزرگ در فسادزدایی بردارد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، نزدیک به دو سال پیش بود که شورای شهر تهران طرح الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه تعیین ماموریت‌ها و حدود اختیارات و مسئولیت‌های شورای معماری مناطق را تصویب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مصوبه شورا با استقبال محمدعلی نجفی شهردار وقت پایتخت مواجه شد و وی طی بخشنامه مهمی که به دومین بخشنامه ضد فساد معروف شد فرایند فسادزا در این شوراها را متوقف کرد.

بررسی‌ها نشان داده بود بعضا در شورای معماری مناطق تصمیماتی اتخاذ می‌شد که مغایر ضوابط و مقررات بوده و شفافیت کافی در این زمینه وجود نداشت؛ پیشتر کسی از تصمیمات شوراهای معماری مطلع نبوده و در مواردی شهردار منطقه که ریاست شورا را برعهده داشت، صورت جلسه این شوراها را امضاء نمی‌کرد.

همین موارد باعث شد تا نجفی در بخشنامه خود تاکید کند: هر گونه توافق غیرسیستمی اعم از فنی و مالی ممنوع اعلام می‌شود و مفاد تمامی صورت جلسات شورای معماری مناطق صرفا به صورت سیستماتیک و با امضاء شهردار منطقه برای دفاتر الکترونیک شهر لازم الاجراست و بدیهی است تمامی مسئولیت‌های صورت جلسه یاد شده از قبیل رعایت ضوابط مقررات طرح تفصیلی شهر تهران، مقررات ملی ساختمان و ... بر عهده شهرداران مناطق خواهد بود.

این شفافیت اگرچه در مقطعی باعث کاهش درآمد شهرداری مناطق شد اما در کاهش تخلفات شهری در حوزه اضافه بنا، اضافه طبقه و افزایش سطح اشتغال بسیار موثر بود تا آنکه مدیریت شهرداری تهران دچار تغییر شد و دقت نظر بر این بخشنامه نیز کمرنگ شد.

تصمیمات خلاف قانون شوراهای معماری بعضا تکرار می‌شد تا اینکه سال گذشته اعضای شورای شهر تهران با توجه به انحراف این شوراها از کارکرد اصلی خود که تصمیم‌گیری درخصوص احکام خاص طرح تفصیلی بود، طرحی را به تصویب رساندند که بر مبنای آن شهرداری تهران مکلف به ارائه لایحه تعیین ساختار و حدود اختیارات جدید شورای معماری مناطق می‌شد.

این رویه باعث واکنش سخنگوی شورای شهر تهران شد و علی اعطا در توئیتر خود با بیان اینکه شوراهای معماری مناطق، تا زمانی که حدود اختیاراتش مصوب نشود، می‌تواند محمل تصمیمات فراقانونی باشد، نوشت: در طی سالیان، بارها در این شوراها تصمیمات غیرقانونی افزایش تراکم اخذ شده. در دوره جدید این قبیل تخلفات کاهش محسوس داشته، اما معدود تصمیمات ورای ضوابط و مقررات را نیز نخواهیم پذیرفت.

وی با اشاره به اینکه در شورا، طرح تعیین حدود اختیارات و صلاحیت‌های شوراهای معماری مناطق را تهیه کردیم، افزود: شهرداری لایحه مربوطه را به شورا ارسال کرده و اکنون در کمیسیون تخصصی، در حال بررسی و کار کارشناسی است. تصویب حدود اختیارات و صلاحیت های این شوراها، از اقدامات ماندگار شورای پنجم خواهد بود.

رئیس کمیته معماری و طرح‌های شهری شورای شهر تهران تصریح کرد: بررسی‌های شورای پنجم نشان می‌دهد که به دلیل مشخص نبودن حدود صلاحیت های شوراهای معماری مناطق، فضای پیرامون این شوراها مستعد شکل گیری سوء جریاناتی از سوی برخی افراد در پوشش کارشناش و مشاور -و در واقعیت، دلال و کارچاق کن- بوده است.

وی ادامه داد: تصویب و شفاف سازی حدود صلاحیت‌ها و اختیارات شوراهای معماری مناطق، اراده شورای پنجم و مدیریت ارشد شهرداری است. اقدامی که باور داریم برای شهروندانی که دغدغه عدالت و مبارزه با رویه های فسادزا دارند، اطمینان بخش خواهد بود.

کد خبر 390846

منبع: ایمنا

کلیدواژه: علی اعطا کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تخلفات ساخت وساز محمدعلی نجفی شوراي شهر تهران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۵۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجلاسیه هم‌اندیشی روحانیون کلان شهرهای کشور در قم برگزار می‌شود

ایسنا/قم دبیر فراکسیون روحانیون کلان شهرهای کشور با اشاره به برگزاری ششمین اجلاسیه هم اندیشی روحانیون کلان شهرهای کشور در قم، اظهار کرد: ششمین اجلاسیه هم اندیشی روحانیون کلان شهرهای کشور، سیزدهم و چهاردهم اردیبهشت ماه با محوریت تکمیل اساسنامه فراکسیون برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی استقامت با اشاره به اهمیت تشکیل فراکسیون مشخص روحانیون عضو شورای شهر اظهار کرد: از بدو تشکیل شورای ششم این دغدغه وجود داشت که روحانیون فراکسیون مشخصی در شوراهای اسلامی شهر در کشور ندارند، با مشورتی که با علما و مراجع دینی در کشور داشته‌ایم، از تأسیس فراکسیون روحانیون شورای شهرهای کشور استقبال کردند و بر این مهم که این فراکسیون هماهنگی، هم‌افزایی و ایجاد ظرفیت‌های جدیدی را برای خدمت به مردم ایجاد خواهد کرد، تأکید داشتند.

وی از تشکیل فراکسیون روحانیت خبر داد و گفت: با تأکید علما این فراکسیون تشکیل شد و در بدو شورای شهر ششم در مرحله نخست روحانیون عضو شوراهای کلان‌شهرها عضو این فراکسیون شدند.

دبیر فراکسیون روحانیون کلان شهرهای کشور شرایط عضویت در فراکسیون روحانیت را مورد توجه قرار داد و افزود: فراکسیون روحانیت به این معنا که علاوه بر عضویت در شورای شهر، فرد در کسوت و لباس روحانیت و تحصیل‌کرده حوزه علمیه باشد و دغدغه طلبگی و خدمت به مردم داشته باشد.

وی با اشاره به برگزاری پنج اجلاسیه تا به امروز در شهرهای قم، اصفهان، تهران و مشهد، عنوان کرد: دبیر این اجلاسیه عضو شورای شهر قم است و در جلسات گذشته مسائل مختلف فقهی مرتبط با مصوبات شوراهای شهرها، کارهای موفق روحانیون در شوراهای شهر مورد بررسی قرار می‌گیرد تا تجربیات موفق در جهت افزایی بیشتر به اشتراک گذاشته شود.

عضو شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: در حال حاضر ناظر به جمع بندی که لحاظ گردیده است در حال تدوین اساسنامه فراکسیون است و تقریباً بخش مهمی از آن انجام‌شده است، همچنین پیگیری بعضی از قوانین دولتی خاصه مربوطه شهرسازی اسلامی و مواردی که با حقوق مردم و قوانین فقهی تضاد دارد، احصا شده و پیگیری می‌شود.

استقامت یکی از مسائل مهم دیگر را عضویت سایر روحانیون در شوراهای شهرها دانست و بیان کرد: در حال حاضر تنها کلان‌شهرها وارد این فراکسیون شده‌اند و به دنبال آن هستیم سایر شهرها که عضو شورای شهر آن‌ها روحانی است وارد این فراکسیون شوند.

وی تعداد اعضای فراکسیون روحانیون را مورد اشاره قرار داد و گفت: کلان شهرهای تهران، اصفهان، قم، بیرجند، کرج، مشهد، تبریز، همدان، بندرعباس، زنجان و یزد در حال حاضر عضو این فراکسیون بوده و به دنبال آن هستیم تا شهرهای بالای صدهزار نفر نیز امکان حضور در این فراکسیون را داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش تعرفه‌های امکان ورزشی شهرداری تهران در سال ۱۴۰۳
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • ابهام در قراردادهای زاکانی با چینی‌ها/ عضو شورای شهر: هنوز تردید داریم که آیا این قراردادها منعقد شده است یا خیر؟
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • خودگردان کردن شهرداری‌ها جفا در حق آبادانی شهر است
  • یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها اختصاص یافت
  • استفاده از «گنبد بیزانسی» در ساخت‌وساز شهر قم ممنوع است
  • مهر تأیید وزارت کشور بر قانونی بودن ورود واگن‌های چینی
  • اجلاسیه هم‌اندیشی روحانیون کلان شهرهای کشور در قم برگزار می‌شود
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق