Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@16:18:45 GMT

صنعت گردشگری نقش مهمی در رونق تولید دارد

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۳۶۷۰۸

صنعت گردشگری نقش مهمی در رونق تولید دارد

دبیر کمیسیون گردشگری خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: گردشگری در جهان کنونی رویکردی اقتصاد محور دارد و از منابع عمومی درآمدزایی و اشتغال به شمار می‌آید، بنابراین نگاه به صنعت گردشگری به عنوان پیشران توسعه پایدار و رونق تولید امری مهم است.

به گزارش ایسنا، سمیه محمودی که در نشست مطبوعاتی «کمیسیون گردشگری و صنایع دستی» خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی سخن می‌گفت، اظهار کرد: گردشگری، لوکوموتیو توسعه اقتصادی است برای شتاب بخشیدن به حرکت بخش‌های مختلف اقتصادی در حوزه صنعت و معدن؛ زیرا گردشگری فضایی به حساب می‌آید برای تسهیل مبادلات ارزی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. .

این فعال اقتصادی ادامه داد: استفاده از ظرفیت‌های فوق‌العاده صنعت گردشگری استان خراسان به ویژه مشهد یکی از راهکارهای اساسی در بهبود کسب و کار و چه بسا تنها راه‌کار موجود است.

وی افزود: استفاده از ظرفیت‌های صنعت گردشگری در جهت ارتقاء فرآوری گوهرسنگ‌ها باعث ایجاد اشتغال پایدار و هم‌چنین ارتقاء رتبه اقتصادی ایران و کلان شهر مشهد می‌شود؛ در واقع می‌توان گفت در پاییز 97 با همکاری و هم‌یاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی و نهادهای مرتبط به این عرصه کمیسیون گردشگری و صنایع دستی تشکیل شد.

دبیر کمیسیون گردشگری خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: این کمیسیون برخی از اهداف را جهت بهبود وضع اجتماعی و اقتصادی ترتیب داده است که یکی از آن‌ها بستر سازی به منظور استفاده از ظرفیت فعالان بخش غیر دولتی، با هدف سرمایه‌گذاری و توسعه گردشگری و صنایع دستی و ایجاد فرصت‌های جدید است.

محمودی خاطرنشان کرد: ارتقا سطح مهارت اعضایی که به این کمیسیون می‌پیوندند، کمک به استیفای حق قانونی اعضاء، اجرای طرح‌های بهبود و توسعه گردشگری و صنایع‌دستی، شتاب‌دهی و شبکه سازی عرصه گردشگری و اقتصاد صنایع دستی و هم‌چنین پیوند سیستم سنتی گردشگری به تکنولوژی‌های جدید، فناوری‌ها و صنعت آی تی از دیگر برنامه‌های این کمیسیون است.

وی در خصوص اهداف این کمیسیون تصریح کرد: تجاری سازی فعالیت‌های گردشگری با اهداف توسعه‌ای، اشتغال‌زایی و ارز آوری نیز از اهداف این کمیسیون است، هم‌چنین بستر سازی جهت استفاده از ظرفیت فعالان صنعت با هدف سرمایه‌گذاری از اهداف دیگر کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و صنایع‌دستی است.

دبیر کمیسیون گردشگری خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: این کمیسیون به عنوان بازوی مشورتی نهادهای دولتی و در واقع با نقش تسهیل‌گری در حوزه با همکاری با دانشگاه‌های گردشگری، معرفی جاذبه‌های گردشگری در گستره ملی، رفع تولید در بنگاه‌های گردشگری و شناسایی فعالان برتر گردشگری در سطح ملی، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان این از حوزه و صنایع خلاق فعالیت خود را آغاز کرد.

محمودی در خصوص اقدامات اولیه این کمیسیون اضافه کرد: از اقدامات اولیه این کمیسیون می‌توان به ترویج جاذبه‌های گردشگری ایران با محوریت خراسان و ترویج گردشگری در مناطق روستایی اشاره کرد، یکی از این موارد برگزاری جشنواره روستایی احمدآباد بود که در بخش احمدآباد با همراهی دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی در تیرماه برگزار شد و مردم یکی از روستاهای این برنامه با نداشتن زیرساخت‌های مناسب گردشگری خود از مهمانانی که برای بازدید به آن منطقه رفته بودند پذیرایی کردند.

وی ادامه داد: از دیگر فعالیت‌های کمیسیون می‌توان به برقراری ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مختص گردشگری اشاره کرد که در این خصوص نشست شورای عالی روسای تشکل‌های گردشگری و صنایع دستی، سوغات و سنگ‌های گران‌بها در خانه صنعت برگزار شد که کمیسیون در این نشست در راستای بررسی مشکلات بخش خصوصی به دنبال تسهیل‌گری و کارگشایی بود.

دبیر کمیسیون گردشگری خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در مورد پروژه‌های جدید این کمیسیون خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز چند پروژه تسهیل‌گری مشکلات فعالان گردشگری را در دست اقدام داریم که با همراهی ارگان‌های شهرداری، شورای شهر، فرمانداری، دارایی و... قرار است روند تسهیل‌گری را داشته باشیم.

محمودی در خصوص تخصیص برند جهانی «مشهد، شهر جهانی گوهرسنگ‌ها»  عنوان کرد: این کمیسیون پیگیری‌هایی را با شهرداری، شورای شهر و دبیرخانه شهر جهانی گوهر سنگ‌ها داشته است که با همراهی آن‌ها و تشکل‌های مختلف به دنبال این هستیم که مرکز تخصصی سنگ‌های گوهری و فلزات گران‌بها را در مشهد راه‌اندازی کنیم تا مشهد بتواند استاندارد جهانی را در این خصوص کسب کند.

وی افزود: این مسئله خود کمک می‌کند که برند «مشهد، شهر جهانی گوهر سنگ‌ها» پایدار بماند و پس از ماندگاری این نام به دنبال آن هستیم که آموزش‌های لازم برای شهروندان این شهر در جهت معتبر شدن این برند جهانی انجام شود و این مسئله خود جزو برنامه‌های آتی کمیسیون گردشگری است.

دبیر کمیسیون گردشگری خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: امسال سازمان جهانی گردشگری شعار «گردشگری، اشتغال و آینده‌ای بهتربرای همه است» را در نظر گرفته، بنابراین به دنبال این هستیم که این کمیسیون بحث‌های گردشگری و صنعت را بیشتر به هم مرتبط کند؛ درهمین خصوص اتخاذ سیاست‌های عمومی مناسب در کلیه لایه‌های مدیریتی و حمایت کامل بخش خصوصی و دستگاه‌ها برای رونق صنعت گردشگری که منجر به تصمیمات اقتصادی مهم و افزایش اشتغال می‌شود از نظر ما مهم است.

محمودی توجه ویژه به برقراری ارتباط بین صنعت و گردشگری و استفاده از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل گردشگری در بخش‌های صنعت، معدن و تجارت را از اهداف این کمیسیون دانست و گفت: توجه به صنایع دستی به عنوان صنعت ارزآور و اشتغال‌زا با توجه به برند «مشهد، شهر جهانی گوهر سنگ‎ها» اهمیت ویژه‌ای در کمیسیون دارد.

وی ادامه داد: اهتمام ویژه به تولیدات حوزه خدمات از جمله محصولات گردشگری هم تراز تولیدات کالا در سال رونق تولید است و هم‌چنین موضوعی که گردشگری به وجود می‌آورد گردشگری پایدار بوده که به عنوان گردشگری صلح و دوستی مطرح می‌شود که برای ما مهم است و دوست داریم در آن فعالیت داشته باشیم.

دبیر کمیسیون گردشگری خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: در واقع به عنوان بازوی هماهنگ‌کننده و تصمیم‌گیر خانه صنعت، معدن و تجارت و سازمان میراث فرهنگی شناخته می‎شود و یکی از برنامه‌های این کمیسیون با توجه به این‌که خانه صنعت، معدن و تجارت معین اقتصادی منطقه باج‌گیران بوده توسعه گردشگری این منطقه نسبتا محروم است و امیدواریم بتوانیم در این زمینه موثر باشیم. در این خصوص بازدیدهای میدانی از منطقه و بررسی جاذبه‌های گردشگری آن به عمل آمده است که در حال بررسی مباحث گردشگری منطقه و ظرفیت‌هایش هستیم.

محمودی با تاکید بر اینکه موضوع بعدی که به آن می‌پردازیم رفع موانع و تسهیل است، اظهار کرد: زمانی که کمیسیون گردشگری شکل گرفت به این موضوع اهتمام و توجه کرد تا بتواند مشکلات و موانع فعالین گردشگری و صنایع دستی را شناسایی کند؛ در جلسات برگزار شده مشکلات اولیه بررسی شد و در دستور کار رفع موانع تولید قرار گرفت که امیدواریم در این حوزه اقداماتی انجام دهیم و بتوانیم در کنار سایر انجمن‌ها و کمیسیون‌هایی که در این حوزه فعال هستند مانند نهادهایی از جمله اتاق بازرگانی و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان یک بازوی اجرایی ایفای نقش کنیم.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گردشگري صنایع دستی مشهد شهر جهانی گوهرسنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۶۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: یک هزار آثار تاریخی ثبت شده ملموس و ناملموس در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۱۳ بنای تاریخی شامل پل‌ها ، خانه‌ها ، مساجد ، کلیساها و تپه‌های تاریخی که روی آنها بنا وجود دارد، شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۱۶ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۹ خانه تاریخی در دهه ۸۰ با اعتبارات دولتی تحت تملک دولت و اداره میراث فرهنگی قرار گرفته و هفت خانه همچنان در اختیار مردم و مالکان بناها قرار دارد.

او با اشاره به تخریب برخی از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: خانه‌هایی که همچنان در اختیار مالکان آنهاست به هر حال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و قابل استفاده است اما برخی از خانه‌هایی که تحت تملک دولت بوده و طی سال‌های گذشته به طور کامل هم مرمت شده، به دلیل عدم رسیدگی در مرحله تخریب قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: البته خانه‌های تاریخی زیادی در اردبیل وجود دارد که این خانه‌ها واجد ارزش تاریخی هستند ولی واجد ثبت نیستند و شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت شدن را ندارند.

او در خصوص فرایند ثبت خانه‌ها و اصولا آثار تاریخی گفت: پرونده آثار تاریخی بر اساس اولویت‌های مدنظر شورای فنی برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ارائه می‌شود و این پرونده‌ها مورد داوری قرار می‌گیرند، پرونده خانه‌های دیگری از استان اردبیل برای داوری به وزارتخانه ارسال شده که به مرحله ثبت نرسیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی خانه تاریخی در سطح کشور ثبت شده است، گفت: وزارتخانه در شرایط فعلی بر روی ثبت مساجد و خانه‌های تاریخی کار می‌کند. پرونده ثبت ۵۴ کاروانسرای ایران هم در قالب یک پرونده جامع به یونسکو ارائه شده بود که کاروانسرای سنگی شاه عباسی صائین هم جزو این مجموعه است.

محمدی ادیب افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی رویکرد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احیا و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی است که این رویکرد در استان اردبیل هم وجود دارد.

به گفته او، در این راستا پارسال به موضوع استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شتاب داده شد و امسال هم اگر این روند ادامه یابد تمام خانه‌های تاریخی اردبیل تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: پارسال چهار خانه تاریخی خادم باشی، شریعت، حمام اوچ دوکان و حمام پیرزرگر به سرمایه‌گذاران داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

محمدی ادیب با بیان اینکه احیا و مرمت این خانه‌ها بر اساس نقشه اولیه و کاربری مورد تایید وزارتخانه خواهد بود، گفت: این خانه‌ها در گذشته متعلق به تجار و ملاکان بزرگ بوده که محل مراجعه مردم بوده است و مردم در این خانه‌ها رفت و آمد داشتند و الان هم با تغییرات مختصر همان کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه تاکنون مرمت هفت خانه تاریخی اردبیل به طور کامل تمام شده است، افزود: هم‌اکنون خانه ارشادی اداره میراث فرهنگی شهرستان اردبیل است، خانه رضازاده به عنوان موزه شهدا و خانه صادقی به عنوان بوتیک هتل استفاده می‌شود ، خانه ابراهیمی نیز مجموعه اداری ستاد عتبات عالیات است و خانه مجتهدزاده هم قرار است به صورت مجموعه اقامتی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • جشنواره چومچه خاتون در شهرستان کوثر برگزار می‌شود
  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود