Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از زنجان، فاطمه کرباسی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، چهارشنبه ۳ مهرماه در جلسه شورای فرهنگ عمومی ابهر، با اشاره به تدوین شورای عمومی استان‌ها و شهرستان‌ها در جلسه ۵۸۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی، اظهار کرد: شورای فرهنگ عمونی یکی از ارکان‌های تاثیرگذار در فرهنگ هر شهرستان و استان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این‌که بقای هر جامعه مبتنی بر اصول فرهنگی است، تصریح کرد: فرهنگ، هویت هر جامعه را می‌سازد لذا باید توجه جدی از سوی متولیان امر به این موضوع وجود داشته باشد.

کرباسی در ادامه با اشاره به اینکه در یک کار علمی نقاط ضعف، نقاط قوت، فرصت‌ها و تهدیدهای فرهنگ استان جمع‌بندی و شناسایی شد، ادامه داد: بر همان مبنا راهبردهایی در حوزه فرهنگی برای سال ۹۷ و ۹۸ اعلام شده است.

وی وجود روحیه بالای شهادت‌طلبی، وجود استعدادهای فرهنگی در جامعه، وجود مراکز نهادها و گروه‌هایی که قابلیت بسیج مردم در موقعیت‌های خاص را دارند، گرایش بالا به فعالیت‌های عمومی در استان، وجود همبستگی اجتماعی، تکثر فرهنگی به ویژه دو زبانه بودن مردم استان، بالا بودن سرانه مطالعه و گرایش به کارهای خیر و بالابودن روحیه مشارکت اجتماعی را از نقاط قوت فرهنگی استان برشمرد.

وی افزود: از نقاط ضعف فرهنگ در شهرستان نیز می‌توان به تعدد و ناهماهنگی متولیان امور فرهنگی، بی‌تفاوتی و پایین بودن مسئولیت‌پذیری، عیب‌جویی و برجسته کردن نقاط ضعف و کاستی‌ها، عدم برنامه‌ریزی جامع در حوزه فرهنگ، کم‌توجهی و بهره نگرفتن از سرمایه‌های انسانی، تاثیرپذیری از وجوه منفی فرهنگ‌های دیگر، گرایش به فرهنگ‌های غیر خودی در نوع مد، حجاب و پوشش و فقدان حمایت موثر از فعالیت‌ها و دستاوردهای فرهنگی اشاره کرد.

وی با اشاره به این‌که شش راهبرد از تحلیل وضعیت فرهنگ استان ارائه شده است که از مهمترین آنها می‌توان به ترویج و تقویت جنبه‌های مثبت فرهنگ اسلامی_ ایرانی، اصلاح و بهبود رفتارها و هنجارهای اجتماعی، اصلاح سبک زندگی، تقویت جنبه‌های مثبت فرهنگ بومی، تقویت رویکردهای علمی و فرهنگی جامعه و تقویت گردش آزاد اطلاعات در جامعه اشاره کرد .

کرباسی بیان کرد: از سال ۹۷ قرار شده است چند راهبرد در برنامه‌ها گنجانده شده و هر ساله بر اساس این راهبردها برنامه و پروژه تعریف شود.

کرباسی با اشاره به این‌که همه ما در محیط خانواده با جوانان مواجه هستیم که فقط و فقط نه گفتن صرف را نمی‌طلبند، ادامه داد: در ارائه جایگزین‌های مثبت به جوانان کم‌کاری صورت گرفته است، لذا بنا بر این است که در سال ۹۸ این جایگزین‌ها برای جوانان ارائه شود که یکی از برنامه‌ها در این حوزه برگزاری شب‌های فرهنگی در شهرستان‌های مختلف استان بود.

وی با اشاره به انتخاب زنجان به عنوان شادترین شهر کشور برای پنجمین سال متوالی، ادامه داد: زنجان در حوزه مواد مخدر نیز جزو استان‌های پاک در سطح کشور به شمار می‌رود.

کرباسی در ادامه گریزی به برگزاری هفته فرهنگی در شهرستان‌ها نیز زد و افزود: در برگزاری برنامه‌ شب‌های فرهنگی تمام ویژگی‌های بومی، محلی و عرفی هر شهرستان در نظر گرفته شده بود و هدف از آن نیز ایجاد شور و نشاط اجتماعی در بین آحاد مختلف جامعه بود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا زنجان الگو جوانان فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۲۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همیاران مهربان ترافیک به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی هستند/روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست

سیدعبدالرضا دستغیب در نخستین جلسه تجلیل و هماهنگی همیاران مهربان ترافیک شیراز با اشاره به شعار سال و تأکید مقام معظم رهبری بر مشارکت مردم در جهش تولید، گفت: در بحث جهش تولید ملاک تنها تولید کالا نیست و تولید فرهنگ و مسائل اجتماعی و هر آنچه که ضرورت یک جامعه اسلامی ایرانی است را شامل می‌شود.

او افزود: حضور همیاران مهربان ترافیک در چهارراه‌ها و نقاط کور ترافیکی و کمک به روان‌سازی ترافیک، همان مشارکت در جهش تولیدات فرهنگی است.

مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز با تأکید بر ضرورت توجه مسئولان به مردمی که با وقف مال و ثروت خود و یا با وقف وقت باارزش خود در راه خیر قدم برمی‌دارند؛ عنوان کرد: شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» تأکید رهبری بر حمایت مسئولان از مردم است تا مسئولان ضمن قدردانی از خیرین، خدمات آنها را در حوزه خود گزارش دهند و با تقدیر و تجلیل، خیرین را به جامعه معرفی کنند تا بسیج عمومی برای این حرکت فرهنگی در جامعه ایجاد شود.

دستغیب همچنین با بیان اینکه روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست، تصریح کرد: خدمات فرهنگی در شیراز به راحتی قابل انجام است، چون شیراز پایتخت فرهنگی و تمدنی بزرگ است و شهروندان آماده پذیرش مسائل فرهنگی هستند.

او با اشاره به حضور ۴۵ نفر از همیاران مهربان ترافیک در مراکز مهم و پرتردد شیراز در ایام نوروز، خدمات همیاران را ارزشمند و قابل تقدیر خواند که با حضور خود گامی موثر در رشد و اعتلای فرهنگ برداشتند.
 
مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز همچنین به خدمت ۱۳۰ همیار مهربان ترافیک در طول سال در خیابان‌های پرتردد شهر اشاره کرد که روزانه در کنار پلیس راهور، راهگشای گره‌های ترافیکی هستند.

دستغیب در ادامه گفت: آمار تصادفات و مرگ و میر ناشی از آن رقمی مشخص و قابل ارائه است، اما بهتر است به دنبال علل تصادفات باشیم تا بتوانیم برای آن راه حل ارائه کنیم و این همان حلقه مفقوده است. 

او افزود: پایین بودن فرهنگ رانندگی، استاندارد نبودن خودروها، جاده‌های نامناسب و غیراستاندارد، آموزش ناکافی برای گرفتن گواهینامه رانندگی و عدم سختگیری لازم در آموزش و امتحان رانندگی می‌تواند دلیل تصادفات باشد که لازم است به رابطه معناداری برسیم تا راه حل مناسبی ارائه دهیم، چرا که مرگ و میر ناشی از تصادفات، مشکلات و آسیب‌های اجتماعی بسیاری به دنبال دارد.

 نایب رئیس مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز هم گفت: ما شهروندان شهری هستیم که مایه فخر و مباهات جامعه بشریت است.
 
طاهری با بیان این که باید به شهر و همشهریانمان افتخار کنیم؛ اضافه کرد: خیر نیکوکاری که علی‌رغم مشکلات موجود به حمایت از همشهریان خود برمی‌خیزد را باید حمایت کرد و ستود.

او با بیان اینکه بی‌گمان همیاران مهربان ترافیک شایستگی این خدمت و لباس مقدس همیاری را داشته‌اند، گفت: برای یادآوری و آموزش فرهنگ به شهروندان لازم است تا الگو‌های تربیتی را اعمال کنیم و در کنار آموزش رسمی آموزش غیررسمی داشته باشیم.

مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز با تأکید بر اهمیت آموزش به عنوان گام اول در مسائل فرهنگی، گام دوم پس از آموزش را نظارت عنوان کرد و گفت: در اجرای برنامه‌های فرهنگی یا تغییر رفتار و الگوی شهروندی باید ابتدا به آموزش بپردازیم و با نظارت مستقیم، رهاسازی و نظارت غیرمستقیم افراد را تا ورود به بلوغ روانی هدایت نماییم و این راه درستی است که جامعه می‌تواند شهروندانش را به کمال برساند.

حسین جوکار، عضو هیئت امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز و از خیرین نیکوکار شیرازی به مشکلات فراوان اقتصادی در پی تحریم‌ها و ناکارآمدی برخی از مسئولان اشاره کرد و گفت: در کنار مشکلات عدیده در جامعه، زیبایی خدمت برخی از مردم به همشهریان خود ستودنی است.

او افزود: همیاران مهربان ترافیک علی‌رغم سختی‌های زندگی، وقت باارزش خود را صرف امور خیر، خدمت به خلق خدا و اعتلای فرهنگ جامعه می‌کنند که قابل تقدیر است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • دریافت تسهیلات درجاسازی واحد‌های فرسوده روستایی واقع در حریم ممنوعه میراث فرهنگی
  • مکمل‌های طرح نور در نهادهای فرهنگی اجرا شود
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • کوتاهی در معرفی استان کرمان قابل قبول نیست
  • همیاران مهربان ترافیک به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی هستند/روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • تهاجم فرهنگی در کمین جوانان و خانواده هاست
  • روایت فرمانده فراجا از اهمیت هجمه سنگین دشمن علیه فرهنگ جامعه
  • گشایش دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری