Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@08:26:44 GMT

قالیباف: مجلس ناکارآمد دیگر در رأس امور ‌نیست

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۴۳۹۱۳

به گزارش فارس از نیشابور، محمدباقر قالیباف امشب در جمع بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور گفت: حضور نیشابوری‌ها از نظر کمی و کیفی در جبهه‌های دفاع مقدس زبانزد بود، البته از نیشابور که شهری فرهیخته و ولایت‌مدار است نیز همین توقع بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: فلسفه دولت‌های فعلی در قرن شانزدهم حفظ سرمایه است، اما فلسفه و مهم‌ترین رسالت شکل‌گیری نظام اسلامی آگاهی بخشیدن به جامعه و روش فکر کردن است، اعتقاد دارم این رسالت به دوش نخبگان جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: وقتی جمهوریت و اسلامیت در کنار هم قرار می‌گیرند، مردم هستند که سرنوشت خودشان را انتخاب می‌کنند، گاهی ما فکر می‌کنیم باید نظر مردم را جلب کنیم در حالی که باید آگاهی بخش باشیم.

قالیباف با اشاره به چالش کشور عنوان کرد: اعتقاد دارم که مهم‌ترین مشکل و چالش کشور ناکارآمدی اشباع شده در کشور است، که این ناکارآمدی بخشی ساختاری، کارکردی و رفتاری است که نمونه‌های زیادی نیز دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مهم‌ترین چالش که مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، بحث اقتصادی است که ریشه اصلی آن ناکارآمدی در مدیریت و عدم شناخت چالش‌ها و راهکارهای درست است، با راهکارهای دهه ۶۰ نمی‌شود کشور را مدیریت کرد.

وی خاطرنشان کرد: اساس موفقیت‌های ما دو پایه باور به سنت‌های الهی و مردم است، زمانی که نخبگان پیش‌آهنگ حرکت حل مشکلات نباشند آن جامعه در جا می‌زند.

قالیباف افزود: در مجمع تشخیص مصلحت نظام باید اولویت‌ها را مشخص کنیم، نمی‌شود اولویت‌ها تکثر داشته باشد، مجمع باید سیاست‌های کلان بنویسد و نباید در امور ریز برنامه‌ها دخالت کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: اصلاح ساختار بودجه کشور و بزرگی دولت از موضوعات مهم است، ۴۷۰ هزار میلیارد تومان بودجه سال جاری کشور است و مجبور شدند به‌خاطر مشکلات بودجه را تقلیل دهند.

وی ادامه داد: حتی در دانشگاه منتظر هستیم که دولت مشکلات را حل کند، ما باید به‌جای تولید خدمت، خرید خدمت را در کشور ایجاد کنیم.

قالیباف افزود: بعضی وقت‌ها موضوع این نیست که نمی‌توانیم یا نمی‌دانیم، موضوع این است که نمی‌خواهیم، کرسی‌های آزاداندیشی را هر سال مقام معظم رهبری بر آن تاکید کردند، اما انجام ندادیم یا نفهمیدیم که به چه نحو باید انجام دهیم.

وی ادامه داد: با تفکر‌ غربگرا در کشور مخالفیم اما بعضی وقت‌ها راهکارها را با تفکر غربی باید توضیح دهیم، آیا در بانک‌های غرب کسی هست که بتواند پول خودش را از‌ حساب خارج کند بدون آنکه بگوید پول را می‌خواهد کجا ببرد؟ آیا در غرب ممکن است که سیستم دولتی نفهمد دارایی و موجودی حساب فرد چقدر است؟

قالیباف افزود: چرا به‌عنوان معاون رئیس جمهور پشت تلویزیون می‌گویند که به حساب مردم کاری نداریم، آنجایی‌ که نباید در زندگی مردم فضولی کنیم ۲۰۰ بار ‌نگاه می‌کنیم، اما جایی که باید نگاه کنیم،‌ نگاه نمی‌کنیم، این زشت است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ثبت دارایی‌های هر فرد و مسافرت‌های خارجی عنوان کرد: اینکه می‌گویند این اطلاعات نیست، به اندازه همین حرف که اگر فلانی بیاید وسط خیابان دیوار می‌کشد، خنده‌دار است.

وی بیان کرد: اینکه همه ایستاده‌ایم و از مجمع تشخیص مصلحت نظام یا دولت مطالبه می‌کنید، اشتباه است، ما در دوران بنی صدر برای ورود به جبهه سختی می‌کشیدیم.

قالیباف با بیان اینکه هر کجا قبل از بیانیه گام دوم انقلاب مدیریت کردم جوان‌گرایی کرده‌ام، ادامه داد: جوان‌ها باید کار را دست خود بگیرند، حق گرفتنی است، مدیر کسی است که نه پول و نه اختیار بخواهد و جوان‌های انقلاب ما باید با این شرایط وارد شوند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: پیگیری حق با قانون است، دنبال کردن حق هزینه دارد و باید هزینه آن را پرداخت کنید، حتی مسیر قانون نیز هزینه دارد، بیشتر نشست‌های دانشجویی موضوعاتی در رابطه با سیاست‌زدگی است و مشکل مردم نیست، آزادی به حدی در کشور وجود دارد که در جاهایی تبدیل به رهایی شده است.

وی خاطرنشان کرد: همه مسؤولان باید پاسخگو و شنوا باشند، من به‌دنبال این هستم که مجلسی جوان داشته باشیم، اما در ویدئویی که منتشر کردم گفتم مجلسی نسبتا جوان، اعتقاد دارم که مجلسی جوان است که نصف نمایندگان آن بین ۳۰ تا ۵۰ سال باشند.

قالیباف افزود: دولت فقط وزرا نیست، چرا یک جوان ۳۰ ساله نباید فرماندار باشد؟ فرماندار جوان و با تجربه‌اش می‌تواند نماینده و وزیر شود، روزی نخست‌وزیر و وزیر ۲۷ ساله داشتیم، این مسیر باید با شایسته‌پروری و شایسته‌گزینی اتفاق بیافتد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: نباید رزومه‌سازی کنیم، در مجلس نو که در حوزه جوان‌گرایی مطرح کردم باید وحدت منتج به پیروزی اتفاق بیافتد.

وی تاکید کرد: وقتی حرف از وحدت می‌زنیم باید قبیله‌گرایی و آشناگرایی را کنار بگذاریم و به این فکر کنیم که وحدت باید منجر به پیروزی خواست ما شود، پیروزی که منجر به‌کارآمدی نشود، بزرگترین شکست است.

قالیباف بیان کرد: کارهای سیاسی که توسط جوانان انجام می‌شود را حمایت می‌کنم. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: اعتقاد دارم حل مشکلات باید از مجلس شروع شود، ‌مجلس با توجه به عدم کارآمدی دیگر در رأس امور‌ نیست، نمی‌شود کسی بگوید من انقلابی هستم اما کارآمد نباشد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۳۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مردم مرودشت در مجلس گفت: اینکه الان دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دور بعد مجلس است.

به گزارس ایلنا، جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که «در هفته‌های اخیر بحث‌های پرچالشی بر سر مسائل ارزی میان دولت و مجلس به وجود آمد، به نظر شما این اختلافات تا چه اندازه جدی است؟»، گفت: دولت خودش را از هر اشتباهی مبرا می‌داند یا اگر هم مبرا نمی‌داند علی الظاهر و به صورت دکوری صحبت‌هایی درخصوص استقبال از انتقاد مطرح می‌کند که برای همه مشخص است، ما با یک دولت تمامیت‌خواه و غیرقابل انتقاد مواجه هستیم.

اختلاف دولت و مجلس برای ریاست دوره بعد پارلمان است

وی ادامه داد: اینکه الان هم دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دوره بعد مجلس است. یعنی در مسائلی که دارد مطرح می‌شود نگاه من این است که به دنبال این هستند که بر ریاست مجلس دور بعد اثرگذار باشند و من فکر می‌کنم که ریاست آقای قالیباف برای دولت مطلوب نباشد.

رشیدی کوچی خاطرنشان کرد: اینکه می‌گویم دولت، به معنای کل شاکله دولت نیست، برخی‌ها در دولت آقای رییسی آن‌هایی که باعث آسیب اول به خود آقای رییسی هستند و بعد به مملکت؛ دست‌های پشت پرده‌ای که از نزدیکان ایشان هستند، بعضی از اقوام نسبی و سببی آقای رییسی؛ این‌ها با تفکر خامی که دارند فکر می‌کنند این اقدامات به نفع آقای رییسی و یا کشور خواهد بود که قطعا اینطور نیست، به نظرم عقلا باید برای حل این مشکل چاره اندیشی کنند.

روایت دست‌های پشت پرده در انتخابات

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید آن‌ها دنبال حاکم کردن کدام جریان در مجلس آینده هستند؟»، عنوان کرد: ببینید این بحثی که مطرح می‌کنم اثبات شدنی نیست اما به وضوح مشخص است که در انتخابات مجلس اعمال نفوذ زیادی شکل گرفت، چه الان و چه در بحث تایید یا ردصلاحیت‌ها شاهد بودیم افرادی که به نظر می‌رسید طبق نظر نهادهای امنیتی نباید تایید می‌شدند اما با رایزنی‌هایی از طرف همان افرادی که اشاره کردم تایید شدند. حتی ما افرادی را داشتیم که محکومیت قطعی در پرونده‌شان بود اما چون نزدیک به تفکر دولت بودند و باید در این مجلس حضور داشته باشند؛ مشاهده کردیم که تایید شدند.

وی افزود: اما یک عده‌ای هم که منتقد دولت بودند یا ردصلاحیت شدند یا در انتخابات به مشکلات جدی برخوردند، من یکی از این‌ها را مثال می‌زنم، آقای مهدی عسگری ایشان در تهران ثبت نام کرد ولی به او اجازه ندادند که برود کرج و مجبور شد در تهران رقابت کند که اگر کرج بود به نظرم قطعا ایشان رأی می‌آورد. در مجموع یک عده‌ای را ردصلاحیت کردند، یک عده را به این شکل مدیریت کردند و در مورد یک عده‌ای هم شاید با شیوه‌های دیگری که می‌شد بر انتخابات اثر گذاشت و دخالت کرد، اقدام کردند و از مسیر کنار زدند؛ واقعا دست آن افراد نزدیک به دولت در انتخابات مشهود بود ولی خب قابل اثبات نیست.

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مردم مرودشت در مجلس ادامه داد: نکته دیگر اینکه به نظرم می‌آید که دولت و در واقع آن افراد خیلی تلاش خواهند کرد که ریاست مجلس را به جریان پایداری نزدیک کنند. چون جریان پایداری و بعد دانشگاه امام صادقی‌ها به آن افراد خیلی نزدیک هستند و من امیدوارم که این اتفاق رخ ندهد، به نمایندگان دوره دوازدهم و عقلای دوره آینده امید دارم که این اتفاق محقق نشود.

رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که «چقدر احتمال می‌دهید ریاست در سال اول به قالیباف داده شود تا کاندیدای ریاست جمهوری نشود و بعد در سال دوم او را کنار بزنند؟»، گفت: این یک تحلیل است، من نگاهم بر این است که آقای قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری نخواهد شد و نگاهش به تداوم فعالیت در ریاست مجلس باشد. اما درباره ریاست ایشان فکر می‌کنم که آقای قالیباف سال اول با یک رأی پایین نه با آن آرایی که در مجلس یازدهم کسب کرده بودند ریاست مجلس را در اختیار داشته باشد اما سال‌های دوم و سوم را نمی‌دانم.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوارها خاطرنشان کرد: به نظرم می‌آید یک سری افرادی که اشاره کردم به شدت به دنبال ایجاد تنش در مجلس باشند، امیدوارم مجلس دوازدهم به این سمت و سو نرود اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد که حواشی‌اش بر متن حتما غلبه خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • ببینید | واکنش جالب چهره سیاسی نزدیک به قالیباف به اختلافات شدید اصولگرایان در مجلس دوازدهم
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • جعفرزاده: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود
  • جعفرزاده ایمن‌آبادی: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد
  • مصلحت قطعی همچنان در انتظار تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام
  • چرا چینی‌ها به بازار مسکن نیامدند؟ / پورحاجت: سرمایه‌های بخش خصوصی در دیوان‌سالاری‌های ناکارآمد بخش دولتی حبس می‌شود؛ کسی هم خیالش نیست
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم/ از اینکه مشکلات کشور همچنان باقی مانده، ناراحت می‌شویم
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟