Web Analytics Made Easy - Statcounter

دست رد روحانی به نمایش مذاکره، بن‌بست‌شکنی در مسیر تحقق برجام، فریاد‌های نماینده اصولگرای مشهد و واکنش لاریجانی، مزایا و معایب وزارت بازرگانی، رئیسی در بهت رشوه‌های میلیاردی، پدر داماد احمدی نژاد متولی جبهه سوم، چشم‌انداز نرخ تورم در نیمه دوم سال جاری، سایه صدا‏وسیما بر شبکه نمایش خانگی، ۳مصدوم و سه کشته؛ تلفات اعلام‏شده سانحه قطار زاهدان-تهران و دست و پا زدن نتانیاهو برای پیروزی در کنست از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک» روزنامه‌های امروز پنجشنبه چهارم مهرماه در حالی چاپ و در آخرین روز کاری هفته بر پیشخوان مطبوعات قرار گرفت که سخنرانی روز گذشته رئیس جمهور روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل و دست رد ایران به مذاکره تحت تحریم و ابتکار صلح هرمز همراه با واکنش‌ها به آن در صفحات نخست روزنامه‌ها به مهمترین و برجسته‌ترین اخبار تبدیل شده است.

روزنامه‌های جریان‌های مختلف از جمله روزنامه دولتی ایران و روزنامه منتقد دولت؛ کیهان تیتر و تصاویر صفحه نخست خود را به همین موضوع اختصاص داده اند. کیهان در یادداشتی تحلیلی با عنوان دست مریزاد آقای روحانی از عملکرد تیم ایرانی در سازمان ملل و سخنرانی سالانه رئیس جمهور تمجید کرده و روزنامه ایران تیتر درشت نطق صلح را در مورد متن نطق روحانی به کار برده است.

روزنامه شرق نیز در کنار تصویر روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل عنوان پاسخ مذاکره تحت تحریم نه است را برجسته کرده است. روزنامه اعتماد نیز فراز دیگری از سخنان روحانی در این جلسه «به اسم برجام حساسیت دارید به رسم آن بازگردید» را تیتر یک کرده است.
بهت رئیسی از رشوه‌های میلیاردی در قوه قضاییه و جدال لفظی لاریجانی و پژمانفر نماینده مشهد با واژه دیکتاتور نیز در تعدادی از روزنامه‌های امروز مورد توجه سردبیران قرار گرفته است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌های منتشر شده در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم:

زیباکلام: دستاورد نیویورک؛ پایان امید‌ها
صادق زیباکلام در سرمقاله امروز روزنامه آرمان ملی با تحلیلی متفاوت از سایر تحلیل‌های منتشره شده درباره دستاورد‌های سفر روحانی به نیویورک با عنوان پایان امید‌ها نوشت: آنچه وعده داده شد که در سفر آقای حسن روحانی به نیویورک مطرح شــود، موضوع ائتلاف امید و ابتکار صلــح هرمز بود که محتوای اعظم آن از تریبون سازمان ملل توسط رئیس جمهور بیان شد. پیش از سفر رئیس جمهور، امید‌هایی به وجود آمده بود مبنی بر این که شاید گشایش‌هایی در اوضاع به واسطه شرایطی که پدید می‌آمد، ایجاد شود و تن شها کاهش یابد. مسأله صرف ملاقات میان آقایان حسن روحانی و دونالد ترامپ نبود، بلکه این امیدواری وجود داشت که به واسطه برخی ملاقات‌ها گشایشی ایجاد شده و مذاکراتی معطوف به نتیجه آغاز گردد.

تلاش‌های رئیس جمهور فرانسه برای حل مشکل، نقش مهمی در افزایش امید داشت؛ چرا که امانوئل مکرون خیلی جدی به دنبال کاهش مشکل بود و حتی از احتمال دیدار میان آقایان روحانی و ترامپ سخن گفت. از طرفی پس از ســفر آقای روحانی به نیویورک، مجددا رئیس جمهور فرانسه از امیدواری برای حل مشکل صحبت کرد و این مسأله سبب شد تا گمانه زنی‌های زیادی درخصوص احتمال موفقیت مکرون در کاهش تنش‌ها و باز شدن دریچه‌ای تازه به وجود آید.

شــاید محاسبات رئیس جمهور فرانسه بر این مبنا صورت گرفته بود که او می‌دانست تا چه اندازه دونالد ترامپ
به چنین ملاقاتی علاقهمند است؛ زیرا این ملاقات می‌توانست او را به عنوان نخستین رئیس جمهور آمریکا مطرح کند که پس از چهار دهه با رئیس جمهور ایران انقلابی ملاقات می‌کند. علاوه بر این، ملاقات با آقای روحانی بســیار می‌توانست در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ به کمک ترامپ بیاید و از این نظر نیز از اهمیت ویژ‌های برخوردار بود. درخصوص ایران نیز باید تأکید کرد که فشار تحریم‌ها باعث شده دولت در شرایط سختی قرار بگیرد، به گونه‌ای که صرفا به خاطر تحریم، دولت با کسری ۱۴۰ هزار میلیارد تومانی مواجه شده است. به همین دلایل و با توجه به نیاز دو کشور به باز شدن گره، مکرون ناامید از باز شدن مسیری تازه نبود. با این وجود واقع مطلب آن اســت که نطق ترامپ که قبل از نطق روحانی بود، عملا راه هرگونه تغییر و تحول را بست.

پس از آن بود که آقای روحانی هم در ســخنرانی خود واکنش نشان داد. رؤســای جمهور ایران و آمریکا صحبت‌های تازه‌ای مطرح نکردند و با تکرار مواضع گذشــته وضعیت را در شرایط پیش از آغاز مجمع عمومی نگه داشتند. با توجه به این موضوع این احتمال وجــود دارد که طرح پیشــنهادی آقای روحانی با واکنش مثبت کشور‌های منطقه همراه نشود. چرا که وقتی در کشور روزنامه‌ای به نقل از انصارا... یمن از نابودی کامل امارات در صورت آغاز جنگ سخن می‌گوید، قبول طرح آقای روحانی خیلی خیلی دشوار می‌شود. در واقع نمی‌شود روزنامه‌ای چنین تیتری بزند و دستگاه سیاست خارجه کشور سکوت کند، و بعد از آن کشور‌های منطقه و دنیا ابتکار صلح هرمز را بپذیرد. در یک جمله می‌توان گفت: شرایط به قبل از مجمع عمومی بازگشته و عملا هیچ پیشنهاد کارآمدی نه از سوی دولت آمریکا و نه از سوی دیپلمات‌های ایران مطرح نشد.

تمجید کیهان از سخنرانی رئیس جمهور:آقای روحانی دست مریزاد!
حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در بخشی از یادداشت روز این روزنامه با عنوان آقای روحانی دست مریزاد! ضمن تمجید از مواضع روحانی در سخنرانی سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک نوشت: آقای روحانی در بخشی از سخنان دیروز خود با کنایه‌ای هرچند دوپهلو، ولی به‌گونه‌ای که برای حریف قابل فهم بود، به بستن تنگه هرمز و دکترین «صدور نفت از خلیج‌فارس برای همه یا هیچکس نیز اشاره کرد. به این فراز از سخنان ایشان توجه کنید. اگر این فراز را به زبان دیپلماتیک ترجمه کنید، نکته یاد شده را به وضوح در آن خواهید یافت» دکترین امنیتی جمهوری اسلامی ایران حفظ صلح و ثبات در خلیج‌فارس و تامین آزادی و امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز است.

حوادث اخیر، این امنیت را به شکل جدی در خطر قرار داده است. امنیت و صلح در خلیج‌فارس، دریای عمان و تنگه هرمز را با مشارکت کشور‌های این منطقه می‌توان تأمین کرد و جریان آزاد نفت و سایر منابع انرژی را تضمین نمود و تاکید می‌کنند: «به شرط آنکه امنیت را چتری فراگیر در همه حوزه‌ها برای تمامی کشور‌ها بدانیم» و در ادامه می‌افزاید: «تشکیلِ هرگونه ائتلاف امنیتی، تحت هر عنوان در منطقه، با محوریت و فرماندهی نیرو‌های خارجی، مصداق بارز مداخله در امور منطقه است. رویکرد امنیتی‌سازیِ دریانوردی در تناقض با حق دریانوردیِ آزاد و حق توسعه، و باعث تشدیدِ تنش و پیچیده‌تر شدنِ شرایط شده و صلح، امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌نماید».


آقای روحانی در سخنان دیروز خود توضیح مختصر، ولی گویا و روشنگری از سرنوشت کنونی برجام نیز ارائه می‌دهد که هرچند نکات ناگفته دیگری هم دارد، اما حقانیت ایران اسلامی را در مقابل بدعهدی آمریکا و ناتوانی و دنباله‌روی و گوش به فرمانی اروپا در برابر آمریکا را به‌نمایش می‌گذارد. ایشان در این خصوص می‌گویند: «رویکردِ دولتِ کنونی آمریکا نسبت به برجام، نه تنها نقضِ قطعنامه ۲۲۳۱، بلکه تجاوز به حاکمیت و استقلالِ سیاسی و اقتصادی کلیه کشور‌های جهان است.
ایران با وجود خروج آمریکا از برجام تا یک سال، همچنان نسبت به اجرای تمامی تعهدات هسته‌ای خود وفق برجام، وفادار بوده است. ما به احترامِ قطعنامه شورایِ امنیت، به اروپا فرصت دادیم تا به تعهدات یازده‌گانه خود برای جبران خروجِ آمریکا عمل‌کند، ولی متاسفانه فقط حرف‌های زیبایی شنیدیم و شاهد اقدام مؤثری نبودیم. اینک بر همگان ثابت شده است که آمریکا به تعهدات خود پشت می‌کند و اروپا از اجرای تعهداتش ناتوان است. ما حتی در اجرای بند‌های ۲۶ و ۳۶ برجام، راهبردِ گام به گام را در پیش گرفتیم، و هنوز بر عهد خود به برجام، برجا مانده‌ایم، اما صبر ایران هم حدی دارد؛ وقتی آمریکا قطعنامه سازمان ملل متحد را حرمت نمی‌گذارد، وقتی اروپا ناتوانی خود را به نمایش می‌گذارد، تنها راه، تکیه بر عزت، غرور و اقتدار ملی است»؛ و بالاخره، سخنان دیروز آقای روحانی با برخی از دیدگاه‌های قبلی ایشان و نگاه بار‌ها اعلام شده جمعی از مدعیان اصلاحات و کارگزارانی‌ها و شماری از اطرافیان وی که بعضا به فتنه آمریکایی- اسرائیلی ۸۸ آلوده‌اند، تفاوت جدی و فاصله‌ای پُر ناشدنی دارد و حاکی از آن است که جناب روحانی با دیدگاه‌ها و بینش و منش‌های یاد شده مرزبندی کرده و فاصله گرفته‌اند.

آیا راه بهانه‌جویی بسته شد؟
آذر منصوری فعال سیاسی اصلاح طلب طی یادداشتی در روزنامه اعتماد با عنوان راه بهانه‌جویی بسته شد سخنرانی رئیس جمهور در سازمان ملل را موضوع قرار داد و نوشت: حسن روحانی بعدازظهر دیروز به‌وقت‌تهران در صحن مجمع عمومی سازمان ملل به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران سخنرانی و از فرصت این تریبون بین‌المللی استفاده کرد تا دو پیام مهم را به گوش جهان برساند؛ پیامی مهم در مورد ایران و برجام و پیام دیگری در مورد خاورمیانه. اظهارات حسن روحانی بیانگر رویکرد جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با جامعه جهانی و کشور‌های منطقه بود. رییس‌جمهوری به عنوان نماینده ایران از اصل دیپلماسی، مذاکره و گفتگو در صحنه بین‌المللی و منطقه‌ای در مواجهه با اقدامات یک‌جانبه ترامپ دفاع کرد؛ به طوری که حتی هم‌پیمانان امریکا و کسانی که از روز اول ترامپ را همراهی می‌کردند، اکنون انگشت اتهام خود را به سوی او گرفته و معتقدند این امریکا بوده که یک پیمان بین‌المللی را نقض کرده است.

حسن روحانی علاوه بر صحبت از تعامل و گفتگو به صلح نیز اشاره کرد. بیان طرح «ابتکار صلح هرمز» راهگشا و قابل‌توجه برای کشور‌های خلیج فارس و حوزه خاورمیانه به نظر می‌رسد. نکاتی که در این سخنرانی در ارتباط با امنیت خاورمیانه به آن اشاره شد، همواره بخشی از دکترین جمهوری اسلامی ایران بوده و پایبندی خود را نیز به این راهبرد اصولی اثبات کرده است. جمهوری اسلامی ایران همواره بر صلح و گفتگو و عدم مداخله کشور‌های دیگر در خاورمیانه تاکید کرده و در سخنرانی رییس‌جمهوری نیز این مهم در قالب نکاتی قابل توجه و تامل مورد اشاره قرار گرفت. در واقع همان‌طور که روحانی نیر تاکید کرد عدم دخالت کشور‌های دیگر در مسائل منطقه به صلح می‌انجامد و این صلح، به توسعه روابط میان کشور‌های منطقه ختم خواهد شد. در مجموع موضع نماینده جمهوری اسلامی در این سخنرانی به نحوی بود که ایران را از اتهاماتی مبنی بر اینکه پای میز مذاکره نمی‌نشیند و اهل گفتگو و تعامل نیست، مبرا ساخت، چراکه روحانی از تریبون سازمان ملل از مذاکره در چارچوب منافع ملی با رعایت قواعد بین‌المللی استقبال کرد. در مجموع استفاده دولت یا با نگاهی کلی‌تر جمهوری اسلامی از فرصت نشست سازمان ملل متحد را باید اقدامی مثبت تلقی کرد...

چرا که روحانی با تکیه بر تمام ظرفیت‌ها و به‌کارگیری دیپلماسی و نیز، با در نظر گرفتن منافع ملی به بهترین نحو به ایراد سخنرانی خود پرداخت؛ سخنرانی و نطقی که تلفیق دیپلماسی و مقاومت بود، آن‌هم در مواجهه با رویکرد یک‌جانبه‌گرایانه ترامپ. نباید فراموش کنیم در سخنرانی دونالد ترامپ که یک روز پیش از سخنرانی حسن روحانی انجام شد، هیچ نکته جدیدی وجود نداشت و تنها تاکیدی بر مواضع قبلی بود، اما به هر حال باید به مساله انتخابات امریکا نیز توجه داشت و اینکه روحانی تاکید کرد گرفتن عکس یادگاری ایستگاه آخر مذاکره است هم معطوف به همین مساله بود. به هر روی روحانی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران با توجه به یک‌جانبه‌گرایی امریکا و فشار‌های یک سوی این کشور، در چارچوب توافق بین‌المللی برجام حرکت کرد که بهترین پشتوانه برای اثبات حقانیت ایران است. رییس‌جمهوری حتی در این سخنرانی تاکید کرد که حساسیتی روی اسم برجام وجود ندارد و با این موضع‌گیری راه هر گونه بهانه‌جویی را بر روی ترامپ بست که شاید مقدمه‌ای برای پایان دادن به شرایط کنونی باشد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مالیات پزشکان ابتکار صلح هرمز هپکو اراک تشکیل وزارت بازرگانی مجمع عمومی سازمان ملل متحد مرور روزنامه ها روحانی ظریف نیویورک سازمان ملل زیباکلام حسین شریعتمداری کیهان اعتماد شرق صلح هرمز مذاکره با آمریکا مذاکره ایران و آمریکا توافق هسته ای داماد احمدی نژاد جریان سوم جبهه سوم اصولگرایان اصلاح طلبان پژمانفر لاریجانی رشوه میلیاردی رئیسی قوه قضاییه آذر منصوری مالیات پزشکان ابتکار صلح هرمز هپکو اراک تشکیل وزارت بازرگانی مجمع عمومی سازمان ملل متحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۴۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور: این درخشش نشانه‌ای دیگر بر شایستگی‌های جوانان پویای این مرز و بوم است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی در پیامی با تبریک قهرمانی تیم ملی فوتسال کشورمان در آسیا تصریح کرد: از یکایک اعضای تیم ملی، مربیان، کادر فنی و سایر تلاشگران حوزه ورزش کشور برای کسب این عنوان ارزشمند، قدردانی می­‌نمایم.

متن پیام رئیس جمهور به شرح زیر است:


بسم الله الرحمن الرحیم

پیروزی­ مقتدرانه و غرورانگیز تیم ملی فوتسال کشورمان و کسب مقام قهرمانی رقابت­‌های جام ملت‏های آسیا ۲۰۲۴ در تایلند و اهتزاز پرچم پرافتخار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، موجب سرافرازی و شادمانی همه ایرانیان ورزش‏‌دوست شد.

اینجانب با مسرت، این درخشش را که نشانه­ای دیگر بر شایستگی­‌های جوانان پویا و سرزنده این مرز و بوم است، صمیمانه به ملت بزرگ ایران تبریک می­‌گویم و از یکایک اعضای تیم ملی، مربیان، کادر فنی و سایر تلاشگران حوزه ورزش کشور برای کسب این عنوان ارزشمند، قدردانی می­نمایم و امیدوارم این پیروزی­ که در سایه اتکال به خدای متعال و تلاش مستمر ورزشکاران عزیز به دست آمد، در سایر آوردگاه­های ورزشی نیز تداوم یابد.

برای همه ورزشکاران عزیز کشور آرزوی سلامتی دارم و تداوم موفقیت آنان را که مایه‌ی سربلندی ملت عزیز ایران هستند، از درگاه خداوند سبحان مسئلت دارم.

سید ابراهیم رئیسی

رئیس جمهوری اسلامی ایران

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کیهان: مردم با ۱۱۰ و ۱۹۷ تماس بگیرند و از طرح نور حمایت کنند
  • دیگر بهانه‌ای برای بیمه نکردن کارگران ساختمانی وجود ندارد
  • واکنش‌ها به اظهارات جنجالی مهدی نصیری در بی‌بی‌سی
  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • دیدار معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با آیت الله حسینی بوشهری
  • تمجید نخست‌وزیر بورکینافاسو از پیشرفت‌های ایران
  • کیهان: ما محترمانه حجاب سر زنان می کنیم اما رضا شاه با ضرب و شتم حجابشان را برمی داشت
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • رئیس جمهور: این درخشش نشانه‌ای دیگر بر شایستگی‌های جوانان پویای این مرز و بوم است