Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از همدان، مدیر جاده ابریشم در سازمان جهانی یونسکو در دومین نشست کارشناسی گفتگو و تاثیرات متقابل میان ادیان و معنویات در مسیر جاده ابریشم در چهارچوب اطلس تعاملات فرهنگی در مسیر جاده ابریشم گفت: همدان در امتداد جاده ابریشم قرار گرفته و سعی داریم در زمینه آشنایی مردم با همدان و پیشینه تاریخی آن سهمی ایفا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه نخستین بار برنامه جاده ابریشم ۳۰ سال پیش با عنوان مسیرهای گفتگو برگزار شد، گفت: این برنامه میراث مشترک در امتداد جاده را به بحث گذاشت.

شباهنگ با تاکید بر اینکه جمع آوری اطلاعات مستند از جاده ابریشم هدفگذاری شده است، افزود:  ۲۵ کشور متخصصانی را برای جمع آوری این اطلاعات و حمایت از برنامه های جاده ابریشم در نظر گرفتند.

وی با بیان اینکه برای افزایش آگاهی جوانان از جاده ابریشم نیز برنامه هایی  را در نظر گرفتیم به طوری که از آنها خواستیم عکس هایی برای ما ارسال کنند که بدانیم از جاده ابریشم چه می‌دانند، افزود: بیش از ۶ هزار اثر به این برنامه ارسال شد و امسال بار دیگر آن را برگزار می‌کنیم.

مدیر جاده ابریشم در سازمان جهانی یونسکو خطاب به میهمانان حاضر در این نشست گفت: از شما درخواست می کنم جوانان کشورتان را به شرکت در این برنامه ترغیب کنید.

شباهنگ با بیان اینکه اطلس تعاملات فرهنگی ضمن جمع آوری اطلاعات تاثیرات فرهنگ ها را بررسی می کند و ردپای تاریخی جاده ابریشم را به بحث می گذارد، گفت: در این برنامه جامعه عمومی مدنظر است.

وی با تاکید بر این که بیش از ۳۰ سال است که یونسکو سعی کرده در این زمینه قدم بردارد، گفت: پاسخگویی به این سئوال که چگونه جاده های ابریشم جاده های گفتگو و تعامل هستند هدف اطلس تعاملات است به طوری که شناسایی عنصر های مشترک را مد نظر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه این اطلس مضامین اصلی را شناسایی کرده و ۶ مضمون را اصل قرار داده است، اظهار داشت: هر کدام از این مضامین مجموعه هایی را در بر می گیرد که فناوری، نجوم، دریانوردی، معماری، کشاورزی، مدارس و خانه‌ها در این اطلس بررسی می‌شود و در مورد هنر و موسیقی و سازهای مختلف اجرا های هنری نیز بررسی‌هایی صورت می گیرد.

شباهنگ با بیان اینکه در مورد ورزش رشته‌های کشتی، تیراندازی با کمان، ورزش های رزمی و ورزش های فکری و ورزش های کودکان به بحث گذاشته می‌شود، گفت: در این اطلس سعی می‌کنیم عناصر مشترک قابل تبادل را شناسایی کرده بر روی آن ها بحث کنیم کمااینکه تاکنون در این زمینه کار شده است.

وی با بیان اینکه در زمینه طب سنتی، معماری و خطاطی نیز برنامه هایی مد نظر است، گفت: در مورد غذا و آشپزی به عنوان یک مثال به چای می پردازیم چرا که چای یک میراث مشترک است و در مسیر جاده ابریشم هیچ کشوری چای را در انحصار خود نمی دانست و چای هرجا پا گذاشته با فرهنگ بومی آن منطقه تلفیق شده و همواره ارزش فرهنگی خود را حفظ کرده است.

وی با بیان اینکه چای در ابتدا برای ابراز میزبانی از میهمان به وجود آمد و این عنصر را در همه جا حفظ کرده است، گفت:با این مثال از چای که عنصر مشترک میراث جاده ابریشم است و فرهنگ ها را به هم ربط داده قصد کشف مضامین مشترک را داریم.

وی به مقوله دین و مذهب اشاره کرد و با بیان اینکه در مقوله دین و مذهبی یک نشست تخصصی برگزار و مضامین اصلی تا حدودی شناسایی شد، گفت: زیارت در همه مذهب ها وجود دارد و مفهوم احترام به مذاهب دیگر به عنوان ارزش‌های مذهبی قابل توجه است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جاده کشاورزی مد موسیقی یونسکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۸۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین دقیق‌ترین اطلس ماه را منتشر کرد

 به گزارش تابناک، زومیت نوشت: آکادمی علوم چین اطلس جدیدی از ماه را منتشر کرده است که وضوح نقشه‌های دوران آپولو را دو برابر می‌کند و از بلندپروازی‌های فضایی چین و کشورهای دیگر حمایت خواهد کرد.

به‌گزارش نشریه نیچر، اطلس جدید زمین‌شناسی ماه که حاصل تلاش بیش از ۱۰۰ پژوهشگر در طول یک دهه است، علاوه بر اطلاعات اولیه‌ی زمین‌شناسی درمورد سطح ماه، درمجموع، ۱۲۳۴۱ دهانه، ۸۱ حوضه، و ۱۷ نوع سنگ را دربرمی‌گیرد.

نقشه‌های جدید در مقیاس بی‌سابقه‌ی ۱:۲۵۰۰۰۰۰ ساخته شده‌اند. راس میچل، ژئوفیزیکدان مؤسسه‌ی زمین‌شناسی و ژئوفیزیک آکادمی علوم چین می‌گوید: «هر سؤالی در زمین‌شناسی با نگاه کردن به نقشه‌های زمین‌شناسی شروع می‌شود. اطلس جدید ماه منبعی برای کل جهان است.»

 بیش از ۱۰۰ پژوهشگر برای تهیه‌ی اطلس جدید ماه در طول یک دهه تلاش کردند.
جیانژونگ لیو، یکی از رهبران پروژه با اشاره به این موضوع که نقشه‌های موجود از ماه به دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۶۰ برمی‌گردد، می‌گوید: «سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده از داده‌های مأموریت‌های آپولو برای طراحی تعدادی از نقشه‌های زمین‌شناسی ماه ازجمله نقشه‌ای سرتاسری در مقیاس ۱:۵۰۰۰۰۰۰ و تعدادی نقشه‌ی منطقه‌ای با دقت بالاتر از محل‌های فرود استفاده کرد. از آن زمان، دانش ما از ماه بسیار پیشرفت کرده است و نقشه‌های قدیمی دیگر نمی‌توانند نیازهای پژوهش‌ها و اکتشافات آینده ما از ماه را برآورده سازند.»

در سال جاری سه فضاپیما به سمت ماه پرتاب شده‌اند و چین قصد دارد در ماه مه سفینه‌ای را برای جمع‌آوری سنگ‌ها از سمت پنهان ماه ارسال کند. نقشه‌های جدید به کاوش‌های چین و کشورهای دیگر در ماه کمک خواهد کرد.

 
دانشمندان از نقشه‌های جدید ماه برای درک بهتر تاریخ ماه استفاده خواهند کرد.
دانشمندان به کمک اطلس جدید ماه می‌توانند به درک بهتری از تاریخ ماه برسند، منابع بالقوه‌‌ ماه را ارزیابی کنند و مطالعات زمین‌شناسی مقایسه‌ای انجام دهند. این نقشه‌ها همچنین به انتخاب محل مناسب برای ساخت پایگاه‌های تحقیقاتی روی ماه کمک خواهد کرد.

 
اطلس جدید ماه که به دو زبان چینی و انگلیسی در دسترس قرار دارد، با استفاده از داده‌های برنامه اکتشافات ماه چین، به‌ویژه مأموریت چانگ‌ای ۱ تدوین شده است که از مدار، سطح ماه را بین سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۹ بررسی کرد.

 
اطلس جدید ماه با استفاده از داده‌های برنامه‌ی اکتشاف ماه چین تدوین شد.
مشاهدات انجام‌شده روی سطح ماه توسط ماه‌نشین‌های چانگ‌ای ۳ و چانگ‌ای ۴ به‌ترتیب در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۹ به تأیید صحت داده‌های چانگ‌ای ۱ کمک کرد. تیم تهیه‌کننده اطلس همچنین از داده‌های مأموریت‌هایی مانند GRAIL، مدارگرد شناسایی ماه ناسا و کاوشگر چاندرایان-۱ هند استفاده کرد.

 

پژوهشگران چینی در سال ۲۰۱۲ درحالی‌که به‌دنبال اهداف بعدی اکتشاف ماه بودند، شروع به تهیه‌ی نقشه‌ها کردند.

چین با مشارکت روسیه و بیش از ده‌ها کشور و سازمان دیگر، ساخت ایستگاه بین‌المللی تحقیقات قمری را رهبری می‌کند که قرار است اواسط دهه‌ی ۲۰۳۰ در قطب جنوبی ماه به‌منظور اکتشافات علمی و بهره‌برداری از ماه ساخته شود.

تیم لیو مدتی است کار برای بهبود وضوح نقشه‌ها را آغاز کرده است و نقشه‌های منطقه‌ای با دقت بالاتر را براساس نیازهای علمی و مهندسی تولید خواهد کرد.

در این بین، اطلس تکمیل‌شده در پلتفرم ابری «دیجیتال مون» قرار گرفته است و درنهایت در دسترس جامعه‌ی تحقیقاتی بین‌المللی قرار خواهد گرفت.

 

دیگر خبرها

  • پخش مستندی که ساخت آن پنج سال طول کشید/ «نائب الامام» در شبکه افق
  • سابقه جمع‌آوری اطلاعات صهیونیست‌ها از ایران + فیلم
  • چین دقیق‌ترین اطلس ماه را منتشر کرد
  • گفتگو با مجری و کارشناس ورزشی در خصوص زنده یاد مسعود اسکویی
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم برگزار شد
  • پخش «چهل تیکه» و «استودیو هشت» به یاد مسعود اسکویی + تیزر
  • یادبود مسعود اسکویی در شبکه نسیم
  • ترددهای جاده‌ای بین استانی ۱۱درصد افزایش یافت
  • توسعه مناسبات تبریز با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟