Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   فلوئوروزیس دندانی شایع‌ترین دلیل لک شدن دندان است. اغلب در سنین پایین بیش‌ازحد از فلوراید استفاده می‌کنند و این وضعیتی بی‌خطر محسوب می‌شود.

{فلوئوروزیس دندانی تغییر رنگ شدید دندان در اثر فلوئور اضافی موجود در آب آشامیدنی هنگام تشکیل دندان است. فلوراید اضافی موجود درآب آشامیدنی هنگام تشکیل مینای دندان در کودکان بر روی سلول‌های مینا ساز تأثیر گذارده و مرحله معدنی شدن مینا را دچار اختلال می‌کند به‌گونه‌ای که بافت زیرسطحی مینا دچار تخلخل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فلوراید اضافه‌شده به آب و خمیردندان‌ها برای کاهش ضریب پوسیدگی نیز ممکن است باعث فلوئوروزیس شوند.}

هیپوپلازای (توسعه ناقص یک بافت یا ارگان) مینای دندان نیز می‌تواند در بروز لکه‌های سفید روی دندان مؤثر باشد. مینای دندان به‌درستی شکل نمی‌گیرد و خطر پوسیدگی افزایش پیدا می‌کند.

اما برخی درمان‌ها به شرح زیر می‌تواند علیه لکه‌های سفید مفید واقع شود:

۱- لایه‌برداری بسیار ظریف از مینای دندان یکی از راه‌حل‌های پیشنهادی است تا دندان‌ها به‌صورت یکنواخت ظاهر شوند.

۲- سفید کردن دندان می‌تواند به کاهش ظاهری لکه‌های سفید و البته دیگر لکه‌ها کمک کند. بسیاری از سفیدکننده‌ها، بدون نسخه در بازار موجود و در دسترس است.

۳- روکش حرفه‌ای دندان نیز می‌تواند به‌عنوان راه‌حل بعدی مطرح شود که البته پرهزینه هم هست و فقط باید توسط دندان‌پزشک (نه دندان‌ساز) انجام شود.

۴- فلوراید موضعی توسط دندان‌پزشک می‌تواند ضمن ممانعت از پوسیدگی به افراد مبتلابه هیپوپلازای مینای دندان کمک کند. برای لکه‌های سفید بزرگ این روش مطلوب است.

۵- استفاده از رزین کامپوزیت‌ها نیز راه‌حل دیگری است تا با پرکننده‌های دندان که در ترمیم دندان خراب استفاده می‌شود، لکه‌های سفید را از بین برد.

اما مراقبت و تمرین بهداشت دهان و دندان می‌تواند درنهایت از بروز لکه‌های سفید و سایر لکه‌ها جلوگیری کند.

انجمن دندان‌پزشکی آمریکا / ADA استفاده یک‌بار در روز از خمیردندان حاوی فلوراید و یک‌بار نخ دندان را توصیه کرده است.

اغلب مردم تجربه لکه‌های سفید را تا قبل از ۱۰ سالگی دارند. بنابراین تشویق کودکان به بهداشت دهان و دندان می‌تواند کمک‌کننده باشد تا دندان‌های سالم و محکمی داشته باشند.

اما سایر توصیه‌های زیر می‌تواند به کودکان برای جلوگیری از ایجاد لکه‌های سفید کمک کند:

۶- استفاده از آب بدون فلوراید به‌خصوص برای نوزادانی که شیر خشک می‌خورند.

۷- مقدار مناسب خمیردندان حاوی فلوراید برای کودکان زیر ۳ سال توصیه می‌شود. این مقدار به‌اندازه یک‌دانه برنج درشت است و برای بالای ۳ سال نیز به‌اندازه نخودفرنگی!

۸- آزمایش آب به‌خصوص اگر از آب چاه استفاده می‌کنید تا سطح طبیعی فلوراید اندازه‌گیری شود.

۹- انجمن ADA برای مناطقی که آب بدون فلوراید دارند، مکمل‌های غذایی حاوی فلوراید را توصیه کرده است.البته این امر فقط باید توسط دندان‌پزشک محلی تجویز شود.

۱۰- کاهش غذاهای اسیدی و شیرین (مرکبات زیاد، نوشابه‌های ورزشی، آب‌نبات‌ها) که به مینای دندان آسیب می‌زند.

۱۱- و درنهایت به افرادی که نگرانی زیادی در این زمینه دارند توصیه می‌شود با یک دندان‌پزشک مشورت کنند تا در صورت لزوم یک طرح درمانی مطلوب را به وی توصیه کند.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها روانشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۹۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!

دانشمندان دیرینه‌شناس، اخیرا به کشف‌های جدیدی در خصوص یک گونه عجیب و ماقبل تاریخ از ماهی قزل‌آلا رسیدند. این ماهی در حد و اندازه‌ای بزرگ و با دندان‌هایی شبیه به عاج وجود داشته است.
مجله پلوس وان (Plos One) اخیرا پژوهشی را منتشر کرده است که متعلق به یکی از کشف‌های جدید دانشمندان از تاریخ اقیانوس‌هاست.

به گزارش فارس، ماهی Oncorhynchus Rastrosus، گونه‌ای غول‌پیکر از خانواده ماهی قزل‌آلا که چند میلیون سال پیش در شمال غربی اقیانوس آرام آمریکای شمالی زندگی می‌کرد، دارای یک جفت دندان جلویی بود که از کناره‌های دهانش مانند عاج بیرون می‌آمد.

تخمین زده شده است که این ماهی غول‌پیکر به طول ۲.۷ متر می‌رسد. در ابتدا، محققان تصور می‌کردند که دندان‌های جلویی بزرگ این ماهی مانند دندان‌های نیش به سمت عقب، یعنی به سمت دهان است. این تصور تا حد زیادی به این دلیل بود که فسیل‌های دندان‌ها جدا از بقیه جمجمه کشف شده است.


اگرچه تاکنون کاربرد‌های بالقوه این دندان‌های عجیب به طور کامل مشخص نشده است، اما محققان معتقدند که احتمالاً این ماهی از آن‌ها برای مبارزه یا به عنوان ابزاری برای کندن لانه‌ها در کف دریا استفاده می‌کرده است. دانشمندان خاطرنشان می‌کنند که این امکان وجود دارد که از دندان‌ها برای اهداف متعدد استفاده شوند، ولی احتمالاً از دندان‌ها براکشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!ی گرفتن طعمه استفاده نمی‌شده است.

کرین کلاسون، پژوهشگر اصلی و استاد آناتومی در کالج پزشکی فیلادلفیا، می‌گوید: «ما برای دهه‌ها می‌دانستیم که این ماهی قزل‌آلای منقرض شده از مرکز اورگان، بزرگترین ماهی‌هایی هستند که تاکنون زندگی کرده‌اند. اکتشافاتی مانند اکتشاف ما نشان می‌دهد که آن‌ها احتمالا غول‌های مهربانی نبوده‌اند. این دندان‌های بزرگ عاج‌مانند برای دفاع در برابر شکارچیان، رقابت با سایر ماهی‌های قزل‌آلا و در نهایت ساختن لانه‌هایی برای حفاظت از * استفاده می‌شده است.»

برایان سیدلاوسکاس، استاد دانشگاه ایالتی اورگان، می‌افزاید: «ما همچنین تأکید می‌کنیم که ماده‌ها و نر‌ها به طور یکسان دارای دندان‌های بزرگ و عاج‌مانند بوده‌اند.»

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: پاندای قرمز گیاه‌ خوار با اصالت چینی (+عکس) این حیوان عجیب برای زنده ماندن باید در خواب هم غذا بخورد! (+عکس) خصوصیات جالب پاندا و بررسی انواع مختلف آن (+عکس)

دیگر خبرها

  • داروی خانگی برطرف کردن کم خونی و کبد چرب (فیلم)
  • انواع روغن‌های گیاهی؛ گنجینه ای از خواص و کاربردها
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • ترافیک ورودی شهرستان جعفرآباد به‌زودی برطرف می‌شود
  • در سال جهش تولید با مشارکت مردم، نواقص گذشته جامعه کارگری برطرف شود/ نیروی کار و کارگر موتور محرکه اقتصاد کشور است
  • اوسمار: خوردن ۴ گل ناراحتم می‌کند / حواسم به لیگ است نه تمدید!
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم