Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیدگاه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران درباره پیش‌نویس شیوه‌نامه جدید محاسبه و تخصیص یارانه مطبوعات که به‌تازگی از سوی معاونت مطبوعاتی اعلام شده است، منتشر شد. به گزارش روابط عمومی انجمن، پرداخت یارانه‌های مطبوعاتی همواره مورد اعتراض بخش مهمی از کارشناسان رسانه‌ای بوده است، این یارانه‌ها از یک سو موجب نقض استقلال رسانه می‌شود، استقلالی که برای ایفای مسئولیت اصلی رسانه شرط ضروری است و از سوی دیگر فساد و تباهی ناشی از یارانه‌ها نیز حد و اندازه‌ای ندارد و از طریق اتحاد برخی از دست‌اندرکاران ذی‌ربط و مدیران نشریات صوری، مبالغ کلانی از بودجه دولت و مردم اتلاف می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش‌هایی که در این چند ماه از این تخلفات ارائه شده است، بخش کوچکی از این کوه یخی است که دیده می‌شود. در نهایت و برای اصلاح این امور و به دستور وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت مطبوعاتی این وزارتخانه دستورالعمل جدیدی را برای پرداخت یارانه‌ها تعیین و برای اظهارنظر در اختیار قرار داده است. از انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران نیز درخواست نظر شده است، گو اینکه تاکنون این یارانه‌ها در اختیار مدیران مطبوعات قرار می‌گرفته است و روزنامه‌نگاران کمتر مورد توجه بوده‌اند و انجمن صنفی روزنامه‌نگاران نیز خارج از حوزه روابط کاری موجود میان مدیران نشریات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف شده است، ولی اجمالا برخی از نکات کلی را درباره طرح پیشنهادی تقدیم می‌کند.

۱. پیش از هر اقدامی باید تحلیلی دقیق و مستند درباره کارایی و ناکارایی یارانه‌های پرداختی در این سال‌ها و نیز سوءاستفاده‌های انجام‌شده در آن ارائه شود. اینکه بگوییم گذشته ربطی به ما ندارد و هرکسی خورده و برده تمام شده و باید از این پس مانع شد، به معنای آن است که در آینده هم همین اتفاق رخ خواهد داد. باید ریز جزئیات و بود و نبود نشریات یارانه‌بگیر و تعداد کارکنان آن و... مشخص شود و اگر کسانی متقلبانه و از طریق اقدامات صوری و با زدوبند یارانه گرفته‌اند، به دادگاه معرفی شوند و اموال به یغما‌رفته به جیب مردم و دولت بازگردد، اسامی و مبالغ دریافتی آنان نیز شفاف منتشر شود. تنها در این صورت است که می‌توان اطمینان داشت که اراده‌ای برای جلوگیری از فساد و تقلب شکل گرفته است، و الا هر دستورالعمل جدیدی فقط و فقط به منزله پاک‌کردن صورت‌مسئله و ورود به مراحل جدیدی از رانت و صفرکردن کیلومتر فساد است. با توجه به حسن نیتی که در آقای وزیر و معاونت ذی‌ربط سراغ داشته‌ایم، امیدواریم که در این مورد اقدام روشن و ملموسی بنمایند. بدون انجام این مرحله هر ایده‌ای هرچند جالب فقط پوششی برای تداوم گذشته است.

۲. به‌طورکلی ما مخالف هرگونه پرداخت یارانه به شکل کنونی هستیم، زیرا در غیاب شفافیت همه‌گونه سوءاستفاده‌ای خواهد شد. پیشنهاد مشخص ما این است که اگر قرار است به هر دلیلی یارانه مطبوعاتی پرداخت شود، چند نکته زیر عملی شود:

الف: شفافیت
اطلاعات هر نشریه به‌طور دقیق روی سایت و به‌صورت حداقل ماهانه در دسترس باشد. تیراژ، محل چاپخانه، تعداد توزیع‌شده، تعداد بازگشتی‌ها، تعداد کارکنان تحریریه با اسم و رسم و وضعیت بیمه و... فقط با چنین وضعیتی است که می‌توان درک دقیقی از مطبوعات و نیاز‌های آنان داشت.

ب: پرداخت به عوامل اصلی تولید
مطبوعات و رسانه‌ها درعین‌حال که یک بنگاه اقتصادی هستند، ولی بر مبنای فعالیت روزنامه‌نگاران شکل می‌گیرند. هرگونه کمکی باید به بهبود کیفیت حرفه‌ای و عملکرد و زندگی و دستمزد روزنامه‌نگاران ختم شود، متأسفانه در دستورالعمل پیشنهادی چنین چیزی دیده نشده است. برای این کار می‌توان کارگروهی را تعیین و درباره آموزش شیوه‌های جدید حرفه‌ای، دستمزد، بیمه، بیمه تکمیلی و... روزنامه‌نگاران و چگونگی انتقال بخشی از یارانه‌ها به این مسیر گفتگو کرد.

ج: براساس قرارداد
یارانه‌ها باید براساس قرارداد پرداخت شود؛ یعنی اگر بعدا ثابت شود که مدیران در ارائه اطلاعات و داده‌ها تخلفی کرده‌اند حتما مجازات مناسب از جمله قطع یارانه و نیز دریافت یارانه‌های پرداختی و جریمه آن را متقبل شوند. همچنین هرکس که بتواند تخلفات مدیران را گزارش کند مشمول جایزه شود. (قاعده سوت‌زنی)

د: پرداخت بدون شرط محتوایی
مشروط‌کردن یارانه به موضوعات و مطالب خاص به‌نحوی‌که در متن پیشنهادی آمده است، جز تخریب مطبوعات نتیجه دیگری ندارد و نشان از درک نادرست از وظیفه رسانه و مطبوعات دارد، حتی می‌توان گفت که این مقررات به زیان اهداف تعیین‌شده است.

ه: رعایت اخلاق حرفه‌ای
هر نشریه‌ای که اخلاق حرفه‌ای را رعایت نکند و مطالب دیگران را بدون ذکر منبع منتشر کند یا به نام خودش بازنشر کند و یا خلاف‌های مشابه انجام دهد، از دریافت یارانه‌ها محروم شود. مرجع رسیدگی به شکایات در این زمینه گروهی از صاحب‌نظران مطبوعاتی در معاونت مطبوعاتی باشند.

منبع: روزنامه شرق

منبع: فرارو

کلیدواژه: بیانیه روزنامه نگاران یارانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۹۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D

به گزارش خبرگزاری مهر، این ابزار بسیار انعطاف‌پذیر بوده و استفاده از آن آسان است و می‌توان آن را برای استفاده در یک دستگاه پوشیدنی برای کمک به یک حفظ یک رژیم غذایی خاص شخصی‌سازی کرد. جزئیات این پروژه در مقاله‌ای در ACS Applied Nano Pathers منتشر شده است.

ویتامین‌های C و D ریز مغذی‌هایی هستند که در مسیرهای متابولیکی درگیر در مبارزه با ویروس‌ها و باکتری‌ها نقش مهمی داشته و در سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار هستند. نظارت بر این ویتامین‌ها از این نظر مهم است که سطح ویتامین‌ها را در بدن در محدوده مشخصی حفظ می‌کند.

با این حال، روش‌هایی که در حال حاضر برای این کار در دسترس است، نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی پرهزینه دارد که توسط متخصصان باید استفاده شود. این روش‌ها مستلزم جمع‌آوری نمونه خون هستند و زباله‌های خطرناک تولید می‌کنند. تشخیص و تجزیه و تحلیل هر دو ویتامین در یک نمونه به صورت همزمان زمان دشوار است.

برای ساده‌سازی فرایند، محققان انستیتوی فیزیک سائو کارلوس از منابع نسبتاً ارزان مانند کربن و پروتکل‌های سریع عملیاتی برای توسعه یک تراشه الکتروشیمیایی برای نظارت بر ویتامین‌های C و D استفاده کردند.

این تراشه یکبار مصرف است و حاوی دو حسگر بوده که هر یک از آن‌ها از جریان الکتریکی برای تشخیص ویتامین استفاده می‌کند. در مورد ویتامین C، این حسگر از نانوذرات کربنی به عنوان یک الکتروکاتالیست استفاده می‌کند. حسگر ویتامین D از نیترید کربن گرافیتی و نانوذرات طلا همراه با لایه ای از آنتی‌بادی‌های ۲۵(OH)D۳ ساخته شده است.

این تراشه به راحتی کار می‌کند. تمام کاری که کاربر باید انجام دهد این است که آن را به یک دستگاه الکترونیکی قابل حمل کوچک شبیه به گلوکومتر وصل کند، نمونه‌ای از بزاق یا سرم خون را وارد آن کرده و منتظر بماند تا جریان الکتریکی نشان دهنده حضور و سطح ویتامین‌ها نمایش داده شود. نتیجه در کمتر از ۲۰ دقیقه بدست می‌آید.

تیاگو سرفیم مارتینز محقق کالج امپریال لندن می‌گوید: «با بی‌حرکتی گونه‌های الکتروشیمیایی فعال روی سطح یکی از حسگرها، ما توانستیم نیاز به برچسب و پروب‌های ردوکس را حذف کنیم و در نتیجه دستگاه را ساده کنیم و پیچیدگی تجزیه و تحلیل را کاهش دهیم. این کار باعث می‌شود تراشه به طور بالقوه کاربردی تر و کارآمدتر باشد، و این امکان را فراهم می‌کند تا مستقیماً در داروخانه و کلینیک‌ها مورد استفاده قرار گیرد. همچنین به اندازه کافی انعطاف‌پذیر است که برای استفاده به عنوان یک دستگاه پوشیدنی مناسب باشد.»

کد خبر 6091264 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • سری جدید گلکسی واچ قندخون را اندازه می‌گیرد
  • علم گرفتار سانسور و تبعیض رسانه‌ای/ وقتی اسمی از دانشمندان آسیایی و آفریقایی به میان نمی‌آید
  • خوشمزه‌های مضر را با نوشابه نخورید!
  • اندازه‌گیری قند خون با گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • اندازه‌گیری قند خون با ساعت گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند
  • جنگ تن‌هاخ با روزنامه‌نگاران: حق سوال پرسیدن ندارید!