Web Analytics Made Easy - Statcounter

بيانيه اروپا مهر باطلي بر اين گزاره كه "مشكل توافق جمهوري اسلامي ايران و طرف غربي تنها شخصي به نام ترامپ است"، بود و ثابت كرد كه بود و نبود ترامپ تاثيري بر آينده توافق و مناسبات جمهوري اسلامي ايران و كشورهاي 1+5 ندارد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جبهه پايداري انقلاب اسلامي در بيانيه‌اي كه به مناسبت هفته دفاع مقدس صادر نموده، به تحليل مسائل روز پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
متن كامل اين بيانيه به شرح زير است:

باسمه تعالي

يكي از فوايد دفاع مقدس اين بود كه ما اين فكر و انديشه‌ي دفاع از هويّت ملّي و هويّت ديني و انقلابي را - كه بارها گفته‌ايم و شنيده‌ايم و نقل كرده‌ايم كه خداي متعال كمك ميكند و انسانها را در برابر موانعي كه در راه حق وجود دارد، پيروز ميكند- يك بار ديگر خودمان تجربه كرديم. (مقام معظم رهبري مدظله العالي)

بدون شك دفاع مقدس مدرسه اي بزرگ براي تمام ملت ايران است كه جز با روحيه‌ي ايثار و ازخودگذشتگي آحاد ملت ايران به ويژه شهداي راه حق امكان دسترسي به چنين گنجينه ي گرانبهايي وجود نداشت. جبهه پايداري انقلاب اسلامي ضمن گراميداشت هفته دفاع مقدس و ياد و خاطره ي شهداي گرانقدر بر خود لازم مي داند تا پيرامون اتفاقات اخير فضاي سياسي اجتماعي كشور نكاتي را با ملت شريف ايران در ميان بگذارد:

1- يكي از اتفاقات روزهاي اخير، بيانيه‌ي سه كشور اروپايي فرانسه، انگليس و آلمان موسوم به تروئيكاي اروپا بود كه در آن ضمن همراهي كامل با مواضع آمريكا، جمهوري اسلامي ايران را مقصر اصلي ناآرامي هاي اخير منطقه و مسبب حمله به تاسيسات نفتي عربستان سعودي دانسته بود.

اين بيانيه مهر باطلي بر اين گزاره كه "مشكل توافق جمهوري اسلامي ايران و طرف غربي تنها شخصي به نام ترامپ است"، بود و ثابت كرد كه بود و نبود ترامپ تاثيري بر آينده توافق و مناسبات جمهوري اسلامي ايران و كشورهاي 1+5 ندارد.

مرور بيانيه ي فوق و هم چنين نگاهي گذرا به مناظرات انتخاباتي ايالات متحده (حتي در ميان دموكراتها) به خوبي مويد اين نكته است كه غربي ها داراي رويكردي واحد در مقابله با ايران بوده و ترامپ تنها اين مواضع خصمانه را عريان در مقابل ديدگان ساير كشورها قرار مي‌دهد. به نظر مي رسد اتفاقات اخير يك بار ديگر به خوبي ناكارآمدي ديدگاهي كه براي پيشرفت كشور چشم به آن سوي مرزها دارد را اثبات و تاييد مي كند كه تنها راه رهايي از مشكلات، تاكيد بر پيشرفت درونزا با تكيه بر نيروهاي جوان داخلي است.

همچنين محتواي اين بيانيه اثبات كرد كه اگر تا كنون، كشورهاي اروپايي حداقل در ظاهر، مرزبنديِ خويش را از مواضع خصمانه دولت ايالات متحده نسبت به جمهوري اسلامي و ملت ايران جدا مي‌كردند، ازين به بعد همين افتراق ظاهري نيز از بين رفته است و با شكل‌گيري زنجيره‌اي از منافع مشترك بين آمريكا و كشورهاي اروپايي، شاهدِ آرايشِ تهاجميِ نوينِ غربي در برابرِ ملت ايران هستيم كه در هم شكستنِ اين آرايش تهاجمي تنها در سايه مقاومتِ فعال و هوشمندانه امكان‌پذير خواهد بود.

2- مساله ديگري كه در روزهاي اخير بحث هاي گسترده اي را در مجلس شوراي اسلامي و در ميان آحاد مردم ايران به همراه داشته، مسئله "شفافيت آراي نمايندگان" است. شفافيت نه تنها مهم ترين بستر در جهت مقابله با فساد و رانت است، بلكه از حقوق اصلي و ابتداييِ مردم محسوب مي‌شود؛ چرا كه نمايندگان مجلس، وكيل مردم هستند و اطلاعِ موكل از اقداماتي كه وكيل در جهت احقاق حقوق وي انجام مي‌دهد، كاملا امري ضروري و البته بديهي است كه امروزه نيز با گسترش آگاهي عمومي و اشراف مردم بر مسائل مختلف، به درستي به يكي از اصلي‌ترين مطالبات مردم ايران تبديل شده است و برخي جريانات سياسي ديگر نمي‌توانند ملت شريف ايران را به بهانه رعايت مصلحت‌هاي غير واقعي از اين حق طبيعي محروم كنند.

اظهارات روزهاي اخير برخي از نمايندگان و چهره هاي سياسي (كه بعضاً پسوند انقلابي را نيز به همراه دارند) در مخالفت با شفافيت، خصوصا شفافيت آراي نمايندگان مجلس، ابهامات زيادي را در خصوص آينده شفافيت پيش روي ملت ايران قرار داده است؛ جبهه پايداري انقلاب اسلامي ضمن اعلام حمايت كامل از اين مطالبه به‌حق مردمي، اعلام مي‌دارد كه اين جبهه اطلاع عمومي از آراء نمايندگان به طرح ها و لوايح مطروحه در مجلس شوراي اسلامي را مقدمه‌اي براي پاسخگوييِ بهتر و بيشتر نمايندگان مجلس به افكار عمومي دانسته و آن را اقدامي كاربردي در راستاي اجبار نمايندگان به تحقيق و تفحص بيشتر ارزيابي مي‌كند. هم چنين جبهه پايداري بار ديگر صراحتاً به مخالفين طرح شفافيت آراء نمايندگان نيز تاكيد مي‌كند كه ضمن تجديد نظر در رويه كنوني و حركت در راستاي رفع موانع موجود، مسير ساكنينِ خانه ملت را به سوي تشكيل يك "ساختار شيشه‌ايِ شفاف" هدايت كنند.

پيشنهادِ جبهه پايداري به نمايندگان انقلابي مجلس نيز اين است كه اين نمايندگان، ضمن اعلام خودجوش آراء مثبت و منفي خويش به لوايحِ مجلس در مدت زمان باقي مانده از مجلس دهم، ساير نمايندگان را نيز به تصويب قانوني كاربردي در جهت الزام اعلام شفاف آراء نمايندگان ترغيب نمايند تا از اين طريق، توجيهات نمايندگاني كه با پروپاگانداي رسانه‌اي، شفافيت در مجلس را "غير عملي" و "خلاف مصلحت" توصيف مي‌كنند، بي‌اثر شود.

3- مسئله ي مهم ديگري كه ناشي از اعمال سياست هاي غلط طي ساليان متمادي است بحث خصوصي سازي رانتي و واگذاري هاي غلط و بدون مبناي شركت هاي دولتي به مجموعه هاي خصوصي است كه موجبات ظلم هاي عديده به كارگران شريف و زحمتكش مراكز توليدي را فراهم آورده است. اين فرايندهاي غيرعقلاني و يا بعضاً غير قانوني، كه برخلاف تاكيدات متعدد حضرت امام خميني(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظله‌العالي)، نشاني از صيانت از حقوق كوخ نشينان و مستضعفان نداشت، چنان رنجي را در سالهاي اخير متوجه آنها كرده است كه مشكلات ناشي از واگذاري‌هاي بي‌ضابطه كارخانه‌هاي هپكو اراك و كشت و صنعت نيشكر هفت‌تپه، تنها بخش ناچيزي از رنجنامه‌اي است كه مي‌توان در شرح ظلم به كارگران و نابودي زيرساخت‌هاي صنعتي كشور نگاشت.

بررسي فرايند واگذاري برخي از اين كارخانه‌هاي بزرگ به بخش خصوصي، به وضوح گوياي آن است كه در چند سال اخير، برخي مقامات دولتي با سوء استفاده از اصل 141 قانون اساسي، چوب حراج به دارايي‌هاي ملي زده و با سوء استفاده از جايگاه خويش و به بهانه "خصوصي‌سازي"، بسياري از مراكز توليدي و صنايعِ مادر كشور را به ثمنِ بخس به افرادي خاص واگذار كرده اند كه اين خريداران قطعاً در خواب هم نمي‌ديدند كه روزي بتوانند با نازل‌ترين قيمتِ ممكن، صاحبِ مجموعه‌هاي صنعتيِ بزرگ دولتي شوند. خريداراني كه با بهره‌مندي از رانت و رابطه با مديران دولتي، توانستند به بهانه "تامين اعتباراتِ لازم براي اداره اين مراكزِ صنعتي" و "پرداخت معوقات كارگران اين كارخانه‌ها"، به وام‌هاي كلان بانكي و ارز دولتي دست پيدا كنند و با صرفِ اين اعتبارات در سدسازي و ساير فعاليت‌هاي اقتصادي، به بازتوليد بحران در اين كارخانه‌ها ادامه دهند.

بهره‌گيري از اين الگوهاي معيوب و ناكارامد توسط دولت‌ها در اجراي اصل 141 قانون اساسي، عملاً شرايطي را در كشور به وجود آورده است كه تنها اين نوع از "خصوصي‌سازي" را مي‌توان با عناويني همچون "خصوصي‌سازيِ رانتي" تشريح و توصيف كرد و بديهي است كه تسلطِ رانت و رابطه بر هر فرآيندي مي‌تواند آن را به ضد خودش بدل كند؛ كما اينكه اين واگذاري‌هاي رانتي و آلوده به فسادِ مراكز دولتي به بخش خصوصي، مانع از ارائه تصويري كارامد و البته شفاف از "خصوصي‌سازي"، به عنوان نيازي مبرم براي اقتصادِ كشور، شده است.

در اين راستا، جبهه پايداري انقلاب اسلامي ضمن اعلام حمايت از حقوق طبيعي و مشروع كارگران، خواهان احقاق حقوق جامعه كارگري و توجه جدي به مطالبات ايشان، و هم چنين اصلاح سريع و دقيق ضوابط و زيرساخت هاي واگذاري توسطِ نهادهاي مسئول است تا ديگر شاهد وقوع فساد در واگذاري‌ها و همچنين تعويق در پرداخت مطالبات كارگران نباشيم.

4- علي رغم آغاز موج جديدي از برخوردهاي جدي و دامنه‌دار با مفاسد اقتصادي، و همچنين علي‌رغم دستگيري و محاكمه بسياري از دانه‌درشت‌هاي اين عرصه، كه در چند وقت اخير نظام اقتصاديِ كشور را با مشكلات متعددي مواجه كرده بودند، هنوز تا رسيدن به نقطه مطلوب و حاكم كردنِ امنيت اقتصادي در كشور فاصله بسياري داريم كه مهم‌ترين لازمه جبران اين فاصله، ادامه پيدا كردنِ روندِ برخورد با مفسدين و اخلالگرانِ نظام اقتصادي است كه مهم‌ترين ثمره‌ي تداومِ اين فرايند، نا امن ماندن فضا، براي سوداگران عرصه اقتصاد است.

جبهه پايداري انقلاب اسلامي ضمن ابراز خرسندي از روندِ محاكمه مفسدين دانه‌درشت در دادگاه‌هاي قوه قضاييه، اين فرايند را عاملي تاثيرگذار در راستاي افزايش بيش از پيش سرمايه اجتماعي نظام جمهوري اسلامي ارزيابي كرده و اصلاح بخش قابل توجهي از استانداردهاي نادرست حاكم بر سازمان اداري و اقتصادي كشور را در تداوم اين روند، مي‌بيند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مفاسد اقتصادی جبهه پایداری هفته دفاع مقدس بیانیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۵۴۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل

علی الدفاعی، عضو دفتر سیاسی و سخنگوی مجلس اعلای عراق در گفتگو با تسنیم ضمن تمجید از عملیات وعده صادق ایران به رژیم صهیونیستی اظهار داشت این عملیات سبب تقویت هر چه بیشتر جایگاه ایران و محور مقاومت در معادلات جهانی خواهد شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، «علی الدفّاعی»، عضو دفتر سیاسی و سخنگوی مجلس اعلای عراق در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری تسنیم، به تشریح  دیدگاه خود در مورد مهم ترین تحولات جاری در منطقه غرب آسیا از جمله پاسخ ایران به تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی عملکرد دولت محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق و دیدارهای اخیر وی با جو بایدن و رجب طیب اردوغان، روسای جمهور آمریکا و ترکیه پرداخته است. 

الدفاعی در پاسخ به سوالی پیرامون رویکرد دولت کنونی عراق به ریاست السودانی، نخست وزیر عراق در قیاس با کابینه های پیشین اظهار داشت: اولویت‌های دولت آقای سودانی که در برنامه دولت نیز اعلام شد و مجلس نمایندگان نیز به آن رای داد، این بود که بیشتر تلاش‌های دولت، معطوف به حل مشکلات داخلی این کشور باشد که مهم‌ترین آن بهبود وضعیت معیشتی به‌ویژه برای طبقات فقیر مردم بود.

وی در ادامه افزود: مسئله رفاه اجتماعی به دلیل افزایش جعمیت فقرا و نیازمندان به ویژه زنان بیوه، زنان مطلقه و سالمندان مورد توجه آشکار دولت کنونی عراق قرار گرفته است. علاوه بر این پرونده هایی همچون بهداشت و سلامت که در دولت های قبلی عراق مغفول مانده بود، بار دیگر اهمیت پیدا کرده است. بازسازی بیمارستان ها، بهبود خدمات پزشکی و بهینه سازی وضع پرسنل بهداشت و سلامت و تدارک تجهیزات لازم و همچنین توسعه امکانات درمان برای موارد بحرانی و ... از مواردی است که این دولت به آن توجه دارد. 

عضو دفتر سیاسی مجلس اعلای عراق پیشبرد امر خدمات رسانی به شهروندان عراقی از جمله تسهیل خدمات عمرانی و دولت الکترونیک را نیز از جمله دیگر اهداف مدنظر کابینه محمد شیاع السودانی دانست و گفت: در روند طرح های عمرانی و بازسازی ها نیز پیشرفت چشمگیری را شاهد هستیم که این  مسئله مورد توجه دولت قرار گرفته و بغداد را به عنوان پایتخت، به کانون اصلی پروژه های احداث پل ها و تونل ها، آسفالت خیابان ها و ساخت جاده های جدید و توسعه زیرساخت های حمل و نقل عمومی تبدیل کرده است.

السودانی در نهایت اظهار داشت حجم انبوه پروژه های عمرانی و خدمت رسانی به مردم عراق در داخل که با توفیقات زیادی نیز همراه بوده، سبب شده تا  از تمرکز کابینه وی بر مسائل مرتبط با سیاست خارجی کاسته شود. فلذا در مقایسه با مسائل داخلی، در بخش سیاست خارجی تلاش کمتری صورت گرفته است.

علی الدفاعی در پاسخ به سوالی پیرامون چالش های پیش روی دولت السودانی در سطح منطقه ای و بین المللی نیز اظهار داشت: در حوزه سیاست خارجی، به ویژه در دو سطح منطقه ای و بین المللی، منطقه درگیر دو جنگ ماهوی است: نخست، جنگ اوکراین که نفوذ غرب و آمریکا را تحت تأثیر قرار داد؛ و دیگری نبرد غزه است که در آستانه شعله ور کردن کل منطقه و ورود به یک جنگ گسترده است. این جنگ به دلیل تجاوزات وحشیانه صهیونیست ها که منجر به نسل کشی مردم فلسطین به ویژه کودکان شده، یک بحران انسانی واقعی ایجاد کرده و قربانیان آن در مدت شش ماه از 33 هزار شهید فراتر رفته است.

وی افزود: در همین راستا تاکید بر همکاری مشترک با کشورهای منطقه با هدف پایان دادن به بحران غزه از اهمیت بالایی برای دولت السودانی برخوردار است. تحکیم روابط با کشورهای همسایه به ویژه جمهوری اسلامی ایران، ترکیه و پادشاهی عربستان سعودی با تأکید بر منافع مشترک، نقطه مثبتی در مواضع دولت آقای سودانی است و در مقابل هرگونه اقدامی که بر اصل روابط تاریخی و برادرانه این کشورها با یکدیگر تأثیر منفی بگذارد، از سوی دولت عراق نیز مردود است.

الدفاعی سپس اضافه کرد: موضع عراق همواره بر این اصل استوار بوده است که هرگونه تجاوز به کشورهای همسایه و امنیت آنها را رد کند.

السودانی: موشک‌های ایرانی از خاک عراق شلیک نشده است

 

عضو دفتر سیاسی و سخنگوی مجلس اعلای عراق در تشریح مواضع این جریان در قبال رایزنی های دولت السودانی با مقامات آمریکایی و ترک اظهار داشت: سفر سودانی به آمریکا، سفر مهمی بود و عراق به وضوح بر مواضع خود در مناسبات با آمریکا تاکید کرد که هیچ توجیهی برای ادامه حضور نیروهای نظامی ائتلاف بین المللی در عراق وجود ندارد چراکه نیروهای قهرمان عراقی اکنون قادر به حفظ امنیت، کنترل مرزها و حفاظت از ثبات در سرتاسر کشور و منطقه هستند.

الدفاعی با اشاره به چشم انداز پیش روی عراق پس از تحمل سالها جنگ، اشغال و مبارزه با تروریسم گفت: ما شاهد گذار به مرحله جدیدی در زمینه بازسازی زیرساخت های عمرانی، نفت و توسعه اقتصادی هستیم. کمیته های فنی مشترک برای تعیین سازوکارها و چارچوب های زمانی خروج نیروهای خارجی و بستن این پرونده شروع به کار کرده اند. آقای السودانی نیز در دیدار با بایدن، رئیس جمهور آمریکا، موضع عراق را با شجاعت بیان و در مقام یک دولتمرد کشوری که احترام به حاکمیت کشورش اجتناب ناپذیر است، رفتار کرد.

 

کارنامه سفر نخست‌وزیر عراق به آمریکا؛ موفق یا ناکام؟نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

 

الدفاعی در تشریح دیدگاه مجلس اعلا در قبال سفر اخیر اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به کشورش نیز گفت:  مسائل بین دو کشور در زمینه‌های امنیتی، اقتصادی، آب و ... بسیار مهم است. ابتکار عمل در پیشبرد طرح «جاده توسعه»  دلیل مهمی برای حل و فصل بسیاری از اختلافات، نزدیک کردن دیدگاه ها، همکاری برای حفظ ثبات است که می تواند زمینه ساز پایان بخشیدن به پرونده تجاوز نظامی (ترکیه به خاک عراق) که ناقض حاکمیت است و امضای چندین معاهدات به نفع دو کشور باشد.

ما انتظار داریم که با عزمی راسخ و قوی، رو به جلو حرکت کنیم و در این بین ضروری است که ترکیه بداند به عراق نیاز دارد و این مستلزم آن است که همه مقدمات را برای تداوم توافقات فراهم کند.

سخنگوی مجلس اعلای عراق در بخش پایانی این گفتگو در تشریح مواضع خود پیرامون پاسخ قاطعانه ایران به تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی در خلال عملیات وعده صادق نیز گفت: واکنش ایران، پاسخی قوی، شجاعانه و خردمندانه بود. جمهوری اسلامی گام‌هایی رو به جلو برداشت و توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل، قدرت دفاعی و گنبد آهنین را از بین برد و حتی ضعف متحدان رژیم صهیونیستی را به جهانیان نشان داد که ایران همواره مقتدر، در زمان اتخاذِ تصمیماتِ سرنوشت ساز، شجاعانه عمل می کند، حتی اگر تنها باشد. تا زمانی که حق با او باشد، با یاری رساندن به مستضعفین، پیروز می شود و از حاکمیت خودش محافظت می کند.

الدفاعی تاکید کرد معتقدیم، پس از پاسخ ایران، معادلات حاکم بر جهان تغییر کرده است. انتظار می رود قدرت تاثیرگذاری جمهوری اسلامی و همه کشورهای عضو محور مقاومت قوی‌تر خواهد شد. ایران ثابت کرده است که مخالف هرگونه سلطه گری، مداخله و تهاجم خارجی است. است.

 

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • خشونت بی‌منطق علیه حق‌طلبی دانشجویان آمریکا دردی از ظالمان دوا نمی‌کند
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد/ اعلام آمادگی نمایندگان خانه ملت برای حمایت از نخبگان
  • بیانیه نمایندگان مجلس در حمایت از دانشگاهیان حامی مردم مظلوم غزه در آمریکا و اروپا
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  • بیانیه ۱۵۰ نفر از نمایندگان در حمایت از دانشگاهیان حامی مردم مظلوم غزه در آمریکا و اروپا
  • ۱۰۰ نماینده مجلس بیانیه حمایت از «طرح نور» را امضا نکردند؟
  • بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس بیانیه حمایت از طرح «نور» را امضا نکردند
  • لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • بیانیه نمایندگان مجلس در حمایت از فراجا برای اجرای طرح عفاف و حجاب