Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران "دانشگاه پنسیلوانیا" با همکاری "مهدی شهریار" دانشمند ایرانی، مدلی ابداع کرده‌اند که می‌تواند بهترین مکان را برای احداث مزارع بادی مشخص کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، اگرچه وزش باد در همه جا صورت می‌گیرد اما تصمیم‌گیری در مورد محل نصب مزرعه بادی، موضوع پیچیده‌ای است. گروهی از پژوهشگران "دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا" (Penn State) با همکاری "مهدی شهریار" (Mehdi Shahriar)، دانشمند ایرانی این دانشگاه، یک مدل رایانه‌ای ابداع کرده‌اند که می‌تواند بهترین مکان را برای احداث مزرعه بادی تشخیص دهد و حتی میزان خروجی مزرعه را تا ۲۴ ساعت آینده پیش‌بینی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"گوئیدو کروون"(Guido Cervone)، استاد جغرافیا، هواشناسی و علوم جوی  دانشگاه پنسیلوانیا گفت: افرادی که قصد دارند مزرعه بادی احداث کنند، معمولا در جستجوی زمین خوب و سرعت متوسط باد هستند؛ به طوری که بیش از حد ضعیف یا قوی نباشد اما سازگاری خود را حفظ کند. ما روش دقیق‌تر و کارآمدتری را برای پیدا کردن محل مناسب احداث مزرعه بادی یافتیم. هنگامی که با سوخت‌های فسیلی یا انرژی هسته‌ای سر و کار داریم، می‌توانیم میزان انرژی لازم را مشخص کنیم اما داستان باد کاملا متفاوت است.

انتخاب مکان مناسب برای دریافت خروجی مورد نظر، موضوع مهمی به شمار می‌رود اما پیش‌بینی میزان انرژی که در ۲۴ ساعت آینده تولید می‌شود نیز مهم است. کسانی که الکتریسیته تولید می‌کنند، انرژی تولید شده در مزارع بادی را خریداری می‌کنند و خواهان پایداری هستند.

انرژی خروجی مزارع بادی، روزانه به شرکتهای برق فروخته می‌شود اما آنها مایلند تا میزان انرژی که می‌توان در ۲۴ ساعت آینده تولید کرد را پیش‌بینی کنند.

کروون افزود: شرکتهای برق باید بدانند که می‌توانند چه مقدار انرژی را در هر روز تامین کنند. آنها به منابع قابل اطمینان نیاز دارند و نمی‌خواهند الکتریسیته بیشتری را به صورت روزانه بخرند زیرا خریداری روزانه برای آنها، هزینه بیشتری دارد.

کروون و شهریار، مدلی موسوم به "آنالوگ انسمبل"(Analog Ensemble) ابداع کردند تا خطاهای پیش‌بینی محصول مزرعه بادی را در سراسر آمریکا تحلیل کند.

آنالوگ انسمبل، مجموعه‌ای از بررسی‌ها و پیش‌بینی‌هایی که طی چندین ماه صورت گرفته‌اند، به کار می‌برد اما پژوهشگران انتظار دارند که بررسی‌های دو سال را ارزیابی کنند. این مدل در واقع، یک مدل پیش‌بینی وضع آب و هوا است که در این مورد می‌تواند میزان باد را برای تولید انرژی پیش‌بینی کند.

در گزارش پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا آمده است: ما در بررسی خود دریافتیم مکان‌هایی که متوسط سرعت باد در آنها بالاتر است، بیشتر با مشکل پیش‌بینی همراه هستند.

شاید سازندگان مزارع بادی بتوانند با استفاده از پیش‌بینی‌های گذشته در مورد مکان‌های احتمالی، بهترین محل را انتخاب کنند که سرعت متوسط باد در آن پایین‌تر باشد اما بادهای ثابت و قابل‌ پیش‌بینی را شامل شود.

این روش جدید نمی‌تواند وجود باد را در یک منطقه، به سادگی تایید یا رد کند؛ بلکه فقط احتمالاتی را بیان می‌کند که شرکت‌ها می‌توانند با کمک آنها، خطرات را درک کنند و به تصمیم‌گیری بپردازند.

اگر مدل نشان دهد که میزان باد برای تولید الکتریسیته، ۸۰ درصد است، مالکان مزرعه و خریداران انرژی مطمئن می‌شوند که خطرات احتمالی، کم خواهند بود اما اگر این مقدار ۲۰ درصد باشد، بدون شک خطر بیشتری برای تولید الکتریسیته وجود خواهد داشت.

کروون ادامه داد: اگر ما بتوانیم سرعت باد را پیش‌بینی کنیم، از عهده پیش‌بینی خروجی و میزان انرژی که تولید می‌کنیم، بر خواهیم آمد. این مدل، کارآیی بالایی خواهد داشت و شاید بتوان در آینده آن را در یک منطقه گسترده به کار گرفت.

این پژوهش، در مجله " Renewable Energy" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مزارع بادی الکتریسیته مدل رایانه ای دانشمند ايراني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۵۴۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای ذوب آهن اصفهان در خدمت توسعه کشور است

تیرآهن های بال پهن تولیدی ذوب آهن اصفهان نقطه عطف ساختمان سازی ایمن به ویژه در بلند مرتبه ها برای کشور محسوب می شوند که این دستاورد بزرگ، به واقع قابل تقدیر است. - اخبار بازار -

محمد دهقان معاون حقوقی رییس جمهور ضمن حضور در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو و بازدید از دستاوردهای ذوب آهن اصفهان شامل انواع مقاطع فولادی و ریل در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما گفت : بر اساس اطلاع رسانی های انجام مطلع شدم، تیرآهن های بال پهن تولیدی ذوب آهن اصفهان نقطه عطف ساختمان سازی ایمن به ویژه در بلند مرتبه ها برای کشور محسوب می شوند که این دستاورد بزرگ، به واقع قابل تقدیر است.
وی در ادامه ورود ذوب آهن اصفهان به عرصه تصفیه پساب را اقدامی شاخص عنوان کرد و اظهار داشت : با توجه به شرایط جوی کشور، بهره گیری از پساب در خطوط تولیدی می تواند بسیار به تداوم تولید و کاهش مصرف آب خام کمک کند.
معاون حقوقی رییس جمهور در ادامه به تولید ریل در ذوب آهن اصفهان پرداخت و تصریح کرد : بنده به عنوان یک ایرانی به این تولید ملی که بسیار در کشور با استقبال مواجه شده، افتخار می کنم. محصولی که همه بخش های مختلف کشور را به یکدیگر متصل نموده و توسعه را در عمل به منصه ظهور رسانده است.
دهقان با بیان اینکه دستاوردهای ذوب آهن در خدمت توسعه کشور است، اظهار داشت : تولید آرک معدن جهت استفاده در سقف تونل های معدنی نیز اقدامی قابل تقدیر است و توسعه ایمن معادن را در پی دارد.
وی تصریح کرد : این شرکت در کنار تامین نیاز بازار داخل در عرصه صادرات و تامین ارز نیز موفق عمل کرده است.

دیگر خبرها

  • دستاوردهای ذوب آهن اصفهان در خدمت توسعه کشور است
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • میزان تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلو وات ساعت گذشت
  • خسارت ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریالی به زیربخش‌های کشاورزی
  • استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک
  • توافق برای ورود ۱۰۰ مگاوات برق برای تامین انرژی واحد‌های تولیدی
  • به زودی میزان خسارت سیل به مزارع گندم اعلام می‌شود
  • پیش‌بینی تولید ۴۸۸۰ تن گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند