Web Analytics Made Easy - Statcounter

این مجموعه شامل ۶ فصل است که نویسنده به ویژگی های جغرافیایی، موقعیت و معرفی شهرستان خور و یابانک، بررسی عوامل موثر بر گردشگری، نقاط ضعف و قوت، فرصت ها و تهدیدها آن اقدام کرده است.

مجموعه حاضر به بیان ویژگی‌های جغرافیایی با تاکید بر جاذبه های گردشگری شهرستان و ارئه راهکارها و پیشنهادات در زمینه توسعه پایدار گردشگری پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید علی آل داود عضو دائره المعارف بزرگ اسلامی در مقدمه این کتاب آورده: خور و بیابانک از جمله مناطق ناشناخته ایران است، ناحیه ای  وسیع که در ضلع شمالی آن شهر جندق و در جنوبی‌ترین قسمت آن روستای باستانی بیاضه قرار گرفته است.

این منطقه گمنام در دوره قاجاریه و به ویژه در اوایل عصر مشروطه توجه  کسانی از گردشگران و سیاحان اروپایی را به خود جلب کرد، مشهورترین آنان سون هدین سوئدی بود که چند بار از راه عباس‌آباد و عروسان کوره گز و محمد آباد خود را از کناره کوه آیرکان به معلمان و سمنان رساند.

این شهرستان در منتهی‌الیه شرق استان اصفهان در ۴۲۰ کیلومتری مرکز استان واقع شده است که حدود ۱۰ درصد از کل مساحت استان اصفهان را در اختیار دارد.

خور و بیابانک از شمال با شهرستان شاهرود و دامغان در استان سمنان، از جنوب با شهرستان اردکان در استان یزد، از شرق به شهرستان طبس در استان خراسان جنوبی و از غرب نیز به شهرستان نائین هم مرز است.

از ویژگی های اقلیمی خور و بیابانک درجه حرارت بالا در تابستان، تبخیز زیاد، بارندگی کم و اختلاف شدید درجه حرارت شبانه روز است.

شهرستان خور و بیابانک با دارا بودن جاذبه‌های کم نظیر طبیعی، مانندکویرهای امن و آرام، تپه‌های شنی و نخلستان های پهناور، جاذبه‌های فرهنگی بکر، مانند آیین‌های سنتی و صنایع دستی مشهور با شهرت جهانی می‌تواند به یک مقصد مهم گردشگری در استان، کشور و بین‌المللی تبدیل شود.

اینک برای ایجاد توسعه ای همه جانبه و پایدار و همچنین جایگزینی منابع جدید کسب درآمد به جای منابع نفتی نیازمند استفاده از تمامی امکانات و قابلیت‌ها هستیم و این درحالی است که ایران یکی از دیدنی ترین کشورهای جهان است.

باید گفت که هدف های گردشگری پایدار بهبود کیفیت زندگی جامعه میزبان، رعایت برابری و مساوات بین دو نسل و درون یک نسل، حفظ کیفیت محیط زیست، یکپارچگی و انسجام فرهنگی و همبستگی اجتماعی بین جوامع و ایجاد تسهیلات و امکانات است.

** نقش جاذبه ها در توسعه مقصد گردشگری

نقش و حضور جاذبه های گردشگری یکی از مهم ترین دلایل مسافرت مردم به یک مقصد خاص است هر چند جاذبه های گردشگری متنوع تر، منحصر به فرد تر و جذاب تر باشد از قدرت کشش بالتری برخودار خواهند بود.

اهمیت جاذبه ها به حدی است که وجود امکانات اقامتی و پذیرایی و فرشگاه های صنایع دستی را گسترده تر می کند.

نویسنده کتاب علاوه بر معرفی اجمالی از شهرستان، به موضوع فرصت ها و تهدید های گردشگری خور و بیابانک مفصل پرداخته است و با ایجاد دیدی علمی و مبتنی بر واقعیت های موجود، ضمن شناسایی عوامل داخلی در گسترش گردشگری منطقه به ارائه راهبردهای اجرایی توسعه این صنعت نیز اشاره می کند.

ارزیابی در تحلیل جاذبه ها و توان های گردشگری، شناسایی نیازهای اساسی، ارائه معیارهای لازم جهت ایجاد منطقه گردشگری، کمک به خود اتکایی و ایجاد فرصت های بیشتر اشتغال و درآمد زایی و شتاب بخشیدن به فعالیت های مرتبط، افزایش نقش صنایع دستی و هنر های محلی در جذب گردشگر،توانند سازی مناطق گردشگری، گسترش امکانات و زیر ساخت های لازم در مکان های گردشگری، برگزاری نمایشگاه ها و ارائه امکانات  و خدمات در سطح استانداردهای بین المللی از جمله اهدافی است که در این کتاب دنبال می شود.

هر چند با توجه به حجم زیاد گردشگران داخلی و خارجی  که می تواند به یک فرصت لقی شود اما به علت کمبود مکان های مناسب جهت اقامت گردشگران از نظر طبیعی تهدیدی است برای محیط زیست و اکوتوریسم منطقه به شمار می رود که می بایست با ارزیابی صحیح و ایجاد مکان های تفریحی و توسعه کمپ های اقامتی این تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد.

نویسنده معتقد است گسترش امکانات و تسهیلات مورد نیاز طبیعت گردان به ویژه توجه در بخش تسهیلات اقامتی با هدف جذب گردشگران، گسترش ارتباطات به ویژه ارتباط جاده ای در نقاط اکوتوریستی از شهرها تا نقاط روستایی و گسترش امکانات بین راهی، تدوین طرح طبیعت گردی به صورت نقطه ای در سطح شهرستان، بسترسازی برای سرمایه گذاری در مناطق گردشگری از طرف بخش خصوصی با اعطای کمک‌ها و معافیت‌های دولتی، تنوع بخشی به محل سکونت گردشگران با توجه به سلایق و درآمدها، و افزایش اشتغال و مشارکت مردم در تمام مراحل می‌تواند صنعت گردشگری شهرستان خور و بیابانک را  ارتقا ببخشد و توسعه دهد.

این کتاب توسط انتشارات مگستان در ۲۵۰ صفحه چاپ شده است.

۹۸۶۰/۶۰۲۶/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا گردشگری خور و بیابانک کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۱۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی

مدیرکل میراث فرهنگی همدان گفت: دیواره تاریخی کشف شده در میدان باباطاهر در صورت تایید کارشناسان باستان‌شناسی همدان به جاذبه گردشگری جدید همدان تبدیل می‌شود. - اخبار استانها -

محسن معصوم علیزاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان پیرامون دیواره تاریخی کشف در حین عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر، اظهار‌ داشت: این اکتشاف به هیچ عنوان مانع ادامه روند پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر نخواهد شد بلکه در صورت تایید کارشناسان باستان‌شناسی و محرز شدن دوره و قدمت تاریخی این دیواره، از آن به عنوان جاذبه تاریخی گردشگری در خیابان باباطاهر بهره‌ خواهیم برد.

وی با بیان اینکه مکشوفات و آثار تاریخی هویت شهر همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین به شمار می‌روند، بیان کرد: چنانچه بخواهیم از آثار تاریخی به عنوان مولفه‌های پیشران در توسعه گردشگری یاد کنیم لازم است که برتعداد جاذبه‌های گردشگری افزوده شود بر همین اساس اگر ارزش تاریخی این دیواره در خیابان باباطاهر سندیت پیدا کند قطعا به مجموعه جاذبه‌های گردشگری شهر همدان افزوده خواهد شد.

مدیر‌کل میراث فرهنگی استان همدان تاکید کرد: باید شرایط و امکاناتی فراهم شود که در هم آن جاذبه‌های گردشگری جدید ایجاد شود و اماکن تاریخی کمتر شناخته شده پس احیا و مرمت، به جاذبه گردشگری تبدیل شود.

علیزاده با بیان اینکه با برنامه ریزی‌های انجام شده در حوزه بافت و گذر تاریخی شهر همدان به زودی تحولات قابل توجهی رقم خواهد خورد، عنوان کرد: در همین راستا عملیات پیاده راه‌سازی خیابان باباطاهر به عنوان سومین خیابان و در ادامه پیاده‌راه شدن خیابان‌های منتهی به میدان تاریخی همدان از 10 اردیبهشت ماه امسال با اعتبار 100 میلیارد ریالی شده است.

وی در پایان با اشاره به هزار و 900 اثر تاریخی استان همدان از ضرورت توجه بیشتر به حوزه مستندسازی و ارتباط با جامعه در مرمت و احیای بناهای تاریخی خبر داد و گفت: ارتباط بیشتر با جامعه و انتشارات اخبار برآمده از کاوش‌های میراث فرهنگی ضروری است زیرا تعاملات پیوسته با جامعه و دیگر دستگاه های اجرایی استان بستر توسعه گردشگری و در ادامه توسعه پایدار برای همدان در این زمینه را مهیا می‌کند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تسریع شود
  • شورای راهبردی گردشگری تشکیل شده است
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • ۱۶۰۰ روستای کردستان از ارتباط پایدار و با کیفیت برخوردار هستند
  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • جاذبه‌های گردشگری شیراز
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • ظرفیت‌های استان بوشهر برای مشارکت مردم در جهش تولید پای کار بیاید