Web Analytics Made Easy - Statcounter

به پزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی سازمان اوقافذ و امور خیریه کشور در حاشیه اکران نمایش عاشورایی «غریبه شام» در قزوین در گفتگوی مشروح با خبرنگار مهر به سوالاتی در مورد برپایی موکب در ایام اربعین، اهمیت استفاده از ابزار هنر در انتقالذ پیام عاشورا و مهمترین اقدامات فرهنگی در سال جاری پاسخ گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* در مراسم اربعین امسال چه تعداد موکب در مرزهای کشور و نیز عتبات عالیات از سوی اوقاف برپا خواهد شد؟

از آنجا که در مراسم اربعین امسال پیش بینی می شود زائران بیشتری در این رویداد بزرگ دینی شرکت کنند لذا نیازمند خدمت رسانی بهتری هستیم.

با اقدامات انجام شده امسال درصددیم ۱۰۰ موکب برپا کنیم که تعدادی از آنها در مرزها و در داخل کشور و تعدادی هم در کشور عراق در اماکن متبرکه خواهد بود و امیدواریم بتوانیم خدمات لازم را به زائران ارائه کنیم.  

* اخیرا در یک حرکت ابتکاری سازمان اوقاف با مشارکت سایر نهادها تلاش کرده با هنر نسبت به انتقال پیام دینی اقدام کند این روش را چگونه می بینید؟

قزوین مهد هنر است و اکران نمایش هنری و دینی «غریبه شام» نشان می دهد هم هنرمندان محلی به این نمایش علاقه دارند و هم مردم از آن استقبال کرده و با آن ارتباط برقرار می کنند.

این اثر در واقع تلفیق تئاتر سنتی، شبیه خوانی و تعزیه با تئاتر امروزی است و در هنگام اجرا هم تلفیق عاشورا و دفاع مقدس و ماجرای اسارت اهل بیت و عاشورا و اتصال آن به خانوده شهدای مدافع حرم به طور زیبایی دیده می شود.

از ۲۰۰ سال قبل در وقف نامه ها موضوعی دیده می شود که به نوعی هنر را پای تبلیغ دین آورده و در قالب شبیه خوانی و تعزیه پیام عاشورا و رویدادهای دینی را منتقل کرده اند و شاید بهترین هنر قابل استفاده همین تعزیه و شبیه خوانی بوده و امروزه شیوه های بهتری در قالب هنر داریم که با قصه و فیلم هم می توان به کمک تبلیغ دین آمد.

در این میان تلفیق شبیه خوانی و تعزیه با شیوه های جدید تئاتر و موضوعات امروزی مانند شهدای مدافع حرم و شرایط خانواده های شهید و ارتباط آنها می تواند در انتقال پیام بیشتر موثر باشد.

برای نمونه می توان گفت قبل از پخش سریال مختارنامه شاید درک حماسه کربلا و واقعه عاشورا برای مردم زیاد ملموس نبود اما بعد از آن شاهد انتقال صریح و راحت تر پیام این حماسه هستیم به همین دلیل امروز اگر از روش های نوین و هنر و نیز فضای مجازی بیشتر برای تبلیغ دینی استفاده کنیم بدون شک تاثیر خوبی خواهد داشت.

با استفاده از ابزار هنر می توانیم شاهد برنامه های بهتر و تاثیرگذار تری در حوزه تبلیغات دینی و مذهبی باشیم و تلاش می کنیم در شهرهای مختلف بتوانیم تعداد بیشتری از این برنامه ها را اجرا کنیم.  

* نمایش «غریبه شام» را چگونه دیدید؟

برنامه خوبی بود هرچند قزوین مهد هنر است و حرف زیادی برای گفتن دارد و این اثر نیز که اکرانش آغاز شده تلفیقی از موضوع مدافعان حرم و خرابات شام و حماسه کربلا و واقعه عاشوراست که بخوبی توانسته پیام خود را به مخاطب منتقل کند.

در این میان  بازی هنرمندانه همه بازیگران بویژه هنرمندان خردسال که خیلی زیبا نقش خود را ایفا کردند و پیام خوب منتقل شد قابل توجه است و بازی آنها احساسات مخاطبان را برانگیخت.

* معاونت فرهنگی برای امسال چه برنامه هایی را در اولویت دارد؟

اعتبارات معاونت فرهنگی تابع موقوفات است و در سال جاری چند برنامه را در دستور کار داشتیم که یکی از انها تاسیس مراکز افق(مرکز اجتماعی، فرهنگی، قرآنی در بقاع متبرکه بود که با هدف تقویت بعد اجتماعی فعالیت هایفرهنگی شکل گرفت و بعد از آن در مناسبتهای مختلف مانند حادثه سیل هم ورود کردیم و به آسیب دیدگان کمک شد.

همچنین ویژه برنامه ای برای دانش آموزان در تابستان و اوقات فراغت آنها داشتیم و در ایام محرم نیز برنامه های بصیرت عاشورایی و یک کار جدید برنامه «شمیم حسینی» در قالب نمایشگاه برای کمک به هیئت های مذهبی بود که اقلام مود نیاز هییت ها تامین شد و برای اولین بار نزدیک ۲۰ هزار هییت مذهبی برای انجام برنامه های دهه اول محرماز ما کمک گرفتند.

کد خبر 4730328

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان اوقاف و امور خیریه قزوین هفته دفاع مقدس قزوین اربعین حسینی بوشهر اربعین 98 شیراز شهرکرد اجلاس جاده ابریشم گرگان خطبه های نماز جمعه استانداری سمنان دفاع مقدس جنگ تحمیلی بیرجند بازگشایی مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۱۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی برپا شد

داود منافی پور دبیر مجمع جهانی علی اصغر گفت: دوخت لباس شیرخوارگان حسینی از سال ۱۳۸۶ به طور رسمی و با هزینه‌های مردمی آغاز شد و داوطلبان هر ساله از ولادت حضرت علی اصغر (ع) تا اولین جمعه ماه محرم در این کارگاه گرد هم می‌آیند و شروع به دوخت لباس‌های سبز علوی برای این مراسم می‌کنند..

او افزود: هر ساله حدود ۵۰۰ هزار دست لباس دوخته و در سطح کشور توزیع می‌شود. کارگاه دوخت لباس مرکزی که در تهران برپا می‌شود علاوه بر دوخت لباس‌های استان تهران، لباس‌های شیرخوارگان حسینی را در سطح بین المللی نیز تامین می‌کند.

دبیر مجمع جهانی علی اصغر ادامه داد: هزینه‌های این کارگاه کاملا مردمی است و خرید پارچه، نخ و مابقی مایحتاج از نذورات مردمی تهیه می‌شود. این لباس‌ها پس از دوخت توسط بانوان بسته بندی شده و مزین به سربند یا صاحب‌الزمان (عج) می‌شود.

منافی پور بیان کرد: همزمان با افتتاح این کارگاه ۷۲ کارگاه دوخت لباس در ایران اسلامی و چهار کشور بحرین، عراق، هندوستان و ترکیه کار خود را آغاز خواهند کرد.

او تصریح کرد: بزرگ‌ترین محفل شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی و در نخستین جمعه ماه محرم برپا خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ۴۰۰۰ موکب به زائران اربعین حسینی خدمات رسانی می کنند
  • افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور
  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • مواکب اربعینی استان سمنان تجمیع می‌شوند
  • فعالیت ۲۹ موکب همدان در ایام اربعین در نجف و کربلا
  • اگر حکومت دینی برپا نمی‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی برپا شد
  • برنامه‌های گردشگری باید با پیوست‌های فرهنگی و دینی تدوین شود