Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@23:20:41 GMT

ویژگی‌ دانشگاه‌های سبز جهان

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۶۴۷۶۵

ویژگی‌ دانشگاه‌های سبز جهان

دانشگاه­‌های سراسر جهان در تلاشند، سیاره زمین را به مکانی مناسب و سالم برای آیندگان تبدیل کنند، آنها نه تنها در محوطه دانشگاه، فضای سبز و سازگار با محیط­ زیست ایجاد می‌کنند، بلکه آموزش و آگاهی دادن به دانشجویان در مورد تاثیرات زیست­‌محیطی و چگونگی مبارزه با این عوامل را نیز در دستور کار خود قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، محققان اظهار کردند: اگر این ابتکارات ادامه داشته باشد، زندگی نسل‌های آینده بهتر خواهد شد.

به دلیل اینکه مشکلات  زیست­‌محیطی به  تهدیدهای جهانی تبدیل شده، اصطلاح پردیس سبز، در بین دانشگاه‌ها رواج یافته و  چهره‌های برتر در موسسات آموزش عالی خواستار طرح‌های جدید در زمینه حفاظت از محیط‌­ زیست هستند.

البته برخی واژه دانشگاه سبز را مناسب نمی‌دانند و معتقدند که باید از کلمات دیگری مانند دانشگاه پایدار یا سازگار با محیط زیست استفاده شود.

تصور بسیاری از افراد از دانشگاه سبز این است که دانشگاه، تعداد درخت بیشتری داشته باشد به همین دلیل، تمرکز آنها بر روی کاشت درخت است و یا رنگ ساختمان را سبز می‌کنند، اما یک پردیس سبز بیش از اینهاست؛ دانشگاهی است که باید بر اساس مفهوم اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد(SDG) فعالیت کند.

مهمترین عوامل برای تعیین دانشگاه سبز شامل تنظیم  زیرساخت‌ها ، انرژی و تغییرات آب و هوایی، ضایعات، آب، حمل و نقل، آموزش و  پژوهش‌های مرتبط با این موارد است.

البته بیشتر دانشگاه‌ها در سراسر جهان با توجه به اهمیت سازگاری با محیط زیست فعالیت‌های زیادی در این زمینه انجام داده‌اند و دانشجویان آنها نیز طرح‌هایی برای این اقدامات ارائه کردند که در ذیل به برخی از این دانشگاه‌ها در کشورهای مختلف اشاره شده است:

دانشگاه سایمون فریزر در کانادا

دانشگاه سایمون فریزر، دانشگاهی معتبر در کشور کاناداست که به آن، لقب برکلی شمال داده‌­اند و سه پردیس دانشگاهی در شهرهای ونکوور، برنابی و سوری دارد. این دانشگاه با ابتکارات سبز خود در محوطه دانشگاه­‌های برنابی و ونکوور، به طور چشمگیری به پایداری محیط­ زیست کمک کرده است. این دانشگاه‌ها تقریبا هفت ساختمان دارند که با شیوه‌های سبز، فعالیت می‌کنند.

دانشگاه آلکالا در اسپانیا

دانشگاه آلکالا، دانشگاهی دولتی در کشور اسپانیاست. این دانشگاه، عنوان دانشگاه پایدار، در جهان را دارد و  شیوه‌های مختلفی را به نفع محیط­ زیست، از طریق  فعالیت‌های مختلف اعم از بازیافت تا  بهره‌وری انرژی از جمله حمل و نقل و آب انجام می­‌دهد.  شیوه‌های تدریس در این دانشگاه سبز است و در برنامه‌های مطالعاتی و تحقیقاتی آن، طرح‌هایی در این زمینه گنجانده شده است. علاوه براین، شاخص  بین‌المللی گرین متریک که  سیاست‌های پایداری دانشگاه‌ها را ارزیابی می‌­کند ، این دانشگاه را برای چهارمین سال متوالی در فهرست پایدارترین نهادها در اسپانیا معرفی  می‌­کند.

دانشگاه رافائل لوندوار در گواتمالا (کشوری در امریکای مرکزی)

این دانشگاه با هدف مدیریت مسئولیت پذیر اجتماعی از منابع محیطی موجود، سیستم مدیریت زیست محیطی اجرا کرده که باعث شده این طرح معیاری برای سایر  دانشگاه‌های این کشور، در زمینه تحقیقات و آموزش محیط زیست و همچنین استفاده صحیح از منابع طبیعی موجود در دانشگاه و محیط اطراف آن شود.

دانشگاه آیبروامریکانا در مکزیک

این دانشگاه در مکزیکوسیتی دانشجویان را به متخصصان آگاه و مسئول تبدیل می‌کند. دانشجویان از طریق شیوه‌­های اخلاقی و زیست­ محیطی متعهد به اصول پایداری و کاهش تاثیرات محیطی هستند.

این دانشگاه علاوه بر گزارش کاهش انتشار گازهای گلخانه­‌ای ، شیوه‌­های حمل و­نقل پایدار را در فعالیت‌های خود قرار داده و با درک مسائل اجتماعی و زیست محیطی و اصول پایداری‌، کارکنان خود را آموزش می‌­دهد تا به نفع محیط زیست به یک تعهد عملی پایبند باشند.

کالج دیکنسون در ایالات متحده

این کالج در پنسیلوانیا قرار گرفته و استفاده از انرژی تجدیدپذیر در آن کاربردی شده است. روغن خوراکی در این کالج برای تولید انرژی بازیافت می­‌شود. این دانشگاه قرار است که تا سال 2030، میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را تا 75 درصد کاهش دهد.در این دانشگاه از ظروف تجزیه‌­پذیر در  خوابگاه‌ها و ساختمان­‌های دیگر دانشگاه استفاده می‌شود. همه دانشجویان درباره پایداری آموزش می‌بینند و زندگی پایدار در خوابگاه را تجربه می‌کنند .

دانشگاه لنکشایر مرکزی درانگلستان

دانشگاه لنکشایر مرکزی، یکی از  10 دانشگاه برتر بریتانیا برای تحصیل است. این دانشگاه در سال‌های اخیر، ابزاری به نام Energy Board طراحی کرده، که این وسیله به دانشجویان و کارکنان این امکان را می­ دهد تا میزان مصرف آب و انرژی هر ساختمانی در محوطه دانشگاه را کنترل کنند. اقدامات سبز این دانشگاه نه‌تنها به نفع محیط‌زیست است، بلکه وسیله­‌ای برای برقراری ارتباط دوطرفه بین کاربران و اعضاء گروه سبز دانشگاه است.

interestingengineering.com

bangkokpost.com

theguardian.com

unenvironment.org

collegemagazine.com

usnews.com

housebeautiful.com

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۴۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ محمد رضا میری لواسانی با حضور در استودیو ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران، ایران اکسپو اظهار داشت: بر اساس آمار رسمی گمرک که به تازگی منتشر شده است پردیس ارزآورترین پتروشیمی کشور در سال ۱۴۰۲ بوده و ۸۵۴ میلیون دلار ارزاوری داشته و همچنین دومین شرکت ارزآور کشور بعد از شرکت ملی گاز است.

میری لواسانی با اشاره به دستاورد جدید پردیس در تولید اوره جدید و سازگار با محیط زیست، گفت: براساس گزارش‌های IFDC نیتروژن به خوبی در خاک جذب نمی‌شود و ۳۳ درصد آن در لایه‌های مختلف خاک هدر می‌رود. برای جلوگیری از وقوع این اتفاقات غیرقابل پیش بینی، پردیس به دنبال معرفی محصول جدید اوره‌ای است.

وی ادامه داد: مشکل اصلی این است که نیتروژن به تدریج در خاک جذب نمی‌شود و به اکسید نیتروژن تبدیل می‌شود، محصول جدید پردیس به جذب تدریجی اوره در لایه‌های مختلف خاک کمک می‌کند. 

میری لواسانی افزود: اکسید نیتروژن یک آسیب برای محیط زیست است و بر تغییرات اقلیمی تأثیر می‌گذارد، به منظور جلوگیری از این موضوع اوره جدید با پوشش کافی تولید شده است که به تدریج در زمین جذب می‌شود.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس در پاسخ به سوال مجری که آیا این اوره میتواند انقلابی در امنیت غذایی دنیا ایجاد کند، گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی، دنیا برای تامین غذای خود در آینده به اوره بیشتری احتیاج دارد و با حل این مشکل، این نوع اوره آینده تامین غذایی دنیا را تضمین کند.

میری لواسانی از آمریکای جنوبی، آفریقا و شرق آسیا بعنوان مقاصد مهم اوره پردیس نام برد و گفت: یکی از مشکلات ما ناترازی گاز در زمستان و قطع خوراک پتروشیمی است که تلاش کردیم با تعمیرات و نگه‌داری و افزایش بهره‌وری ۱۷۰ هزار تن تولید بیشتری نسبت به سال قبل داشته باشیم.

وی با اشاره به ظرفیت خوبی که نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در اختیار تولید کنندگان برای تعامل با بازار‌های جدید فراهم کرده است گفت: در نشستی که با وزیر کشاورزی سریلانکا داشتیم مقرر شد پتروشیمی پردیس ۳۰ درصد اوره مورد نیاز این کشور را تامین کند که میتواند مشتری خوبی برای پتروشیمی همت باشد که در ۲ الی۳ سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس همچنین با رونمایی از برنامه جدید خود از تولید ماده‌ای خبر داد که در سال‌های آینده بیشتر از آن خواهیم شنید.

وی ادامه داد: در حال حاضر اوره بعنوان محصول نهایی ما برای کشاورزی استفاده می‌شود، اما تصمیم داریم با این برنامه بخشی از خام فروشی را به ادبلو تبدیل کنیم که سه برابر بیشتر ارزآوری برای کشور خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست