Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسن طالبیان پیش از ظهر شنبه در کنفرانس بین المللی گفت‌وگوی بین ادیان و گفت‌وگوی‌ بین فرهنگی در مسیر جاده ابریشم در همدان با تاکید بر تاثیر ادیان بر میراث فرهنگی، عنوان کرد: میراث فرهنگی از مهمترین ارکان اساسی ملی است و نقش عمده ای در توسعه فرهنگی اجتماعی و اقتصادی دارد.

وی با بیان اینکه این مهم باعث تقویت روح همبستگی اقوام و صلح و دوستی می شود، عنوان کرد: توسعه ریشه های وحدت ملی و صلح و دوستی از مسیر توجه به میراث فرهنگی ممکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طالبیان ادامه داد: شناسایی، مرمت و حفاظت از میراث فرهنگی ملموس و ناملموس حایز اهمیت است.

وی تصریح کرد: بیش از یک میلیون اثر تاریخی در فلات ایران و ۳۶ هزار و ۸۷۲ اثر ثبت شده ملی و ۳۷ اثر جهانی در حوزه میراث فرهنگی، تاریخی، طبیعی و ناملموس گویای نقش ممتاز و موثر سرزمین ما در شکل گیری تمدن جهانی است.

شناسایی و معرفی آثار ملموس و ناملموس و طبیعی میان ایران و دیگر کشور های همسایه نشان‌دهنده نگرش حاکم بر فرهنگ ایرانی است طالبیان با اشاره به اینکه در استان همدان ۱۴۰ مسجد و مکان مقدس، ۴ کلیسا، یک کنیسه و ۳ مقبره پیامبر بنی‌اسراییل و یک مقبره استرومردخای نشاند هنده تسامح و تساهل است، افزود: شناسایی و معرفی آثار ملموس و ناملموس و طبیعی میان ایران و دیگر کشور های همسایه نشان‌دهنده نگرش حاکم بر فرهنگ ایرانی است.

وی با تاکید بر این که گرامیداشت یاد امام حسین(ع) و شهدای کربلا توسط تمامی اقوام و  ادیان و مذاهب در کشور ما نمونه ای از این مورد است، گفت: برگزاری آیین های مربوط به جشن نوروز توسط تمامی آحاد جامعه ایرانی فارغ از دین و مذهب و قومیت همگی گواه روح تساهل و تسامح ایرانیان است.

وی با اشاره به این موضوع افزود: در ایران بیش از یک هزار و ۳۱۵ مسجد، ۱۲۱ کلیسا و کنیسه و ۱۴۱ مکان مقدس متعلق به دین زرتشت در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و بخشی از آن ها در فهرست اثار جهانی به ثبت رسیده اند که نشانگر بخشی از تفکر حاکم بر وزارت میراث فرهنگی مبنی بر تحکیم روابط شهروندی تمامی آحاد جامعه از طریق احترام به باورها و اعتقادات اقلیت های قومی و دینی است.

وی تصریح کرد: شناسایی و معرفی آثار ملموس و ناملموس، طبیعی، دارای قابلیت ثبت در فهرست آثار جهانی میان ایران و سایر کشورهای همسایه از دیگر نتایج حاصل از نگرش حاکم بر فرهنگ ایرانی است.

طالبیان افزود: همکاری و تعامل چندجانبه با کشورهای مختلف به ویژه ۱۶ کشور راه ابریشم با استفاده از همکاری های علمی چون برگزاری کارگاه مشترک و برگزاری نمایشگاه مشترک و همگرایی بیشتر کشور ها را شاهد هستیم.

کشورهای واقع در جاده ابریشم سابقه طولانی در تعاملات فرهنگی دارند

وی با اشاره به این که موفقیت در حوزه فرهنگی زمانی تحقق می یابد که تمامی احاد مردم در کشور ها ناظر بر میراث فرهنگی کشورشان باشند، مطرح کرد: کشورهای واقع در جاده ابریشم سابقه طولانی در تعاملات فرهنگی دارند و به ادراکات متقابلی در خصوص آثار تمدنی و مظاهر فرهنگی و تاریخی دست یافته اند.

طالبیان عنوان کرد: روابط دیر پای دوستانه و چندصد ساله میان ملت های واقع در مسیر این راه تاریخی اعم از روابط تجاری، بازرگانی و فرهنگی و مذهبی می تواند سرمشقی مناسب از همزیستی مسالمت آمیز و دوستی ملتها برای جهانیان باشد.

معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یادآور شد: امروزه حفاظت و معرفی آثار تاریخی برای ملت های برخوردار از پیشینه طولانی تاریخی در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ عمومی و باور ملی است و حفاطت از آثار تاریخی به یکی از دغدغه های مردم کشورهای مختلف تبدیل شده است.

طالبیان تاکید کرد: حفاظت و احیای آثار تاریخی می تواند موجبات تبدیل تهدیدها به فرصت هارا مهیا سازد چراکه توجه ویژه و حفاظت از میراث فرهنگی علاوه بر گسترش دوستی میان ملت ها موجب توسعه همکاری های فرهنگی منطقه ای و جهانی در راستای دیپلماسی فرهنگی می شود که در این راستا می توان به برگزاری سنت نوروز اشاره کرد.

کد خبر 4730847

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی اجلاس جاده ابریشم هفته دفاع مقدس قزوین اربعین حسینی اربعین 98 بوشهر شیراز شهرکرد اجلاس جاده ابریشم گرگان خطبه های نماز جمعه استانداری سمنان دفاع مقدس جنگ تحمیلی بیرجند بازگشایی مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۶۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان

کیومرث خانی لعل آبادی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در حاشیه بازدید استاندار کرمانشاه از تعدادی از بنا‌های قدیمی واقع در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گفت : در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گذری قدیمی با عنوان گذر جلوخان-حدفاصل خیابان مدرس تا خیابان جلیلی - واقع شده که بسیاری از بنا‌هایی که در این بخش قرار دارند، دچار فرسودگی شده‌اند. 

وی افزود: علیرغم اینکه این بنا‌ها از نظر تاریخی دارای اهمیت زیادی هستند، اما به دلیل گذشت زمان استحکام آنها ضعیف شده و باید مورد مرمت قرار گیرند. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: مالکین عمده این بنا‌ها توان مالی چندانی برای مرمت بنای خود ندارند، لذا نیاز است حمایت‌هایی از آنها صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه میزان اعتبارات دولتی نیز برای مرمت آنها محدود است، عنوان کرد: کل اعتباراتی که امسال برای بافت تاریخی کرمانشاه اختصاص پیدا کرده حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است که طبق برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده نیمی از این اعتبار صرف طرح مطالعاتی مرمت بازار قدیمی فیض آباد شود و نیمی دیگر از این اعتبار را برای مرمت گذر جلوخان، با مشارکت مالکین بنا‌های واقع در این محله اختصاص دهیم. 

خانی لعل آبادی تصریح کرد: خوشبختانه در بازدیدی که استاندار کرمانشاه از گذر جلوخان داشتند، قول‌هایی برای افزایش اعتبار ساماندهی این محله تاریخی دادند که امیدواریم بزودی محقق شود. 

وی خاطرنشان کرد: از طرفی مقرر شد که یک کارگروه با حضور دستگاه‌های ذیربط همچون میراث فرهنگی، راه و شهرسازی و شهرداری برای ساماندهی بافت تاریخی شهر کرمانشاه تشکیل شود. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه عنوان کرد: بافت تاریخی که بخشی از هویت گذشته شهر ما به شمار می‌رود، می‌تواند به عنوان یک فرصت به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند، در همین راستا با حمایت استاندار و همراهی دستگاه‌های ذیربط در تلاش برای احیاء این بخش از شهر هستیم. 

استاندار در این برنامه از برخی از بنا‌های قدیمی بافت تاریخی شهر کرمانشاه همچون خانه اکبرپور، حمام ملاباشی، زورخانه علمدار، سرای همدانی ها، هتل بوتیک ونوشک (خانه تاریخی صارم الدوله)، خانه حکیم نصیر، مسجد نظام، گذر جلوخان و خانه رنده کش بازدید و با اهالی این محله گفتگو کرد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر