Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@19:55:46 GMT

شهر بدون دفن پسماند را محقق خواهیم کرد

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۶۷۱۴۰

شهر بدون دفن پسماند را محقق خواهیم کرد

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به فعالیت‌های آینده نگرانه برای پیشرفت در زمینه مدیریت صحیح پسماندها، گفت: این سازمان دارای حدود ۱۰۰ نفر نیروی انسانی متخصص در بخش‌های مختلف است که از این تعداد حدود ۵۰ درصد، مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر از آن دارند.

علی دهنوی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: روزانه حدود هزار تن پسماند تولید می‌شود که از این میزان بین ۱۰ تا ۲۰ تن اقلام ارزشمندی است که جهت بازیافت جدا می‌شود و بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ تن هم که پسماند تر شامل بخش آلی و فسادپذیر است، وارد فرآیند تولید کود آلی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: علاوه بر آن ۳۵۰ تا ۴۰۰ تن از پسماندها اقلامی است که قابلیت بازیافت نداشته و تحت عنوان ریجکت شناخته و در فرآیند مدیریت دفن می‌شود، هر چند با این میزان از دفن موافق نیستیم و تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا با بهره مندی از تکنولوژی‌های جدید، این میزان را به حداقل برسانیم و بتوانیم تا افق سال ۱۴۰۰ شعار اصفهان؛ شهر بدون دفن پسماند را محقق کنیم.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به پروژه‌های پژوهشی افزود: رویکرد سازمان در پروژه‌های پژوهشی، کاربردی بودن آنها بوده است و در این راستا طرح احداث خطوط جدید پردازش پسماند با استفاده از تکنولوژی‌های روز را کلید زده‌ایم که از جمله این تکنولوژی‌ها دو سرنده کردن خطوط است و این اقدام نیز با انجام حالت آزمایشی صورت گرفت و مشخص شد که این امر تا ۱۳ درصد جداسازی را افزایش می‌دهد.

وی تاکید کرد: در این راستا، دوسرند بالستیک جدید برای افزایش راندمان جداسازی، توسط شرکت‌های داخلی ساخته می‌شود که تا پیش از این نمونه داخلی نداشته و قیمت واردات آن نیز بسیار بالا بوده است.

دهنوی پروژه پیرولیز را به عنوان دیگر پروژه با رویکرد توسعه دانست و افزود: تبدیل پسماندها با پایه کربنی مانند نایلون‌ها و نایلکس‌ها به مواد نفتی از جمله گازوییل یکی از تکنولوژی‌های برتر جهانی است که در این سازمان نیز مراحل بررسی آن انجام شده و در صدد اجرای آن با تکیه بر دانش داخلی هستیم تا از این طریق، اقلامی که به دلایل مختلف وارد فرآیند بازیافت نشده و جزو ریجکت است، برای تولید انرژی مورد استفاده قرار بگیرند.

وی با اشاره به احداث زباله سوز بیمارستانی افزود: روش فعلی دفن پسماندهای بیمارستانی استاندارد نبوده و به همین سبب به دنبال آن هستیم که علاوه بر خرید یک دستگاه زباله سوز استاندارد برای امحای پسماندهای بیمارستانی، لندفیل پزشکی مناسبی را نیز احداث کنیم تا این دو امکان در کنار هم، بتواند شرایط را برای مدیریت صحیح این پسماندها فراهم کنند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به بررسی‌های صورت گرفته برای اجرای پایلوت طرح هاضم بی‌هوازی گفت: روش فعلی تولید کود، نوعی روش هوازی است، اما در مدل‌های مدرن از روش بی‌هوازی استفاده می‌شود و از این طریق در راکتوری دربسته، پسماندهای آلی با فعالیت میکروارگانیسم‌ها گاز متان تولید می‌کنند که این گاز می‌تواند به عنوان سوخت پاک مورد استفاده قرار بگیرد و هم اکنون مطالعات این طرح صورت گرفته و قرارداد ساخت آن با یک شرکت داخلی و نظارت و بهره برداری آن نیز با پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران منعقد شده و در حال اجراست.

وی با اشاره به طرح مناسب سازی تأسیسات انتقال و تصفیه شیرابه، گفت: شیرابه از نظر میزان آلودگی از فاضلاب خطرناک‌تر است و از این جهت ورود آن به منابع آب و خاک می‌تواند سلامت جامعه را تهدید کند؛ از این رو پروژه ساماندهی لندفیل شرق اصفهان برای چرخش شیرابه و تبخیر آن و همچنین جلوگیری از نفوذ آن به درون زمین در دستور کار قرار گرفته است.

دهنوی ادامه داد: افزون بر این، پروژه طراحی و احداث لاگون‌های تبخیری شیرابه را هم در کارخانه تولید کود آلی با همین منظور انجام دادیم که مراحل اجرایی آن نیز آغاز شده است.

وی با اشاره به خرید دستگاه خود دریافت پسماند یا RVM یا خود دریافت تولید داخل اظهار کرد: می‌توان بطری‌های پت و قوطی‌های آلومینیومی را دریافت کرده و به ازای آن را به شهروند پرداخت کرد.

کد خبر 391231

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پسماند شهري شهرداری اصفهان کلانشهر پروژه هاي عمراني شهر شهروند پسماند شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۷۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف یوسفی صبح یکشنبه در نشست تخصصی به مناسبت هفته زمین پاک در دانشگاه اراک با اشاره به مدیریت پسماندها اضافه کرد: در ایران، قانون مدیریت جامع پسماند ایجاد و آئین نامه اجرایی برای آن تصویب شده و از دهه ۸۰ تاکنون به اجرا درآمده و باید اذعان کرد مدیریتی که در این عرصه انجام می‌شود نیازمند بازنگری است و باید مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: متأسفانه جهش‌های مدنظر در راستای حل مشکلات زیست محیطی اتفاق نیفتاده و امیدواریم در این خصوص اتفاقات جدید در استان صورت پذیرد.

یوسفی تاکید کرد: سازمان مردم نهادی تحت عنوان حافظان طبیعت و محیط زیست در شهرستانهای ساوه و زرندیه، از پسماندهای قابل بازیافت از پوست میوه‌ها، سبزی‌ها وصیفی جات تحت عنوان خشکاله برای مصرف دام درست می‌کنند و داوطلبانه به دامداری‌ها تحویل می‌دهند.

وی افزود: این خشکاله‌ها حدود ۷۰ درصد وزن پسماندهای خانگی است و به جای تولید شیرابه و هزینه‌های حمل و نقل و دفن به عنوان علوفه مورد نیاز دام‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: در طول شبانه روز ۷ و نیم تن پسماند عفونی در استان تولید می‌شود که باید پس از طی یک مرحله اتوکلاو در سایت‌های ویژه دفن شوند که اقدامات در این راستا در سطح استان در شهرستان‌های ساوه و اراک در حال انجام است.

وی با اشاره به پسماند صنعتی معمولی و ویژه گفت: پسماند صنعتی ویژه حدود یک میلیون تن سالانه در استان تولید می‌شود که یک سایت در این خصوص از دهه ۹۰ در ساوه ایجاد شده که کم و بیش در حال فعالیت است.

وی در ادامه یکی از اقدامات جدی در دانشگاه‌ها را ارائه راهکار برای پساب‌های تولید صنایع و صنایع ویژه و همچنین پساب‌های کشاورزی برشمرد.

یوسفی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۲، در قالب پویش ملی مسیر سبز- ایران پاک، پاکسازی محورهای مواصلاتی و جاده‌های استان با بکارگیری اقشار آسیب دیده و حمایت افراد خیر و شرکت‌های صنعتی صورت گرفته است؛ که در این پویش تاکنون ۴۰ تن زباله در قالب ۱۰ هزار پاکت جمع آوری شده است.

وی بر تحقیق علمی و فرهنگ سازی خطاب به دانشجویان تاکید کرد و گفت: هر اقدام زیستی محیطی نیازمند ۲ اهرم قانون و فرهنگ سازی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تاکید کرد: آموزش مدیریت پسماند در مدارس، روش‌های مدیریتی پسماند عفونی برای منشی مطب‌ها، مدیریت پسماند صنعتی و ویژه برای صنایع و آموزش مدیریت پسماندهای عادی برای شهرداران و دهیاران از جمله مواردی است که در حوزه آموزش و فرهنگ سازی باید مورد نظر قرار گیرد.

یوسفی با بیان اینکه بیش از هزار لیتر در ثانیه در استان پساب صنعتی وجود دارد که قابلیت بازچرخانی دارند که برای این نیز باید راهکار لازم ارائه و پیاده سازی شود.

کد خبر 6090585

دیگر خبرها

  • اختصاص ۳۰۰ نفر بیمه به کارگران ساختمانی در کردستان
  • خط سوم تولید کمپوست در تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • هر ثانیه ۲۰ کیلو گرم پسماند در مشهد تولید می‌شود
  • وضعیت تهران به لحاظ نظافت بهتر از پاریس است
  • مینی پالایشگاه دهدشت اشتغال زایی مستقیم ۳٠٠ نفر را محقق می کند
  • ۳۱ درصد منابع پیش‌بینی‌شده هدفمندی یارانه‌ها محقق نشده است
  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود