Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@10:58:13 GMT

تعداد دام عشایر در قشلاق و ییلاق همخوانی ندارد

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۶۸۳۴۷

تعداد دام عشایر در قشلاق و ییلاق همخوانی ندارد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان روز شنبه در جلسه معرفی و تودیع مدیران شهرستانی این اداره در فرمانداری سمیرم، تصریح کرد: این همخوانی نداشتن علل و عوامل مختلفی دارد که در جای خود باید بررسی شود.

محمدحسین شاملی افزود: افزون بر پنج هزار خانوار عشایری هر ساله در فصل بهار وارد سمیرم می‌شوند اما از این تعداد حدود ۲ هزار خانواری که در طول این سال ها در کنار خانوارهای اصلی تشکیل شدند فاقد پروانه چرای دام مستقل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت کل مراتع سمیرم کشش تغذیه۴۰۰ هزار راس دام را دارد اما سالانه بیش از ۸۰۰ هزار دام وارد منطقه می شود.

وی پیشنهاد کرد، منطقه «جاق جاق» سمیرم بعنوان الگو و پایلوت طرح جامعه عشایری مشخص شود تا در کارگروهی متشکل از همه نهادها و سازمان ها بتوانیم راه حل های مناسبی برای کنترل ورود دام مازاد بر پروانه چَرا و رعایت تقویم قانونی کوچ بیابیم.

شاملی نشان دار کردن دام با دستگاه های الکترونیکی و روزآمد را راهکار اجرای دقیق طرح های نظارتی و کنترلی عنوان کرد و گفت: آماده ایم سمیرم بعنوان شهرستان اصلی ییلاق عشایر کشور را بعنوان منطقه اجرای نمونه و الگوی این طرح انتخاب کنیم.

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، ۳۰ سال از اجرای سنتی طرح های کنترل تقویم کوچ گذشته و امروز باید با استفاده از فناوری های نوین ا ین روش ها را تغییر داده و بروز کنیم.

این مقام مسوول درباره بروز شدن ماشین آلات مهار آتش سوزی هم اظهارداشت: در قراردادی با وزارت دفاع بسته شد تعداد زیادی از این دستگاه های مدرن در اختیار منابع طبیعی قرار خواهد گرفت که سمیرم در اولویت اول استان در این رابطه هست.

وی بوته کنی و کتیرازنی را از عمده مشکلات منابع طبیعی در شهرستان‌های ییلاقی ذکر کرد و افزود: در همین سمیرم بیش از ۴۰۰ هزار هکتار عرصه طبیعی وجود دارد و منابع طبیعی به تنهایی نمی‌تواند این وسعت را کنترل کنند بنابراین بهترین روش اجرای حفاظت مشارکتی است.

مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان یادآور شد: این روش مشارکتی در فریدونشهر اجرا شده و مشکلات ما در این بخش را به حداقل رسانده است.

شاملی از رییس جدید اداره منابع طبیعی سمیرم هم خواست حساسیت ویژه ای نسبت به گوَن زارهای این شهرستان و کتیرازدن های بدون مجوز داشته باشد؛ چرا که گوَن، گونه اصلی حفاظت خاک غنی و مرغوب این خطّه است.

ساخت اتاقک های کوچک عشایری در عرصه های طبیعی و عشایری سمیرم، موضوع دیگری بود که مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، به آن اشاره کرد.

شاملی گفت: احداث این اتاقک ها قانونمند شده و قرار است برای هر اجتماع عشایری یک اتاقک در طرح مرتع داری با همکاری اداره امور عشایر ساخته شود.

وی از مدیران ارشد سمیرم هم خواست، اجرای طرح های آبخیزداری بعنوان مهمترین کار میان مدت، اما موثر و زودبازده اداره منابع طبیعی را در اولویت طرح های شهرستان قرار دهند تا در صورت بروز خشکسالی ها مشکلات کمتری را شاهد باشیم.

علی عسگرپور در این نشست بعنوان رییس جدید اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم معرفی و از خدمات محمدرضا روانبخش سرپرست سابق این اداره تقدیر شد.

شهرستان سمیرم بعنوان مرکز اصلی ییلاق عشایر جنوب کشور، دارای ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ، ۱۵ هزار هکتار زمین زراعی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع و جنگل‌های طبیعی است.

این شهرستان در ۱۶۰ کیلومتری جنوب استان اصفهان و ضلع شمالی دنا و زاگرس میانی قرار دارد.

۷۱۴۷/۶۰۲۶/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زندگی عشایری سمیرم اتحادیه سراسری دامداران منابع طبیعی آبخیزداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۸۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض

ایسنا/ایلام مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام گفت: برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی بومی توسط افراد بومی و غیر بومی در استان ایلام، وجود برخی از این گیاهان را در انقراض قرار داده است.

«علی فرضی‌نژاد» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب، اظهار کرد: از حدود ۱۰۰۰ گونه گیاه دارویی شناخته شده کشور ۳۵۰ گونه در استان ایلام وجود دارد که در هر منطقه از طبیعت استان بسته به شرایط آب و هوایی و خاک رشد می‌کنند و مردم برای مصارف درمانی و همچنین برخی صرفه اقتصادی و فروش، به برداشت آن‌ها مبادرت می‌کنند.

وی با بیان اینکه گیاهان دارویی، داروخانه کوچک طبیعت محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برداشت بی‌رویه و بهره‌برداری غیراصولی به‌واسطه عدم شناخت از نحوه برداشت این گیاهان، آن‌ها را در خطر انقراض قرار داده است.

 مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام افزود: کنگر، پاقازه، ترگ، پیچگ و ونگی و ازبوه، تشنه‌داری بلاورو گیاهانی هستند که بیشترین استفاده را دارند و بیشترین خطر متوجه این گیاهان است.

فرضی‌نژاد گفت: برای پیشگیری از انقراض این گیاهان باید سیاست‌های ابلاغی سازمان منابع طبیعی کشور و استان در خصوص ممنوعیت‌ها و میزان برداشت گیاهان دارویی را اجرایی کرد.

وی با بیان اینکه حفاظت، احیا و توسعه گیاهان دارویی کار منابع طبیعی استان است عنوان کرد: سازمان منابع طبیعی به تنهایی از عهده این مهم برنمی‌آید و باید همه مردم و بهره‌برداران برای این کار آموزش ببینند تا این این گیاهان برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • جلوه گری دریاچه سد حنا در شهر هزار چشمه + فیلم
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • هشدار سطح زرد هواشناسی اصفهان درباره موج جدید بارش‌های همرفتی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض