Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بهداشت وزیر بهداشت ضمن ارایه توضیحاتی درباره روند سالمندی در کشور، گفت: بیشترین سهم سالمندی در کشور مربوط به استان گیلان و کمترین سهم سالمندی در استان سیستان و بلوچستان است. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیسی در نشست خبری با اصحاب رسانه در آستانه روز سالمند گفت: آخرین آماری که درباره جامعه آماری سالمند کشور داریم مربوط به سال ٩٥ است و اعدادی که عنوان می‌شود مربوط به پژوهشی است که در آن سال انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تاکید بر برنامه‌ریزی برای سالمندی سالم در جامعه گفت: در سه دهه اخیر امید به زندگی در کشور از ٥٠ به ٧٠ سال رسیده؛ بصورتیکه امید به زندگی مردان ٦٠ تا ٦٤ سال ۲۱/۴ درصد و در زنان این گروه ۲۳/۴ درصد است.

وی افزود: در سال٩٥ نیز ۹/۲۸ درصد جمعیت کشور سالمند بودند که هم اکنون این آمار به ١٠ درصد رسیده؛ یعنی ۱۰ درصد جمعیت کشور بالای٦٠سال هستند.

رئیسی خاطر نشان کرد: تا ۳۰ سال آینده ٣٠ درصد جمعیت کشور سالمند هستند؛ یعنی از هر سه نفر یک نفر سالمند هستند. بیشترین سهم سالمندی در کشور مربوط به استان گیلان و کمترین سهم سالمندی در استان سیستان و بلوچستان هستند. رشد جمعیت به سمت سالمندی در استان‌های البرز و مازندران بالاست؛ یعنی رشد پیر شدن جمعیت‌شان زیاد است و در استان گیلان این رشد به نسبت دیگر استان‌ها بالاتر است.

رئیسی درباره توزیع سنی سالمندی در کشور خاطر نشان کرد: تعداد مردان سالمندی به ازای هر ١٠٠ زن سالمند ۹۷/۶ درصد است یعنی حدود ۲/۴ درصد تعداد مردان سالمند از زنان سالمند کمتر است. همچنین نرخ مشارکت سالمندان نیز گفت: این آمار ۱۲.۲ درصد است.۸۹ درصد مردان سالمند در ایران دارای ھمسر و ۴۷ درصد زنان سالمند دارای ھمسر ھستند.

وی در خصوص بیمه سالمندان افزود: ۹۴ درصد سالمندان بیمه پایه دارند؛ اما ۳۱/۳۴ درصد این افراد تحت پوشش بیمه تکمیلی ھستند.

وی با بیان اینکه ۳۶ درصد سالمندان اضافه وزن دارند، گفت: ۲۲ درصد چاق و ۴ درصد آن‌ھا لاغر ھستند. بیش از نیمی از خانوادہ‌ھای زن سرپرست نیز سالمند ھستند.

رئیسی گفت: بیماری‌های قلبی _عروقی، دیابت، بیماری‌های کلیوی و سرطان‌ھا از علل مرگ سالمندان است و میزان شیوع فشارخون بالا در افراد ۶۰ سال ۳۴/۶ درصد بودہ است. ۲۶ درصد سالمندان در سال گذشته یکبار به زمین خوردند و ۲۰ درصد این زمین خوردگی منجر به شکستگی شدہ است.

وی همچنین گفت: سند ملی سالمندان سه شنبه ۹ مهرماہ با ھمکاری وزارت رفاہ، سازمان مدیریت برنامه ریزی، وزارت بهداشت و درمان و سازمان بهزیستی رونمایی می‌شود و در این راستا ۴۵ برنامه برگزار و دنبال می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در خصوص برنامه‌های این معاونت که در راستای سند ملی سالمندی اجرا می‌شود، گفت: با همکاری بخش‌های مختلف در معاونت بهداشت بسته‌های خدمتی غیر پزشک را برای سلامت سالمندان ارائه کرده‌ایم. در این بسته‌ها شش دفتر خدمات در خصوص مراقبت از سالمندان به آن‌ها ارائه می‌شود. همچنین شاخص خدمات غیر پزشک را تعریف و تدوین کردیم که این موضوع جدای از بسته‌های تدوین شده برای ارائه خدمات است. این بسته‌ها از طریق سامانه‌های مختلف بررسی می‌شود. همچنین مقوله آموزش در سطوح مختلف پزشکی را پیش از گذشته و به جد در حال دنبال کردن هستیم.

وی افزود: طراحی مراکز بهداشتی و درمانی هماهنگ با شرایط سالمندان از دیگر برنامه‌هایی بود که در مراکز دولتی اجرا شد تا محیط مراکز ارائه خدمات برای سالمندان بهسازی شود. در این راستا برخی طرح‌های پایلوت را در سطح کشور اجرا کردیم؛ به عنوان مثال طرح داروخانه دوستدار سالمند در شیراز برای سالمندان افتتاح شده است.

رئیسی ادامه داد: در خصوص تکمیل بسته ارائه خدمت پزشک خانواده ۴۰ بسته آموزشی در خصوص سلامت سالمندی به پزشکان خانواده ارائه شده است که در این راستا مشارکتی فعال برای بیماری‌های پوکی استخوان نیز داریم تا وضعیت تراکم استخوانی سالمندان غربالگری شده و اقدامات مقتضی انجام شود. همواره یکی از مشکلات اصلی سالمندان شکستگی لگن و استخوان ران است. در سال گذشته ۲۶ درصد آمار سقوط از سالمندان گزارش شده که در این بین ۲۰ درصد آن به شکستگی عضو منجر شده است.

رئیسی در خصوص خشونت علیه سالمندان گفت: در مطالعه صورت گرفته در سال ۹۵ به این موضوع پرداخته نشده است. اما خوشبختانه این آمار در کشور ما عدد قابل توجهی ندارد و نگرانی خاصی بابت آن نداریم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان در خصوص ارائه خدمات پرستاری به سالمندان گفت: برنامه‌هایمان برای خدمات مراقبت در منزل تشدید شده است. این مراقبت‌ها به خاطر مشکلات حرکتی و استخوانی موجود در این رده سنی از اهمیت بالایی برخودار است و در همین راستا دوره‌های بازآموزی برای رشته‌های کادر درمانی و فیزیوتراپی را طراحی کرده‌ایم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مسن ترین استان جوان ترین استان وزارت بهداشت خدمات پرستاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۰۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور

مطابق آخرین آمارها ۷۰۰۰ تعاونی زنان با عضویت بیش از ۶۶ هزار نفر و ایجاد ۹۲ هزار فرصت شغلی در کشور فعالیت دارند و تشکیل تعاونی های زنان در دولت سیزدهم رشد ۲۲ درصدی داشته است.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر تعاونی‌های زنان نقش بسزایی در رشد و توسعه اقتصاد، تولید ناخالص داخلی، اشتغالزایی و درآمدزایی دارند.سیر تاریخی فعالیت بانوان در ایران نشان می‌دهد زنان از دیرباز در زمینه‌های مختلف از صنایع دستی و مشاغل هنری گرفته تا تولید فرش دستباف و امور باغی و کشاورزی فعالیت داشته و سهم بسزایی از تولید و اشتغال خُرد و خانگی را در قالب تعاونی‌ها به خود اختصاص داده‌اند.

امروز سازمان‌های‌ بین‌المللی، تشکیل تعاونی‌های زنان را به‌ عنوان یکی از راهبردهای اساسی کاهش نابرابری‌ها و افزایش مشارکت در کلیه امور اقتصادی و اجتماعی به دولت‌ها توصیه می‌کنند.

در کشور ما نیز طی یک دهه گذشته بنگاه‌های کوچک و متوسط بسیاری با عنوان تعاونی زنان در کشور تاسیس و با اقبال خوبی همراه شدند.این تعاونی‌ها در گرایش‌های‌ مختلف اعم از تولیدی، توزیعی و خدماتی فعالیت کرده و عمده تولیدات آن‌ها در حوزه‌ خدمات، کشاورزی، صنایع غذایی،صنایع ‌دستی، گلیم، فرش دستباف و گیاهان دارویی بوده است.

آنطور که حامد ویس کرمی - معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی - گفته ۴۵ درصد از تعاونی‌های زنان در گرایش‌های فرش دستباف، صنعت و صنایع دستی، ۱۸ درصد در گرایش کشاورزی، ۲۳ درصد در رشته خدمات و ۱۴ درصد در سایر گرایش‌ها فعالیت دارند.

طبق گزارش ها ۴۵ درصد از تعاونی‌های زنان در گرایش‌های فرش دستباف، صنعت و صنایع دستی، ۱۸ درصد در گرایش کشاورزی، ۲۳ درصد در رشته خدمات  و ۱۴ درصد در سایر گرایش‌ها فعالیت دارند.

وی تقویت تعاونی های زنان را از برنامه های وزارت تعاون در سال جاری ذکر کرده و می گوید خوشبختانه دستگاه‌ها همکاری خوبی با تعاونی ها دارند و حمایت از تعاونی‌ها منجر به ایجاد اشتغال پایدار و امنیت شغلی می شود.
معاون وزیر تعاون درعین حال آماری از تعداد تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم ارائه کرده و می گوید:از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۱۲۲۳ شرکت تعاونی زنان با ۱۲ هزار و ۱۹۶ نفر عضو و ۱۸ هزار و ۹۰۰ فرصت شغلی تشکیل شده است که نسبت به مدت مشابه دوره قبل رشد ۲۲ درصدی داشته است.

به گفته ویس کرمی، در حوزه‌های گردشگری نیز ظرفیت‌های کسب و کار و اشتغال خوبی برای بانوان در بخش تعاونی کشور وجود دارد.

تعاونی‌های زنان تعاونی‌هایی هستند که حداقل  ۷۰ درصد اعضا آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند.

بر اساس تازه ترین آمار تعداد  ۷۰۰۰  تعاونی زنان با عضویت بیش از ۶۶ هزار نفر و ۹۲ هزار فرصت شغلی در کشور فعال هستند. 

به گزارش ایسنا، پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به اعضای شرکت‌های تعاونی زنان از محل منابع بانک توسعه تعاون، حمایت مالی در قالب وام و کمک بلاعوض با هدف توسعه بازار و حضور در نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی از جمله برنامه‌های حمایتی معاونت امور تعاون از تعاونی‌های زنان بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پایان مسابقات اسکیت فری استایل با معرفی نفرات
  • تورم ترکیه به ۷۰ درصد افزایش یافت
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور
  • رئیس مرکز آمار تغییر کرد
  • دست آفریده های زنان شهرتهران، در راه صادرات
  • پیام مشخص از بازار مسکن؛ جمعیت خانه‌ندار‌ها چه می‌گوید؟
  • جمعیت خانه‌ندار‌ها