Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما در زندگی اطراف خود با مکان‌هایی آشنا می‌شویم که گاهی درک آن و رفتن به آن مکان‌ها دشوار است، اما دستیابی به برخی اطلاعات برای آگاهی بیشتر کمک کننده است.

رفتن به فضا برای خیلی از افراد رویایی بیش نیست، اما حال که نمی‌شود به آن مکان‌ها به راحتی سفر کرد، اطلاعاتی از زندگی و زیست‌بوم سیارات مختلف جالب توجه است؛ در این گزارش قصد داریم به بررسی جالب‌ترین مسائل حوزه نجوم و فضا بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چهار خورشیدی که در یک سیاره زندگی می‌کنند

این سیاره که در فاصله حدود پنج هزار سال نوری از زمین قرار گرفته است، پی اِچ یک (PH۱) نام دارد.
این سیاره بیش از شش برابر زمین و کمی بزرگتر از سیاره نپتون است.
جالب است بدانید سیارات فراوانی در بیرون از منظومه شمسی شناسایی شده‌اند که دارای دو یا سه خورشید هستند.
با این وجود این سیارات در طول روز چند بار طلوع و غروب دارند.
به گفته یکی از پژوهشگرانِ آزمایشگاه نیروی محرکه جت واقع در شهر پاسادنا در ایالت کالیفرنیا، منظومه‌های ستاره‌ای به شکل‌های گوناگونی وجود دارند. این منظومه‌ها می‌توانند به صورت تک‌ستاره‌ای، دو، سه و حتی چهار ستاره‌ای باشند.

خطر سفر فضایی با کار‌های انسان‌ها

به مجموعه‌ بقایای ماهواره‌ها، فضاپیما‌ها و سایر اشیای فضایی که انسان‌ها آن‌ها را ساخته‌اند و در مدار زمین در حال گردش هستند، زباله‌های فضایی گفته می‌شود. گفته شده تعداد زباله‌های فضایی در فضا به ۲۳ هزار عدد رسیده است که بیشتر این زباله‌ها به کشور‌های آمریکا، چین و روسیه تعلق دارد. این زباله‌های فضایی خطرناک هستند، زیرا یک برخورد میان آن‌ها کافی است تا زنجیره‌ای از این زباله‌ها با یکدیگر برخورد کنند و در صورت این اتفاق، ابری مملوء از زباله در فضا به وجود می‌آید که سفر‌های فضایی را بسیار خطرناک می‌کند.


ماه آسمان زحل پر از گودال است

ماه سیاره زحل، هایپریون نام دارد که در سال ۱۸۴۸ میلادی کشف شد. این ماه که شکل اسفنجی دارد انباشته از گودال است. در واقع این ماه آنقدر گودال دارد که چگالی‌اش در مقایسه با قطر ۲۵۰ کیلومتری‌ آن بسیار کم است، این ماه شکل نامنظم دارد و چرخشش نیز نامنظم است. در حقیقت ماه آسمان زمین در مقایسه با هایپریون از زیبایی، نظم و درخشندگی خاصی برخوردار است.


نور‌های زیبایی که در آسمان مناطق قطبی می‌توان دید

شفق‌های قطبی نور‌های زیبایی هستند که به‌طور طبیعی معمولاً در شب و در عرض‌های جغرافیایی قطبی دیده می‌شوند، وقتی ذرات باردار باد‌های خورشیدی به میدان مغناطیسی زمین می‌رسند و در امتداد جهت میدان مغناطیسی به سمت قطب‌ها شتاب می‌گیرند و به جو برخورد می‌کنند، این نور‌ها شکل می‌گیرند. معمولاً شفق‌های قطبی در عرض جغرافیایی ۱۰ تا ۲۰ درجه قابل دیدن هستند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نجوم ستاره سیاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۳۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاوران رئیس فدراسیون والیبال معرفی شدند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فدراسیون والیبال، در راستای سیاست کلان و جدید فدراسیون مبنی بر چابک‌سازی تشکیلات اداری همراه با تخصص‌گرایی و استفاده از افراد مختصص با توجه به حوزه اختیارات و وظایف تعیین شده و به منظور بالا بردن راندمان فعالیت‌ها، سید میلاد تقوی رییس فدراسیون والیبال طی احکامی جداگانه امیر طلوع‌کیان، مرتضی افجه‌ای، مریم حسابی و حرمت اصغری را به سمت مشاوران اجرایی خود منصوب کرد.

بر این اساس امیر طلوع‌کیان به عنوان مشاور مسابقات و مقررات بین‌المللی فدراسیون والیبال، مرتضی افجه‌ای به عنوان مشاور فن‌آوری و اطلاعات فدراسیون والیبال، مریم حسابی به عنوان مشاور روابط بین‌الملل رئیس فدراسیون والیبال و دکتر حرمت اصغری به عنوان مشاور امور مدیریت منابع انسانی فدراسیون والیبال منصوب شدند.

کد خبر 6092250 سیده فرزانه شریفی

دیگر خبرها

  • «کامیون زباله فضایی» به یک موشک پیر نزدیک شد
  • برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک
  • مشاوران رئیس فدراسیون والیبال معرفی شدند
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند