Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@09:44:20 GMT

گروه «۷۷+چین» با تروریسم اقتصادی آمریکا مبارزه کند

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۷۴۴۱۷

گروه «۷۷+چین» با تروریسم اقتصادی آمریکا مبارزه کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما،  غلامحسین دهقانی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در اجلاس وزرای امورخارجه‌ گروه ۷۷ بعلاوه چین که همزمان با اجلاس سالانه‌ی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد، گفت : هجمه‌ بیمارگونه‌ و مخربِ آمریکا علیه بنیان‌های چندجانبه‌گرایی، انحرافی دهشتناک از تعهدات این کشور در قبال کشورهای در حال توسعه بوده و گروه هفتاد و هفت بعلاوه‌ چین باید از طریق تقویتِ انسجام و وحدت و ارتقای همکاری و شراکت، با یکجانبه‌گرایی آمریکا و متحدانش به مقابله برخیزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن اشاره به اهداف اصلی گروه یعنی نیل به توسعه اقتصادی و اجتماعی، صلح و رفاه از طریق تقویت وحدت و یکپارچگی، اظهار داشت: در پنجاه و پنجمین سالگرد تشکیل گروه هفتاد و هفت بعلاوه‌ چین، اهداف، اصول و شعارهای گروه که در بیانیه ۱۹۶۴ ژنو و پس از آن در منشور ۱۹۶۷ الجزایر مورد تصریح قرار گرفته، هنوز هم تازه است. این در حالیست که متاسفانه به دلیل شرایط ناعادلانه‌ حاکم بر نظام بین‌الملل، نیل به توسعه‌ فراگیر و عادلانه، هنوز هم مانند رویایی دست نیافتنی بوده و همانگونه که دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارش سال ۲۰۱۹ خود در خصوص توسعه‌ پایدار مورد تاکید قرار داده، پاسخ جهانیِ مورد انتظار به نیازها و ضروریات جهانِ درحال توسعه، فاقد تناسب لازم است.  

دهقانی افزود: کشورهای درحال توسعه از کاستی‌ها و نابرابری‌های موجود در نظام اقتصادی، مالی و تجاری بین‌المللی که فقر و نابرابری را درپی داشته است آسیب‌های فراوانی را متحمل شده‌اند و روند مزبور، به دلیل عدم دسترسی این کشورها به فناوری‌ها، ظرفیت‌ها و منابع مالی لازم، به طرز نگران‌کننده‌ای شدت یافته است.

دهقانی تصریح کرد به چنین وضعیت نامساعدی باید وقوع پی در پی جنگ‌ها، مناقشات و بی‌ثباتی‌ها در بسیاری از کشورهای درحال توسعه را نیز افزود که اغلب نیز برای تامین منافع نامشروعِ قدرتهای جهانی رخ می‌دهند.

معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه‌ کشورمان در ادامه اظهار داشت: متاسفانه این نظام غیردمکراتیک، ناعادلانه و تبعیض‌آمیزِ ناسالم، در حال حاضر بر روابط بین‌الملل حاکم بوده و چندجانبه‌گرایی و نهادهای چندجانبه‌ بین‌المللی را به طرز بی‌سابقه‌ای تهدید می‌کند.

دهقانی در ادامه تصریح کرد: هجمه‌ بیمارگونه‌ و مخربِ آمریکا برعلیه ستون‌ها و بنیان‌های چندجانبه‌گرایی و حاکمیتِ قانون، انحرافی دهشتناک از تعهدات این کشور در قبال کشورهای در حال توسعه محسوب می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت گروه هفتاد و هفت بعلاوه‌ چین باید از طریق تقویت انسجام و وحدت و ارتقای همکاری و شراکت، با یکجانبه‌گرایی آمریکا و متحدانش به مقابله برخیزد. گروه ما برای حمایت از نظام بین‌الملل بر پایه‌ چندجانبه‌گرایی، شراکت، برابری و مسئولیت‌های مشترک اما متفاوت، رسالتی تاریخی برعهده دارد.

غلامحسین دهقانی در بخش پایانی سخنان خود در جمع وزرای کشورهای عضو گروه هفتاد و هفت با اشاره به شدت یافتن بی‌سابقه‌ اقدامات یکجانبه‌ نامشروع آمریکا به ویژه تحمیل تحریم‌های غیرقانونی و توجیه‌ناپذیرِ آن کشور که موجب رنجِ مردم و محرومیت کشورها از حقوق مسلم خود، به ویژه حقِ توسعه شده است، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در طول ۴ دهه‌ گذشته هدف اقدامات قهرآمیز یکجانبه‌ غیرقانونی و ناعادلانه‌ آمریکا و متحدانش قرار دارد. نقضِ آشکارِ برجام توسط آمریکا در سال ۲۰۱۸، موج جدیدی از تحمیل مجدد تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران را درپی داشت که بنا به گفته‌ مقامات آمریکایی، بالاترین سطحِ تحریم‌ها در طول تاریخ بوده است. این حجم از تحریم و اقدام یکجانبه‌ غیرقانونی، چیزی نیست جز تروریسم اقتصادی واقعی علیه یک کشور مستقل و حاکم.

معاون امور خارجه گفت: همانگونه که جامعه بین‌المللی ازجمله سازمان ملل متحد اذعان دارند، تحریم‌ها بیش و پیش از همه، زندگی روزمره‌ مردم و شهروندان عادی را هدف گرفته‌اند. ما در مواجهه با این اقدامات غیرقانونی تنها نیستیم و برخی از کشورهای عضو گروه هفتاد و هفت بعلاوه‌ چین، قربانی اقدامات قهرآمیز یکجانبه و تحریم‌های آمریکا هستند. این جامعه‌ بین‌المللی است که رسالت دارد در برهه‌ حساسِ کنونی سکوت خود را بشکند و اقدام غیرمشروع ارتکاب به تروریسم اقتصادی توسط آمریکا را به شدیدترین وجه ممکن، تقبیح و محکوم نماید و همچنین در جهت جبران خسارات وارده به کشورهای قربانیِ چنین اقدامات تروریستی برآید و گروه هفتاد و هفت بعلاوه‌ چین به عنوان ائتلافی قدرتمند از کشورهای درحال توسعه نقش ویژه‌ای در این مبارزه برعهده دارد.

کد خبر 4731440

منبع: مهر

کلیدواژه: گروه 77 سازمان ملل تروریسم اقتصادی مجلس شورای اسلامی محمدجواد ظریف ایران حسن روحانی دفاع مقدس هفته دفاع مقدس مجلس خبرگان رهبری ایالات متحده آمریکا سازمان ملل متحد محمد جواد ظریف برجام حجت الاسلام حسن روحانی سپاه پاسداران اسحاق جهانگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۴۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟

فرارو- جمعه گذشته تهران میزبان دومین "اجلاس بین المللی ایران و آفریقا" بود. نشستی که با حضور مقام‌های ارشد بیش از ۳۰ کشور آفریقایی به ویژه وزرای اقتصاد برگزار شد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این قبیل نشست‌ها می‌توانند مقدمه‌ای برای وقوع تغییرات مثبت در روابط خارجی و به طور خاص دیپلماسی اقتصادی باشند.

به گزارش فرارو؛ در این راستا، یکی از نکاتی که چندین سال است از سوی کارشناسان مسائل راهبردی و تحلیلگران به عنوان نقدی به سیاست خارجی ایران مطرح شده، غافل شدن از برخی حوزه‌های جغرافیایی در عرصه سیاست خارجی و صرفا تمرکز بر برخی مناطق و کشور‌های خاص است. موضوعی که در برخی موارد در بزنگاه‌های تاریخی موجب وارد آمدن آسیب‌ها و خساراتی شده است.

با این همه، دولت سیزهم از زمان آغاز به کار خود در سال ۱۴۰۰، تمرکز ویژه‌ای بر توسعه روابط با مناطق مغفول در حوزه سیاست خارجی ایران معطوف کرده است. ابراهیم رئیسی در دو نوبت در قالب تور‌هایی به کشور‌های آفریقایی سفر انجام داده و توسعه روابط با آفریقایی‌ها را یکی از محور‌های اصلی سیاست خارجی دولت سیزدهم توصیف کرده است.

معادله‌ای که در قالب نشست بین المللی اخیر ایران و آفریقا نیز نمود‌های عینی‌تری گرفته است. با این همه، واقعیت این است که اقبال به توسعه روابط با کشور‌های آفریقایی در شرایط حاضر، به طور خاص تحت تاثیر ۳ مولفه مهم و محوری است.

۱. بازارِ رو به رشد کشور‌های آفریقایی

قاره آفریقا جمعیتی بیش از یک میلیارد نفر را در خود جای داده و بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که شاخص‌های اقتصادی در شمار قابل ملاحظه‌ای از کشور‌های افریقایی رو به رشد بوده و پالس هاس مثبتی را در مورد آینده این دسته از کشور‌ها به ویژه در حوزه اقتصادی مخابره می‌کنند.

در حقیقت، هم جمعیت این قاره چشمگیر است و هم درآمد خانوار‌ها در آن رو به بهبود است. این دو مولفه در نوع خود کشور‌های آفریقایی را به یک بازارِ هدف بسیار مناسب برای بسیاری از کشور‌های جهان تبدیل می‌کنند. ایران نیز با توجه به ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی خود از این قاعده مستثنی نیست. می‌تواند کالا‌های ساخت خود را که از کیفیت بین المللی برخوردارند و البته کشور‌های آفریقایی می‌توانند آن‌ها را در مقایسه با نمونه‌ای مشابه خارجی، با قیمت کمتری تهیه کنند، به آفریقا صادر کند.

موضوعی که هم برای ایران و هم ملل آفریقایی حامل نفع و سود است.

۲. کسب حمایت موثر سیاسی در عرصه بین المللی

بلوک کشور‌های آفریقایی از وزن قابل توجهی در نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی برخوردارند. آفریقا چیزی در حدود ۵۴ کشور را در خود جای داده که آن‌ها در جنبش عدم تعهد، گروه ۷۷، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، و دیگر نهاد‌های بین المللی، بازیگران مهم و تاثیرگذاری هستند.

در این چهارچوب، ایران به واسطه توسعه پیوند‌های سیاسی و اقتصادی خود با بلوک کشور‌های آفریقایی می‌تواند روی کارتِ رای‌دهی آن‌ها در نهاد‌های بین المللی حساب ویژه‌ای باز کند. موضوعی که یک برگ برنده موثر  به حساب می‌آید. این مساله به ویژه در بحبوحه تشدید تنش‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیک و ایدئولوژیک بین المللی، از ابعاد جدی تری نیز برخوردار می‌شود.

۳. توسعه نفوذ بین‌المللی ایران در قالب یک قدرت منطقه‌ای

در نهایت باید به این مساله نیز اشاره کرد که ایران در منطقه غرب آسیا یک قدرت قابل توجهِ منطقه‌ای است. این کشور به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، طرح و برنامه‌هایی برای توسعه نفوذ خود دارد. مساله‌ای که در عرصه روابط بین الملل برای هر بازیگر دیگری غیر از ایران نیز امری طبیعی محسوب می‌شود.

حال در این میان، اشتراکات تاریخی و فرهنگی ایران و برخی ملل آفریقایی و در عین حال وجود ظرفیت‌های نرم فرهنگی نظیر حضور شیعیان در برخی کشور‌های آفریقایی و یا مهاجرت تاریخی برخی اقوام ایرانی به کشور‌های آفریقایی، بستر‌های مناسبی را نیز برای توسعه نفوذ ایران در میان کشور‌های آفریقایی ایجاد کرده اند.

بستر‌ها و ظرفیت‌هایی که تاکنون مورد بی توجهی بوده اند و حال توجه به آن ها، یکی از الزاماتی است که با توجه به افزایش وزن و قدرت منطقه‌ای و بین المللی ایران، از اهمیت بسیار زیادی برخودار می‌شوند. معادله‌ای که موجب شده تا بار دیگر قاره آفریقا مورد توجه تصمیم سازان حوزه سیاست خارجی ایران قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • تروریسم یک تهدید مشترک برای کشورهای منطقه است
  • کاظمی قمی: افغانستان شریک ما در مبارزه مشترک با تروریسم است
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم