Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-08@03:08:37 GMT

اولین عامل مرگ وناتوانی در دنیا چیست؟

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۷۵۵۱۱

کارشناس مسئول بیماری‌های غیرواگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نور گفت: بیماری قلبی وعروقی اولین عامل مرگ و ناتوانی در دنیا است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نجمه نیک نژاد، ضمن گرامیداشت هفته سالمند و روز جهانی قلب بااشاره به اینکه معرفی روزجهانی قلب ابتکار فدراسیون جهانی درسال ۲۰۰۰ است، اظهار کرد: این بزرگ‌ترین سکوی افزایش آگاهی درخصوص بیماری قلبی وعروقی ازجمله بیماری قلبی وسکته مغزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در ۲۹ سپتامبر هزاران فعالیت ورخ داد در دنیا سازماندهی می‌شود تا نحوه مقابله با مرگ زودرس ناشی از بیماری قلبی وعروقی، اولین عامل کشنده دنیا را آموزش دهد.   کارشناس مسئول بیماری‌های غیرواگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نور بابیان اینکه بیماری قلبی وعروقی اولین عامل مرگ و ناتوانی در دنیا است که سبب مرگ ۱۷ میلیون نفر درسال می‌شود، خاطرنشان کرد: این تعداد یک سوم کل مرگ‌ها در دنیا و نصف کل مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیرواگیر است و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ این میزان‌تا ۲۳ میلیون نفر افزایش پیدا کند که حدود ۸۵ درصد این مرگ‌ها به علت بیماری قلبی وسکته مغزی است.   نیک نژاد بااشاره به شعار امسال " قول بدهید تا قهرمان سلامت قلب شوید" یادآور شد: درسال ۲۰۱۹ ازمردم دنیا خواسته می‌شود تا با دادن یک قول به کسی که دوستش دارند یا برایشان مهم است یک قهرمان قلب باشند.   وی گفت: مصرف دخانیات، رژیم غذایی ناسالم، فعالیت بدنی ناکافی و مصرف بی رویه الکل از عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی وعروقی است.   کارشناس مسئول بیماری‌های غیرواگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نور بیان کرد: تدوین سیاست‌های جامع مبارزه با دخانیات، تهیه غذاهای سالم برای کودکان در مدارس، فعالیت بدنی ۳۰ دقیقه طی روز و رژیم غذایی سالم، کنترل قند خون و چربی خون و فشار خون در افراد بالای ۵۰ سال در پیشگیری از این بیماری اهمیت فراوانی دارد.   نیک‌نژاد با اشاره به اینکه بیماران قلبی عروقی وفشارخون بالا باید کمتر از سه گرم نمک درروز استفاده کنند، تصریح کرد: مصرف بیش ازحد روغن‌ها علاوه بر چاقی خطر ابتلا به بیماری قلبی وعروقی را نیز افزایش می‌دهد.   وی در خصوص اقداماتی که می‌توان در جهت پیشگیری و آگاهی این موضوع انجام داد، افزود: برگزاری جلسات آموزشی برای دانش‌آموزان و جمعیت بالای ۳۰ سال، کارگران کارخانجات، ارسال پیام‌های آموزشی درشبکه‌های مجازی جهت اطلاع‌رسانی، اجرای خطرسنجی سکته‌های قلبی و مغزی جهت افراد و ترغیب به انجام غربالگری (کنترل قندخون، فشارخون و چربی خون)، توزیع بسته‌های آموزشی بین عموم مردم و اجرای برنامه‌های پیاده‌روی همگانی است.   منبع: ایسنا

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۵۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید

افکار منفی باعث بروز مشکلات تیروئیدی، ضربان قلب سریع، مشکلات گوارشی، فشار خون بالا و درد پایین کمر می‌‎‎شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، افکار منفی یکی از مشکلات و دغدغه‌های اساسی در بین بسیاری از افراد جامعه است که ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند اضطراب، افسردگی، استرس و عزت نفس پایین شود؛ در ادامه به بررسی مشکلات ناشی از افکار منفی می‌پردازیم:

مشکلات تیروئیدی

افکار منفی می‌تواند بر عمکلرد غده تیروئید که متابولیسم، سطح انرژی و خلق‌وخو را تنظیم می‌کند، تأثیر بگذارد؛ نتایج بررسی‌های منتشر شده نشان می‌دهد که استرس مزمن و احساسات منفی می‌تواند تعادل هورمون‌های تیروئید در بدن را مختل کند و منجر به ایجاد شرایطی مانند کم کاری یا پرکاری تیروئید شود، این شرایط می‌تواند علائمی مانند خستگی، افزایش یا کاهش وزن و نوسانات خلقی را به همراه داشته باشد.

ضربان قلب سریع

افکار منفی مزمن می‌تواند پاسخ استرس بدن را تحریک کند و منجر به افزایش ضربان قلب شود، نتایج بررسی‌های انجام شده حاکی از این است که استرس مزمن و احساسات منفی می‌تواند در ایجاد مشکلات قلبی عروقی از جمله ضربان قلب سریع نقش مهمی داشته باشد، این خطر با گذشت زمان می‌تواند احتمال بروز بیماری‌های قلبی جدی‌تر مانند حملات قلبی را افزایش دهد.

مشکلات گوارشی

سلامت روده ارتباط مستقیمی با سلامت روان افراد دارد و افکار منفی می‌تواند برای سیستم گوارش خطرناک باشد، استرس و احساسات منفی می‌تواند تعادل باکتری‌های روده را مختل کند و باعث ایجاد مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریک‌پذیر، رفلاکس اسید معده و زخم معده شود.

فشار خون بالا

تفکر منفی مزمن می‌تواند سطح فشار خون را افزایش دهد و باعث بروز دیگر مشکلات قلبی عروقی شود، افرادی که به صورت مداوم احساسات منفی را تجربه می‌کنند، به مرور زمان بیشتر در معرض فشار خون بالا قرار می‌گیرند.

درد پایین کمر

احساسات منفی مانند استرس، اضطراب و افسردگی می‌تواند کمردرد را تشدید کند؛ نتایج پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد افرادی که دارای احساسات منفی مزمن هستند، بیشتر از دیگران در معرض کمردرد قرار دارند، متخصصان معتقدند که ارتباط بین احساسات منفی و کمردرد با افزایش تنش عضلانی و التهاب ناشی از استرس مرتبط است.

کد خبر 751309

دیگر خبرها

  • تاثیر منفی صدای ترافیک بر سلامتی بدن
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره