Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «قوانین، مقررات و نهادهای حمایت از حیوانات (جلد اول: حیوانات اهلی)» نوشته شهرناز فلسفی توسط نشر فرهوش منتشر و راهی بازار نشر شده است.

نویسنده کتاب پیش‌رو می‌گوید علی‌رغم وجود ده‌ها و صدها حدیث و روایت اسلامی در زمینه لزوم و وجوب رعایت حقوق حیوانات و خوش‌رفتاری با آنان که از معصومین (ع) به جا مانده، و با وجود تاکیدات بزرگان و علمای دین، متاسفانه در کشورمان هنوز قانون مدون و جامعی در زمینه حقوق حیوانات با ضمانت اجرای محکم و صریح، به تصویب نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته چنین قانونی ظاهرا در حال طی مراحل پیش از تصویب به سر می‌برد. به‌هرحال، شهرناز فلسفی همان‌طور که ابتدای کتاب پیش رو نوشته، می‌گوید در کشور ما خلاف اکثر قریب به اتفاق سایر کشورهای جهان، نه فقط قانونی به نفع حیوانات وجود ندارد بلکه هیچ سازمان و نهاد دولتی هم مسئولیت حمایت از حقوق حیوانات را به عهده ندارد و نمی‌گیرد.

مولف کتاب، براساس تحصیلاتش در رشته حقوق و دغدغه‌ای که برای حمایت از حیوانات داشته، و به گفته خود، برای نیل به دسترسی آسان قانون‌گزاران به منابع و تجارب دیگر کشورها دست به قلم شده و این‌کتاب را نوشته است. فلسفی می‌گوید برای برخی از مردم ما، احترام به حق حیات حیوانات و کوشش برای زندگی بهتر آن‌ها، یک امر لوکس و تجملی شمرده می‌شود و از دلمشغولی‌های جامعه مرفهین بی‌درد به شمار می‌آید که هیچ‌مشکلی جز سگِ پاپی خانگی‌شان ندارند. در حالی که این‌گونه نیست و حیوانات در قانون الهی و دین، حق و حقوق دارند. یکی از دلایلی که نویسنده در جلد اول کتاب خود سراغ قوانین کشور هند رفته، این است که از جمله کشورهای غربی با استانداردهای زندگی لوکس و تجملی نیست. بنابراین قوانین و مقرراتش به نفع حیوانات از روی سیری یا نازپروردگی نوشته نشده است.

تحصیل مولف در کشور هند و داشتن سابقه تمدنی این‌کشور هم از جمله دلایلی هستند که فلسفی، دست به نگارش این‌کتاب زده است.

جلد اول کتاب «قوانین، مقررات و نهادهای حمایت از حیوانات» ۶ فصل و ۳ پیوست دارد که عناوین فصول آن به‌ترتیب عبارت‌اند از:

«ساختار نظام حقوقی و قوانین مهم حمایت از حیوانات در کشور هند»، «سازمان و تشکیلات مربوط به شورای بهزیستی و رفاه حیوانات»، «مقررات، مصوبات، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های مهم در حمایت از حیوانات»، «رویه قضایی در مورد حیوانات "پنج حکم مهم دیوان عالی کشور هند"»، «مهم‌ترین سازمان‌های غیردولتی و موسسات غیرانتفاعی حامی حقوق حیوانات در هند»، «۱۵ حق که همه حیوانات دارا هستند و هر شهروند هندی ملزم به رعایت آن‌هاست»

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

ممنوعیت جدا کردن مادر از بچه‌اش برای ذبح

برطبق بخش ۳ از بند ۲ این قانون، کشتن حیوانات زیر علی‌الاطلاق ممنوع و جرم است:

۱. حیوانی که حامله باشد

۲. حیوانی که بچه زیر ۳ ماه داشته باشد

۳. توله زیر ۳ ماه

اصولا یکی از نگرانی‌های سازمان‌های حمایت از حیوانات در هند، جداکردن توله از مادرش چه برای فروش و چه به منظور ذبح مادر بوده است. استدلال آن‌ها این است که یکی از غرائز مشترک میان انسان و حیوان غریزه مادری است. حتی گاهی حیوانات در حفظ و حمایت از بچه خود از انسانها بسیار قوی‌تر و فداکارانه‌تر عمل می‌کنند. آن‌ها می‌گویند همان‌طور که نباید یک نوزاد شیرخوار انسان را از مادر جدا کرد، بچه و توله حیوانی که از شیر مادرش تغذیه می‌کند را هم نباید بیرحمانه نادیده گرفت. بر طبق شواهد علمی رابطه شدید عاطفی و وابستگی توله و مادرش دستکم تا چهار ماهگی او دوام دارد. بارها دیده شده که توله‌ای که از مادرش جدا شده دوام نیاورده و مرده است. گاهی توله‌ها دچار افسردگی شدید از دوری مادر می‌شوند و رشد طبیعی‌شان دچار اختلال می‌گردد.

این‌کتاب با ۱۷۷ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۲۸ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 4732199 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: حقوق حیوانات هندوستان قانون بازار نشر هفته دفاع مقدس کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب ادبیات دفاع مقدس جنگ تحمیلی ترجمه گردشگری بازار نشر ادبیات دفاع مقدس دفاع مقدس ادبیات جهان رونمایی کتاب ادبیات کودک و نوجوان معرفی نشریات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۳۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویری زیبا از علاقه توله خرس قطبی به مادرش (فیلم)

 

 

 

منبع : خبرآنلاین

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: حمله ناگهانی خرس به خودروی گردشگر (فیلم) صحبت کردن یک محیط‌بان با خرس قهوه‌ای با لهجه مازنی (فیلم) حمله خرس خرابکار به کندو‌های زنبورداران در بانه (فیلم)

دیگر خبرها

  • تصاویری از حرکت خوک ماده و توله ها در جنگل ساری
  • تحریم ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • تصاویری زیبا از علاقه توله خرس قطبی به مادرش (فیلم)
  • نمایش زجر به قیمت لایک!
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار در حمایت از خیرش اساتید و دانشجویان آمریکایی و اروپایی