Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان ناسا به سرپرستی علی‌اکبر آقامحمدی در حال آزمایش رباتی هستند که با تغییر شکل خود می‌تواند روزی قمر سیاره زحل را مورد بررسی قرار دهد. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان ناسا به سرپرستی علی‌اکبر آقامحمدی، از محققان آزمایشگاه پیش‌رانش جت (JPL) در حال آزمایش یک ربات هستند که تغییر شکل می‌دهد و می‌تواند روزی قمر «تیتان (Titan)» سیاره زحل را مورد بررسی قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ربات می‌تواند به چندین حالت تغییر شکل دهد و پیکربندی‌های جدید پیدا کند.

طراحی مشابه این ربات روزی قادر خواهد بود برای اکتشاف قمر «تیتان» سیاره زحل استفاده شود. تیتان، بزرگترین قمر سیاره زحل است که در فاصله ۱.۲ میلیارد کیلومتری از خورشید واقع شده‌است. تیتان بسیار کندتر از زمین به دور خود می‌چرخد، به طوری که یک روز تیتان در حدود ۱۶ روز زمین است.

قمر تیتان بزرگترین قمر در کل منظومه شمسی است و به سبب داشتن تغییرات فصلی، باران و دریاچه‌های سطحی به زمین شباهت دارد. اتمسفر این قمر هم عمدتاً از نیتروژن و مقدار کمی متان تشکیل شده است.

هم‌اکنون محققان آزمایشگاه پیش‌رانش جت (JPL) ناسا در حال آزمایش یک نمونه اولیه چاپ سه بعدی شده از این ربات هستند. ظاهر این ربات مانند یک پهپاد است که در یک قفسه قابل چرخش قرار داده شده است و می‌تواند به دو نیمه تقسیم شود که مانند پهپاد‌ها با استفاده از پروانه‌های کوچک در هوا به پرواز درآید.

نسخه کامل شده این ربات که شیپ‌شیفتر (Shapeshifter) نام دارد، می‌تواند مجموعه‌ای از ۱۲ ربات کوچک باشد که به عنوان منابع اصلی انرژی ربات عمل می‌کنند.

ربات مذکور قادر است با استفاده از ابزار‌های علمی به کار گرفته شده در آن به طور مستقیم به تجزیه و تحلیل نمونه‌های جمع‌آوری شده بپرداز؛ همچنین هر کدام از ربات‌ها به صورت تکی هم کار می‌کنند تا با مناطق مختلف سازگار شوند.

تیتان قمری منحصر به فرد است و دارای دریاچه‌های عمیق متان و اتان است. اتمسفر مبهم آن هم نشان می‌دهد که ممکن است ویژگی‌های زمین شناسی فعال داشته باشد که از میان آن‌ها می‌توان به وجود آتشفشان‌های یخی که آب یا آمونیاک فوران می‌کنند، اشاره کرد.

اگر آزمایش‌های این ربات به خوبی انجام شود، ناسا به استفاده از شیپ‌شیفتر در ماموریت‌های واقعی چراغ سبز نشان خواهد داد. اما این رویا خیلی خیلی دور است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سیاره زحل قمر تیتان ناسا دانشمندان ایرانی ربات هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۴۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نطنز گفت: شب گذشته برای اولین بار گروه بین‌المللی ایسکارسا که یکی از تشکل‌های حرفه‌ای بین‌المللی مرمت بنا‌های تاریخی و سازه‌ای معماری محسوب می‌شود از مجموعه تاریخی مسجد جامع و بقعه شیخ عبدالصمد، بافت تاریخی اطراف مسجد جامع و آتشکده ساسانی نطنز بازدید کردند.
حسین یزدانمهر افزود: گروه بین المللی ایسکارسا در بحث مرمت آتشکده ساسانی قرار است در خصوص نحوه مرمت و ایجاد گنبد آتشکده اعلام نظر کنند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نطنز با بیان اینکه در خصوص بقعه شیخ عبدالصمد قر ار است این گروه کار پژوهشی داشته باشند، گفت:: یکی از پیشنهاد‌های این گروه حفاظت از کتیبه منحصربه‌فرد به جای مانده در زیر گنبد بود، این کتیبه با قدمت بیش از هزار سال متعلق به اواخر قرن سوم دوره دیلمی و آل‌بویه (۳۸۹ ه. ق) است که خط کوفی تلفیق گچ و آجر آن در دهه‌های گذشته توسط مرحوم دکتر شیرازی معمار برجسته کشور نمایان شد و باید با بررسی بیشتر و اجرای عملیات ویژه از آن حفاظت شود که به‌زودی در دستور کار اداره کل استان قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: گروه بین المللی ایسکارسا زیر نظر سازمان یونسکو فعالیت داشته و به شکل ان جی او فعال هستند و مرت آثار تاریخی را بررسی کرده و به لحاظ فکری و پژوهشی میزان دقت مرمت‌های انجام شده و بررسی می‌کنند.
شهرستان ۴۷ هزار نفری نطنز در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • فیلمی از برافراشته شدن بادبـان خورشیدی ناسا در فضا | علم تا کجا پیش می‌رود؟
  • ببینید| برافراشته شدن بادبان خورشیدی ناسا در فضا
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران | این دستگاه تاییدیه نهایی ندارد | وجود گاز خنده در این قلیان‌ها صحت دارد؟
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود