Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- رایزنی‌های محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در نیویورک به پایان رسید. وی شنبه شب، این شهر را به مقصد ایران ترک کرد. ظریف و حسن روحانی برای شرکت در هفتاد و چهارمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل راهی نیویورک شده بودند. جایی که انتظار می‌رفت با وساطت اروپایی‌ها، راه حلی برای تنش‌های فزاینده میان ایران و آمریکا پیدا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در نهایت، نشست نیویورک هم بدون هیچ نتیجه‌ای به پایان رسید تا بار دیگر، تنش‌زدایی میان تهران و واشنگتن به فرصت دیگری موکول شود.
به گزارش فرارو، سران اروپا، خصوصا فرانسه، اصرار کردند روحانی در نیویورک با دونالد ترامپ دیدار کند. آن‌ها حضور همزمان روسای جمهور ایران و آمریکا در سازمان ملل را «فرصتی» دانستند که روحانی و ترامپ باید آن را برای آغاز گفتگوها، غنمیت بشمارند. اما اوضاع بر وفق مراد اروپایی‌ها پیش نرفت.
ظریف در پایان سفر نیویورک درباره دیدار روحانی و ترامپ به خبرنگاران گفت: «ما شرطمان این بود که برای دیدار نه بین آقایان روحانی و ترامپ بلکه سران ۱+۵ با آقای روحانی، باید با رفع تحریم‌ها این دیدار انجام شود. آقای ترامپ هم نه اینکه گفته باشند بعد از دیدار این انجام شود، بلکه مایل بود بیشتر دیدار انجام شود و می‌گفتند این امکان هم هست که بعد از دیدار تحریم‌ها رفع شود.»
از سوی دیگر، ترامپ در بحبوحه تحقیقات استیضاح خود، در توئیتی، ادعا کرد: «ایران از من خواست برای دیدار (با روحانی)، تحریم‌های اعمال‌شده بر آن‌ها را بردارم. من گفتم، البته که نه.»
در نهایت هیچ دیداری میان مقامات ایران و آمریکا انجام نشد و به قول ایمانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، فرصت نیویورک هم از دست رفت. ماکرون در نیویورک به روحانی گفت: اگر «روحانی کشور (آمریکا) را بدون دیدار با پرزیدنت ترامپ ترک کند، این یک فرصت از دست رفته خواهد بود. چون او، در چند ماه باز نخواهد گشت و ترامپ هم به تهران نخواهد رفت؛ بنابراین آن‌ها باید همین الان دیدار کنند.» بخوانید: سرنوشت دیپلماسی بعد از نشست نیویورک چه می‌شود؟ آوردگاه نیویورک؛ روحانی و ظریف چه می‌کنند؟ هنوز معلوم نیست که ماکرون به تلاش‌های خود برای وساطت میان ایران و آمریکا ادامه خواهد داد یا نه. اما ناکامی او در ترتیب دادن دیداری میان روحانی و ترامپ در نیویورک، ظاهرا تلاش‌های چندماهه فرانسه را برباد داد. بعد از ناکامی آبه شینزو، نخست‌وزیر ژاپن، در میانجیگری میان تهران و آمریکا، وساطت فرانسه، جدی‌ترین تکاپوی دیپلماتیک میان ایران و آمریکا بود که بر تنش‌زدایی مرحله‌ای استوار بود.
فرانسوی‌ها به ایران و آمریکا پیشنهاد داده بودند که ابتدا برای کاهش تنش‌ها به یکدیگر امتیازاتی دهند و سپس در مرحله بعدی وارد گفتگوی مستقیم شوند. طبق راهکار فرانسه، ایران باید از گام‌های کاهش تعهدات هسته‌ای خود عقب نشینی کند و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را به طور کامل اجرا کند. آمریکا نیز در ازای پایبندی کامل ایران به برجام، باید برای این کشور معافیت‌هایی برای فروش نفت صادر کند.
اما نه ایران از گام‌های خود عقب‌نشینی کرد و نه آمریکا برای تسهیل راه اندازی خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری مورد نظر فرانسوی‌ها، معافیتی برای ایران صادر کرد. در نتیجه، وساطت فرانسه نیز مانند وساطت ژاپن به بن بست رسید. ناکامی تلاش‌های ماکرون، سوال مهمی را مطرح می‌کند، و آن این است: اگر کشور‌هایی مانند ژاپن و فرانسه - که با هر دو طرف منازعه روابط نزدیکی دارند - نمی‌توانند میان ایران و آمریکا میانجیگری کنند، پس چه کسی می‌تواند؟
مهمتر از آن، چرا همه کشور‌هایی که در ماه‌های گذشته میان ایران و آمریکا وساطت کردند تقریبا همگی شکست خوردند و نتوانستند به نزدیک‌سازی دیدگاه‌های ایران و آمریکا کمک کنند؟ پاسخ این سوال را باید در اهداف هر یک از واسطه‌ها جستجو کرد.
در آستانه نخستین سالگرد خروج یکجانبه آمریکا از برجام، کاخ سفید در اقدامی بسیار کم سابقه، تمام معافیت‌های فروش نفت ایران را لغو کرد و از اول ماه مه، هرگونه خرید نفت از ایران را ممنوع کرد. از آن زمان، تنش‌ها بین ایران و آمریکا به نحو قابل توجهی تشدید شد و در چند مورد به درگیری نظامی نزدیک شد. همزمان، بسیاری از کشور‌های جهان - مانند عراق، قطر، عمان، سوئیس، آلمان، فرانسه و ژاپن- تلاش کردند بین ایران و آمریکا تنش‌زدایی کنند. اما هیچکدام موفق نشدند. علت این امر، ریشه در اهداف میانجیگران دارد.   تاکنون هیچکدام از واسطه‌ها نتوانسته‌اند در وساطت میان ایران و آمریکا موفقیتی بدست بیاورند.
پایان فصل میانجیگری
به طور کلی اهداف وساطت تمام این کشور‌ها را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد. گروه اول، کشور‌هایی بودند که برای جلوگیری از جنگ وساطت کردند. کشور‌های عربی، عمدتا جزو این گروه بودند. مشکل اصلی گروه اول این بود که برای دفع چیزی وساطت می‌کرد که از اساس جزو برنامه‌های ایران و آمریکا نبود. ایران و آمریکا، هر کدام بنا به دلایل خاص خود، هیچگاه قصد جنگ تمام عیار با یگدیگر نداشتند؛ حتی در دوره‌هایی که جنگ بسیار نزدیک به نظر می‌رسید.
گروه دوم نیز شامل کشور‌هایی مانند ژاپن، فرانسه و تا حدودی آلمان بود که نه برای دفع جنگ، بلکه عمدتا برای گشودن باب مذاکرات میان ایران و آمریکا وساطت کردند. آبه شینزو پس از مدت‌ها هماهنگی با ایران و آمریکا، در اواسط ماه ژوئن به تهران سفر و با مقامات بلندپایه ایران دیدار کرد. این نخستین بار پس از انقلاب اسلامی بود که یک نخست وزیر ژاپن به ایران سفر می‌کرد. آبه از جانب ترامپ پیامی برای رهبر معظم انقلاب آورد، اما رهبری از پذیرش پیام دونالد ترامپ خودداری کردند.
فرانسه، به مراتب از ژاپن تلاش‌های بیشتری انجام داد. ماکرون، چندین بار مقامات ارشد فرانسه را به ایران و آمریکا فرستاد و خودش چندین بار با روسای جمهور ایران تلفنی گفتگو کرد. تلاش‌های ماکرون در نشست سران گروه هفت در گردشگاه بیاریتس فرانسه به اوج رسید؛ زمانی که ماکرون در اقدامی غیرمنتظره، ظریف را به محل حضور ترامپ در جنوب فرانسه دعوت کرد. در پایان این نشست، ماکرون درباره دیدار روحانی و ترامپ در «هفته‌های آینده» ابراز امیدواری کرد. واضح بود که ماکرون روی نشست مجمع عمومی در نیویورک حساب کرده بود.
اما با وجود اصرار اروپایی‌ها، دیداری اتفاق نیفتاد. دلیل این شکست، در وساطت ماکرون نهفته است. کشور‌هایی مانند فرانسه، ژاپن و آلمان وساطت خود را به انتقال پیام میان ایران و آمریکا محدود کردند. این کشورها، به هیچ وجه حاضر نبودند برای کاهش تنش‌ها میان ایران و آمریکا، هزینه‌ای متحمل شوند. ژاپن مشتری نفت ایران بود، اما تحت فشار آمریکا، واردات نفت از ایران را متوقف کرد. آلمان و فرانسه، هر دو عضو برجام هستند و در ظاهر به اجرای آن متعهد هستند، اما هرگز در برابر تحریم‌های آمریکا علیه ایران مقاومتی نکردند. بنابراین، مشکل گروه دوم این بود که حاضر نبودند هزینه‌ای بپردازند.   بخوانید: ظریف در نیویورک؛ دیپلماسی تحت الشعاع تنش‌های نظامی مانور روحانی در نیویورک؛ پشت پرده چه خبر است؟
اما سوای مشکلات واسطه‌ها، ظاهرا ایران و آمریکا نیز شرایط را برای میانجیگری مناسب نمی‌بینند. در اوج تلاش‌های ماکرون، ترامپ حداقل دو بار وساطت او را زیر سوال برد. رئیس‌جمهور آمریکا چند بار تصریح کرد ماکرون از جانب آمریکا صحبت نمی‌کند. در جریان نشست اخیر نیویورک نیز، در حالی که ماکرون بین مقامات ایران و آمریکا رفت و آمد می‌کرد، ترامپ اعلام کرد: «ما به واسطه نیاز نداریم. او (ماکرون) دوست من است، اما ما دنبال هیچ واسطه‌ای نیستیم. آن‌ها می‌دانند به چه کسی زنگ بزنند.»
با پایان نشست نیویورک، فصل دیگری از میانجیگری‌ها به پایان رسید. فعلا در کوتاه مدت، چشم انداز موفقیت وساطت‌ها تیره و تار است. هر چند که تلاش‌ها در این زمینه هنوز ادامه دارد. در هفته جاری عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق، بار دیگر به تهران سفر می‌کند. چهارشنبه هفته گذشته او به عربستان رفت. منابع عراقی می‌گویند عبدالمهدی راهکاری برای کاهش تنش‌ها میان ایران و عربستان دارد. هفته گذشته این راهکار را به عربستان برد و این هفته همین راهکار را به تهران می‌‎آورد. جزئیات طرح عبدالمهدی هنوز معلوم نیست. باید دید آیا عبدالمهدی می‌تواند در کاری که دیگران موفق نشدند به نتایج مثبتی برسد یا اینکه او هم مانند دیگران به جایی نخواهد رسید.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ایران و آمریکا آبه شینزو دیدار ترامپ و روحانی پایان میانجیگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۴۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله

بین الملل تابناک: اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران، افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز، افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان، تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله و احضار سفیر آلمان از سوی وزارت خارجه چین، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران

یک رسانه غربی از اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا و انگلیس علیه ایران به بهانه‌های مختلف خبر داد.

به گزارش رویترز، وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد، آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال می‌کند.

این وزارتخانه تاکید کرد که فعالیت‌های دفاعی ایران را هدف قرار داده است.

رویترز همچنین گزارش داد: انگلیس اشخاص و نهادهای مربوط به بخش دفاعی ایران را تحریم می‌کند.

وزارت امور خارجه انگلیس با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که دو شخص و چهار شرکت مرتبط با شبکه تولید پهپاد در ایران را به فهرست تحریم‌های خود افزوده است.

به نظر می‌رسد، این تحریم‌های انگلیس و آمریکا نیز مانند تحریم‌های گذشته کشورهای غربی علیه کشورمان به بهانه حمایت از جریان‌های محور مقاومت در منطقه و عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی با استفاده از موشک‌ها و پهپادهای مختلف و همچنین در راستای حمایت از رژیم کودک کش صهیونیستی صورت می‌گیرد.

افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز

دولت ارمنستان در جلسه روز پنجشنبه کابینه، بر تصمیم خود درباره افتتاح کنسولگری این کشور در تبریز تاکید کرد.

«حسین امیر عبداللهیان»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در روزهای نخستین زمستان گذشته و در نشست خبری مشترک با «آرارات میرزویان» همتای ارمنستانی خود در ایروان گفته بود: «ارمنستان کشور دوست و همسایه خوب ماست. در دیدار با وزیر خارجه ارمنستان موافقت تهران را برای افتتاح سرکنسولگری جمهوری ارمنستان در شهر تبریز اعلام کردیم و امیدواریم، در هفته‌های آغازین سال جدید میلادی با حضور وزیر خارجه ارمنستان شاهد افتتاح رسمی این سرکنسولگری در تبریز باشیم.»

در سال ۲۰۲۲ و در دیدار «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان و «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران نیز دو طرف درباره ارتقای سطح همکاری‌های تجاری بین دو کشور و همچنین این موضوع که افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز می‌تواند بر ارتقای سطح همکاری‌های اقتصادی تاثیر مثبتی داشته باشد، به توافق رسیدند.

رسانه‌های ارمنستان نوشته‌اند، در اکتبر سال ۲۰۲۲ سرکنسولگری ایران در قاپان ارمنستان افتتاح شد و افتتاح سرکنسولگری این کشور در تبریز، این اقدام دوجانبه را تکمیل می‌کند.

آن‌ها همچنین با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی ایران با استان سیونیک ارمنستان هم‌مرز است، گفته‌اند افتتاح کنسولگری در تبریز باعث توسعه بیش از پیش روابط تجاری و گردشگری خواهد شد.

امیرعبداللهیان در دیدار میرزویان همچنین گفته بود: موافقت دولت ارمنستان در ایجاد سرکنسولگری ایران در منطقه قاپان باعث شده که تردد ایرانیان و همکاری‌های ترانزیتی دو کشور تسهیل شود.

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

شبکه آمریکایی «سی ان ان» جزئیات تماس اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا و محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را فاش کرد.

 این شبکه گزارش داد لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه به عنوان یک کانال دیپلماتیک اصلی بین بن سلمان و دولت جو بایدن، رییس جمهور کنونی ظاهر شده است؛ کانالی که تلاش‌هایی را که در دوره ترامپ برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی آغاز شد، افزایش داد.

این شبکه آمریکایی افزود که در آخرین سفر گراهام به عربستان سعودی در اواخر ماه گذشته میلادی، او و بن سلمان با ترامپ تماس گرفتند. طبق این گزارش، این تماس تقریباً پنج دقیقه طول کشید.

دو فرد آگاه از این تماس به این شبکه گفتند: «مکالمه دوستانه و بیشتر شامل تبادل نظر و گفت‌وگوهای غیررسمی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.»

یکی از این منابع گفت: «در مقطعی ترامپ آمار و ارقام نظرسنجی‌های خود را اعلام کرد»، در حالی که این دو منبع گزارش دادند، «توافق عادی‌سازی روابط حتی یک بار هم در آن تماس مطرح نشد.»

این تماس خلاصه شد به اینکه چگونه ترامپ در خصوص دستیابی به توافقی که مقامات آمریکایی، اسرائیلی و سعودی آن را برای دستیابی به «ثبات پایدار در خاورمیانه» حیاتی می‌دانند، «در افق ظاهر می‌شود.»

افراد آگاه از این موضوع به سی ان ان گفتند در حالی که رییس جمهور سابق از مذاکرات مربوط به سازش آگاه است، اما «در این مذاکرات دخالتی ندارد.»

این شبکه اشاره کرد نگرانی واقعی در میان برخی شرکت کنندگان در مذاکرات جاری وجود دارد که «ترامپ ممکن است تلاش کند هر گونه توافقی مربوط به دولت بایدن را خنثی کند، نظیر آنچه در اوایل سال جاری انجام داد و از جمهوری خواهان در کنگره خواست تا از توافقنامه مهاجرتی بین دو حزب حمایت نکنند.

افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند که رییس‌جمهور سابق معتقد است که اگر بتواند به کاخ سفید بازگردد، می‌تواند در مورد توافق بهتری با سعودی‌ها مذاکره کند و همچنین به دنبال مشارکت یا کار فعالانه برای خنثی کردن هر نوع توافق عادی سازی روابط در دوران بایدن نیست.»

دو مقام آمریکایی گفتند که تماس ترامپ با محمد بن سلمان «در کاخ سفید به مذاقشان خوش نیامد» اگرچه آنها به صراحت گفتند که هیچ مدرکی دال بر تأثیر آن بر مذاکرات بین نمایندگان بایدن و همتایان سعودی آنها وجود ندارد.»

گراهام مقامات بایدن را از آن تماس مطلع کرد و گفت، آنها «درک می‌کنند که چرا او می‌خواهد ترامپ را در جریان قرار دهد.»

سناتور گراهام به سی‌ان‌ان گفت که «همه کار انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که توافق در زمان بایدن منعقد می‌شود، تا حدی به این دلیل که معتقد است بایدن شانس بیشتری برای بسیج حمایت دموکرات‌ها در کنگره خواهد داشت.»

تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله

دولت صنعا ازسرگیری مذاکرات با عربستان که رهبری ائتلاف سعودی در یمن را بر عهده دارد، تکذیب کرد و آمریکا و انگلیس را مسئول اجازه ندادن به تحقق توافق صلح دانست.

 وزارت امور خارجه دولت صنعا از زبان یک منبع رسمی که توسط خبرگزاری یمنی «سبأ» گزارش شده است، گفت: «آنچه روزنامه اماراتی (البیان) و برخی دیگر از رسانه‌ها درباره بازگشت مذاکرات منتشر کرده‌اند، تکذیب می‌کنیم. آنچه در این گزارش آمده کاملا نادرست است.»

وی ادامه داد: هنوز هیچ یک از موارد نامبرده در این گزارش به ما ارائه نشده است، بلکه سازمان ملل هرازچند گاهی اشاره‌هایی در این باره می‌کند؛ اما آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها به دلیل موضع یمن در حمایت از مظلومیت ملت فلسطین نمی‌توانند اجازه توافق در این مرحله را بدهند.

او توضیح داد، «به سازمان ملل تاکید کرده است، طرح نقشه‌ای که با طرف سعودی به آن دست یافته شده ربطی به حوادث غزه ندارد و قرار نیست ربطی به آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها داشته باشد.»

وزارت خارجه یمن در پایان گفت: به هر حال ما به موضع آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها اهمیتی نمی‌دهیم و همانطور که مشخص است با آنها درگیر هستیم.

چهارشنبه گذشته، دفتر هانس گروندبرگ، فرستاده سازمان ملل متحد اعلام کرد، در تماسی با لرد احمد از ویمبلدون، وزیر مشاور انگلیس در امور خارجه، مشترک المنافع و امور توسعه خاورمیانه داشت. وی در مورد ضرورت حفظ محیطی که از گفت‌وگوی سازنده و راه‌های دستیابی به پیشرفت در نقشه راه بین‌المللی حمایت می‌کند بحث و گفت‌وگو کرده است.

سه‌شنبه گذشته، گروندبرگ در ریاض با رشاد العلیمی، رییس شورای رهبری یمن و شایع الزندانی، وزیر امور خارجه در دولت مستعفی در مورد تلاش‌ها برای احیای روند سیاسی در یمن، تحت نظارت سازمان ملل، گفت‌وگو کرد.

نماینده سازمان ملل دوشنبه گذشته از برگزاری گفت‌وگو با «انصارالله» و مقامات عمانی خبر داد که در آن راه‌های دستیابی به پیشرفت در نقشه راه سازمان ملل برای یمن و ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه خاورمیانه که ناشی از درگیری رژیم صهیونیستی و فلسطینی‌ها در غزه و حملات ارتش یمن در دو دریای سرخ و عرب و خلیج عربی و خلیج فارس است، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

گروندبرگ در اواسط آوریل اعلام کرده بود که «شتاب دستیابی به توافق بین طرف‌های درگیر در یمن به دلیل تحولات نوار غزه، ضعیف و کند شده است». وی تاکید کرد که این مسائل «فضای میانجی‌گری را بسیار پیچیده کرده‌اند.»

وی افزود: در صورت برقرار نشدن آتش‌بس در غزه و متوقف نشدن کامل حملات در دریای سرخ و خلیج عدن، خطر تشدید تنش همچنان وجود دارد.

در آن زمان، فرستاده سازمان ملل نسبت به «عواقب جدی نه تنها برای یمن، بلکه برای کل منطقه، در صورت غفلت از روند سیاسی در یمن و ادامه مسیر تنش‌ها» هشدار داد و بر لزوم تصمین این مساله تاکید کرد که حل مناقشه در یمن با حل و فصل مسائل دیگر مرتبط دانسته نشود.

۲۳ دسامبر گذشته، گروندبرگ در بیانیه‌ای اعلام کرد که طرف‌های یمنی، متعهد به اجرای اقداماتی شده‌اند که شامل اجرای آتش‌بس شامل تمام یمن، اقداماتی برای بهبود شرایط زندگی و مشارکت در آماده‌سازی برای ازسرگیری یک روند سیاسی فراگیر تحت نظارت سازمان ملل می‌شود.

وی این اقدام را «گامی مهم» توصیف کرد و گفت: «با طرفین برای تهیه نقشه راه تحت نظارت سازمان ملل متحد که شامل این تعهدات باشد و از اجرای آنها حمایت کند، همکاری می‌کنم.»

احضار سفیر آلمان از سوی وزارت خارجه چین

سفیر آلمان در پکن روز (پنجشنبه) به علت طرح اتهام‌هایی از سوی برلین مبنی بر دستگیری چند جاسوس مرتبط با چین به وزارت خارجه این کشور احضار شد.     به گزارش تارنمای شبکه خبری دویچه وله، «پاتریشیا فلور» امروز پنجشنبه در حساب ایکس خود نوشت: پس از دستگیری چهار آلمانی به اتهام جاسوسی برای سرویس‌های مخفی چین، من به وزارت خارجه چین احضار شدم.   چین پیشتر اتهام فعالیت جاسوسی در آلمان را «قاطعانه» رد کرده و از برلین خواسته است که وجهه پکن را خدشه‌دار نکند.   سفارت چین در برلین روز دوشنبه اعلام کرد: ما از طرف آلمانی می‌خواهیم که بهره‌برداری از اتهام جاسوسی به منظور خدشه‌دار کردن وجهه و بدنام کردن چین را متوقف کند.   مقام‌های برلین همان روز گفتند که سه آلمانی را به ظن همکاری با سرویس مخفی چین و انتقال فناوری به پکن برای مقاصد نظامی بازداشت کرده‌اند.   «نانسی فیزر» وزیر کشور آلمان گفت که دولت تهدیدهای ناشی از جاسوسی چین در تجارت، صنعت و علم در آلمان را رصد می‌کند.   بازداشت این افراد یک هفته پس از آن انجام شد که ««اولاف شولتس» صدراعظم آلمان به چین سفر کرد تا درباره همکاری‌های تجاری چین و روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین، مالکیت معنوی و سیاست‌های بازار آزاد گفت‌وگو کند.  

دیگر خبرها

  • لیگ NBA| سانز در یک قدمی حذف/ کلیپرز و باکس شکست خوردند
  • شکست تیم ملی ایران برابر ازبکستان در نیمه اول
  • به مایلی‌کهن زنگ زدم و گفتم بیا با هم فالوده بخوریم ! | میانجیگری میان محمد مایلی کهن و امیر قلعه نویی فایده دارد؟
  • مبارزه جدی برای مقابله با فساد
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • لیگ NBA| لیکرز در آستانه حذف/ پیروزی فیلا با درخشش امبید
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا