Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فضای مجازی دادستان کل کشور از نبود یک مرجع برای برسی صحت و سقم اخبار قبل از انتشار آنها انتقاد کرد.

جواد جاویدنیا در نشست تخصصی مسئولیت حقوقی و اجتماعی رسانه‌ها در قبال نشر اکاذیب در رابطه با انتشار اخبار کذب در رسانه‌ها و صیانت از حقوق مردم در فضای مجازی، گفت: انتشار اخبار کذب در رسانه‌های سنتی هم وجود داشت اما ابزارها و دامنه گسترش آن متفاوت بود و به همین دلیل سازوکار قانونی برای برخورد با این گونه اخبار وجود دارد و طبق گفته سخنگوی قوه قضاییه ابتدا مسئولیت انتشار اخبار را به دستگاه های ذی ربط می دهیم و بعد برخورد قضایی انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برای برخورد با انتشار اخبار کذب در قانون سازوکار قانونی وجود دارد. ماده  746 آیین دادرسی کیفری و مواد قانون مطبوعات وجود دارد. اما این سوال پیش می‌آید که  آیا راه حل قضایی می تواند راه حل مسئله باشد. آیا این ضمانت اجراها برای برخوردها کفایت می کند؟ آیا راه حل قضایی می تواند چاره واقعی کار باشد؟

چرا شرایط باید به گونه پیش آید که رسانه‌ای که دارای مجوز است خبری را بدون اطمینان از صحت آن منتشر می کند و رسانه‌های دیگر هم پیرو آن رسانه، خبر را منتشر می کنند و افراد سرشناس روی آن مانور می دهند و یک جریان سازی خاص ایجاد می شود.

معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور گفت:  دلیل انتشار این گونه اخبار این است که هیچ گونه مسئولیتی برای بازنشر دهندگان خبر وجود ندارد و در قانون برای افرادی که اقدام به بازنشر خبر می کنند مرجعی در نظر گرفته نشده است.

وی افزود: فرض کنید برای انتشار اخبار در  فضای مجازی مجازات مشدده در نظر گرفته شود اما سازگاری برای پیدا کردن منتشر کننده اخبار  در نظر گرفته شده است؟ آیا زمینه اعمال این مقررات بصورت کامل و اثرگذار وجود دارد؟   به عنوان مثال فرض کنید خبری در فضای مجازی منتشر شود و پلیس فتا با دردسر زیاد می تواند فرد منتشر کننده را پیدا کند زیرا سرورهای این نرم افزارها در کشور وجود ندارد اما خود نرم افزار در دسترس مردم است.

اگر ما تمام توان خود را بگذاریم تا یک خبر کذب را در نرم افزارهای خارجی حذف کنیم این امکان وجود ندارد اما اگر پیام رسان داخلی باشد می توان به مدیران ان بگوییم یک خبر را از آن شبکه حذف کنند.

وی گفت: بارها دیده ایم که برای یک خبر تکذیبیه هم منتشر می شود اما نمی توانیم اثر گذاری خبر اصلی را از بین ببریم. حتی اگر تکذیبیه را بارها از رسانه‌های جمعی پخش کنیم.   باید مسئول دانستن مدیر پیام رسان را   به طور جدی پیگیری کنیم و  بعد بیاییم بررسی کنیم که آیا مجازات‌های در نظر گرفته شده اثر گذار است  یا خیر؟

وی یادآور شد: عاملی که باعث شد 18 هزار نفر دعوت کننده امام حسین به کربلا تبدیل به 30 هزار دشمن  شود، انتشار یک خبر کذب بود لذا برای مقابله با اخبار کذب یک بستر قضایی صرف نیاز نیست و تا زمانی که یک مرجع  نداشته باشیم که مورد اعتماد مردم باشد تا صحت اخبار را بررسی کنند ما مکررا با تغییر نرم افزارها شاهد انتشار اخبار کذب خواهیم بود.

وی با بیان اینکه امروز افشاگری به یک برند تبدیل شده است، گفت: اگر بسترهای انتشار اخبار همین بماند دشمن از این فضا برای متزلزل کردن نظام استفاده می‌کند اما اگر بستری ایجاد شود که قبل از انتشار اخبار به مسائل و شایعات پاسخ دهد و بعد خبرها منتشر شود، شاهد کم شدن شایعات و اخبار کذب در رسانه‌ها خواهیم بود.

جاویدنیا گفت: خبر و رسانه دچار تحول شده است و رسانه ها از حالت متمرکز خارج شده اند و عموما انتشار اخبار کذب از سوی دشمن انجام می‌شود.

جاویدنیا گفت: الان در فضای مجازی یک خبر کذبی منتشر می شود و در بدنه شبکه اجتماعی نفوذ می یابد اما خبر تکذیبیه آن به همان میزان منتشر نمی شود و تاثیرگذاری خود را ندارد لذا باید در بسترهایی سرمایه گذاری کنیم که مدیران آن بستر پاسخگوی ما باشند.

وی افزود: همانطور که مقام معظم رهبری گفته اند باید حضور هوشمندانه درفضای مجازی داشته باشیم و هیچ کس نافی این نیست که افرادی از انقلاب ونظام در کلیه شبکه‌ها حضورداشته باشند و از جریان صحیح رسانه‌ها حمایت کنند، برای اینکه آگاه سازی درسطح دنیا مطلوب ماست اما قطعا این امر به این معنا نیست که این جریان سازی را در بستری کنیم که مدیریتش با دشمن است.

ضمن اینکه باید حضور داشته باشیم  اما باید جهت گیری بسمتی باشد که مردم فاصله بگیرند و بدانند  بستر امنی نیست لذا رسانه‌های رسمی در این زمینه تاثیرگذارند.

جاویدنیا تصریح کرد: باید بررسی شود چه میزان هشتگ و ترند در یک رسانه که آن را بلد می کنیم به نفع ماست. هرچقدر ما خودمان آن را بلد می کنیم و بالاتر می بریم،   به نفع دشمن است.

وی با اشاره به انتخابات پیش رو گفت: در بحث انتخابات تمام تلاشمان را داریم که  انتخابات در فضای سالم با حداقل اخبار کذبی که منتشر می شود باشد. خواهشمندیم که مردم بدقت اخبار را صحت سنجی کنند، بویژه طرفداران کاندیداها  هر خبری را منتشر نکنند و هرجایی را منبع قرار ندهند./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۴۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارداد خرید اتوبوس برقی از چین منع انتشار داشته است

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در حاشیه دویست و سی و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز یک فوریت مصوبه تکمیل طرح آب و فاضلاب شهر بررسی می‌شود، اظهار کرد: برای تمدید این مصوبه یک فوریت ارائه شده است.

وی همچنین تصریح کرد: سامانه پایش مصوبات شورا که پیش از این پایه‌گذاری شده بود و متوقف مانده، به ثمر رسیده و امروز از این سامانه رونمایی شده و در آن کل مصوبات پایش خواهد شد و در دسترس قرار خواهد گرفت. در جلسه امروز گزارش سه ماهه حساب درآمد و هزینه شهرداری نیز ارائه خواهد شد.

چمران در خصوص ایجاد فرهنگسرا در بوستان لاله نیز یادآور شد: بعد از جشن ماه رمضان احساس شد که فضا‌هایی برای چنین طرح‌هایی مورد نیاز است. این موضوع مطرح شد که درختی قطع نمی‌شود و ما نیز اجازه نخواهیم داد درختی قطع شود. باید منتظر باشیم طرح ارائه شود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در دوره سوم طرحی مصوب شد که در بوستان‌هایی با مساحت بیش از یک هکتار مسجد و کتابخانه احداث شود و ساختمان اداری منع شده است، گفت: البته طرح باید به شورا ارائه شود و هیئت موردنظر طرح را مورد بررسی قرار دهد و اگر نیاز بود احداث شود به شرطی که درختی قطع نشود.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: در منطقه ۱۵ بارندگی بوده و یک کارگر به دلیل تعصب کاری خود در حال بازگشایی نهر برای جلوگیری از سرریز شدن آب بوده که متاسفانه مفقود شده و هنوز پیدا نشده است. باید چنین اقداماتی با دقت صورت بگیرد و برنامه‌ریزی از قبل انجام شده باشد تا حادثه‌ای رخ ندهد. قاعدتا hse رعایت نشده است.

چمران با بیان اینکه قرارداد‌ها منع انتشار داشته و هرکسی درخواست داشته قرارداد را تحویل گرفته است، گفت: قرارداد مشکلی ندارد و هریک از اعضا بخواهند در دسترس آنها قرار خواهد گرفت. وزارت امور خارجه، بانک مرکزی و دیگر بخش‌ها قرارداد را در اختیار دارند. چنین قراردادی در سال ۹۶ نیز وجود داشته و مورد خاصی ندارد. در ساخت واگن‌ها تکنولوژی به کشور وارد می‌شود و این تفاوتی مترقی است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند
  • انتشار تصاویری از تانک‌ اسرائیلی در خیابان‌های رفح
  • تمرکز نشر صاد بر انتشار داستان‌هایی با روایت ایرانی است
  • رژیم صهیونیستی به دنبال فشار نظامی بر مذاکرات است
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • بیانیه‌های سریالی سپاهان علیه پرسپولیس با یک محتوا | آفرین؛ چه دیدگاه جالبی!
  • شگرد نتانیاهو برای جلوگیری از دستیابی به توافق آتش‌بس
  • روشی برای جلوگیری از آلزایمر + فیلم
  • قرارداد خرید اتوبوس برقی از چین منع انتشار داشته است
  • رسانه عبری متن توافق پیشنهادی مبادله اسرا را منتشر کرد