Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-06@21:30:06 GMT

پس از نفت شیل گاز شیل هم می آید

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۸۸۳۳۳

پس از نفت شیل گاز شیل هم می آید

ساعت 24 -تحولات تکنولوژیک درحوزه تامین انرژی به سرعت محصولات تازه و غیر سنتی خود را به بازار عرضه می کند و به این ترتیب است که دنیای سیات نیز از این عرضه تازه تاثیر پذیراست. آنهایی که فقط دو دهه پیش را به یاددارند می دانند اگر حمله ای به وسعت حمله چند روز پیش به پالایشگاههای نفت عربستان می شد قیمت نفت دربازارهای جهانی تا چه اندازه بالا می رفت و جهان توسعه یافته را هراسان می کرد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما حالا وتنها چند روز پس از اینکه اعلام شد نیمی از ظرفیت تولید نفت عربستان با اخلال مواجه شده است قیمت نفت به سرجای نخست برگشته است.

علاقمندان به بازار جهانی نفت یادشان می آید کاهش صادرات نفت ایران دردهه 1370 می توانست بازار نفت را به اندازه ای متلاطم کند که واردکنندگان بزرگ نفت به وحشت بیفتند.اینک اما نزدیک به یک سال است صادرات نفت ایران دست کم در حرف قطع شده است اما بازار هرگز هراسان نشده است.  عرضه نفت شیل به بازار جهانی نفت و رقابت برای فروختن نفت تا روزی که به طورکلی مشتریانش را از دست بدهد از دلیل اصلی وضعیت حاضر است. از سوی دیگر تولید انرژی های خورشیدی و بادی دردنیای امروز با شتاب بالا سهم این نوع انرژی را درکل مصرف انرژی افزایش داده و برخی تصورمی کنند با استفاده اتومبیل های نسل جدید از برق یا باتری های بزرگ بنزین نیز مصرف عمده ای نخواهد داشت. اما هنوز داستان انقلاب تکنولوژیک ادامه دارد و پس از نفت شیل که آمریکا را عرضه کننده نخست نفت کرده است تا چند سال  دیگر  گاز شیل هم به بازار می آید و تصویری نو به جهان انرژی هدیه می کند. در دنیایی که گمان می رود چین ، آرژانتین و آمریکا بیشترین تولید کننده گاز شیل باشند عرضه کنندگان و دارندگان گاز طبیعی مثل ایران و روسیه چه خواهند کرد؟

گزارش  آژانس بین المللی انرژی با عنوان «قواعدی طلایی برای عصر طلایی گاز» نشان می دهد که گاز طبیعی وارد یک عصر طلایی خواهد شد؛ اگر منابع نامتعارف شامل گاز فشرده، گاز شیل و متان بستر زغال سنگ، به صورت سودآور و با رعایت مسائل زیست محیطی تولید شوند. بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، به دلیل بهبود فناوری های بالادستی صنعت نفت، تولید گاز از منابع نامتعارف در آمریکای شمالی افزایش یافته و در نقاط دیگر جهان نیز همین روند طی خواهد شد. تولید گاز از این منابع، موجب تنوع منابع تامین انرژی شده و امنیت انرژی جهان را افزایش خواهد داد. بر اساس برآوردهای این گزارش، ذخایر باقیمانده نامتعارف گاز طبیعی که به لحاظ فنی قابل برداشت هستند ۷۲۹۹ تریلیون فوت مکعب و ذخایر گاز طبیعی متعارف در جهان حدود ۶۶۰۶ تریلیون فوت مکعب برآورد می شود. چین با داشتن ۱۱۱۵ میلیارد فوت مکعب، بیشترین ذخایر گاز شیل در جهان را دارد. رتبه دوم هم با ۸۰۲ تریلیون فوت مکعب در اختیار آرژانتین قرار دارد. آمریکا در ذخایر گازی شیل پس از الجزایر در رتبه چهارم قرار گرفته است.

پیش بینی می شود که با افزایش تولید گاز شیل در جهان، در سال ۲۰۲۰ روزانه ۷۴ میلیارد فوت مکعب گاز از منابع شیل تولید شود که این میزان ۳۷ درصد تولید گاز جهان را تامین خواهد کرد. مرکز اصلی این افزایش تولید، آمریکای شمالی خواهد بود. برآورد می شود که تولید گاز در این قاره در سال ۲۰۳۰ به حدود ۵۴ میلیارد فوت مکعب در روز برسد. رشد تولید از منابع شیل، افت تولید از منابع متعارف گاز را جبران خواهد کرد. چنانکه پیش بینی می شود، آمریکای شمالی در سال ۲۰۱۷ به صادر کننده گاز تبدیل شود، اما این برآوردها نشان میدهد که تولید گاز شیل در اروپا چندان افزایش نخواهد یافت و به حدود 2.4 میلیارد فوت مکعب در روز در سال ۲۰۳۰ خواهد رسید. این میزان، کاهش تولید گاز از منابع متعارف را جبران خواهد کرد و موجب می شود واردات گاز اروپا تا سال یادشده، ۴۸ درصد افزایش یابد. برخلاف اروپا، پیش بینی می شود که چین به خوبی ذخایر گاز شیل خود را توسعه دهد. برآورد می شود که این کشور در سال ۲۰۳۰، حدود شش میلیارد فوت مکعب گاز از منابع شیل تولید خواهد کرد و ۲۰ درصد تولید از این کشور از منابع شیل خواهد بود.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۸۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،حمیدرضا کریمی فرد افزود: از ابتدای راه‌اندازی نیروگاه‌های خانگی برق خورشیدی از سال ۹۵ در استان فارس تاکنون، بیش از۳۸ هزار مگاوات ساعت انرژی برق در استان تولید شده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته یک مزرعه خورشیدی با مجموع ظرفیت ۵۰۰کیلو وات در استان با سرمایه‌گذاری ۱۲۵هزار میلیون ریال نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.
به گفته کریمی فرد، افزون بر نیروگاه‌های خورشیدی خانگی (کوچک مقیاس)، تعداد پنج نیروگاه بزرگ خورشیدی نیز به ظرفیت ۳.۲ مگاوات در حوزه تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق فارس فعال هستند.
وی متوسط میزان تابش این استان را بین ۲ هزار تا ۲هزار و ۲۰۰ کیلووات ساعت بر متر مربع در سال عنوان کرد و گفت: این میزان تابش برای نیروگاه‌های خورشیدی مناسب است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق فارس درباره شرایط راه اندازی سامانه‌های خورشیدی در استان گفت: داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برای ثبت نام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای تمام تعرفه‌های خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق از جمله شرایط برای نصب سامانه خورشیدی در استان فارس است و متقاضیان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی www.satba.gov.ir مراجعه کنند.
انرژی خورشیدی یک منبع اساسی از انرژی تجدیدپذیر است و بسته به نحوه جذب و توزیع انرژی خورشیدی یا تبدیل آن به برق خورشیدی، فناوری‌های آن به دو دسته خورشیدی غیرفعال و خورشیدی فعال تقسیم می‌شوند. تکنیک‌های خورشیدی فعال شامل استفاده از سیستم‌های فتوولتائیک، انرژی خورشیدی متمرکز و گرمایش آب خورشیدی برای مهار انرژی است.


دیگر خبرها

  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • میزان تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلو وات ساعت گذشت
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی
  • تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت گذشت  
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • عزم جهانی برای پایان دادن به استفاده از زغال‌سنگ
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • احداث باغ در پایاب چاه‌های قزوین، ممنوع
  • معمای بنزین در ایران