Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر دوشنبه به دعوت رسمی «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان و برای حضور و سخنرانی در اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا به این کشور سفر کرد.

اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا روز سه شنبه نهم مهرماه ۹۸ در ایروان برگزار می شود و رئیس جمهوری علاوه بر سخنرانی در این اجلاس و تشریح توانمندی‌ها و ظرفیت‌های گسترده جمهوری اسلامی ایران برای تعامل تجاری با اتحادیه اوراسیا، با نخست وزیر و مقامات ارشد ارمنستان برای بررسی مهمترین مسائل در روابط تهران - ایروان و آخرین وضعیت اجرای موافقتنامه‌ها و طرح‌های مشترک، دیدار و گفت و گو خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحانی همچنین در حاشیه اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا، دیدارهای جداگانه‌ای هم با برخی سران حاضر در این دوره از اجلاس خواهد داشت که طی آن، در مورد مهمترین مسائل مورد علاقه طرفین، منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو و رایزنی خواهد کرد. رئیس جمهوری شامگاه سه شنبه به تهران باز خواهد گشت.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال ۲۰۱۴ میلادی تشکیل و کشورهای روسیه، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و بلاروس در آن عضویت دارند.

ایران در سال ۱۳۹۵ به کمیسیون اقتصادی اتحادیه اوراسیا پیشنهاد ایجاد یک منطقه آزاد تجاری میان ایران و این اتحادیه را مطرح کرد؛ پیشنهادی که از جانب اعضای آن نیز مورد استقبال قرار گرفت و طی دو سال مذاکرات متعدد و ارزیابی کمی و کیفی اقلام و میزان تعرفه ترجیحی آنها، سرانجام این موافقتنامه در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ در شهر آستانه قزاقستان به امضا رسید.

عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اورآسیا می تواند نقش موثری در عبور ایران از تنگناهای اقتصادی ایفا کند و امکان استفاده از تعرفه‌های تجاری، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تسهیل روابط اقتصادی با کشورهای اتحادیه را فراهم و با تسهیل فرآیند صادرات و ایجاد بازارهای جدید، شاهد بهبود روابط تجاری با اعضای این اتحادیه باشیم.

روحانی: برای رقابت در سطح جهانی باید در سطح منطقه ای تمرین کنیم

رئیس جمهوری با تاکید اهمیت اوراسیا برای ایران گفت:‌ اگر ما در سطح منطقه ای تمرین اقتصادی کنیم تمرین بسیار مهمی برای رقابت بسیار بالاتر و مهم‌تر در سطح اقتصاد جهانی است.

 حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری عصر امروز دوشنبه پیش از عزیمت به ایروان پایتخت جمهوری ارمنستان در فرودگاه مهرآباد اظهار داشت: این سفر بنا به دعوت نخست وزیر ارمنستان برای شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیا است.  

رئیس جمهوری  افزود: از آبان ماه اولین مرحله الحاق به اتحادیه اوراسیا انجام می شود و در واقع روابط تجاری منطقه آزاد ما با اوراسیا برقرار می‌شود ومشخص شده است که قدم‌های بعدی را باید برداریم.

رئیس جمهوری اجلاس اورآسیا را حائز اهمیت دانست و افزود: سفر به ارمنستان عمدتا اقتصادی است در حالی که سفر قبلی به نیویورک عمدتا سیاسی و منطقه ای بود.  

وی با بیان اینکه در نیویورک هم طرحی را برای امنیت منطقه هرمز ارایه کردیم و هم در زمینه مسایل جهانی بحث داشتیم، اظهارداشت: با گروه ۱+۴ در سطح وزیران جلساتی برگزار و موضوعاتی بررسی شد.

آمادگی‌هایی هم برای برگزاری ۱+۵ به وجود آمده و چهارچوب‌های آن مورد توافق همه طرف‌ها قرار گرفته بود.  

روحانی گفت: به اعتقاد من یک گام و قدم مهمی برداشته شد که این گام می‌تواند به شکل‌های دیگر ادامه پیدا کند و مساله بسیار مهمی است که ما بتوانیم مسئله هسته ای را در روابط قانونی و بین المللی خود قرار دهیم و دیگران را به توبه تشویق کنیم که زمینه آن آماده بود و می‌شود در شرایط بهتری آماده کرد.

رئیس جمهوری اجلاس اورآسیا را اجلاسی اقتصادی و تجاری عنوان کرد و تاکید کرد: پیشرفت اقتصاد و قدرت اقتصادی یک کشور زمانی است که بتواند با اقتصاد جهانی رقابت کند. اگر ما قدرت رقابت نداشته باشیم بقیه دیگر حرف است. ما باید توانی پیدا کنیم که قدرت اقتصادی داشته باشیم و این قدرت بتواند قابل رقابت باشد که تمرین آن در منطقه است.

روحانی خاطرنشان کرد: اگر ما در سطح منطقه ای تمرین اقتصادی کنیم تمرین بسیار مهمی برای رقابت بسیار بالاتر و مهم‌تر در سطح اقتصاد جهانی است.

توافق ایران با اتحادیه اورآسیا از آبان ماه عملیاتی می‌شود

رئیس جمهوری با بیان این که این اتحادیه ۵ کشور عضو آن هستند گفت: قرقیزستان، قزاقستان، روسیه، بلاروس و ارمنستان پنج عضو این اتحادیه هستند و  کشورهای ایران، سنگاپور، مولداوی و ویتنام هم در مسیر الحاق قرار دارند

روحانی افزود: ایران از ۵ آبان ۹۸ توافق ما با اتحادیه اورآسیا اجرایی و عملیاتی می شود و ۵۰۲ قلم کالای ما از شرایط خاص ترجیحی یعنی با تعرفه تقریبا صفر می‌توانند استفاده کنند و این اقلام می تواند به کشورهای اتحادیه اورآسیا صادر شود، البته این گام اول است و گام‌های بعدی هم در این زمینه باید برداشته شود.

ایسنا نیز در این زمینه نوشت: رئیس جمهوری با اشاره به برنامه گفت وگوهای دوجانبه خود با سران کشورهای مدعو در این نشست این اتحادیه اقتصادی اظهار کرد: گفت وگوی دوجانبه‌ای را با رئیس جمهور ارمنستان خواهیم داشت که امشب انجام می‌شود فردا نیز با نخست وزیر این کشور گفت وگو داریم همچنین با سران کشورهای قزاقستان، روسیه  وسنگاپور نیز گفت وگو خواهی داشت البته کشورهای دیگر که عضو رسمی این اتحادیه هستند و نیز سه کشوری دیگری که در پی حضور در این اتحادیه هستند گفت و گو  و مذاکره خواهیم کرد.

کد خبر 456947 برچسب‌ها حسن روحانی اوراسیا ایران و ارمنستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حسن روحانی اوراسیا ایران و ارمنستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۷۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ

همزمان با نزدیک شدن جمهوری های ارمنستان و آذربایجان به توافق صلح، پرچم کشورهای روسیه و ترکیه از منطقه‌ای در قره باغ به نشانه خروج نیروهای حافظ صلح پایین آورده شد.

به گزارش مشرق،پس از آنکه نیروهای حافظ صلح روس به حضور چند ساله خود در منطقه قفقاز جنوبی پایان دادند، پرچم روسیه و ترکیه نیز دیروز جمعه به مناسبت بسته شدن مرکزی که برای نظارت بر آتش بس در قره باغ ایجاد شده بود، پایین آورده شد.

در نوامبر سال ۲۰۲۰ (آبان ۱۳۹۹) نزدیک به دو هزار نیروی حافظ صلح روسیه بر اساس توافقی با میانجیگری مسکو که به شش هفته درگیری میان نیروهای جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان پایان داد، به قره باغ اعزام شدند.

اما در سپتامبر سال گذشته جمهوری آذربایجان در نهایت قره باغ را با زور بازپس گرفت و باعث کوچ اجباری ۱۲۰ هزار ارمنی ساکن این منطقه شد.

پس از این رویداد، ارمنستان مسکو را به عدم حمایت از منافع ایروان متهم کرد؛ اتهامی که مسکو آن را رد کرد.

روسیه نیز که پیش از این قرار بود نیروهای حافظ صلح خود را تا سال ۲۰۲۵ در منطقه حفظ کند، در اوایل ماه جاری میلادی تصمیم به خروج آنها گرفت.

این نیروها شامل سربازانی از روسیه و ترکیه و همچنین جمهوری آذربایجان بودند که در شهر متروکه ای به نام آغ دام که از سال ۲۰۲۰ در کنترل باکو قرار دارد، مستقر شده بودند.

سرگئی ایستراکوف معاون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه پس از خروج نیروهای حافظ صلح روس از این منطقه، از دوستی میان سه کشور قدردانی کرد و گفت: اولویت حقوق بشردوستانه بین‌المللی این امکان را فراهم کرده تا عملیات زودتر از موعد تکمیل گردد.

در حال حاضر گفته می شود که جمهوری های ارمنستان و آذربایجان به سمت یک توافق صلح برای پایان مناقشه قره باغ گام برداشته اند.

یک منبع وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز در همین زمینه به رویترز گفت که آخرین گروه از نیروهای حافظ صلح قرار است در پایان ماه مه (۱۱ خرداد) منطقه را ترک کنند.

الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان نیز پیش از این در همین زمینه اظهار داشت: باکو ممکن است قبل از کنفرانس صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان (COP۲۹) که در ماه نوامبر (آبان) به میزبانی باکو برگزار می‌شود، توافقنامه صلح امضا کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • رئیسی روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت