Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@23:57:49 GMT

افسردگی واقعی و علایم آن

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۹۹۱۸۰

افسردگی واقعی و علایم آن

 مثلا در عصر روز سیزده بدر و پایان تعطیلات می‌گویند افسرده هستم. به همین دلیل واژه افسردگی، چه در زبان فارسی و چه در زبان انگلیسی برای توصیف غمگین بودن و یا شاد نبودن به طور شایعی به کار برده می‌شود، در حالی که تعریف افسردگی از نظر علم روانشناسی بسیار متفاوت است. از آنجایی که بیماری افسردگی بسیار شایع است و در آمریکا حدود ۲۵ میلیون نفر مبتلا به افسردگی می‌باشند و در موارد حاد، افسردگی می‌تواند حتی باعث خودکشی افراد گردد، شناخت معیار‌های تشخیصی افسردگی به عنوان یک بیماری به زبان ساده، می‌تواند کمک شایانی به تشخیص این بیماری و جلوگیری از عوارض بعد از جمله خودکشی نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


افسردگی چیست؟ افسردگی بیماریی است که هم جسم و هم روان فرد را درگیر می‌نماید. علائم جسمی بر اشتها، خواب، وزن، میزان انرژی و میل جنسی فرد تاثیر می‌گذارد. علائم روانی بسیارمتنوع است و طیف گسترده‌ای ازمشکلات فکری و روانی را در برمی گیرد. برای تشخیص افسردگی بالینی می‌توان از معیار‌های نه گانه تعریف شده توسط انجمن روانپزشکی آمریکا استفاده کرد. اگر فردی پنج معیار از نه معیار تشخیصی را تقریبا هرروز و برای حداقل یک ماه داشته باشد و تجربه کند، به اختلال افسردگی اساسی (Major Depression Disorder) یا به زبان ساده به بیماری افسردگی واقعی مبتلاست. این معیار‌ها به شرح زیر است:

احساس غم عمیق، احساس خالی بودن، خلق تحریک پذیر، گریه کردن بدون دلیل خاص و علائم مشابه که نشانگر خلق افسرده می‌باشد.
کاهش علاقه به انجام اکثر فعالیت‌های روزانه و لذت نبردن از تفریحات. مثلا فرد هیچ تمایلی به رفتن به مهمانی، پارک، سینما و ... ازخود نشان نمی‌دهد. فرد هم چنین تمایل به سکس و رابطه زناشویی را نیز از دست می‌دهد.
کاهش وزن مشخص (در حدود ۵ درصد وزن قبلی یا بیشتر) و کاهش اشتها
تغییر در عادات خواب شامل بی خوابی (Insomnia) و پرخوابی
تغییر در میزان فعالیت فیزیکی به صورت کم تحرکی یا پر تحرکی در انجام فعالیت‌های جسمی و بدنی
احساس خستگی مفرط و فقدان انرژی
احساس پوچی، بیهودگی، سرزنش نمودن خود و احساس گناه کاربودن بی دلیل
از دست دادن قدرت تمرکز و یا تفکر در مورد موضوعات مختلف
فکرکردن به موضوع مرگ و یا خودکشی و یا داشتن برنامه برای خودکشی
البته کسانی که ۴ معیار از ۹ مورد معیار‌های فوق را هم دارا می‌باشند، باید به فکر مشاوره و درمان باشند.

چرا باید افسردگی را جدی گرفت؟ افسردگی اساسی یک بیماری واقعا ناتوان کننده است. فرد مبتلا ازنظر ذهنی فلج می‌گردد. تصور واقعی ازخود را ازدست می‌دهد. هم از نظر جسمی و هم از لحاظ روانی، از انجام فعالیت‌های روزمره و شغلی باز می‌ماند. فرد هم چنین اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهد و اراده اش در انجام اهداف کوتاه مدت و دراز مدت به شدت تحلیل می‌رود. به همین دلیل فرد قدرت تصمیم گیری را هم ازدست می‌دهد. به دلیل نداشتن علاقه به تفریحات، ازخانه بیرون نمی‌رود و این موضوع منجر به افزایش علائم بالینی و انزوای بیشتر فرد می‌گردد.

کم کم دراثر احساس غم شدید و پوچی و بی ارزشی و یا گناهکار بودن، افکار خودکشی به ذهن فرد می‌آید. آمار دراین زمینه تکان دهنده است. بیش از پنجاه درصد افرادی که در آمریکا به علت خودکشی جان خود را از دست می‌دهند، دچار افسردگی اساسی می‌باشند. پس افسردگی اساسی می‌تواند منجر به ازدست دادن شغل، روابط زناشویی و روابط اجتماعی گردد و فرد را به یک معلول ذهنی تبدیل نماید و دست آخر هم به خودکشی منجر گردد.

درمان افسردگی چیست؟ شناسایی فرد مبتلا به افسردگی توسط اطرافیان و شروع سریع درمان‌های دارویی و درمان‌های حمایتی بسیارمهم است. معمولا فرد مبتلا خودش نمی‌تواند بیماری را تشخیص دهد و این اطرافیان هستند که این مشکل را تشخیص می‌دهند، چون قدرت قضاوت منطقی و صحیح در فرد مبتلا دچار اختلال می‌گردد. پس این وظیفه اطرافیان است که به صورت اولیه به این بیماری فکر کنند. درمان‌های دارویی بسیارمهم می‌باشند و در اکثر موارد باید درمان‌های دارویی از همان ابتدا آغاز گردند، ولی نقش رفتاردرمانی و خانواده درمانی که مجموعا به عنوان درمان‌های حمایتی درنظر گرفته می‌شوند، بسیارحائز اهمیت است. در مقاله بعدی روانشناسی، درمورد عوامل موثر بر شروع یا پیشرفت بیماری افسردگی صحبت خواهیم کرد.


منبع:مجله سیب

منبع: پارسینه

کلیدواژه: افسردگی علائم افسردگی خستگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۹۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است

ایتنا - هرچند دوره بیماری‌های زمستان و آلرژی فصل بهار روبه پایان است، احتمال دارد آبریزش بینی به قوت خودش باقی باشد. اگر داروهای آلرژی هم علاج این آبریزش مدوام نبودند، وقتش رسیده که بدانید احتمالا به عارضه‌ای متفاوت دچارید.

به گزارش وری‌ول هلت،‌ دلیل آبریزش بینی ممکن است «التهاب سینوسی مزمن» (رینو‌سینوزیت، rhinosinusitis) باشد؛ بیماری التهابی مزمنی اگر بیش از سه ماه طول بکشد تورم سینوس‌ها را به‌دنبال خواهد داشت.  

البته ممکن است همزمان دچار آلرژی و التهاب سینوسی مزمن باشید. از آنجایی که آبریزش بینی هم جزو علائم التهاب سینوسی مزمن و هم جزو علائم آلرژی‌های فصلی است، افراد معمولا  فکر می‌کنند که دلیل اصلی آبریزش بینی آلرژی فصلی باشد. با وجود آنکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی در درمان آن موثر است، اما به افرادی که التهاب سینوسی مزمن دارند کمک چندانی نمی‌کنند.
  علائمی که نشان می‌دهند دلیل آبریزش بینی آلرژی نیست
نشانه‌هایی وجود دارد که آلرژی‌زا‌های (آلرژن‌ها) بهاری، که در محیط شناورند، شاید دلیل آبریزش بینی نباشند. برای مثال، اگر وضعیت آلرژی بیش از حد طول کشید یا اینکه داروهای بدون نسخه کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.

جایانت پینتو، مدیر بخش راینولوژی (جراحی و درمان بیماری‌ها بینی) و آلرژی دانشگاه پزشکی شیکاگو، می‌گوید، وقتی با فردی مواجه می‌شویم که مدت‌زمان طولانی آبريزش بینی دارد به بیماری التهاب سینوسی مزمن مشکوک می‌شویم. افرادی که آنتی‌هیستامین، استروئیدهای داخل بینی یا اسپری بینی استفاده می‌کنند و همچنان آبریزش‌ بینی دارند، ممکن است به التهاب مزمن سینوس‌ مبتلا باشند که روش درمانی دیگری می‌طلبد.

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که در چنین مواردی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
  درمان التهاب سینوسی مزمن
داروهای بدون نسخه برای تسکین علائم آلرژی کافی و مناسب‌اند اما معمولا به التهاب سینوسی مزمن کمکی نمی‌کنند. اما خبر خوب این است که اگر متخصص همه دلایل احتمالی را بررسی و موثرترین درمان را انتخاب کرده‌ باشد،‌ بیماری التهاب سینوسی مزمن درمان‌پذیر است.

روش‌های درمانی برای افراد مختلف متفاوت است، اما آنتی بیوتیک‌ها یا استروئیدها به‌همراه اسپری بینی و سینوس، از درمان‌های رایج التهاب سینوسی مزمن به‌شمار می‌روند. اگر این روش‌های درمانی کارساز نبود، جراحی سینوس راه دیگری است که متخصصان توصیه می‌کنند. 

دیگر خبرها

  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان